Posts

Showing posts from August 11, 2013

PERJANTAI 16.08.13

PERJANTAI 16.08.13
1. EGYPTIN väkivaltaisuuksissa poliisien ja hallitusta vastustavien mielenosoittajien välillä surmansa saaneiden luku on nyt 638, mutta luku on paljon suurempi, vakuuttaa Muslimi-veljeskunnan (MV) edustaja. Kuolleiden pahoin runneltuja ruumiita on koottu suuriksi kasoiksi ruumishuoneisiin ja sairaaloihin, joissa ihmiset etsivät omaisiaan. Haavoittuneiden luku lienee tuhansissa, vaikka eräs lähde mainitsee n.1600. Poliisin hyökkäysten rajuudesta huolimatta kansalaiset sanovat ymmärtävänsä, että tämä ”MV:n valta oli lopetettava, sillä he käyttäytyivätkuin terroristit”. Eilinen päivä oli rauhallisempi kummankin osapuolen vetäessä henkeään, mutta MV sanoo kutsuvansa kansaa ”raivon päivän” marsseihin perjantaiksi, muslimien rukousten jälkeen. Jotkut kansanryhmät hyökkäilivät eilen hallituksen virastoja ja rakennuksia vastaan. Sisäministeriön edustaja vakuuttaa, että poliisi käyttää jatkossakin kovia luoteja, mikäli tilanne niin vaatii. Verenvuodatus tulee jatkumaan.
T…

TORSTAI 15.08.13

TORSTAI 15.08.13
1. EGYPTIN poliisi aloitti aikaisin keskiviikkoaamuna Kairossa Nahdan lähellä olevan mielenosoittajien leirin hajottamisen ja puolivälissä aamua tehtävä näytti olevan valmis. Mutta se oli vain harjoittelua siihen, mitä tapahtui suuremmassa Rabaan leirissä, jossa taistelut poliisien ja mielenosoittajien kanssa jatkuivat koko keskiviikkopäivän. Muslimiveljeskunta sanoi, etteivät mielenosoittajat olleet aseistettuja, mutta ennen pitkää heille jaettiin AK-47 kiväärejä jakeluautoista. Taistelurintama lainehti edes takaisin poliisien joutuessa ajoittain perääntymään jättäen autonsa mielenosoittajien armoille, jotka sytyttivät niitä tuleen. Tapahtumien ympärillä olevat kadut olivat täynnä ambulansseja, jotka kuljettivat haavoittuneita ja kuolleita sairaaloihin. Tilanne muistutti aitoa taistelutannerta.
MUSLIMIVELJESKUNNAN jäsenet vannoivat mieluummin kuolevansa kuin perääntyvänsä, kirjoittaen nimensä käsivarsiinsa tunnistamisen helpottamiseksi. Monet Nahdan leiristä karko…

KESKIVIIKKO 14.08.13

KESKIVIIKKO 14.08.13
1. OPERAATIO terroristien vapauttaminen suoritettiin myöhään eilen illalla ja osittain keskiviikkoaamuna, ilmeisen tarkoituksellisesti voidakseen häiritä sen käyttämistä propagandatarkoituksiin, kuten tapahtuikin. Tämä tietenkin suututti palestiinalaisia, jotka ärtyneinä murisivat, ettei kuulu Israelille, miten ja juhlivat vankejaan. Vapautettavista 26:sta vangista 11 vapautettiin PA:n alueelle ja 15 Gazaan. PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas oli pysytellyt hereillä voidakseen osallistua Ramallahin Mukatassa järjestämäänsä vastaanotto-seremoniaan vaikka aamuyö oli jo pitkällä, sillä heidät siirrettiin vasta 01.25 aamuyöstä vankivaunuista PA:n lähettämään neljään autoon, joilla heidät kuljetettiin Ramallahiin. Puheenjohtaja Abbas oli ottamassa heitä vastaan Mukatassa vannoen, että tämä on vasta alkua, sillä hän haluaa kaikki Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsivät vapautettaviksi.
GAZASSA vankien vastaanotto oli mahdollisimman karu ja yksinkertainen, sillä Gazass…

TIISTAI 13.08.13

TIISTAI 13.08.13
1. ISRAELIN, maailman ainoan juutalaisen valtion, seuratessa henkeään pidättäen pelottavien tapahtumien kehittymistä pohjoisen ja eteläisen rajansa takana, katsellessa Iranin rakentavan ydinpommiaan ja USA:n presidentti Obaman painostavan maan hallituksen suostumaan ulkoministeri John Kerryn sponsoroimiin rauhanneuvotteluihin, jotka perustuvatarabisuunnitelman mukaisiin Auschwitzin rajoihin, ja Israelin oikeuslaitoksen tuomitsemien terroristien vapauttamiseen vastoin kaikkia moraalisia ja oikeudellisia periaatteita, Israelin kansalla on varaa jatkaa eri väestöryhmien välisiä taistelujaan ikään kuin rajojen takaisilla tapahtumilla ei olisi mitään kosketuspintaa heihin. Samalla tavoin juutalaisryhmät taistelivat keskenään vielä Babylonian ja myöhemmin Rooman sotajoukkojen piirittäessä Jerusalemia ennen lopullista tuhoa. Mikä tulee olemaan Israelin nykyisen sukupolven tuomio, ellei kansa pysty elämään rauhassa edes keskenään?
Väestöryhmien väliset taistelut ovat tällä…

MAANANTAI 12.08.13

MAANANTAI 12.08.13
1. PÄÄMINISTERI Netanyahu on joissain yhteyksissä vihjannut, että Israel voisi hyväksyä USA:n joukkoja Juudean ja Samarian alueille, koska PA ei hyväksy sinne IDF:n sotilaita. Abbas on myös todennut, että hän voisi hyväksyä kansainvälisiä joukkoja. USA:n demokraattien kongressin 36 jäsenen ryhmää Israelissa johtava Steny Hoyer totesi, että vaikka USA:n intressien mukaista on saada Israelin ja PA:n välit soviteltua, on hyvin epätodennäköistä, että USA lähettäisi joukkojaan Juudeaan ja Samariaan. Hän sanoi torstaina, ettei kysymys ollut esillä ryhmän tavatessa erikseen Netanyahun ja Erekatin.
Netanyahu on painottanut, että rauhansopimuksessa IDF:lle tulee antaa oikeus turvata rauhan jatkumista pitkän ajan kuluessa sijoittamalla tukikohtiaan Juudean ja Samaria alueille. Israel katsoo, että vuoristoisen osan sekä Jordanjoen alueiden valvominen on elintärkeää turvallisuuselementti, mistä Israel ei voi tinkiä. Israel vastustaa kansainvälisten joukkojen sijoittamista joh…

SUNNUNTAI 11.08.13

SUNNUNTAI 11.08.13
1. PÄÄMINISTERI Netanyahu joutui hernia –leikkaukseen saatuaan äkillisen vatsakivun. Lääkärit määräsivät hänelle pikaisen leikkauksen, joka suoritettiin sunnuntain vastaisena yönä. Tunnin kestävä leikkaus sujui lääkärien mukaan hyvin ja potilas toipuu yleis-puudutuksen jälkeisestä sekavuudesta. Hän ei kuitenkaan voine osallistua hallituksen istuntoon eikä perustamansa ministeritiimin kokoukseen tänään. Tässä pienoistiimissä käsitellään rauhanprosessiin kuuluvia asioita, joista ajankohtaisin on terroristien vapauttamien, mistä tulee tehdä päätös tänään, että jää 48 tuntia aikaa valitusten tekemiseen korkeimmalle oikeudelle ennen tiistaiksi suunniteltua vapauttamista. Ministeritiimin kokousta johtaa Netanyahun ollessa estynyt puolustusministeri Moshe Yaalon. Pääministerin suostumus terroristien vapauttamiseen, joilla kaikilla on juutalaisten verta käsissään, on herättänyt kirpeää arvostelua laidasta laitaan, sillä päätöksen katsotaan syntyneen USA:n hallituksen ja …