Posts

Showing posts from August 25, 2013

PERJANTAI 30.08.13

PERJANTAI 30.08.13
1. VALKOISEN TALON tiedottaja Josh Earnest sanoi torstain lehdistötilaisuudessa, että USA on tarvittaessa halukas menemään yksin Syyriaan, ja että koska laillinen oikeutus sotaretkeen on tarpeen, USA tulee esittämään sellaisen USA:n intressien mukaisesti. Hän selitti edelleen, että Presidentti Obama tulee tekemään päätöksen sopivasta vastauksesta Syyrian hallituksen suorittamaan kemiallisin asein tehtyyn hyökkäykseen, mutta tulee neuvottelemaan Englannin hallituksen kanssa sen parlamentin hylättyä esityksen, jolla hyökkäystä olisi tuettu. Earnest selitti, että ”huolimatta konsultoinnista Englannin kanssa Obama tekee itsenäisen päätöksen, koska on kysymys Yhdysvaltoja koskevista keskeisistä intresseistä, ja että kansa, joka rikkoo kemiallisten aseitten käyttöä koskevia kansainvälisiä normeja, on saatettava vastuuseen”.
BRITTIPARLAMENTTI vetosi kielteisessä päätöksessään siihen, että maassa on syvä erimielisyys sotilaallisen voiman käytöstä Assadin hallituksen rank…

TORSTAI 29.08.13

TORSTAI 29.08.13
1. USA:N koaliittion jouduttua ottamaan aikalisän sotaretken kiivaimman edustajan Englannin pääministeri Cameronin saatua kehotuksen hakea parlamentin lupa ennen hyökkäystä ja presidentti Obaman saadessa samoin kongressilta varoituksen aloittaa vihollisuuksia ulkomaan kanssa ilman kongressin lupaa, maailma ja etenkin Lähi Itä voivat vetää hetken henkeään. Englannin laatima päätöslauselmaesitys YK:n turvallisuusneuvostolle ei saanut tukea, minkä johdosta koaliittio aikoo edetä ilman YK:n päätöstä. Syyrian armeija aloitti kuitenkin sotilaallisten joukkojensa ja varusteiden hajottamisen pois tukikohdista pienempiin yksiköihin sekä siirtää arkoja laitteita ja lentokoneita suojatiloihin. Syyrian johto vakuuttaa taistelevansa kaikilla keinoilla hyökkääjiä vastaan. Syyrian ilmavoimien 13 ohjaajaa ilmoittivat olevansa valmiit itsemurhalentoihin. Myös Turkki on asettanut armeijansa hälytysvalmiuteen.
Israelin puolustusministeriö suorittaa osittaisen reservin aseisiin kutsu…

KESKIVIIKKO 28.08.13

KESKIVIIKKO 28.08.13
1. VENÄJÄN ulkoministeri Sergei Lavrov syyttää länsimaita sotahysteriasta, jota ne levittävät maailmalle väittäen viime viikon keskiviikkona levitettyjen videonauhojen osoittavan, että Syyrian armeija on käyttänyt kemiallisia aseita Damaskoksen itäpuolen lähiössä. Lavrov kiistää levitettyjen tietojen todellisuuden todeten: ”Olemme erittäin huolestuneita Syyriasta, nousevasta sotahysteriasta ja syytöksistä, joiden mukaan Syyrian viranomaiset ovat käyttäneet kemiallisia aseita”.
USA:n presidentti Barack Obama uhkasi aiemmin Syyriaa ”suunnattomilla seurauksilla”, jos sen todetaan käyttäneen kemiallisia aseita, jota hän kutsui USA:n asettamaksi punaiseksi linjaksi. Obama on sittemmin huomattavasti lieventänyt aiempaa lausuntoaan. Jotkut syyttävätkin, että hän taitamattomuuttaan maalasi itsensä nurkkaan ilman ulospääsyä. Ensimmäiset tiedot kertoivat yli 1300:n ihmisen saaneen surmansa kaasuiskussa, mutta ”Lääkärit ilman rajoja” järjestön sairaaloista keräämien tieto…

TIISTAI 27.08.13

TIISTAI 27.08.13
1. ISRAELIN lähettämä tiimi pääministeri Netanyahun neuvonantajan Yaacov Amidrotin johdolla tapasi maanantaina Washingtonissa Obaman turvallisuuspoliittisen neuvonantajan Susan Ricen saadakseen ensi käden tietoja USA:n hallituksen aikeista ja suunnitelmista Syyriassa havaittujen kemiallisten aineiden käytön johdosta. Mikäli USA:n johtama koaliittio päättää hyökätä Syyrian hallituksen hallinto. ja komentokeskuksia sekä ohjuspattereita, lentokenttiä ja strategisia kohteita vastaan, Israel joutuu presidentti Assadin ja Iranin esittämien uhkausten mukaan suoraan vastahyökkäysten kohteeksi.
VALKOISEN TALON antaman tiedotteen mukaan keskusteluissa käsiteltiin myös Iranin tilannetta ja muita kahden ystävämaan väliseen säännölliseen yhteydenpitoon kuuluvia asioita puuttumatta yksityiskohtiin. Lomansa keskeyttänyt ulkoministeri John Kerry antoi selvästi tuohtuneena kärkevän lausunnon todeten, että ilman epäilyksiä presidentti Assad käytti massiivisessa määrin kiellettyjä k…

MAANANTAI 26.08.13

MAANANTAI 26.08.13
1. ASUNTOMINISTERI Uri Ariel sanoi sunnuntai-iltana osallistuessaan kahden uuden 160 asunnon asuntoalueen vihkimistilaisuuteen Kedumimissa Samariassa, että ne jotka uskovat voivansa pakottaa Israelin rakentamaan Auschwitzin rajojen sisäpuolella, ovat väärässä. ”Ehdotan, että suurimpia rikollisia inhimillisyyttä vastaan olisi etsittävä jostain muualta”, hän totesi.” Ei heitä löydetä täältä, he ovat jossain muualla Lähi Idässä”. Hän osallistui myös Alei Zahav juutalaisyhteisön 300 asunnon rakentamisjuhlallisuuksiin, joista 100 on rakennettu. Ariel vakuutti sanovansa mahdollisimman selvästi, että hän oli paikalla todistamassa asuntojen rakentamista täällä kuten kaikkialla Israelissa.
”ME rakennamme 300 asuntoa Leshemiin kuten tuhansia Rosh Ha´ayniin, me rakennamme Kedumimissa kuten Kiryat Gatissa ja Modi´inissa, me rakennamme Jerusalemissa kuten me rakennamme Galileassa”. Asuntojen rakentaminen on oikea ratkaisu asuntojen hintojen alentamiseksi taloudelliselta ja s…

SUNNUNTAI 25.08.13

SUNNUNTAI 25.08.13
1. USA:N presidentti Barack Obama kokosi eilen sotilaallisia neuvonantajiaan ja sotilasjohtajia neuvotteluihin ennen päätöstään, puuttuako suoraan Syyrian tilanteeseen, jossa USA:n nykyisen kannan mukaan Assadin armeija on käyttänyt kemiallisia aseita, mikä ylittää Obaman asettaman punaisen varoituslinjan. Hän antoi käskyn siirtää asevoimiaan lähemmäs Syyriaa, mikä tarkoittanee lähinnä merivoimien aluksia. USA:lla on sotilas-yksiköitä Jordaniassa, Turkissa ja joitakin myös Israelissa, mutta Obama aristelee käyttää omia maavoimiaan Syyriassa, mikä sitoisi sen arvaamattoman pitkäksi ajaksi sotaan, jonka seurauksia on vaikea ennakoida. Kommandotyyppisiin hyökkäyksiin Syyrian maaperällä USA on kouluttanut ja aseistanut paikallisia kurdeja ja jordanialaisia, kuten Debkafile raportoi. Tarkkailijoiden mukaan USA todennäköisesti käyttää aluksi sota-aluksilta ammuttuja risteilyohjuksia, mutta voi seuraavaksi turvautua myös lentoaseeseensa.
SYYRIAN ulkoministeri varoittaa,…