Posts

Showing posts from September 16, 2018

TORSTAI 20.09.2018

TORSTAI 20.09.2018
01. Venäjä ja Turkki allekirjoittivat sopimuksen pystyäkseen estämään Idlibiin Syyriassa suunnitellun hyökkäyksen tällä viikolla.
Sopimuksella muodostetaan laaja demilitarisoitu puskurivyöhyke, jolla uskotaan voitavan muuttaa "radikaalit terroristiryhmät" osasta Idlibiä lokakuun 15. päivään mennessä.
Sopimusteksti julkaistiin kokonaisuudessaan The Nationalissa keskiviikkona.

Iran ei ole mukana sopimuksessa, millä halutaan viestittää Washingtonille, Israelille ja muille, että Iranin osallisuus Syyriassa on voitu syrjäyttää. Sopimuksessa ei kuitenkaan määritellä, miten "terroristi" ryhmät muutetaan osasta Idlibiä, ja mikä ryhmät aiotaan siirtää, mikä mahdollistaa tulevia konflikteja.

Venäjän ja Turkin delegaatiot allekirjoittivat sopimuksen 17.09. Sochissa, ja Englannin ja Venäjänkielinen kopio siitä lähetettiin USA:n YK:n lähettiläälle Nikki Laheylle ja YK:n pääsihteerille Antonio Guterreezille Venäjän Federaation YK:n lähettilään Vassili Neben…

TIISTAI 18.09.2018

TIISTAI 18.09.2018
01. Bush Etzionin risteyksessä lähellä supermarketia 45-vuotiaan Ari Fuldin murhanneen 17-vuotiaan Khalil Jabarinin isä sanoo ilmoittaneensa PA:lle pojan kieltäytyneen menemästä kouluun joutuen sanaharkkaan hänen kanssaan. Hän ei kuitenkaan vihjannut mitään terrorismiin, mutta pojan äiti oli samaan aikaan murhan tapahtumasta sunnuntaina mennyt läheisen Meitarin tarkastuspisteeseen ja kertonut sotilaille, että hän poikansa voi yrittää puukottaa sotilaita.

PA ei tehnyt mitään ilmoituksen johdosta, eikä katsonut tarpeelliseksi ilmoittaa asiasta IDF:lle kuvitellen, että poika vain halusi vaihtelua, mutta suoritti kyselyjä pojasta, mikä ei tuottanut tulosta. Jabarin perheen isoisä, Jamal, joka on koulun johtaja, jossa poika opiskeli, sanoi huolestuneensa pojan jäätyä pois koulusta, ja ilmoittaneensa siitä PA:lle.

Yattan kylä oli aikoinaan kristitty kylä, mutta Arafatin tuotua Tunisiasta verenhimoiset taistelijansa ensin Gazaan ja Jerikoon ja sitten muihin arabienemmis…

SUNNUNTAI 16.09.2018

SUNNUNTAI 16.09.2018
01. Hurrikaani Florence rantautui PohjoisCarolinan rannikolle suoraan Brunswickin ydinvoimalaan Southportissa aikaisin perjantaiaamuna.
Hurrikaanin silmä, jossa tuulet ovat voimakkaimmat, meni suoraan ydinvoimalan yläpuolelle. Tuulten voima on 100+ MPH.
Onneksi tuulten nopeus laski rantautuessaan 140:stä sataan MPH, mutta on tarpeeksi voimakas tehdäkseen paljon tuhoa.

Brunswickin voimala sijaistee etelään Wilmingtonista PohjoisCarolinassa.
Tähän mennessä puolimiljoonaa ihmistä on menettänyt sähkövoimansa.
Hurrikaanin vaikutusalueella on 12 ydinvoimalaa.
Mediassa kerrottiin Brunswickin ydinvoimalan sulkemisesta, mutta se ei pidä paikkaansa. Ydinvoimala tarvitsee viikkojen jäähdytysajan todellista sulkemista varten.
Jos jäähdytyspumput menettävät sähkövoiman mihin aikaan tahansa viikkojen jäähdytyksen aikana, ydinpolttoainesauvat voivat alkaa kiehua ja lämpötilan nousemisen, joka voi johtaa ydinvoiman sulamiseen (meltdown).
Toistaiseksi voimme vain odottaa, t…