PERJANTAI 24.12.15

PERJANTAI 24.12.15
1.       TÄNÄÄN perjantaina, ensimmäisenä joulupäivänä, jolloin ”maassa on rauha ja ihmisillä hyvä tahto”, kuten joululaulussa luvataan. kristityt kaikkialla maailmassa – kuten uskon – osallistuvat Vapahtajan, Jeesuksen Kristuksen syntymäjuhlan viettoon osallistuen Jumalanpalveluksiin tai muistellen ja lukien kertomuksia Jeesuksen syntymästä, toiminnasta ja – maallisella mittapuulla arvioiden – katastrofiin, kansansa hylkäämänä ja tuomitsemana hirvittävämpään kuolemaan ristinpuulla, mitä ihmiset ovat keksineet, mutta joka kolmen päivän ja yön jälkeen aloitti kokonaan uuden ajanjakson ihmiskunnan historiassa noustessaan ylös haudasta uutena luomuksena ja 40 päivän jälkeen noustessa ylös taivaaseen Isänsä luo, josta Hän oli lähtöisinkin. Tämä kaikki on ennakoitu profeettain kirjoituksissa, joita Jesuksen aikana kansaa johtaneet ja ohjanneet ylipapit, fariseukset ja kirjanoppineet eivät osanneet tai halunneet lukea oikein, koska heidän elämänsä kiintopiste oli kohdistettu maallisen elämän rientoihin, sen suomiin nautintoihin ja valtaan.
Jeesus Kristus merkitsi heille häiritsijää, joka oli poistettava ihmisten joukosta.

NYKYAJAN ihminen saa kuitenkin henkisen ja hengellisen päiväannoksensa useimmiten sähköisten välineitten kautta, jotka nekin palvelevat enemmän maailman sekulaaria eliittiä, eivätkä neitseestä syntyminen, maallisen ymmärryksen ylittävä ilmoitustieto, jota Jeesus opetti arvovallalla, joka ihmetytti kansansa johtajia, mutta joka ei halunnut ottaa sitä vastaan puusepän pojalta, joka ei ollut mitään oppia saanut, kuten he totesivat, sovellu heidän maailmankuvaansa.
Jeesuksen suorittamat ihmeteot, jotka saivat tavallisen ihmisen ymmärryksen lukkiutumaan, koska sillä ei ollut perusteita niiden selittämiseksi, herättivät kansan johtajissa, jotka olivat pääosin pappeja ja kirjanoppineita, kateutta ja vihaa.   
He tinkasivat Jeesukselta, kuka on antanut Hänelle sellaisen vallan, ja koska he eivät pystyneet ymmärtämään sitä, he päätyivät lopputulokseen, että sen täytyy olla belsebuulilta, riivaajien päämieheltä eli saatanalta tajuamatta, että he itse olivat hänen tuhoisan työnsä kohteina.  

2.       ONKO maailmassa sitten ihmisten kesken rauha ja hyvä tahto toisiaan kohtaan?
Onko ihmiskunta jalostunut luopumaan pahoista teoistaan ja vastaanottamaan uuden sydämen ja uuden elämän, jota Jeesuksen opetusten toteutuminen ihmisessä merkitsee, niiden tulemista lihaksi ja vereksi uudesti syntymisen kautta? Ovatko Jeesuksen lupaamat ihmeteot helpommat uuden ajan ihmisen uskottavissa?
Kirkollisten juhlien aikaan heräävät aina myös uskon vastustajat, joiden artikkeleita ja kirjoituksia sekä videoita ja filmejä maallinen media mielellään esittää pyrkien tekemään pienen uskovien joukon epävarmaksi ja jopa epäilemään uskonsa perusteita sen muka tieteellisiin tosiasioihin perustuvien maallisen järjen tuotteiden valossa, jota heille syötetään pitkin päivää.
Seurakuntien paimenten valtaosa, joiden tulisi pystyä varjelemaan laumaansa myös tältä henkiseltä ja hengelliseltä hyökkäykseltä, on jo koulutuksessaan saanut vahvan epäilyksen ja epäuskon ruiskeen, mikä on tylsistänyt heidän mielensä ja hengelliset aseensa taistelussa maailman ruhtinaan valtaa vastaan.
Professori Nikolainen opasti tulevia pappeja Helsingin yliopistoissa tähän tapaan: ”Kun te astutte seurakunnan eteen, puhukaa sille ikään kuin uskoisitte Sanan, vaikka me tiedämme, ettei se ole totta”.
Tai erään suuren seurakunnan johtava paimen, joka totesi miesten keskustelu-piirissä: ”Nuo niin sanotut ihmeet ja voimalliset teot, joista Raamattu puhuu - sairaitten parantaminen, pitaalisen puhdistamisen, näön palauttaminen sokeille, veden muuttaminen viiniksi, myrskyn tyynnyttäminen, tuhansien ihmisten ruokkiminen viidellä leivällä ja kahdella kalalla, kuolleitten herättäminen, johon kuuluu myös Jeesuksen nouseminen elävänä haudasta – ne kuuluivat sen ajan taikauskoisen ja tieteen saavutuksista osattoman ihmisen ajatusmaailmaan, mutta eivät sovellu nykyajan valistuneen ihmisen maailmankuvaan”. Miten yleistä ja laajaa tällainen ajattelu lienee aikamme paimenten parissa, jäänee tutkijoitten ja kuulijoitten harkinnan varaan, enkä halua puuttua siihen, mutta varoitus on paikallaan, sillä jo Paavali varoitti tulevina aikoina seurakunnan keskuuteen hiipivistä susista, jotka eivät seurakuntaa säästä.

3.       Palataksemme kappaleen alussa esittämiin kysymyksiin rauhasta ja hyvästä tahdosta luokaamme seuraavaksi katsaus Pyhän Maan sisäiseen tilanteeseen.
Onhan nyt sentään Jeesuksen syntymän muistoksi vietettävä juhla, jota tuhannet kristityt kaikkialta maailmasta tulevat kokemaan sen syntysijoilta, Nasaretisssa, Betlehemissä Jerusalemissa, ja yleensä Pyhän Maan ilmapiirissä. Sillä, syntyikö Jeesuslapsi syys-lokakuussa vai joulujuhlan viettämisen aikaan talvella, on kokonaan toisarvoinen joskin mielenkiintoinen merkitys, minkä ei tule järkyttää kenenkään uskovan tai ei-uskovan mielenrauhaa. Todellinen asia on, että Hän syntyi maailmaan.

Jeesuksen syntymäkaupunki Betlehem, joka vielä ennen Oslon sopimuksen 1993 allekirjoitusta oli vahvasti kristitty-enemmistöinen kaupunki, on nykyisin PA:n arabi-enemmistöinen ja valvoma kaupunki, jossa kristittyjen asukkaitten määrä on 70 %:n enemmistöstä kutistunut 10 -15 %.n tasoon arabien painostus- ja vainotoimintojen vuoksi ja pienentyy edelleen kristittyjen muuttaessa ulkomaille. Samoin Ramallah oli kristitty kaupunki, mutta on kehittynyt PA:n arabien pääkaupungiksi, jossa sijaitsevat PA:n hallintokeskus Mukata ja johtavat instituutit. PA:n tähtäimessä on kuitenkin Jerusalem, minkä vuoksi Jasser Arafatin maalliset jäännökset Mukatassa on sijoitettu symbolisesti rautatien kiskoille odottamaan aikaa, jolloin ”Israel on tuhottu ja Jerusalem vapautettu juutalaisten saastuttavista jalanjäljistä”, kuten Abbas runoili. Tilanne on samankaltainen Jerusalemin itäosissa, joita Israelin tulisi valvoa.

PA:n johtajien ja islamin hengellisten auktoriteettien kiihottaman puukotus-intifadan vuoiksi Betlehemin perinteinen joulujuhla kutistui lähes olemattomiin Abbasin kehotettua välttämään ”elämöimistä joululla”, kuten Kekkonen aikoinaan varoitti suomalaisia elämöimisestä itsenäisyydellä. PA:n vallankumousasuihin pukeutuneen nuorison ja soittokuntien esitykset ilotulituksineen ovat nekin laantuneet.
Mutta PA:n islamilainen johto halusi esittää oman versionsa suvaitsevaisuudesta kristillistä uskoa kohtaan pystyttämällä Jeesuksen syntymäkirkon seimiaukiolle joulukuusen – todellisuudessa sypressin, jonka IDF:n puskutraktorien selitetään irrottaneen juuriltaan, ja jota Jerusalemin Postin pääartikkelissa kutsuttiin ”saatanan joulupuuksi”. Sen koristelussa käytettiin saatanalisia symboleja, hyökkäyksissä IDF:n sotilaita ja siviilejä vastaan surmansa saaneiden ”marttyyrien” kuvia, IDF:n sotilaitten käyttämien kyynelkaasurakettien tyhjiä kanistereita, ja muuta ”miehityksen” vastaista materiaalia ilman, että kukaan esittää vastalauseensa yhden kristittyjen pyhimmän juhlan karkeasta häpäisystä ja uskonnollisen maailmanlaajuisen juhlan räikeästä politisoimisesta Vapahtajansa syntymäkaupungissa.
Maailman kristikansa ja menettänyt suolaisuutensa eikä kelpaa mihinkään muuhun kuin pois heitettäväksi ja ihmisten tallattavaksi. Mitä muutakaan on todettava ”kristillisen lännen” lähes täydellisestä hiljaisuudesta kaikkialla islamin alaisissa maissa, joista Afganistanin, Syyrian, Irakin ja Iranin monien muiden maiden ohella, harjoittamasta kristittyjen verisestä vainosta hallitsee maailman mediaa?  
Kristitty maailma omaksuu jo dhimmi-mentaliteetin jo ennen kun sille on esitetty todellinen vaatimus: Alistu islamin vallan alle ja maksa määrätty suojeluvero tai kuole – tosin norjalaisille on taidettu antaa nämä vaihtoehdot.
Myös Roman paavi Francis I valitti Vatikaanin Pietarin kirkon loistossa pitämässään joulusaarnassa ihmisten itsekkyyttä ja sydämettömyyttä huomioimatta köyhien tarpeita ja heidän ahdinkoaan, mutta ei sanallakaan islamin harjoittamasta vainosta. Paavin saaman tiedon mukaan juutalaisen ei tarvitse kääntyä eikä uskoa Jeesukseen Messiaanaan voidakseen pelastua. Paavi lupaa, että lopulta kaikki pelastuvat.

Jerusalem Post kertoo 8. sivun artikkelissaan, että terrorista huolimatta kristillinen henki elää Jerusalemissa sekä asukkaitten että turistien joukossa. Se on nähtävissä kaikkialla Pyhässä Kaupungissa, artikkelissa todetaan, ja se on täysin erilainen kuin esim. Yhdysvalloissa, jossa joulunviettoa hallitsee hillitön materialismi. Artikkelin kirjoittajan mukaan joulu Jerusalemissa on enemmän hengellinen ja siksi hyvä.
Merkittävä piirre siinä on se, että juutalaiset rabbit ovat kasvavassa määrässä kiinnostuneet kristillisestä uskosta, ei pakanallisessa asussa, kuin Josef aikoinaan Faraon hovissa, jota veljet eivät tunteneet, vaan aidossa juutalaisessa kauhtanassa. Jotkut johtavat ortodoksirabbit julistavat julkisesti, että Messias on aivan oven edessä, ja Hän voi tulla koska tahansa. Tämä jos mikään on ajan merkki.

En haluaisi häiritä enempää lukijoitteni joulumieltä, mutta kun on tänne asti edetty, lienee paikallaan kertoa loputkin.
Eilisen torstaipäivän aikana Israelissa rekisteröitiin neljä terrorihyökkäystä, joissa 4 puukkosankaria pääsivät Allahinsa eteen vaatimaan niitä luvattua 72 neitsyttään, mutta myös yksi sotilas ja neljä siviiliä haavoittuivat.
.  
Adamin juutalaisyhteisön lähellä arabi ajoi autollaan sotilasjoukkoon, joka oli pysäyttänyt autonsa tien varteen. Arabikuljettaja sai surmansa sotilaiden luodesista.
Sotilaat tekivät iskun Qalandian pakolaisleiriin etsien epäiltyjä henkilöitä, Syntyneessä rähinässä yksi sotilas haavoittui ja yksi arabi sai surmansa.
Arielin kaupungin lähellä arabi hyökkäsi puukkoineen tarkastuspistettä vartioivien sotilaitten kimppuun haavoittaen yhtä. Muhammad Zahran, 22, Kfar Ad Dik arabikylästä, ammuttiin kuoliaaksi.  
Hebronin lähellä Ari-risteyksessä arabi hyökkäsi ruuvitalla varustettuna sotilaitten kimppuun. Hänet ammuttiin kuoliaaksi.
Geva Binyamin lähellä arabi hyökkäsi puukkoineen sotilaitten kimppuun haavoittaen lievästi sotilasta. Hänet ammuttiin kuoliaaksi.
Tiistaina todettiin että väkivalta-aalto, joka alkoi Jerusalemissa Levkovichin murhasta kahden tyttärensä silmien edessä, saavutti 100 päivän ajan. Näiden päivien aikana 24 israelilaista on surmattu ja 259 haavoittunut - 24 heistä vaarallisesti, 36 keskinkertaisesti loput vähemmän vaarallisesti. Arabien menetykset ovat 4-kertaiset. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4743727,00.html
PA varautuu salafi-islamilaisten yrityksiin kaataa PA:n hallinto, joka keikkuu veitsen-terällä ilmankin, ja kassa on tyhjä. PA:n poliisit pidättivät 16 palestiinalaista ääri-islamilaisen järjestöön kuuluvaa. PA on myös lisännyt poliisijoukkojaan Betlehemin alueelle, jossa pidätykset tapahtuivat. http://www.timesofisrael.com/palestinians-beef-up-bethlehem-security-amid-fears-of-is-attack/
Egyptiläinen lehti väittää pitkässä artikkelissaan, ettei juutalaisten Temppeliä koskaan rakennettu Jerusalemiin, vaan Temppelinä toimi vanha egyptiläinen temppelirakennus Galileassa, joka muutettiin juutalaisten vaatimusten mukaiseksi http://www.timesofisrael.com/egyptian-paper-claims-jewish-temple-was-never-in-jerusalem/.
Säätila jatkuu Israelissa aurinkoisena ja suhteellisen lämpimänä 8 -14 lukujen puitteissa, ehkä pientä heittoa voi tapahtua huomenna.
Toivotan vielä kerran siunattua ja rauhalista joulunviettoa, ja onnea ensi vuodelle.

PERJANTAI 24.12.15
1.       TÄNÄÄN perjantaina, ensimmäisenä joulupäivänä, jolloin ”maassa on rauha ja ihmisillä hyvä tahto”, kuten joululaulussa luvataan. kristityt kaikkialla maailmassa – kuten uskon – osallistuvat Vapahtajan, Jeesuksen Kristuksen syntymäjuhlan viettoon osallistuen Jumalanpalveluksiin tai muistellen ja lukien kertomuksia Jeesuksen syntymästä, toiminnasta ja – maallisella mittapuulla arvioiden – katastrofiin, kansansa hylkäämänä ja tuomitsemana hirvittävämpään kuolemaan ristinpuulla, mitä ihmiset ovat keksineet, mutta joka kolmen päivän ja yön jälkeen aloitti kokonaan uuden ajanjakson ihmiskunnan historiassa noustessaan ylös haudasta uutena luomuksena ja 40 päivän jälkeen noustessa ylös taivaaseen Isänsä luo, josta Hän oli lähtöisinkin. Tämä kaikki on ennakoitu profeettain kirjoituksissa, joita Jesuksen aikana kansaa johtaneet ja ohjanneet ylipapit, fariseukset ja kirjanoppineet eivät osanneet tai halunneet lukea oikein, koska heidän elämänsä kiintopiste oli kohdistettu maallisen elämän rientoihin, sen suomiin nautintoihin ja valtaan.
Jeesus Kristus merkitsi heille häiritsijää, joka oli poistettava ihmisten joukosta.

NYKYAJAN ihminen saa kuitenkin henkisen ja hengellisen päiväannoksensa useimmiten sähköisten välineitten kautta, jotka nekin palvelevat enemmän maailman sekulaaria eliittiä, eivätkä neitseestä syntyminen, maallisen ymmärryksen ylittävä ilmoitustieto, jota Jeesus opetti arvovallalla, joka ihmetytti kansansa johtajia, mutta joka ei halunnut ottaa sitä vastaan puusepän pojalta, joka ei ollut mitään oppia saanut, kuten he totesivat, sovellu heidän maailmankuvaansa.
Jeesuksen suorittamat ihmeteot, jotka saivat tavallisen ihmisen ymmärryksen lukkiutumaan, koska sillä ei ollut perusteita niiden selittämiseksi, herättivät kansan johtajissa, jotka olivat pääosin pappeja ja kirjanoppineita, kateutta ja vihaa.   
He tinkasivat Jeesukselta, kuka on antanut Hänelle sellaisen vallan, ja koska he eivät pystyneet ymmärtämään sitä, he päätyivät lopputulokseen, että sen täytyy olla belsebuulilta, riivaajien päämieheltä eli saatanalta tajuamatta, että he itse olivat hänen tuhoisan työnsä kohteina.  

2.       ONKO maailmassa sitten ihmisten kesken rauha ja hyvä tahto toisiaan kohtaan?
Onko ihmiskunta jalostunut luopumaan pahoista teoistaan ja vastaanottamaan uuden sydämen ja uuden elämän, jota Jeesuksen opetusten toteutuminen ihmisessä merkitsee, niiden tulemista lihaksi ja vereksi uudesti syntymisen kautta? Ovatko Jeesuksen lupaamat ihmeteot helpommat uuden ajan ihmisen uskottavissa?
Kirkollisten juhlien aikaan heräävät aina myös uskon vastustajat, joiden artikkeleita ja kirjoituksia sekä videoita ja filmejä maallinen media mielellään esittää pyrkien tekemään pienen uskovien joukon epävarmaksi ja jopa epäilemään uskonsa perusteita sen muka tieteellisiin tosiasioihin perustuvien maallisen järjen tuotteiden valossa, jota heille syötetään pitkin päivää.
Seurakuntien paimenten valtaosa, joiden tulisi pystyä varjelemaan laumaansa myös tältä henkiseltä ja hengelliseltä hyökkäykseltä, on jo koulutuksessaan saanut vahvan epäilyksen ja epäuskon ruiskeen, mikä on tylsistänyt heidän mielensä ja hengelliset aseensa taistelussa maailman ruhtinaan valtaa vastaan.
Professori Nikolainen opasti tulevia pappeja Helsingin yliopistoissa tähän tapaan: ”Kun te astutte seurakunnan eteen, puhukaa sille ikään kuin uskoisitte Sanan, vaikka me tiedämme, ettei se ole totta”.
Tai erään suuren seurakunnan johtava paimen, joka totesi miesten keskustelu-piirissä: ”Nuo niin sanotut ihmeet ja voimalliset teot, joista Raamattu puhuu - sairaitten parantaminen, pitaalisen puhdistamisen, näön palauttaminen sokeille, veden muuttaminen viiniksi, myrskyn tyynnyttäminen, tuhansien ihmisten ruokkiminen viidellä leivällä ja kahdella kalalla, kuolleitten herättäminen, johon kuuluu myös Jeesuksen nouseminen elävänä haudasta – ne kuuluivat sen ajan taikauskoisen ja tieteen saavutuksista osattoman ihmisen ajatusmaailmaan, mutta eivät sovellu nykyajan valistuneen ihmisen maailmankuvaan”. Miten yleistä ja laajaa tällainen ajattelu lienee aikamme paimenten parissa, jäänee tutkijoitten ja kuulijoitten harkinnan varaan, enkä halua puuttua siihen, mutta varoitus on paikallaan, sillä jo Paavali varoitti tulevina aikoina seurakunnan keskuuteen hiipivistä susista, jotka eivät seurakuntaa säästä.

3.       Palataksemme kappaleen alussa esittämiin kysymyksiin rauhasta ja hyvästä tahdosta luokaamme seuraavaksi katsaus Pyhän Maan sisäiseen tilanteeseen.
Onhan nyt sentään Jeesuksen syntymän muistoksi vietettävä juhla, jota tuhannet kristityt kaikkialta maailmasta tulevat kokemaan sen syntysijoilta, Nasaretisssa, Betlehemissä Jerusalemissa, ja yleensä Pyhän Maan ilmapiirissä. Sillä, syntyikö Jeesuslapsi syys-lokakuussa vai joulujuhlan viettämisen aikaan talvella, on kokonaan toisarvoinen joskin mielenkiintoinen merkitys, minkä ei tule järkyttää kenenkään uskovan tai ei-uskovan mielenrauhaa. Todellinen asia on, että Hän syntyi maailmaan.

Jeesuksen syntymäkaupunki Betlehem, joka vielä ennen Oslon sopimuksen 1993 allekirjoitusta oli vahvasti kristitty-enemmistöinen kaupunki, on nykyisin PA:n arabi-enemmistöinen ja valvoma kaupunki, jossa kristittyjen asukkaitten määrä on 70 %:n enemmistöstä kutistunut 10 -15 %.n tasoon arabien painostus- ja vainotoimintojen vuoksi ja pienentyy edelleen kristittyjen muuttaessa ulkomaille. Samoin Ramallah oli kristitty kaupunki, mutta on kehittynyt PA:n arabien pääkaupungiksi, jossa sijaitsevat PA:n hallintokeskus Mukata ja johtavat instituutit. PA:n tähtäimessä on kuitenkin Jerusalem, minkä vuoksi Jasser Arafatin maalliset jäännökset Mukatassa on sijoitettu symbolisesti rautatien kiskoille odottamaan aikaa, jolloin ”Israel on tuhottu ja Jerusalem vapautettu juutalaisten saastuttavista jalanjäljistä”, kuten Abbas runoili. Tilanne on samankaltainen Jerusalemin itäosissa, joita Israelin tulisi valvoa.

PA:n johtajien ja islamin hengellisten auktoriteettien kiihottaman puukotus-intifadan vuoiksi Betlehemin perinteinen joulujuhla kutistui lähes olemattomiin Abbasin kehotettua välttämään ”elämöimistä joululla”, kuten Kekkonen aikoinaan varoitti suomalaisia elämöimisestä itsenäisyydellä. PA:n vallankumousasuihin pukeutuneen nuorison ja soittokuntien esitykset ilotulituksineen ovat nekin laantuneet.
Mutta PA:n islamilainen johto halusi esittää oman versionsa suvaitsevaisuudesta kristillistä uskoa kohtaan pystyttämällä Jeesuksen syntymäkirkon seimiaukiolle joulukuusen – todellisuudessa sypressin, jonka IDF:n puskutraktorien selitetään irrottaneen juuriltaan, ja jota Jerusalemin Postin pääartikkelissa kutsuttiin ”saatanan joulupuuksi”. Sen koristelussa käytettiin saatanalisia symboleja, hyökkäyksissä IDF:n sotilaita ja siviilejä vastaan surmansa saaneiden ”marttyyrien” kuvia, IDF:n sotilaitten käyttämien kyynelkaasurakettien tyhjiä kanistereita, ja muuta ”miehityksen” vastaista materiaalia ilman, että kukaan esittää vastalauseensa yhden kristittyjen pyhimmän juhlan karkeasta häpäisystä ja uskonnollisen maailmanlaajuisen juhlan räikeästä politisoimisesta Vapahtajansa syntymäkaupungissa.
Maailman kristikansa ja menettänyt suolaisuutensa eikä kelpaa mihinkään muuhun kuin pois heitettäväksi ja ihmisten tallattavaksi. Mitä muutakaan on todettava ”kristillisen lännen” lähes täydellisestä hiljaisuudesta kaikkialla islamin alaisissa maissa, joista Afganistanin, Syyrian, Irakin ja Iranin monien muiden maiden ohella, harjoittamasta kristittyjen verisestä vainosta hallitsee maailman mediaa?  
Kristitty maailma omaksuu jo dhimmi-mentaliteetin jo ennen kun sille on esitetty todellinen vaatimus: Alistu islamin vallan alle ja maksa määrätty suojeluvero tai kuole – tosin norjalaisille on taidettu antaa nämä vaihtoehdot.
Myös Roman paavi Francis I valitti Vatikaanin Pietarin kirkon loistossa pitämässään joulusaarnassa ihmisten itsekkyyttä ja sydämettömyyttä huomioimatta köyhien tarpeita ja heidän ahdinkoaan, mutta ei sanallakaan islamin harjoittamasta vainosta. Paavin saaman tiedon mukaan juutalaisen ei tarvitse kääntyä eikä uskoa Jeesukseen Messiaanaan voidakseen pelastua. Paavi lupaa, että lopulta kaikki pelastuvat.

Jerusalem Post kertoo 8. sivun artikkelissaan, että terrorista huolimatta kristillinen henki elää Jerusalemissa sekä asukkaitten että turistien joukossa. Se on nähtävissä kaikkialla Pyhässä Kaupungissa, artikkelissa todetaan, ja se on täysin erilainen kuin esim. Yhdysvalloissa, jossa joulunviettoa hallitsee hillitön materialismi. Artikkelin kirjoittajan mukaan joulu Jerusalemissa on enemmän hengellinen ja siksi hyvä.
Merkittävä piirre siinä on se, että juutalaiset rabbit ovat kasvavassa määrässä kiinnostuneet kristillisestä uskosta, ei pakanallisessa asussa, kuin Josef aikoinaan Faraon hovissa, jota veljet eivät tunteneet, vaan aidossa juutalaisessa kauhtanassa. Jotkut johtavat ortodoksirabbit julistavat julkisesti, että Messias on aivan oven edessä, ja Hän voi tulla koska tahansa. Tämä jos mikään on ajan merkki.

En haluaisi häiritä enempää lukijoitteni joulumieltä, mutta kun on tänne asti edetty, lienee paikallaan kertoa loputkin.
Eilisen torstaipäivän aikana Israelissa rekisteröitiin neljä terrorihyökkäystä, joissa 4 puukkosankaria pääsivät Allahinsa eteen vaatimaan niitä luvattua 72 neitsyttään, mutta myös yksi sotilas ja neljä siviiliä haavoittuivat.
.  
Adamin juutalaisyhteisön lähellä arabi ajoi autollaan sotilasjoukkoon, joka oli pysäyttänyt autonsa tien varteen. Arabikuljettaja sai surmansa sotilaiden luodesista.
Sotilaat tekivät iskun Qalandian pakolaisleiriin etsien epäiltyjä henkilöitä, Syntyneessä rähinässä yksi sotilas haavoittui ja yksi arabi sai surmansa.
Arielin kaupungin lähellä arabi hyökkäsi puukkoineen tarkastuspistettä vartioivien sotilaitten kimppuun haavoittaen yhtä. Muhammad Zahran, 22, Kfar Ad Dik arabikylästä, ammuttiin kuoliaaksi.  
Hebronin lähellä Ari-risteyksessä arabi hyökkäsi ruuvitalla varustettuna sotilaitten kimppuun. Hänet ammuttiin kuoliaaksi.
Geva Binyamin lähellä arabi hyökkäsi puukkoineen sotilaitten kimppuun haavoittaen lievästi sotilasta. Hänet ammuttiin kuoliaaksi.
Tiistaina todettiin että väkivalta-aalto, joka alkoi Jerusalemissa Levkovichin murhasta kahden tyttärensä silmien edessä, saavutti 100 päivän ajan. Näiden päivien aikana 24 israelilaista on surmattu ja 259 haavoittunut - 24 heistä vaarallisesti, 36 keskinkertaisesti loput vähemmän vaarallisesti. Arabien menetykset ovat 4-kertaiset. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4743727,00.html
PA varautuu salafi-islamilaisten yrityksiin kaataa PA:n hallinto, joka keikkuu veitsen-terällä ilmankin, ja kassa on tyhjä. PA:n poliisit pidättivät 16 palestiinalaista ääri-islamilaisen järjestöön kuuluvaa. PA on myös lisännyt poliisijoukkojaan Betlehemin alueelle, jossa pidätykset tapahtuivat. http://www.timesofisrael.com/palestinians-beef-up-bethlehem-security-amid-fears-of-is-attack/
Egyptiläinen lehti väittää pitkässä artikkelissaan, ettei juutalaisten Temppeliä koskaan rakennettu Jerusalemiin, vaan Temppelinä toimi vanha egyptiläinen temppelirakennus Galileassa, joka muutettiin juutalaisten vaatimusten mukaiseksi http://www.timesofisrael.com/egyptian-paper-claims-jewish-temple-was-never-in-jerusalem/.
Säätila jatkuu Israelissa aurinkoisena ja suhteellisen lämpimänä 8 -14 lukujen puitteissa, ehkä pientä heittoa voi tapahtua huomenna.
Toivotan vielä kerran siunattua ja rauhalista joulunviettoa, ja onnea ensi vuodelle.

  

PERJANTAI 24.12.15
1.       TÄNÄÄN perjantaina, ensimmäisenä joulupäivänä, jolloin ”maassa on rauha ja ihmisillä hyvä tahto”, kuten joululaulussa luvataan. kristityt kaikkialla maailmassa – kuten uskon – osallistuvat Vapahtajan, Jeesuksen Kristuksen syntymäjuhlan viettoon osallistuen Jumalanpalveluksiin tai muistellen ja lukien kertomuksia Jeesuksen syntymästä, toiminnasta ja – maallisella mittapuulla arvioiden – katastrofiin, kansansa hylkäämänä ja tuomitsemana hirvittävämpään kuolemaan ristinpuulla, mitä ihmiset ovat keksineet, mutta joka kolmen päivän ja yön jälkeen aloitti kokonaan uuden ajanjakson ihmiskunnan historiassa noustessaan ylös haudasta uutena luomuksena ja 40 päivän jälkeen noustessa ylös taivaaseen Isänsä luo, josta Hän oli lähtöisinkin. Tämä kaikki on ennakoitu profeettain kirjoituksissa, joita Jesuksen aikana kansaa johtaneet ja ohjanneet ylipapit, fariseukset ja kirjanoppineet eivät osanneet tai halunneet lukea oikein, koska heidän elämänsä kiintopiste oli kohdistettu maallisen elämän rientoihin, sen suomiin nautintoihin ja valtaan.
Jeesus Kristus merkitsi heille häiritsijää, joka oli poistettava ihmisten joukosta.

NYKYAJAN ihminen saa kuitenkin henkisen ja hengellisen päiväannoksensa useimmiten sähköisten välineitten kautta, jotka nekin palvelevat enemmän maailman sekulaaria eliittiä, eivätkä neitseestä syntyminen, maallisen ymmärryksen ylittävä ilmoitustieto, jota Jeesus opetti arvovallalla, joka ihmetytti kansansa johtajia, mutta joka ei halunnut ottaa sitä vastaan puusepän pojalta, joka ei ollut mitään oppia saanut, kuten he totesivat, sovellu heidän maailmankuvaansa.
Jeesuksen suorittamat ihmeteot, jotka saivat tavallisen ihmisen ymmärryksen lukkiutumaan, koska sillä ei ollut perusteita niiden selittämiseksi, herättivät kansan johtajissa, jotka olivat pääosin pappeja ja kirjanoppineita, kateutta ja vihaa.   
He tinkasivat Jeesukselta, kuka on antanut Hänelle sellaisen vallan, ja koska he eivät pystyneet ymmärtämään sitä, he päätyivät lopputulokseen, että sen täytyy olla belsebuulilta, riivaajien päämieheltä eli saatanalta tajuamatta, että he itse olivat hänen tuhoisan työnsä kohteina.  

2.       ONKO maailmassa sitten ihmisten kesken rauha ja hyvä tahto toisiaan kohtaan?
Onko ihmiskunta jalostunut luopumaan pahoista teoistaan ja vastaanottamaan uuden sydämen ja uuden elämän, jota Jeesuksen opetusten toteutuminen ihmisessä merkitsee, niiden tulemista lihaksi ja vereksi uudesti syntymisen kautta? Ovatko Jeesuksen lupaamat ihmeteot helpommat uuden ajan ihmisen uskottavissa?
Kirkollisten juhlien aikaan heräävät aina myös uskon vastustajat, joiden artikkeleita ja kirjoituksia sekä videoita ja filmejä maallinen media mielellään esittää pyrkien tekemään pienen uskovien joukon epävarmaksi ja jopa epäilemään uskonsa perusteita sen muka tieteellisiin tosiasioihin perustuvien maallisen järjen tuotteiden valossa, jota heille syötetään pitkin päivää.
Seurakuntien paimenten valtaosa, joiden tulisi pystyä varjelemaan laumaansa myös tältä henkiseltä ja hengelliseltä hyökkäykseltä, on jo koulutuksessaan saanut vahvan epäilyksen ja epäuskon ruiskeen, mikä on tylsistänyt heidän mielensä ja hengelliset aseensa taistelussa maailman ruhtinaan valtaa vastaan.
Professori Nikolainen opasti tulevia pappeja Helsingin yliopistoissa tähän tapaan: ”Kun te astutte seurakunnan eteen, puhukaa sille ikään kuin uskoisitte Sanan, vaikka me tiedämme, ettei se ole totta”.
Tai erään suuren seurakunnan johtava paimen, joka totesi miesten keskustelu-piirissä: ”Nuo niin sanotut ihmeet ja voimalliset teot, joista Raamattu puhuu - sairaitten parantaminen, pitaalisen puhdistamisen, näön palauttaminen sokeille, veden muuttaminen viiniksi, myrskyn tyynnyttäminen, tuhansien ihmisten ruokkiminen viidellä leivällä ja kahdella kalalla, kuolleitten herättäminen, johon kuuluu myös Jeesuksen nouseminen elävänä haudasta – ne kuuluivat sen ajan taikauskoisen ja tieteen saavutuksista osattoman ihmisen ajatusmaailmaan, mutta eivät sovellu nykyajan valistuneen ihmisen maailmankuvaan”. Miten yleistä ja laajaa tällainen ajattelu lienee aikamme paimenten parissa, jäänee tutkijoitten ja kuulijoitten harkinnan varaan, enkä halua puuttua siihen, mutta varoitus on paikallaan, sillä jo Paavali varoitti tulevina aikoina seurakunnan keskuuteen hiipivistä susista, jotka eivät seurakuntaa säästä.

3.       Palataksemme kappaleen alussa esittämiin kysymyksiin rauhasta ja hyvästä tahdosta luokaamme seuraavaksi katsaus Pyhän Maan sisäiseen tilanteeseen.
Onhan nyt sentään Jeesuksen syntymän muistoksi vietettävä juhla, jota tuhannet kristityt kaikkialta maailmasta tulevat kokemaan sen syntysijoilta, Nasaretisssa, Betlehemissä Jerusalemissa, ja yleensä Pyhän Maan ilmapiirissä. Sillä, syntyikö Jeesuslapsi syys-lokakuussa vai joulujuhlan viettämisen aikaan talvella, on kokonaan toisarvoinen joskin mielenkiintoinen merkitys, minkä ei tule järkyttää kenenkään uskovan tai ei-uskovan mielenrauhaa. Todellinen asia on, että Hän syntyi maailmaan.

Jeesuksen syntymäkaupunki Betlehem, joka vielä ennen Oslon sopimuksen 1993 allekirjoitusta oli vahvasti kristitty-enemmistöinen kaupunki, on nykyisin PA:n arabi-enemmistöinen ja valvoma kaupunki, jossa kristittyjen asukkaitten määrä on 70 %:n enemmistöstä kutistunut 10 -15 %.n tasoon arabien painostus- ja vainotoimintojen vuoksi ja pienentyy edelleen kristittyjen muuttaessa ulkomaille. Samoin Ramallah oli kristitty kaupunki, mutta on kehittynyt PA:n arabien pääkaupungiksi, jossa sijaitsevat PA:n hallintokeskus Mukata ja johtavat instituutit. PA:n tähtäimessä on kuitenkin Jerusalem, minkä vuoksi Jasser Arafatin maalliset jäännökset Mukatassa on sijoitettu symbolisesti rautatien kiskoille odottamaan aikaa, jolloin ”Israel on tuhottu ja Jerusalem vapautettu juutalaisten saastuttavista jalanjäljistä”, kuten Abbas runoili. Tilanne on samankaltainen Jerusalemin itäosissa, joita Israelin tulisi valvoa.

PA:n johtajien ja islamin hengellisten auktoriteettien kiihottaman puukotus-intifadan vuoiksi Betlehemin perinteinen joulujuhla kutistui lähes olemattomiin Abbasin kehotettua välttämään ”elämöimistä joululla”, kuten Kekkonen aikoinaan varoitti suomalaisia elämöimisestä itsenäisyydellä. PA:n vallankumousasuihin pukeutuneen nuorison ja soittokuntien esitykset ilotulituksineen ovat nekin laantuneet.
Mutta PA:n islamilainen johto halusi esittää oman versionsa suvaitsevaisuudesta kristillistä uskoa kohtaan pystyttämällä Jeesuksen syntymäkirkon seimiaukiolle joulukuusen – todellisuudessa sypressin, jonka IDF:n puskutraktorien selitetään irrottaneen juuriltaan, ja jota Jerusalemin Postin pääartikkelissa kutsuttiin ”saatanan joulupuuksi”. Sen koristelussa käytettiin saatanalisia symboleja, hyökkäyksissä IDF:n sotilaita ja siviilejä vastaan surmansa saaneiden ”marttyyrien” kuvia, IDF:n sotilaitten käyttämien kyynelkaasurakettien tyhjiä kanistereita, ja muuta ”miehityksen” vastaista materiaalia ilman, että kukaan esittää vastalauseensa yhden kristittyjen pyhimmän juhlan karkeasta häpäisystä ja uskonnollisen maailmanlaajuisen juhlan räikeästä politisoimisesta Vapahtajansa syntymäkaupungissa.
Maailman kristikansa ja menettänyt suolaisuutensa eikä kelpaa mihinkään muuhun kuin pois heitettäväksi ja ihmisten tallattavaksi. Mitä muutakaan on todettava ”kristillisen lännen” lähes täydellisestä hiljaisuudesta kaikkialla islamin alaisissa maissa, joista Afganistanin, Syyrian, Irakin ja Iranin monien muiden maiden ohella, harjoittamasta kristittyjen verisestä vainosta hallitsee maailman mediaa?  
Kristitty maailma omaksuu jo dhimmi-mentaliteetin jo ennen kun sille on esitetty todellinen vaatimus: Alistu islamin vallan alle ja maksa määrätty suojeluvero tai kuole – tosin norjalaisille on taidettu antaa nämä vaihtoehdot.
Myös Roman paavi Francis I valitti Vatikaanin Pietarin kirkon loistossa pitämässään joulusaarnassa ihmisten itsekkyyttä ja sydämettömyyttä huomioimatta köyhien tarpeita ja heidän ahdinkoaan, mutta ei sanallakaan islamin harjoittamasta vainosta. Paavin saaman tiedon mukaan juutalaisen ei tarvitse kääntyä eikä uskoa Jeesukseen Messiaanaan voidakseen pelastua. Paavi lupaa, että lopulta kaikki pelastuvat.

Jerusalem Post kertoo 8. sivun artikkelissaan, että terrorista huolimatta kristillinen henki elää Jerusalemissa sekä asukkaitten että turistien joukossa. Se on nähtävissä kaikkialla Pyhässä Kaupungissa, artikkelissa todetaan, ja se on täysin erilainen kuin esim. Yhdysvalloissa, jossa joulunviettoa hallitsee hillitön materialismi. Artikkelin kirjoittajan mukaan joulu Jerusalemissa on enemmän hengellinen ja siksi hyvä.
Merkittävä piirre siinä on se, että juutalaiset rabbit ovat kasvavassa määrässä kiinnostuneet kristillisestä uskosta, ei pakanallisessa asussa, kuin Josef aikoinaan Faraon hovissa, jota veljet eivät tunteneet, vaan aidossa juutalaisessa kauhtanassa. Jotkut johtavat ortodoksirabbit julistavat julkisesti, että Messias on aivan oven edessä, ja Hän voi tulla koska tahansa. Tämä jos mikään on ajan merkki.

En haluaisi häiritä enempää lukijoitteni joulumieltä, mutta kun on tänne asti edetty, lienee paikallaan kertoa loputkin.
Eilisen torstaipäivän aikana Israelissa rekisteröitiin neljä terrorihyökkäystä, joissa 4 puukkosankaria pääsivät Allahinsa eteen vaatimaan niitä luvattua 72 neitsyttään, mutta myös yksi sotilas ja neljä siviiliä haavoittuivat.
.  
Adamin juutalaisyhteisön lähellä arabi ajoi autollaan sotilasjoukkoon, joka oli pysäyttänyt autonsa tien varteen. Arabikuljettaja sai surmansa sotilaiden luodesista.
Sotilaat tekivät iskun Qalandian pakolaisleiriin etsien epäiltyjä henkilöitä, Syntyneessä rähinässä yksi sotilas haavoittui ja yksi arabi sai surmansa.
Arielin kaupungin lähellä arabi hyökkäsi puukkoineen tarkastuspistettä vartioivien sotilaitten kimppuun haavoittaen yhtä. Muhammad Zahran, 22, Kfar Ad Dik arabikylästä, ammuttiin kuoliaaksi.  
Hebronin lähellä Ari-risteyksessä arabi hyökkäsi ruuvitalla varustettuna sotilaitten kimppuun. Hänet ammuttiin kuoliaaksi.
Geva Binyamin lähellä arabi hyökkäsi puukkoineen sotilaitten kimppuun haavoittaen lievästi sotilasta. Hänet ammuttiin kuoliaaksi.
Tiistaina todettiin että väkivalta-aalto, joka alkoi Jerusalemissa Levkovichin murhasta kahden tyttärensä silmien edessä, saavutti 100 päivän ajan. Näiden päivien aikana 24 israelilaista on surmattu ja 259 haavoittunut - 24 heistä vaarallisesti, 36 keskinkertaisesti loput vähemmän vaarallisesti. Arabien menetykset ovat 4-kertaiset. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4743727,00.html
PA varautuu salafi-islamilaisten yrityksiin kaataa PA:n hallinto, joka keikkuu veitsen-terällä ilmankin, ja kassa on tyhjä. PA:n poliisit pidättivät 16 palestiinalaista ääri-islamilaisen järjestöön kuuluvaa. PA on myös lisännyt poliisijoukkojaan Betlehemin alueelle, jossa pidätykset tapahtuivat. http://www.timesofisrael.com/palestinians-beef-up-bethlehem-security-amid-fears-of-is-attack/
Egyptiläinen lehti väittää pitkässä artikkelissaan, ettei juutalaisten Temppeliä koskaan rakennettu Jerusalemiin, vaan Temppelinä toimi vanha egyptiläinen temppelirakennus Galileassa, joka muutettiin juutalaisten vaatimusten mukaiseksi http://www.timesofisrael.com/egyptian-paper-claims-jewish-temple-was-never-in-jerusalem/.
Säätila jatkuu Israelissa aurinkoisena ja suhteellisen lämpimänä 8 -14 lukujen puitteissa, ehkä pientä heittoa voi tapahtua huomenna.
Toivotan vielä kerran siunattua ja rauhalista joulunviettoa, ja onnea ensi vuodelle.

 


Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019