Posts

Showing posts from December 20, 2015

PERJANTAI 24.12.15

Image
PERJANTAI 24.12.15 1.TÄNÄÄN perjantaina, ensimmäisenä joulupäivänä, jolloin ”maassa on rauha ja ihmisillä hyvä tahto”, kuten joululaulussa luvataan. kristityt kaikkialla maailmassa – kuten uskon – osallistuvat Vapahtajan, Jeesuksen Kristuksen syntymäjuhlan viettoon osallistuen Jumalanpalveluksiin tai muistellen ja lukien kertomuksia Jeesuksen syntymästä, toiminnasta ja – maallisella mittapuulla arvioiden – katastrofiin, kansansa hylkäämänä ja tuomitsemana hirvittävämpään kuolemaan ristinpuulla, mitä ihmiset ovat keksineet, mutta joka kolmen päivän ja yön jälkeen aloitti kokonaan uuden ajanjakson ihmiskunnan historiassa noustessaan ylös haudasta uutena luomuksena ja 40 päivän jälkeen noustessa ylös taivaaseen Isänsä luo, josta Hän oli lähtöisinkin. Tämä kaikki on ennakoitu profeettain kirjoituksissa, joita Jesuksen aikana kansaa johtaneet ja ohjanneet ylipapit, fariseukset ja kirjanoppineet eivät osanneet tai halunneet lukea oikein, koska heidän elämänsä kiintopiste oli kohdistettu ma…

KESKIVIIKKO 23.12.15

KESKIVIIKKO 23.12.15 1.PÄIVÄN paras uutinen on, että julkisen alan lakko peruuntui viime sekunneilla viime yön aikana käydyissä neuvotteluissa. Lakko olisi sulkenut koulut, lentokentät, julkisen liikenteen ja monia muita palveluja, ja sen kustannukset yhteiskunnalle olisivat olleet 600 miljoonaa NIS, mitkä olisivat ennen pitkää tulleet kansan maksettaviksi. Tuntuu oudolta, että ammattiyhdistysliike Histadrut edes arvio hyötyvänsä lakosta juuri joulunajan kynnyksellä, jolloin tuhannet maahan pyrkivät turistit olisivat joutuneet peruuttamaan toivomansa pyhiinvaellus-matkansa maahan, jossa heidän uskonsa perustapahtumat toteutuivat. Jo pelkkä uhkaus lakosta aiheutti suurta epävarmuutta ja sydänsärkyä kauan sitten suunniteltujen toiveittensa romahtamisesta. Mutta raaka politiikka on kova ja kasvoton.
TOI:n artikkelin mukaan talousministeri Moshe kahlon ja Histadrutin johtaja Avi Nissenkorn viime yön tunteina sopimuksen, jolla julkisen alan työntekijät saavat 7.5 %:n palkankorotuksen vii…

SUNNUNTAI 20.12.15

SUNNUNTAI 20.12.2015 1.UUSI PÄIVÄ ja uusi viikko alkoi taivaankannen ollessa ohuen pilviverhon peittämä, mutta silmämääräisesti studioni ikkunasta arvioiden sateista ei ole tietoakaan. Tosin kaikki voi muuttua tällä länteen viettävällä maapalalla hetkessä Välimereltä tulevan ilmanvirtauksen vuoksi ilman varoitusta. Mutta se onkin toinen juttu.
Säätilat tänään: Jerusalem 8 -15; Tiberias 11 -21; Suolameri 16 -22; Eilat 11 -21 +C-astetta. Tänään ja huomenna maanantaina taivas on puolipilvinen kirkastuen sen jälkeen, mutta sateista ei ole tietoa. Sää lämpenee parin asteen verran. Kinneretin vedenkorkeus laskee puolen sm:n päivävauhdilla, ja on nyt -213.04. Uutisraportit kertoivat myös tulvista Ashkelonissa. Vaikka se toistuu jokaisena sateisena keväänä, viranomaiset pitäytyvät katonkorjaajan filosofiaan: eihän sateella voi kattoa korjata, ja kun ei sada, kattokaan ei vuoda. Mitä tässä turhia hosumaan!
2.Raporttien mukaan kurditerroristi Samir Kuntar sai surmansa IDF:n ilmaiskussa Damask…