Posts

Showing posts from April 22, 2018

TORSTAI 26.04.2018

KESKIVIIKKO 26.04.2018
01.Kumman sitkeää tyyppiä tuo flunssavirus, kun ei usko selvää käskyä, että sen käpälät ovat sidotut ja häätökäsky annettu ajoissa, vaan rimpuilee edelleen etuoven kahvassa.
Rimpuilkoon vain, sen on lähdettävä mutta pyrin kertomaan lyhyesti päivän kuumimmat kysymykset. Kovin tarmokkaasti se rimpuilikin aiheuttaen tukehtumistunnon.
02. Washingtonissa vieraileva Ranskan presidentti Emmanuel Macron ennusti keskiviikkona, että USA:n presidentti Donald Trump on valmis vetäytymään Iranin kanssa solmitusta kv. ydinsopimuksesta, jolla säädellään Iranin ydinteollisuutta.
Trump sanoi, "ettei kukaan tiedä, mitä tulen tekemään", ja lisäsi Macroon päin kääntyen: "Sinulla on varsin selvä kuva kysymyksestä". Macron uskoo Trumpin vetäytyvän Iranin kanssa tehdystä kv. ydinsopimuksesta ensi kuussa kotimaisista syistä johtuen. Macron arvioi, ettei Trump ole niin arvaamaton, kuin sanotaan.
Trump antoi Ranskalle, Saksalle ja Englannille aikaa toukokuun 12. pä…

MAANANTAI 23.04.2018

MAANANTAI 23.04.2018
Tilannekatsaus
Tässä katsauksessa kerron aluksi omasta tilanteestani, sekä yleiskatsauksen Israelista ja alueen maista.
01. Saamani silmätulehdus sai minut - perheen nuorimpien vaatimuksesta - käymään silmälekurin tarkastuksessa, joka passitti minut edelleen Shaar Zedekin sairaalaan, jossa todettiin oikean silmän saavuttaneen tason, joka edellytti leikkausta varoittaen samalla, että sen saaminen voi kestää 4 viikkoa. Muutaman tunnin päästä sairaalasta ilmoitettiin, että paikka vapautui alle viikon sisällä, 16.04.
Operaatio kesti alle kolme tuntia, ja sen jälkeen silmäni suojaksi asetettiin suojakalvo, jota tuli pitää vuorokauden ympäri. Kalvo poistettiin parin päivän päästä, mutta silmän välittämä näkymä oli sumuinen. Kolmen päivän sisällä näkökyky kirkastui yllättäen, ja sen uusi tarkastus suoritetaan huomenna tiistaina.
Ymmärrykseni mukaan uudelle linssillä varustettu oikea silmä, joka näyttää kaiken hopeanhohtoisessa valossa, tarvinnee kuitenkin synkronoint…