Friday, December 23, 2016

PERJANTAI 23.12.2016


 PERJANTAI 23.12.2016

01.DONALD TRUMPIN pasuunan ääni alkaa tuntua yhä selvemmin maailman asioita selvitellessä, vaikka nykyisen USA:n presidentin Barack Hussein Obaman, alias Barry Soetoron, "halvaantuneen ankan" toimikausi jatkuukin lähes kuukauden ajan. Kirjoitin Obaman nimen kokonaisena pelkästään tilastointia varten. https://en.wikipedia.org/wiki/Barack_Obama#Early_life_and_career
YK:n turvallisuusneuvostossa (UNSC) käytiin torstaina omituinen näytelmä, jossa tuli entistäkin selvemmin esiin tämän maailman-järjestön Israelin vastaisuus ja tekopyhyys, jonka YK:n eroava pääsihteeri Ban ki-Moonkin sanoi havainneensa juuri ennen luopumistaan tehtävistään, mutta vasta sitten.
Egyptin laatima Israelin juutalaisyhteisöjen rakentamista Juudeaan ja Samariaan sekä Jerusalemin itäosiin käsittelevä päätöslauselma-ehdotus oli UNSC:n äänestyslistalla torstaina iltapäivällä, mutta eri syistä johtuen Egyptin veti esityksen pois viime hetkellä. Raporttien mukaan Egyptin presidentti Abdel Fattah al-Sisiä painostettiin ankarasti sekä Israelin että Trumpin toimesta, jonka kerrotaan soittaneen al-Sisille taivuttaakseen tämän muuttamaan mielensä.
REUTERSIN mukaan Trump ja al-Sisi keskustelivat muutamia tunteja sen jälkeen, kun äänestystä oli päätetty siirtää. "Presidentit keskustelivat alueellisista kysymyksistä ja kehityksestä Lähi-Idässä sekä UNSC:n äänestyslistalla olevasta Israelin setlementtejä koskevasta esityksestä. He katsoivat olevan tärkeää, että USA:n uusi hallitus saa täyden tilaisuuden käsitellä palestiinalaiskysymystä kaikilta tahoiltaan täydellisen ja lopullisen ratkaisun saavuttamiseksi". Äänestystä päätettiin siirtää al-Sisin kehotettua YK:n lähettilästä vetämään esityksen pois listalta.

Trump antoi julkisen lausunnon, jossa hän kehotti Obamaa käyttämään veto-oikeuttaan estääkseen julkilausuman hyväksyminen, jota Turmp kutsui "erittäin yksipuoliseksi ja Israelin vastaiseksi vaatien kaiken Israelin harjoittaman setlementti-toiminnan täydellistä lopettamista Juudeassa ja Samariassa sekä Jerusalemin itäosissa".
Trump soitti myös Obamalle kehottaen häntä estämään päätös-lauselman hyväksymisen veto-oikeuttaan käyttäen.
Obama oli kuitenkin jo päättänyt pitäytyä äänestyksestä, mikä olisi tarkoittanut esityksen hyväksymistä. Ulkoministeri John Kerry oli aiemmin luvannut PLO:n johdolle, ettei USA vastusta esitystä.
Tämä oli kuin piste i:n päällä, osoittaen Obaman Israelin vastaisuuden, mikä tosin on ollut havaittavissa hänen toimi-kautensa aikana aiemminkin, joskin peiteltynä.

ISRAELISSA jo ehdittiin vetää henkeä syvään helpotuksesta, mutta se osoittautui ennen aikaiseksi.
YK:n turvallisuusneuvoston neljä jäsenmaata, Uusi Seelanti, Venezuela, Malesia ja Senegal antoivat Egyptille ultimaatumin muodossa aikaa torstaipäivän loppuun saakka selvittääkseen, miten se aikoo edetä, kuten REUTERS raportoi.
Ultimaatumissa todetaan: "Siinä tapauksessa, ettei Egypti voi edistää esitystään äänestykseen torstain aikana tai anna selitystä määräajan kuluessa, neljän maan lähettiläät pidättävät oikeuden saattaa esitys äänestykseen niin pian kuin mahdollista".
Ultimaatumin Egyptille antaneet maat ovat UNSC:n kiertäviä jäseniä, joista vain Senegal jatkaa jäsenyyttään ensi viikon jälkeen. Tiedotteessa annettiin ymmärtää, että tarkoituksena oli myös helpottaa Egyptiin kohdistettua painetta esityksen tekijänä. Kysymystä käsitellään perjantaiaamuksi sovitussa tilaisuudessa.

PA/PLO:n lähettiläs Jamal al-Shobaki kertoi journalisteille Kairossa, että Egypti tarvitsee aikaa, ja että keskusteluja jatketaan parin seuraavan päivän aikana. Äänestyksen siirron johdosta arabi-maitten lähettiläät pitivät hätäkokouksen painostaakseen Egyptiä edistämään äänestystä, mutta Arabiliiton komitea päätti Kairossa jatkaa keskusteluja, miten jatketaan tästä eteenpäin.

Kokenut UNSC:n diplomaatti totesi, että esitys on luultavasti haudattu pysyvästi. "Oli olemassa otollinen avoin ikkuna, mutta ei ole selvää, onko se edelleen avoinna" hän sanoi.

ISRAELIN YK:n lähettiläs Danny Danon tervehtii tyydytyksellä äänestyksen siirtymistä, mutta "työtä on jatkettava". http://www.timesofisrael.com/security-council-members-threaten-to-push-anti-settlement-draft-if-egypt-wont/,

02.Ranska ilmoittaa etenevänsä suunnittelemansa rauhan-konferenssin valmisteluissa, joka avataan 15. tammikuuta 2017. Mukaan on ilmoittautunut 70 maata, mutta sekä PA/PLO että Israel ilmoittavat jäävänsä siitä pois. Konferenssissa keskustellaan kahden valtion toteuttamisen mahdollisuutta Israelin ja PA/Hamasin arabien välisen ongelman ratkaisemiseksi.
Ranska aikoo kutsua sekä Netanyahun että Abbasin Pariisiin konferenssin jälkeen, informoidakseen heitä keskusteluista. Ranska piti ennakoivan konferenssin kesäkuussa, ja halusi pitää jälkikonferenssin joulukuussa, johon Netanyahu ja Abbas kutsutaan mukaan, mutta se siirrettiin tammikuuhun 2017. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222163


03.Apulaisulkoministeri Tzipi Hotoveli sekä opetusministeri Naftali Bennett syyttävät YK:n turvallisuusneuvostoa UNSC teeskentelystä, mikä sopisi Guinnessin maailmanennätykseksi., kuten Bennett luonnehti torstaiksi suunniteltua äänestystä neuvoston kokouksessa. Hotoveli totesi: "YK:n palestiinalaisille antama tuki vahvistaa heidän äärimmäisiä vaatimuksiaan ja työntää rauhan kauemmas. Odotamme ystävämme USA:n estävän sen vetollaan, koska tämän tapaiset lausumat tuhoavat tulevat mahdollisuudet ratkaisun löytämiseksi".
Naftali Bennett sanoi puhuessaan BESHEVAN sponsoroimassa johtajien kokouksessa: " Vain puolen tunnin matkan päässä täältä tapahtuu ihmisten massamurhia satojen tuhansien lasten naisten ja miesten joutuessa lahdattaviksi maailman pysyessä vaiti. Maailma on sen sijaan kokoontumassa torstai-iltana tuomitakseen Israelin sen rakentamisesta omassa maassaan. Parin sadan metrin päässä täältä sijaitsee muinainen Jerusalem, joka on kuulunut meille 3000 vuoden ajan. Ne, jotka kokoontuvat tuomitsemaan meitä, tekemättä mitään taistellakseen molotovin koktaileja ja murhaa vastaan, elää historian väärällä puolella".

Bennett totesi Israelin seisovan eturivissä taistelussa hyvän ja pahan välillä, hyvän joukkojen eturivissä taistelussa Hizbullahin ja ISIS:n joukkoja vastaan pohjoisessa ja Hamasia vastaan etelässä, ja silti vapaa maailma tuomitsee meidät, vaikka me taistelemme myös heidän puolestaan.
"Sanon jokaiselle turvallisuusneuvoston jäsenelle, jos te nostatte kätenne tai pysytte vaiti äänestettäessä Israelia vastaan, te tuette terrorin joukkoja, te tuette lentokoneita, josta iskevät rakennuksiin New Yorkissa, ja kuorma-autoja jotka tappavat ihmisiä Berliinissä, terrori-iskuja Brysselissä, Orlandossa ja Dallasissa". http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222124

04.Islamin Valtio, IS, julkaisi arabienkielisen, salaisen listan tuhansia kirkkoja käsittävistä kohteista USA:n 50 osavaltion alueilla. 
ISIS julkaisi keskiviikkoiltana Vocativ.com raportin mukaan ryhmän "Jihadistien salaisuudet" sosiaalisessa mediaryhmässä sala-kirjoitettua app Telegrammia käyttäen.
Käyttäjä nimeltä "Abu Marya al-Iraqi" arabiankielisen viestin kehottaen "kristittyjen uuden vuoden verisiin juhlallisuuksiin" ilmoittaen samalla ryhmän suunnitelmista sen sosiaalisia verkkoja käyttäen hyödyntäen "yksinäisten susien hyökkäyksiä kristittyjen uuden vuoden muuttamiseksi veriseksi kauhuelokuvaksi". Kohteiden nimet ja osoitteet oli ilmoitettu useissa julkaisuissa, monet niistä olivat jo aiemmin käytettävissä online, joihin kuuluivat kirkkojen julkiset osoitetiedot.

TOINEN Jihad-ryhmä, joka kutsuu itseään nimellä "Islamin pojat", kehottaa julkaisussaan iskemään kirkkoihin, tunnettuihin hotelleihin, suosittuihin kahviloihin, katuihin, marketteihin ja julkisiin paikkoihin. Julkaisussa esitettiin lista kohteista ja niiden osoitteet Yhdysvalloissa, Kanadassa, Ranskassa ja Alankomaissa. Tämä ei kuitenkaan ole mikään yllätys, sillä viime kuussa St Peterin ja St Paulin koptikristittyjen kirkkoja vastaan Egyptin Kairossa tehdyt pommitukset olivat muslimien tekemiä surmaten 25 ihmistä ja haavoittaen lukuisia muita. 
Heinäkuussa katolisen kirkon iäkkään papin kurkku oli viilletty auki Normandiassa Ranskassa hänen toimittaessaan messua. Murhan suorittajaksi ilmoittautui ISIS.
Berliinin joulumarkkinoilla kuorma-autolla jouluostoksiaan suorittavia vastaan tehty hyökkäys surmasi 12 ja haavoitti 40. Kuolleitten joukossa on yksi israelilainen nainen, jonka mies haavoittui iskussa pahoin.

FBI:n entinen terrorin vastainen agentti John Guandolos blogin "Uhan Ymmärtäminen" mukaan hän on saanut viimeisten viikkojen aikana lukuisia raportteja poliisilta, papeilta ja kirkon jäseniltä muslimien suorittamasta vakoilusta tulevaa toimintaa varten. Tuntematon henkilö tulee istumaan kirkon takapenkkiin, seuraten tapahtumia, valokuvaten ja videoiden. Kirkon henkilökunnan yrittäessä puhua hänen kanssaan hän joko pakenee tai kertoo olevansa kiinnostunut kääntymään, tai tekevänsä jotain tutkimusta.

Helmikuussa FBI esti suuren ampumishyökkäyksen Detroitin suurimmassa katolisessa kirkossa, minkä suunnittelija oli muslimiksi kääntynyt Sebastian Gregerson, joka käytti nimeä Abu Rayyan. Häneltä takavarikoitiin suuri määrä aseita, sotilas-käyttöinen AK-47, howitzer sekä ISIS:n käyttämiä puukkoja. Oikeuden pöytäkirjojen mukaan hän oli saanut rahaa aseitten ostoon Marylandin imaamilta. FBI olettaa, että imaamit rahoittavat aseitten ostamista kaikkialla USA:ssa.
Turvallisuusvirkailijat kehottavat seurakuntien jäseniä ja virkailijoita tarkkaavaisuuteen etenkin tulevien juhlien aikana. http://www.wnd.com/2016/12/secret-isis-list-ids-u-s-churches-for-attack-during-holidays/
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 05-13; Tiberias 10 -18; Suolameri 12 -19; Eilat 12 -19 +C-astetta. Taivas on puolipilvinen seuraavien päivien aikana, ja paikallisia sadekuuroja esiintyy. Lämpötilat alenevat hieman.
05.UUTISIA LYHYESTI
·        Italialainen ministeri Marco Minniti sanoo, että poliisien kanssa tulitaistelussa surmattu mies on ilman epäilystä Berliinissä kuorma-autolla 12 ihmistä murhannut mies, nimeltään Anis Amri. Poliisin mukaan he pysäyttivät hänen autonsa rutiinitarkastusta varten kolmen aikaa aamuyöstä. Amri avasi tulen poliiseja kohti haavoittaen kahta, mutta hän itse menehtyi poliisien luodeista saamiinsa vammoihin. http://www.timesofisrael.com/berlin-truck-attack-suspect-shot-dead-in-milan-italian-media/
·        Israelin arabikansanedustaja (Joint List) Basel Ghattas luopui kansanedustaja koskemattomuudestaan nähtyään poliisin saamat todisteet kirjekuorien luovuttamisesta vankilassa tuomioitaan kärsiville terroristeille. Poliisi pidätti hänet välittömästi kuulusteluja varten kuudeksi päiväksi. Hänen tapaustaan käsiteltiin Rishon LeZionin alue-oikeudessa perjantaiaamuna. Hänen rikoslistaansa lisättiin materiaalisen avun toimittaminen Hamasille. Ghattas myönsi puhelimien luovuttamisen vangeille, mutta väitti sen kuuluneen humanitäärisiin ja poliittisiin kysymyksiin, mutta ne eivät liittyneet terrorismiin, eikä suostunut paljastamaan, kuka puhelimet toimitti hänelle. Häntä pidetään Ramlessa sijaitsevassa Nitzan pidätyskeskuksessa. Oikeudessa häntä tukivat Hanin Zoabi ja Jamal Zahalka. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222177
·        Bouldorn kaupungin valtuusto Coloradossa äänesti hyväksyä kaupunkinsa tytärkaupungiksi Nablusin, jonka juutalaiset tuntevat heprealaisesta nimetään Sikem. Coloradon juutalaisyhteisön neuvosto antoi julkilausuman, jossa se sanoo olevansa syvästi pettynyt 13.12.tehdystä päätöksestä, koska Nablus tunnetaan Israelin vastaisesta toiminnastaan ja vihamielisyydestään juutalaisia kohtaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222171
·        Turkin ilmavoimat surmasivat torstaina 47 siviiliä Syyrian pohjoisosassa sijaitsevaa ISIS-joukkojen tukikohtaa vastaan. Surmattujen joukossa oli 14 lasta ja 9 naista. Turkin joukot ovat viikkojen aikana taistelleet Al – Baba tukikohtaa vastaan onnistumatta valtaamaan sitä. Hyökkäys tehtiin sen jälkeen, kun ISIS joukot olivat surmanneet 14 turkkilaista sotilasta Al-Baban ympäristössä, suurin menetys Turkille. Turkkilaisia joukkoja lähetettiin Syyriaan Turkille myönteisen kapinallisjoukon tueksi, joka taistelee sekä ISIS:n että kurdien sotilaita vastaan Al-Baban alueella. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222158
·        Euroopan juutalaisjohtajat kehottavat seurakuntia ja yksityisiä sytyttämään hanukka-kynttilät pimeyden karkottamiseksi, mikä voidaan ymmärtää aivan konkreettiseksi tai symboliseksi väkivalta-aallon riehuessa pitkin Eurooppaa ja maailmaa. Tämä vuosi on sikäli erikoinen, että juutalaisten sytyttäessä hanukka-kynttelinsä kristityt sytyttävät omat joulukynttilänsä. Tämä voitaisiin nähdä merkiksi siitä, että juutalaisten ja kristittyjen olisi korkea aika poistaa vuosisataiset vihollisuutensa ja epäluulonsa ja liittoutua yhteistä vihollista vastaan, joka on keskittynyt hyökkäyksiin sekä juutalaisia että kristittyjä vastaan tuhotakseen molemmat. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222157
·        Shin Betin ja poliisin joukot yhdessä IDF:n kanssa löysivät suuren maanalaisen asetehtaan Hebronissa, takavatikoiden runsaasti valmiita aseita ja niiden osia sekä ohjeita niiden valmistamiseksi, sekä ammuksia ja muita tarvikkeita. IDF:n sotilas haavoittui Nablusissa Balatan pakolaisleiriin tehdyn ratsian aikana. Sotilas haavoittui jalkaan arabien ampumista luodeista. Sotilaat löysivät aseita ratsian aikana.  http://www.timesofisrael.com/soldier-injured-by-gunfire-during-west-bank-arrest-raid/
Koska tulevan viikonvaihteen jälkeisten juhlien vuoksi raporttien laatiminen on epäselvää, toivotan kaikille rauhallista ja antoisaa joulunviettoa. Hän, joka meitä vahvistaa, on uskollinen ja vanhurskas, ei Hän nuku eikä torku.
                       

Wednesday, December 21, 2016

KESKIVIIKKO 21.12.2016

KESKIVIIKKO 21.12.2016 01. Kovin on maailma pienentynyt ja kehittynyt entistä vaarallisemmaksi paikaksi asua, mutta eipä meillä taida olla juuri vaihtoehtoja. Vaikka taivaitten tutkijat väittävätkin löytäneensä uusia asuttavia planeettoja, jos niihin joskus löydetään "porttaali", koinreikä, jonka kautta niihin pääsee, eivät tavalliset kansalaiset koskaan päässe niihin väkivaltaa pakoon. Eliittikansalaiset kaivautuvat jo kiireellä kallion sisään rakentaen sinne kaikin mukavuuksin varustettuja luolia, joihin he aikovat vetäytyä ulko-puolisen maailman jouduttua täydelliseen kaaokseen, kuten Jumalan ilmoituksissa kerrottiin jo 3000 ja uudelleen pari tuhatta vuotta sitten. (Jes.2:19 -22; Ilm.6:15 -16) Mutta huomatkaa tuo: He menevät luoliinsa Jesajan sanoin "Herran kauhua ja Hänen valtansa kirkkautta pakoon, kun Hän nouse maata kauhistuttamaan", tai Johanneksen sanoin: "He sanovat vuorille ja kallioille: langetkaa meidän päällemme ja kätkekää meidät Hänen kasvoiltaan, joka valtaistuimella istuu ja Karitsan vihalta". Monet ihmiset ovat tottuneet matkustamaan joulujuhlien ajaksi Euroopan tai muun maailman valtakeskuksiin ja lomanvietto-paikkoihin paetakseen joko kotimaansa maallistunutta joulun-viettoa ja päästäkseen nauttimaan tämän maailman tarjoamista huvituksista ilman soimaavaa omatuntoa, joka - yhä heikommin mutta kuitenkin - pyrkii muistuttamaan joulusanoman todellisesta merkityksestä Vapahtajan syntymäkertomuksineen, jota vielä heidän lapsuusaikansa kodeissa opetettiin ja seurattiin. Tai sitten toinen osa ihmisiä, jotka ovat todella huolestuneita joulun-ajan kaupallisuudesta, ja haluaisivat vielä kokea "vanhan hyvän ajan joulun kuusineen, kynttilöineen, joulukirkkoineen ja –hymneineen sekä lasten aidon ilon kirkkaiden viattomien lastensilmien loistaessa tähtien tavoin". Tämä kaikki on mennyttä aikaa. Aikamme lapset ovat jo lapsina kokeneet kaiken kokemisen arvoisen, vaikka he sielultaan ja sydämeltään ovat täysin kehittymättömiä lapsen elämään kuulumattomien kokemusten repiessä heidän sielunsa rikki. JOULUNVIETTOA pakoilevat ihmiset ovat kuitenkin joutuneet huomioimaan lukiessaan tai seuratessaan median välittämiä raportteja heidän perinteisissään lomanviettopaikoissa tehdyistä verisistä terrori-iskuista, että vaara vaanii kaikkialla. Mistä löytää enää terrorismista vapaan kohteen? Nämä terroristit pyrkivät iskemään juuri sinne, minne on kokoontunut runsaasti joulun-viettoonsa valmistautuvia ihmisiä. Media ja raporttien laatijat pyrkivät huolellisesti välttämään sanaa "uskonsota", ettei kansaa kiihotettaisi. Kaiken totuuden ja kohtuuden nimissä, miksei Jussin kuokkaa ja lapiota saada nimittää niiden omilla nimillään? Miksi kaivaa päänsä hiekkaan strutsien tapaan kuvitellen, että paha menee pois, jos sitä ei pysty näkemään ja kuulemaan? Se on tapa, millä pimeää pelkääviä lapsia pyrittiin rauhoittamaan: "Pidä silmät kiinni ja vedä peitto pääsi yli, niin paha menee pois". Tämä paha ei mene pois kuvittelemalla sitä olemattomaksi. Berliinissä joulumarkkinoilla jouluostoksiaan suorittavien joukkoon kuorma-autonsa tarkoituksellisesti ajanut mies kuului IS:n antaman tiedotteen mukaan sen sotilaisiin: "Islamin Valtion sotilas suoritti vaatimusten johdosta Berliinin operaation hyökätä koaliittion jäsenmaiden kansalaisia vastaan" kuten Islamin Valtiota tukevan Amaq uutistoimiston internetissä julkaisemassa raportissa kerrotaan, tarkoittaen koaliittiolla USA:n johtamaa liittoutumaa, joka taistelee IS:n joukkoja vastaan Irakissa ja Syyriassa. Raportissa ei kerrottu miehen henkilöllisyyttä. Haavoittuneiden joukossa on yksi pahoin vammautunut israelilainen, hänen vaimonsa kohtalo on vielä tuntematon. Kuorma-autoa ajanut henkilö ohjasi autonsa suoraan joulu-ostoksiaan suorittavien joukkoon joulumarkkinoilla maanantai-iltana surmaten 12 ihmistä ja haavoittaen 40. Saksan liittokansleri Angela Merkel, joka vuosi sitten kutsui kaikkia halukkaita siirtolaisia tulemaan hänen valtakuntaansa, sanoi varovaisesti, että "Keisari Wilhelmin muistokirkon lähellä runsaasti viattomia ihmisiä surmannut ja haavoittanut tapahtuma oli luultavasti terrori-isku". Hänen on vaikea tunnustaa, että autoa ajanut henkilö oli yksi pitkästi toista miljoonaa siirtolaista käsittävästä joukosta, jotka hän lausui tervetulleeksi valtakuntaansa. Heitä on sittemmin tulvinut sekä Saksaan että muihin EU-maihin repien ja raiskaten hävittääkseen kaiken kristinuskoon liittyvän. Satoja ellei tuhansia menehtyy matkalla luvattuun maahan; muslimit työntävät yli-kuormitetuista lautoista kristittyjä yli laidan Välimeren aaltoihin, kristittyjä surmataan ja naisia raiskataan jopa vastaanotto-keskuksissa. Saksan poliisi pidätti nopeasti yhden Pakistanista turvapaikkaa hakeneen, mutta joutui todisteiden puuttuessa päästämään hänet vapaaksi ja jatkamaan miljoonien potentiaalisten seulomista. Isku oli karvas isku Merkelille, sillä Saksa on tähän saakka välttynyt Ranskan ja Belgian tapaisista terrori-iskuista, mutta Merkelin kansansuosio on silti edelleen korkealla. Kesäkuun 18.päivänä 17-vuotias turva-paikkaa hakenut, kirveellä ja puukolla aseistautunut mies haavoitti viittä ihmistä Bavarian junassa, ennen kuin poliisi ampui hänet kuoliaaksi. IS-ryhmä julkisti tiedotteen, jossa hyökkäyksen tehneen miehen kerrottiin luvanneen suorittaa operaation Saksassa kalifaatin sotilaana. http://www.timesofisrael.com/islamic-state-claims-its-soldier-carried-out-berlin-attack/ 02. Iranin ydinenergia agentuuri antoi tiistaina vihjeitä, että Teheran aikoo syöttää kaasua viimeisimmän sukupolven kehittyneisiin sentrifugeihin IR-8, mikä on seuraava askel niiden aktivoimiseksi täyteen operaatiovaiheeseen. Teheran väittää, että se on sallittua Iranin ja länsimaiden viime vuonna allekirjoitettujen JCPOA sopimusten mukaan. Iranin atomienergiajärjestön (AEOI) tiedottaja Behrouz Kamalvandi ilmoitti tiistaina pidetyssä lehdistökonferenssissa, että "IR-8 sentrifugeja koskevat testit on suoritettu loppuun, ja että kaasu johdetaan niihin lähimpien seuraavien viikkojen aikana". Asiasta kertoi Iranin puolivirallinen uutistoimisto FARS. Tiedottaja jatkoi: "Ydinteollisuutta koskeva sopimus sallii tutkimustoiminnot kahdeksannen sukupolven sentrifugeilla nimeltään IR-8". Tämä Iranin kehittämä sentrifugi on Iranin ilmoituksen mukaan ainakin 20 kertaa nopeampi kuin Iranin ennen sopimusta käyttämä IR-1. USA:n ulkoministeriön julkistaman protokollan mukaan Iran ei saa käyttää sentrifugeja IR-2, -3, -4, -5, -6 tai -8 ainakaan 10 seuraavan vuoden aikana sopimuksen allekirjoittamisesta. 10 vuoden aikana rikastustoimet ja – tutkimukset täytyy rajoittaa läpimurtojen osalta ainakin vuoteen. 10 vuoden jälkeen Iranin tulee esittää R&D suunnitelma IAEA:n hyväksyttäväksi, joka edustaa JCPOA allekirjoittajamaita, uuden protokollan asettamien rikastustoimien rajoitusten mukaan. Iran katsoo, että R&D:n mukaan sillä on oikeus testata IR-8 sentrifugeja. Viime viikolla USA:n kongressi päätti jatkaa joitakin Iranin vastaisia sanktioita toiset 10 vuotta, mikä Obaman vastustuksesta huolimatta sai lain voiman. Tämän johdosta Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zafari lähetti kirjeen EU:n ulkopolitiikasta vastaavalle Federica Mogherinille, jossa hän vaati yhteisen komission kutsumista kokoon käsittelemään ydinohjelma-sopimusta. Zavari syyttää USA:ta sopimuksen rikkomisesta. IAEA on ilmoittanut Iranin noudattaneen sopimusta muutamia pienehköjä rikkomuksia huomioimatta. Se oli varastoinut raskasta vettä yli solmitun määrän, mutta Iran ilmoitti toimittavansa välittömästi yli varastoidun määrän kolmannelle osapuolelle, mikä ilmeisesti tyydytti IAEA:n tarkastajia. http://www.timesofisrael.com/iran-to-begin-gas-injection-into-new-advanced-centrifuges/ 03. Meksikon ulkoilmassa pidettyjen Pablito markkinoiden aikana Tultepecissä tiistaina sattunut räjähdys surmasi ainakin 31 ihmistä ja haavoitti 70. Meksikon kuvernööri Eruviel Avila Villegas sanoi, että räjähdyksessä kuoli välittömästi 26 ihmistä, loput kuolivat saamiinsa vammoihin sairaalassa. Kansansuojelun kansallinen koordinaattori Luis Felipe Puente sanoi myös läheisten rakennusten vaurioituneen. Hän kehotti kansalaisia pysyttelemään 3 mailin päässä räjähdyspaikasta vaaran jatkumisen vuoksi ja antaakseen hätäapuhenkilöstölle tilaa toimia tehokkaasti. Paikalla ollut Crescencia Francisko Garcia kertoi: "Kaikki syttyi tuleen, räjähdyksiä tapahtui kaiken aikaa, kivet ja tiilenpalaset lentelivät ilmassa". Se oli kuin esimakua helvetistä. Turvallisuusmiehet sanovat, ettei mikään viittaa terrorismiin, mutta että he jatkavat tutkimuksia kaikista mahdollisuuksista. Samantapaisia räjähdyksiä sattui vuosina 2005 ja 2006. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222047 04. ISRAELIN arabikansanedustaja Basel Ghattas (Joint List) antoi videoidun todisteen mukaan kirjekuoria ja dokumentteja Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsiville terroristeille. Video on oikeuskansleri Avichai Mandelblitin hallussa. Saamansa vihjeen perusteella vankilan viranomaiset suorittivat tehostetun tarkastuksen kansanedustaja Ghattasin ja vankien välisen tapaamisen päätyttyä. Viranomaiset löysivät kirjekuorista 12 käsipuhelinta; 16 Sim-korttia, kaksi puhelinpatteria sekä puhelinkuulokkeita. Ghattas antoi kirjekuoren vangille nimeltään Walid Daka, sekä 4 kirjekuorta Basel Ben Suleiman Bezrelle, joka kärsii vankilassa 15-vuoden tuomiotaan terrorismista. Knessetin sisäinen komitean puheenjohtaja Yoav Kisch (Likud) harkitsee, voiko komitea riistää Ghattasin kansanedustajalle kuuluvan immuniteetin, mikä antaisi poliisille oikeuden pidättää hänet ja syyttää häntä oikeudessa. Kisch sanoi, että komitea tutkii kysymyksen perusteellisesti eikä vain alustavasti. "Sen aiheuttamat haarautumat ja lonkerot ovat vakavia, ja me toimimme sen mukaisesti", Kisch vakuutti. TIISTAINA suoritetuissa kuulusteluissa Ghattas kiisti kaiken, mutta kun hänelle esitettiin todisteet, hän myönsi antaneensa kirjekuoren Dakalle, mikä on vankilan sääntöjen vastaista, mutta hän kielsi tietäneensä, mitä kuoressa oli. Daka kielsi saaneensa kuoren Ghattasilta. Ghattas väitti toisessa yhteydessä, että Dakalle annettu kirjekuori sisälsi vain poliittisia asioita, jotka koskivat Balad-puoluetta. Knessetin sisäinen komitea teki tiistaina päätöksen, jolla kansanedustajia kielletään tapaamasta tuomittuja terroristeja ja muita turvallisuusvankeja. SHIN BET suositteli kansanedustajien ja turvallisuusvankien tapaamisoikeuden poistamista, kuten yleisen turvallisuuden ministeri Gilad Erdan totesi. Shin Betin johtaja Nadav Argaman sanoi Erdanin mukaan, että hänen mielestään kaikki tapaamiset kansanedustajien ja turvallisuusvankien välillä on syytä kieltää kokonaan. Meretz kansanedustaja Esawi Frej totesi, että kansanedustajien tulee edustaa lakia ja oikeutta, ja Ghattasin olisi parempi erota Knessetistä kuin odottaa julkisia toimenpiteitä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/222053, http://www.timesofisrael.com/lawmakers-to-vote-on-lifting-immunity-of-mk-in-phone-smuggling-case/ 05. UUTISIA LYHYESTI • Poliisi sanoo löytäneensä kuorma-auton hytistä papereita, jotka viittaavat, että sen kuljettaja on Tunisiasta Saksaan muuttanut turvapaikkaa hakenut. Hänen arvioidaan olevan 21 -23 vuoden ikäinen ja hän käyttää itsestään useita nimiä. Hän syntyi Tunisian eteläosassa Tataouinen kaupungissa ja asui Pohjoisessa Rein-Westfalenin alueella. Hän on voinut mennä maan alle tietäessään olevansa etsitty. http://www.timesofisrael.com/germany-hunts-for-tunisian-suspect-after-is-claims-truck-attack/ • Siinä missä Obama selitti jihadistien tekemät hyökkäykset ymmärrettäviksi ja jopa hyväksyttäviksi väittäen niiden johtuneen pettymyksestä ja turhautumasta, presidentiksi valittu Donald Trump esikuntineen ei kaunistele sanoa suoraan, mitä ajattelee Euroopassa tapahtuneista terrori-iskuista. Trump sanoo näkevänsä niissä selvän uskontojen välisen konfliktin. "Viattomia ihmisiä murhataan kaduilla heidän valmistautuessaan viettämään joululomaa. ISIS ja muut islamin terroristit lahtaavat jatkuvasti kristittyjä heidän yhteisöissään ja pyhissä palvontapaikoissaan osana globaalia jihadia" hän sanoo. Trump totesi samaa jo ennen näitä viime päivien aikana tehtyjä terrorihyökkäyksiä. Trump otti yhteyttä Merkeliin esittäen osanottonsa tämän ilmeisen terrori-iskun johdosta. Hän toteaa Obaman taistelevan joitain islamin ryhmiä kuten IS vastaan, mutta samalla väittäen, etteivät äärilaidat edusta islamin uskoa. Trump katsoo, että IS ja jihad voidaan eliminoida vain iskemällä sen juuriin, eli islamin olemukseen, joka sallii ja jopa kehottaa hyökkäyksiin juutalaisia ja kristittyjä vastaan. http://www.timesofisrael.com/trump-and-co-frame-europe-attacks-as-clash-of-religions/ • Juutalaisia palvojia vastaan hyökättiin Ukrainassa Bratislavan hassidic-rabbin Nachmanin hautakammiossa. Heitä vastaan heitettiin kyynelkaasupommeja, ja hautaan vietiin sianpää sekä valutettiin lattialle punaista nestettä, joka muistutti verta. Hyökkäys palvojia vastaan tapahtui kahden aikaan aamuyöstä keskeisessä Uman kaupungissa. Hyökkääjät olivat luultavasti neonatseja. Kaksi israelilaista vietiin paikalliseen sairaalaan saamaan hoitoa. Kommunistihallituksen kaatumisen jälkeen tuhannet pyhiinvaeltajat ovat saapuneet erityisesti juutalaisten uudenvuoden päivänä rabbi Nachmanin haudalle. Bratslav hassidic-rabbi Nachman kuoli 1810. Israelin ministerit kuten Arieh Deri lupaavat informoida Ukrainan presidenttiä ja vaatia välittömiä toimia syyllisten pidättämiseksi sekä hyökkäysten uusiutumisen estämiseksi. Pienempiä ryhmiä vierailee haudalla pitkin vuotta, mutta uusi vuosi on suosituin, jolloin tuhansia ihmisiä vierailee haudalla. http://www.timesofisrael.com/vandals-desecrate-ukraine-tomb-of-revered-hasidic-rabbi/ SÄÄTILAT TÄNÄÄN Jerusalem 06 -11; Tiberias 09 -16; Suolameri 12 -18; Eilat 12 -19. Taivaankansi pysyttelee puolittain tai kokonaan pilvisenä lämpötilan pysytellessä samoin lähellä tämän hetken lukemia. Lauantaina voi tulla paikallisia sadekuuroja, lämpötilan pudotessa parin asteen verran. - Arkeologit sattuivat oikealla hetkellä vilkaisemaan jalkoihinsa vanhan Jerusalemin Davidin tornissa rutiinisiivouksen aikana ja löysivät pienen pronssisen kolikon, jossa komeilee vähemmän suositun kuninkaan Antiokus IV Epifaneen kasvonpiirteet. http://www.timesofisrael.com/coin-struck-by-vilified-king-from-hanukkah-story-found-in-jerusalem/

Sunday, December 18, 2016

SUNNUNTAI 18.12.2016

SUNNUNTAI 18.12.2016 01. SATEET ovat tällä erää menneet menojaan Jerusalemista, vaikka maa on edelleen kostea ja lätäköitä esiintyy teillä ja kaduilla. Ilman lämpötila on romahtanut, yölämpötilat ovat lähellä jäätymispistettä, eikä 10 asteen päivälämpö ehdi lämmittää sydäntä. Talvi on siis tullut ajankohtaan sopivasti, mikä on paras tunnustaa. Ilma on sumuinen ja kostea, ja nenässä tuntuu kitku palojen jälkeen. Ennusteet lupaavat Jerusalemin ympäristöön puolipilvistä säätä ilman sateita, joita luvataan muualle maata. Ehkä sään arvaamattomuudesta johtuen ennusteet annetaan vain parille päivälle kerrallaan. SÄÄTILAT TÄNÄÄN Jerusalem 03 -09; Tiberias 07-15: Suolameri 10 -19; Eilat 09 -17 +C-astetta. Kuten jo mainitsin, sateitten mahdollisuus on todellinen muualla maata paitsi Jerusalemin ympäristössä. JP:n asiantuntija uskaltaa luvata sateitten loppumista tiistaiksi ja taivaankannen osittaista selkenemistä. 02. AMONAN juutalaisyhteisön 40 perheen kohtalo sinetöidään tällä viikolla, ellei jokin ihme pelasta heitä. Korkeimman Oikeuden 2 vuotta sitten tekemän päätöksen mukaan Amona on rakennettu PA:n arabien omistamalle maalle ilman, että mikään alempi oikeusaste olisi tutkinut väitteitä arabiomistuksesta, mitä KO ei tee. Räikeä oikeuden väärennös on tapahtumassa päivänä, jolloin juutalaiset viettävät hanukka-ihmeen 8-päiväisen juhla-ajan alkamista ja kristityt joulupäivää Kristuksen syntymän muistoksi. Tätä harvinaista tapahtumaa kutsutaan nimellä "christnukka". ´ Amonan asukkaat odottavat sydän kylmänä ja kädet kohmeessa, koska sadat poliisit ja sotilaat ympäröivät heidän pienen kylänsä estääkseen sivulisten pääsyn asukkaitten tueksi. Poliiseja ja sotilaita on koulutettu Negevin sotilastukikohdassa viikkokaudet vastahakoisten asukkaitten, itkevien piesten lasten ja naisten, retuuttamiseksi ulos kodeistaan talven sateisiin ja viimaan, mitä seuraa huonekalujen ja kotitarvikkeitten heittäminen sateeseen, ennen kuin raskaat puskutraktorit runnovat kevytrakenteiset rakennukset kappaleiksi. On vaikea ymmärtää, miksi "rauhallisesta evakuoinnista" on tehty näin traaginen näytösesitys, ellei sen tarkoituksena olekin herättää ihmisten pelkoa ja ahdistusta hallituksen päätöksiä vastustavien alistamiseksi. Kunnioitusta se ei ainakaan lisää. Miksei kevytrakenteisia parakkeja siirretä kokonaisina toiseen paikkaan "valtion omistamalle maalle" odottamaan hallituksen päätöksen mukaista siirtoa maalle, jonka myös oikeuslaitos voisi hyväksyä, ja asukkaat siirretä sivistys-valtiolle sopivan arvokkaasti ennalta valmistettuihin tiloihin? AMONAN tapaus on nostanut esiin kipeän kysymyksen, kuka omistaa maapohjan Jordanjoen ja Välimeren välisellä alueella. Maailman median terminologiaan on iskostunut sana "miehitys", jota Israel harjoittaa Balfourin julistuksen ja sitä seuraavan Kansainliiton 1922 tekemän päätöksen mukaan juutalaisille luvatussa kotimaassa, kuten media väittää. Tämä terminologia hallitsee myös YK:n ja sen alaisten instituutioiden antamia lausuntoja ja tekemiä päätöksiä huomioimatta toimivansa aiempien päätöstensä vastaisesti. Lukuisissa kansainvälisten lakiasiantuntijoitten lausunnoissa todetaan, ettei Israel miehitä Juudeaa ja Samariaa, ja se todettiin Edmund Levin komitean suorittaman tutkimuksen jälkeen antamassa selvityksessä, jota hallitus ei ole virallisesti käsitellyt. Alla olevan liitteen mukaisesti Amerikan Uskonnollisten Sionistien presidentti Stephen M.Flatow hämmästelee samaa julkaisemassaan artikkelissa otsikolla "Myytti miehityksestä paljastettu taas kerran". Hän aloittaa artikkelinsa viitaten sunnuntaina Israel HaJom lehdessä julkaistuun artikkeliin, jossa kerrotaan kahden IDF:n ajoneuvon eksyneen Jeninin arabi-kaupunkiin Samariassa, jossa ne joutuivat pysähtymään uniformuihin pukeutuneitten PA:n joukkojen sulkiessa tien, lähestyen IDF.n autoja ja autonrenkaita potkien käskien niitä poistumaan, mitä ne nopeasti noudattivatkin. Flatow hämmästelee artikkelissaan, keitä olivat nämä univormuihin pukeutuneet arabit, ja eivätkö IDF:n sotilaat voi mennä partioimaan suorittaakseen niille annettua tehtävää muuten kuin eksymällä? Hän toteaa, että se kuulostaa itsenäisen valtion harjoittamista toimista, mitä Palestiinan Auktoriteetti ei kuitenkaan hallitse. Ei ole itsenäistä Palestiinan valtiota, vaikka muutamat maat ovatkin sen tunnustaneet, ja kuten Flatow kertoo artikkelissaan YK, Israelin vasemmisto ja maailman valtamedia väittävät Israelin miehittävän olematonta Palestiinan valtiota. Viime viikonvaihteen aikana Washington Post kertoi julkaisemassaan artikkelissa, miten "Ramallahissa toimiva Sareyyat Ramallah tanssiryhmä väittää olevansa ahdistunut ja tarvitsevansa tanssia välttääkseen tympääntymistä päivittäisessä työssään, tai opiskeluissaan, tai 50 vuotta kestäneen Israelin miehityksen vuoksi". Flatow toteaa, että hän ymmärtää tiiviin opiskelun tai työskentelyn tarvitsevan palautumista, mutta jos he näkevät IDF:n sotilaita kaupunkinsa kaduilla, he tarvitsevat psykologista hoitoa. Ei siellä liiku Israelin poliiseja, tai sotilaita tai hallituksen asettamia virkailijoita. Jos he muuta väittävät, he näkevät näkyjä, hän sanoo. Todellisuus Jeninissä ja Ramallahissa on aivan muuta kuin se on heidän harhanäyissään. Arabit kulkevat vapaasti Yitzhak Rabinin 1995 heille luovuttamiensa kaupunkien kaduilla. Niissä asuu yhteensä 98 % PA:n valvomista arabeista. PA:n palkkaamat, USA:n kouluttamat ja aseistamat turvallisuus-joukot ovat asukasta kohti mitattuina suurimpia maailmassa. "Nämä joukot ne miehittävät palestiinalaisia", Flatow toteaa. "Heillä ei ole Pohjois-Koreasta ostettuja ohjuksia eikä iranilaisia "vapaaehtoisia", ei ainakaan vielä", mutta heidän harras toiveensa on hankkia niitä heti, kun valvova silmä välttää". FLATOW viittaa Israelin oppositiota edustavan Yesh Atid johtajan Yair Lapidin puheeseen JP:n Jerusalemin diplomatia-konferenssissa, jossa Lapid totesi, että PA on hallinnut 20 vuoden ajan, eivätkä sotilaat ole sinä aikana liikkuneet sen valvomissa kaupungeissa paitsi silloin, kun se tehdään turvallisuussyistä. Lapidin puhetta ei kuitenkaan noteerattu New York Timesin tai Peace Now uutiskirjeissä, mikä johtuu siitä, että Israelin kriitikot elävät poliittisessa fantasiamaailmassa, jossa he toistelevat vanhoja ja vanhentuneita iskulauseitaan tosiasioiden vastaisesti. Myös Gazaa pidetään miehitettynä, vaikka IDF veti joukkonsa ja juutalaisasukkaat pois sieltä 2005. Sen Israelin ja Egyptin vastaisia rajoja valvotaan kv. päätösten mukaisesti. http://www.jewishpress.com/indepth/opinions/occupation-myth-exposed-again/2016/12/16/. 03. Khaled Abu Toameh tarkastelee Jewish Press julkaisemassa artikkelissa Hamasin tämän hetken tilannetta sekä sen ja Fatahin välisiä suhteita. Toameh kertoo aluksi, että PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas, Hamasin edellinen pääsihteeri Khaled Mashaal ja Hamasin pääministeri Ismail Haniyeh tapasivat toisensa Qatarissa voidakseen paikata näiden järjestöjen särkyneitä suhteita. Taas kerran, edellisen kerran sitä yritettiin heinäkuussa 2014 silloinkin Qatarissa ilman näkyviä tuloksia. Viime viikolla Hamas juhli Gazassa Hamasin perustamisen 29.-vuotispäivää kymmenien tuhansien kansalaisten osallistuessa juhlallisuuksiin. Myös Ramallahissa tapahtuma huomioitiin, mutta PA:n aseistettujen poliisijoukkojen ja IDF:n pelossa sitä juhlittiin vähemmän näyttävästi. Juhlien mottona oli taisteluhuuto: "Aseellinen taistelu, kunnes koko Palestiina on vapautettu joesta mereen", sekä "Hamas ei koskaan tule tunnustamaan Israelia". Hamasin korkea virkailija Gazasta Khalil al-Haya kaavaili puheessaan Hamasin strategiaa todeten, että aseellista taistelua jatketaan kunnes Israel on eliminoitu. "Emme tunnusta Israelia, koska se lopulta se poistuu kokonaan". Hän sanoi, että Hamas on ollut ja tulee aina olemaan Palestiinan islamilainen kansallinen ja vapautusliike, jonka päämäärä on Palestiinan vapauttaminen ja Israel-projektin vastustaminen. "Gazan vapauttaminen oli vain sen ensimmäinen aste" hän väitti, mikä johtui "Hamasin painostuksesta, ja jonka päämääränä on vapauttaa koko Palestiinan alue, missä Israelilla ei ole mitään tulevaisuutta". Artikkelissa todetaan edelleen, ettei Hamas tai PA muitten vapautusjärjestöjen tapaan ole koskaan nähnyt IDF:n vetäytymistä Gazasta hyvän tahdon eleenä, vaan osoituksena sen heikkoudesta. Tämän johdosta Hamas voitti 2006 parlamenttivaalit, koska se väitti terrori-iskujensa ja siviiliasukkaita vastaan tehtyjen hyökkäysten pakottaneen Israelin luopumaan Gazasta kokonaan. Palestiinalaiset sekä Gazassa että Juudeassa ja Samariassa tunnustavat tämän tosiasiana, mistä johtuu Hamasin saama kansansuosio. Tätä näkemystä tukevat Israelin toistuvat myönnytykset ja hyvän tahdon eleet, kuten tuomittujen terroristien suhteeton vapauttaminen joko rauhankeskustelujen aloittamiseksi tai panttivangin vapauttamiseksi, mikä usein tapahtuu USA:n ja EU:n hillittömästä painostuksesta; aseitten ja sotilasajoneuvojen salliminen PA:lle, sekä PA:n ja Gazan alueille kaasun, öljyn sekä sähkövirran toimitusten jatkaminen vuodesta toiseen, vaikka PA ei ole maksanut niitä. Myös Israelin lepsut toimet sallia juutalaisten palvojien nousta ja rukoilla Temppeli-vuorella nähdään heikkoudeksi. Khaled Abu Mashaal julisti samoin Qatarissa, että Hamasin taistelu kansallisen projektinsa edistämiseksi etenee ja hän odottaa innolla Palestiinan vapauttamista voidakseen puhdistaa Al-Aksa moskeijan saastutuksesta, mikä aiheutui israelilaisten likaisista jaloista, sekä sen puolustamista hajaannukselta ja tuholta. Hän olettaa pakolaisten palaavan asuinsijoilleen sekä kaikkien Israelin tuomitsemien vapaustaistelijoitten (terroristien) vapauttamista. Mashaal sanoi 22 arabien saaneen surmansa 2016 aikana mainitsematta, että he hautautuivat sortuviin tunneleihinsa. PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas pyrkii solmimaan suhteet Hamasin kanssa, joka on Muslimiveljeskunnasta haarautunut liike, eikä ymmärrä, että suudelma Hamasin johtajien kanssa on kuoleman suudelma. Puhuessaan Fatahin kongressissa viime viikolla, jossa hänen valtansa vahvistettiin vastustajien tultua eliminoiduksi ennen sitä, Abbas totesi, että Israelin siviilejä surmannut ja haavoittanut "puukkointifada" on pieni jihad, jota tulee seuraamaan suuri jihad. Hän tarkoittanee suurella jihadilla aloittamaansa diplomaattista projektia, jota harjoitetaan YK:n alaisissa instituutioissa sekä muissa kansainvälisissä järjestöissä, joita on kaikkiaan yli 528. Abbas haluaa liittyä niihin kaikkiin. Toameh toteaa, ettei Abbas pyri vakuuttamaan Hamasin johtoa luopumaan projektistaan, vaan näkee sen osana hänen toimiaan kansainvälisillä areenoilla Israelin laillisuuden kieltämiseksi sekä sen suosion polkemiseksi etenkin YK:ssa ja sen alaisissa järjestöissä. Toameh toteaa lopuksi, että Abbasin aloittama diplomaattinen intifada yhdessä Hamasin harjoittaman verisen jihadin kanssa tähtäävät samaan päämäärään, Israelin heikentämiseen ennen sen lopullista tuhoamista. http://www.jewishpress.com/indepth/columns/khaled-abu-toameh/the-palestinian-jihads-against-israel/2016/12/18/ 04. UUTISIA LYHYESTI • Israelin vankienhoitojohdon alainen armahduslautakunta tehnee tänään päätöksen entisen presidentin Moshe Katsavin vapauttamiseksi hänen kärsittyään kaksi kolmannesta 7 vuoden vankeusrangaistuksesta, eli viisi vuotta lukkojen takana "yhteiskunnalle vaarallisena", jolla hänen aiemmat anomuksensa saada vapaus kiellettiin. Katsavin kohtelussa on havaittavissa poliittinen tarkoituksen-mukaisuus, jolla peitetään poliittinen viha. http://www.timesofisrael.com/parole-board-to-rule-on-ex-president-katsavs-early-release/, • Viime hetken ratkaisuna hallitus tarjoaa Amonan asukkaille kompromissia, jossa 26 asuntoa saavat jäädä paikoilleen, loput 16 tuhotaan ja niiden asukkaat heitetään susille. Ainakin tuhat ihmistä on kokoontunut Amonaan tukemaan asukkaitten toivotonta taistelua byrokratiaa vastaan. Käyköön tässä miten tahansa, Netanyahun ja Bennettin suosio on kärsinyt pahan kolauksen ja nostanut Yair Lapidin suosiota, joka kärkkyy pääministerin paikkaa. http://www.timesofisrael.com/in-last-ditch-effort-to-prevent-violence-amona-residents-to-vote-on-new-deal/ • Poliisi pidätti 3 PA:n arabia, joiden epäillään sytyttäneen tulipaloja äskeisten metsä- ja pensaspalojen aikana Juudeassa ja Samariassa "kansalisista syistä johtuen". Tällä tarkoitetaan terrorismia, mutta sitä sanaa vieroksutaan. http://www.timesofisrael.com/three-palestinians-arrested-for-suspected-arson-attacks/ • IAEA:n johtaja japanilaissyntyinen Jukiya Yamano lensi Iraniin, jossa hän keskustelee Iranin presidentin ja muiden virkailijoitten kanssa Iranin suunnitelmista ydinkäyttöisten alusten rakentamista, koska Iran katsoo USA:n rikkoneen tehtyä sopimusta Iranin ydinteollisuuden valvomiseksi. http://www.timesofisrael.com/iran-discusses-nuclear-ships-plan-with-iaea-chief/ • Kiina sanoo saaneensa haltuunsa USA:n lähettämän vedenalaisen "dronen", miehittämättömän sukellusaluksen. Alus rakennettiin tieteellistä tutkimusta varten. Kiina lupaa palauttaa aluksen, mutta Trump sanoo: Pitäköön. Kiina sieppasi aluksen valvontaansa torstaina Filippiinien rannikon edustalla lähellä Kiinanmeren kiisteltyjä tekosaaria, jotka Kiina yhdisti isoksi tekosaareksi, ja jota se rakentaa sotilaalliseksi tukikohdaksi. Ympärillä olevat maat ovat protestoineet, koska Kiina tunkeutui niiden merialueille edes vaivautumatta neuvottelemaan niistä. http://www.timesofisrael.com/trump-says-us-should-let-china-keep-the-drone/ • IDF:n sotilaat ja poliisit joutuivat PA:n hyökkäysten ja kivitysten kohteeksi Beit Riman arabikylän lähellä Samariassa. Turvallisuusjoukot turvautuivat puolustautuakseen koviin ammuksiin. Yhteenotossa yksi 19-vuotias arabi sai surmansa. Myös poliiseja haavoittui. PA:n mukaan arabi oli kärsinyt 15 vuoden tuomion vankilassa ja hänet vapautettiin 3 kuukautta sitten. http://www.timesofisrael.com/palestinian-19-shot-dead-during-clashes-with-israeli-forces/ • Hamas syyttä Mossadia sen drone-asiantuntijan murhasta Tunisiassa. Hamas uhkaa, että Mohammed Al-Zoarin veri tullaan kostamaan. Hamasin sotilassiiven izz ad-din Al-Qassam Prikaatien johtajat uhkaavat, ettei Hamasin johtajan ja insinööri Mohammad Zawarin veri vuotanut hukkaan. Hamasin johtajat kertoivat lauantaina, että Zawari (Zoari, 59) oli keskeinen hahmo miehittämättömien lento-alusten suunnittelussa. Tunisian ilmoituksen mukaan hänet ammuttiin kuoliaaksi kotinsa edessä Sfaksin kaupungissa. http://www.timesofisrael.com/hamas-blames-israel-for-killing-its-drone-expert-in-tunisia-vows-revenge/ • Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström, joka ei saanut lupaa tavata Israelin johtajien äskeisen Lähi-Idän matkansa aikana, sanoo, että Ruotsi, joka toimii turvallisuusneuvoston presidenttinä vaihtuvuusperiaatteen mukaan, tulee pyrkimään Israelin rakentamien yhdyskuntien julistamista laittomiksi ja niiden tuhoamista. Trumpin valitseminen USA:n presidentiksi, ja hänen otettuaan vallankahvat käsiinsä tammikuun 20. päivänä voinevat muuttaa Ruotsin suunnitelmat. Wallströmin avoin Israel-vastaisuus on käsittämätön, ja vahingollinen Ruotsin maineelle maailmalla, mutta islamin tsunami on voinut pelotella svensonit pois järjelliseltä ajatusjuoksulta. http://www.timesofisrael.com/swedish-fm-vows-to-seek-anti-settlement-resolution-upon-assuming-unsc-presidency-in-january/ • Trumpin tiimi sanoo nyt USA:ssa, että lähetystön siirto Jerusalemiin tulee tapahtumaan, mutta aikataulu on auki. Se on kuitenkin aloittanut alustavat järjestelyt muuton suorittamiseksi, joista ensimmäinen on sopivan paikan löytäminen. http://www.timesofisrael.com/trump-team-embassy-will-move-to-jerusalem-but-no-timetable-yet/ • Pääministeri Netanyahu ilmoitti tavatessaan Amonan asukkaita, että hän määrää kaikkien laittomien rakennusten tuhoamisen, sekä juutalaisten että arabien rakentamat. Hän lienee tarkoittanut tämän lohdutukseksi, mitä se tuskin tulee olemaan, sillä arabiasuntojen tuhoaminen massoittain tulee aiheuttamaan syytöksiä rasismista ja sotarikoksista. Päätös lienee tulkittava puolustusreaktioksi, sillä hänen asemansa on heikentynyt viime päivinä useista häntä ja hänen perheeseensä kohdistuneitten hyökkäysten vuoksi. Viimeisin hyökkäys tuli Betzalelin akatemian opiskelijoitten ja heitä tukevien professoreitten taholta, joiden laatimat pääministeriä halventavat "taideteokset" kiihottavat ihmisiä hänen eliminoimiseen. http://www.timesofisrael.com/pm-to-minister-crack-down-on-illegal-arab-construction/ • PA:n pääministeri Rami Hamdallah joutui kiinni suorasta valheesta väitettyään, ettei PA saanut 2016 aikana avustusta Yhdysvalloilta. Todellisuudessa USA tilitti PA:n pohjattomaan pussiin 368 miljoonaa USD, eivätkä siihen sisälly kaikki USA:n myöntämät ja maksamat avustukset. http://www.timesofisrael.com/pa-claims-it-got-no-us-aid-in-2016-in-fact-state-dept-gave-palestinians-357-million-and-thats-not-all/