SUNNUNTAI 16.09.2018

SUNNUNTAI 16.09.2018
01. Hurrikaani Florence rantautui PohjoisCarolinan rannikolle suoraan Brunswickin ydinvoimalaan Southportissa aikaisin perjantaiaamuna.
Hurrikaanin silmä, jossa tuulet ovat voimakkaimmat, meni suoraan ydinvoimalan yläpuolelle. Tuulten voima on 100+ MPH.
Onneksi tuulten nopeus laski rantautuessaan 140:stä sataan MPH, mutta on tarpeeksi voimakas tehdäkseen paljon tuhoa.

Brunswickin voimala sijaistee etelään Wilmingtonista PohjoisCarolinassa.
Tähän mennessä puolimiljoonaa ihmistä on menettänyt sähkövoimansa.
Hurrikaanin vaikutusalueella on 12 ydinvoimalaa.
Mediassa kerrottiin Brunswickin ydinvoimalan sulkemisesta, mutta se ei pidä paikkaansa. Ydinvoimala tarvitsee viikkojen jäähdytysajan todellista sulkemista varten.
Jos jäähdytyspumput menettävät sähkövoiman mihin aikaan tahansa viikkojen jäähdytyksen aikana, ydinpolttoainesauvat voivat alkaa kiehua ja lämpötilan nousemisen, joka voi johtaa ydinvoiman sulamiseen (meltdown).
Toistaiseksi voimme vain odottaa, toivoa ja rukoilla, että Brunswickin ydinvoimala kestäisi vahingoittumattomana, kuten 11 muuta.
https://www.naturalnews.com/2018-09-14-hurricane-florence-achieves-direct-hit-on-brunswick-nuclear-power-plant-in-southport-nc-pray-for-our-safety.html

02. Jerusalem Postin pääartikkeli käsittelee Idlibin tilannetta Syyriassa todeten otsikossaan, että suuri offensiivi Idlibiin voi olla hengenvaaraksi Idlibin siviileille. Israelilla ei ole onneksi mitään osuutta näihin taisteluihin.
Syyrian hallitus on murhanhimoinen ja leppymätön vastustaja Israelille, ja Syyrian hallituksen tukijat Lännessä ovat lähes poikkeuksetta radikaaleja.

Syyrian armeija yhdessä sen liittolaisten Iranin ja Venäjän kanssa valmistautuvat suureen offensiiviin Idlibin provinssissa.
Idlibin provinssi on yksi harvoista tärkeistä alueista, joita kapinallisten ja jihadin ääriainekset vielä valvovat, kerrotaan pääartikkelissa.

Taistelut Idlibissä symboloivat 7-vuotisen sodan loppumista, mutta ne voivat samalla sisältää vaarallisia ja myrkyllisiä ohjelmakohtia, jotka voivat johtaa tilanteen eskaloitumiseen ennestäänkin tuhoisessa konfliktissa.

Washington varoitti Syyrian hallitusta ja Moskovaa, ettei USA:n hallitus katsele sivusta, jos Damaskos käyttää kemiallisia aseita, kuten on aiemmin tapahtunut.
Trumpin kansallinen turvallisuusneuvonantaja John Bolton aloitti varoitusten sarjan 23. elokuuta kertoen Putinille, että USA tulee reagoimaan kemiallisten aseiden käyttämisestä.
Venäjä ja Syyria vastasivat, että kapinallisten yhdessä lännen tukemien "valkoisten kypärien", vapaaehtoisten ryhmä, suunnittelevat "false flag" peitehyökkäystä omaa kansaansa vastaan pakottaakseen lännen tulemisen väliin, kuten on aiemmin raportoitu.

USA:n YK:n lähettiläs Nikki Haley liittyi varoittajiin varoittaen vakavista seurauksista, jos kemikaaleja käytetään. Venäjä vastasi tähän, että heillä on filmejä, joissa ilmenee, että false flag toimintaa on käytetty aiemminkin.
Sodan nykyvaihe on onneksi vielä PR-tasolla ja propagandavaiheessa, mutta yksi tahaton virhe voi laukaista vaarallisen räjähdyksen, jossa molemmat suurvallat USA ja Venäjä voivat kiihkeän mutta ehkä lyhyen ohjustenvaihdon, kuten on ennustettu.

Turkilla on toistakymmentä valvonta-asemaa Idlibin provinssissa, eikä se halua sen tukemien kapinallisten tuhoutuvan. Turkki on varoitellut inhimillisestä katastrofista, jos suurhyökkäys toteutuu, ja sen pelkona on, että sen seurauksena pakolaisten virta suuntautuu Turkkiin, joka on heidän ainoa pakopaikkansa. Turkki siirsi voimakkaita sotilasyksiköitä Idlibiin.

Turkki kuitenkin määritteli Hayat Tahrir al-Sham, Al-Qaidaan löysästi liittyvän syyrialaisen ryhmän terrorijärjestöksi, vaikka aiemmin tuki sitä. USA on tukenut Al-Nusra ryhmää, jolla on myös Al-Qaida tausta.
Idlibiin siirtyi kapinallisia muista kohteista Syyriassa Assadin kanssa tehtyjen sopimusten mukaan. Syyrialaisia siirtyi Assadin armeijaan, mutta Euroopasta ja muualta tulleilla taistelijoilla ei ole sitä vaihtoehtoa. Mikä heidän kohtalonsa tullee olemaan Idlibin taistelujen päätyttyä?

Turkin, Venäjän ja Iranin presidentit tapasivat toisensa viime viikolla pyrkien löytämään ratkaisua tilanteeseen, mutta ilman positiivista tulosta.
Se tarkoittaa myös sitä, että Turkin armeija voi joutua tahtomattaan puolustamaan rajojaan Syyrian armeijaa ja sen liittolaisia vastaan.

Israelin ja Turkin välit ovat Erdoganin presidenttikaudella huonontuneet lähelle diplomaattisten siteiden katkeamista.
Syyrian on tunnollisesti pitänyt Israelin välisen rajan rauhallisena, mistä Israelin tulee kiittää Assadia.

Suurin välitön uhka on kuitenkin Hizbullah, joka taisteli Assadin joukkojen rinnalla Syyriassa saaden arvokasta taistelukokemusta joskin suurin uhrauksin.
Israel varoitti Hizbullahia pysymään sivussa Syyrian Idlibin tilanteesta, eikä käyttää sitä verukkeena ohjusiskujen aloittamiseksi Israeliin, joilla se voisi pahoin runnella maata sekä sotilaallisesti että taloudellisesti.
Hizbullahilla lienee 140 000 ohjusta, osa niistä GPS- tai tutkaohjattuja.

Artikkelissa huomioidaan myös kurdien kohtalo, jotka joutuvat toistamiseen taistelevien osapuolten jalkoihin. Heidän itsenäisyyshaaveensa Iranin ja Irakin väliselle alueelle kariutui Iranin vehkeilyn vuoksi, eikä USA ole nähnyt kurdien isänmaallista voitontahtoa, joka ilmeni taistelussa ISIS:iä vastaan.
USA on kuitenkin viime aikoina aloittanut kurdien tukemisen, mutta se tulee liian myöhään. Tämä ilmeni Afrinissa, jossa kurdit joutuivat yksipuolisen brutaalin kohtelun alaisiksi Turkin osallistuessa siihen. https://www.jpost.com/Opinion/Major-offensive-into-Idlib-may-be-deadly-for-Syrian-civilians-567170,

03. Abbasin avustaja Nabil Abu Rudeineh tuomitsi Trumpin nimittämän rauhantiimin johtajaa Jared Kushneria todellisuuden puutteesta.

Kushner totesi New York Times lehden haastattelussa, ettei PA/PLO:n tukien leikkaaminen vaikuta rauhanmahdollisuuksiin.
"Alueella on liian monta väärää todellisuutta, joita he ovat luoneet – ja joita kansat palvovat – että käsittääkseni siihen on tultava muutos" Kushner selitti.
"Mitä me teemme, on nähdä asiat, kuten ne ovat, eikä pelätä tehdä oikeita ratkaisuja – vaikka ne poikkeavatkin totutusta käytännöstä. Tämän seurauksena USA:lla on paljon suuremmat mahdollisuudet saavuttaa todellinen rauha".

Wafa News Agency julkisti Rudeinehin vastauksen Kuchnerille:"Hän ei ole tietoinen konfliktin todellisuudesta, ja on kansan harhaan johtamista ja historian vastaista väärentää Jerusalemin asemaa Islamin ja kristittyjen pyhänä kaupunkina".
"Rauha saavutetaan kahden valtion periaatteella Jerusalemin itäosa Palestiinan valtion pääkaupunkina kansainvälisten lauselmien ja arabi-johtajien päätösten mukaisesti".

Rudeineh viittasi toistamiseen kansainväliseen oikeuteen, jonka parhaina tuntijoina he itseään pitävät, vaikka kansainvälisen lain asiantuntijat ovat lähes poikkeuksetta juutalaisia.

Abbas on kieltänyt PA/PLO:n virkailijoita ottamaan yhteyttä USA:n virkailijoihin, ja lopulta Trump päätti sulkea PA/PLO:n toimiston Washingtonissa, koska "se ei osoita halua rauhaan Israelin kanssa", mistä on osoituksena se, ettei se halua tulla keskusteluihin Israelin kanssa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/251990. https://www.jpost.com/Israel-News/PA-Trump-policies-poisoned-Palestinian-American-ties-567272,

04. Hamasin edustaja Libanonissa Osama Hamdan, joka vastaa järjestön kansain-välisistä suhteista, sanoi, "ettei Hamas halua uutta sotaa Gazan kaistalla, mutta, mutta puolustautuu sitkeästi, jos Israel hyökkää uudelleen Gazaan".

Hän varoitti, että "Israel tulee maksamaan korkean hinnan, jos se valitsee hyökkäyksen aloittamisen Gazan kaistalle" lisäten "Israel ei pysty ahmimaan meitä, ja hinta siitä tulee olemaan suurempi ja kauheampi kuin mitä sen johtajat voivat kuvitella".

Hamdan huomautukset julkistettiin samaan aikaan kun YK:n erikois-apulais-koordinaattori Lähi-Idän rauhanprosessia Jamie McGoldrick saapui Gazaan lauantaina. Ei tiedetä, puhuuko hän Gazan johtajille pyrkimyksistä saavuttaa aselepo Israelin kanssa.

Lähteet Gazassa kertoivat, että Egypti ja YK ovat huolissaan uudistuneesta jännityksestä Gazan kaistan ja Israelin välisellä turva-aidalla. Jännitystä ovat lisänneet perjantain väkivaltaisuudet, joissa 3 gazalaista sai surmansa yhteen-otoissa IDF:n sotilaitten kanssa.

Hamdan sanoi Hamasin olevan kiinnostunut 2014 solmitun aselevon jatkamiseksi, mutta ettei se tarkoita sitä, etteikö Hamas pystyisi puolustautumaan.
Hänen lausuntonsa julkaistiin Felestin lehdessä Gazassa.
Hän kielsi samalla, että Hamas ja muut palestiinalaisryhmät Gazassa olisivat valmiit aloittamaan Kairon keskustelut Palestiinan kansallisesta sovinnosta ja aselevosta Israelin kanssa.

Hamasin virkailijat Gazassa sanoivat Israelin ja Hamasin välisten aselepo-neuvottelujen Kairossa etenevän hitaasti johtuen Mahmoud Abbasin heittämistä kapuloista rattaisiin. "Me olemme päättäväisiä voittamaan esteet, vaikka se voi vaatia aikaa."

Hamdan syytti PA:ta Gazan kaistan saartamisesta yhdessä Israelin kanssa. "Ei kukaan voi olla osallinen (rikokseen) ja samalla isänmaallinen" hän päätteli.

Abbasin johtaman Fayahin virkailijat torjuivat Hamdanin syytökset Fatahin osallisuuden taloudellisesta ja humanitäärisestä kriisistä Gazan kaistalla.
"PA ei voi hyväksyä tilannetta, jossa Gazan kaista jää loputtomiin Hamasin panttivangiksi ja sen käsiin" sanoi Majed Fityani, Fatahin vallankumous-neuvoston pääsihteeri.
Fityani kertoi Al-Watan Voice websivulla, että Hamas joutuu maksamaan hinnan, jos se haluaa koota verot Gazan kaistalla ja valvoa rajanylitys-paikkoja. "Hamas syyllistyy rikokseen, jos se kuvittelee voivansa tyydyttää Gazan palestiinalaisten vaateet erillään Palestiinan johdon valvonnasta". https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Lebanese-Hamas-representative-We-dont-want-another-war-with-Israel-567270,

05. Kävimme tänään ystävämme kanssa paimenten kedolla Har Homassa, ja sieltä tarkoituksemme oli jatkaa retkeämme Efrataan. Matka keskeytyi kuitenkin Jerusalemin etelälaidalla lähes puoleksi tunniksi ilman syytä. Internetin kautta saimme tietää, että terroristi oli puukottanut israelilaista miestä hengenvaarallisesti Gush Etzionin risteyksessä, ja poliisi suoritti tarkkoja tutkimuksia potentiaalisesta toisesta terroristista.

Raportit kertoivat myöhemmin, että terrorin uhri oli Ari Fuld, joka selkään haavoitettuna ajoi terroristia takaa, sai esille pistoolinsa ja jatkoi ampumista, kunnes hän kaatui maahan menehtyen haavoihinsa. Hän ehti kuitenkin haavoittaa terroristia ja estää hänen pakenemisensa.
Kaksi muuta risteyksessä ollutta israelilaista, vartija ja siviili, osallistuivat myös terroristin ampumiseen, jota he haavoittivat, mutta eivät hengenvaarallisesti.
Hänen haavojaan kutsutaan kohtalaisen vaikeiksi.

Ari Fuld vietiin Shhare Zedek sairaalaan ja yhdistettiin hengityslaitteeseen, mutta hän menehtyi saamiinsa puukonhaavoihin.
Ari Fuld oli 40-vuotias, perheellinen 4-lapsen isä ja aktiivinen yhteisönsä siviili-palveluksessa Efratin hätäpalveluksessa. Hänellä oli tarkoituksenaan aloittaa englanninkielinen hasbarah websivu
Sekä Knessetin puhemies Yuli Edelstesin että ke. Naftali Bennett (Jewish Home) lausuivat muistosanat hänen kunniakseen.
Ari Fuldin ystävät odottavat, että hallitus määrää välittömästi terroristin kotitalon tuhottavaksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/252031. https://www.timesofisrael.com/us-envoy-mourns-american-born-terror-victim-fuld-the-best-of-both-countries/.
Matkamme onnistui lopulta kuitenkin täydellisesti, ja pizza oli hyvää.

Waqf, islamin säätiö, jonka kotipaikka on Jordaniassa, ilmoittaa, etteivät sen Temppelivuoden vartijat enää varjele Vuorelle nousseita juutalaisia. Vartijat valittavat, että juutalaisryhmiä seuraavat Jerusalemin poliisit kohtelevat vartijoita kovakätisemmin kuin aiemmin.
He vaativat, että waqfin hallinto löytää keinon, jolla poliisin kovat otteet waqfin vartijoita kohtaan poistetaan.

Nyt Israelin poliisi on vastuussa sekä suojelemaan juutalaisia Vuorella, että valvomaan heitä noudattamaan waqfin asettamia tiukkoja sääntöjä, jotka kieltävät ei-muslimeja rukoilemasta Temppelivuorella.

Waqfin vartijain vaatimus voi johtua siitä, että Temppelivuorelle nousevien
juutalaisten määrä kasvaa vuosittain.
Viime vuonna, 5778 aikana Vuorelle nousi 28 800 juutalaista, 30 % enemmän kuin edellisenä vuonna. Yhä useammat juutalaiset odottavat, että Temppeli rakennettaisiin, josta tulisi kaikkia juutalaisia yhdistävä magneetti.

Poliisi vakuuttaa, ettei sen toiminnassa ole tapahtunut mitään muutoksia, vaan se tulee edelleen noudattamaan tiukkoja toimintaperiaatteitaan.
Juutalaiset ovat yhä suuremmalla äänellä vaatineet waqfin asettamien sääntöjen poistamista, koska Temppelivuori kuuluu Israelille.
Wagfille annettiin 1967 sodan jälkeen vain Vuoren päivärutiinin hoito, eikä tarkemmin ole koskaan sovittu, miten ei-muslimien tulee käyttäytyä siellä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/252016.

Beit Elin asukkaat vaativat armeijan johdolta, että he eivät enää siedä viereisen Jilazon arabikylän asukkaitten kivien ja ilotulistusrakettien heittelemistä arabikylän suunnasta, mikä on hengenvaarallista.
He esittivät armeijan paikalliskomentajalle, että joko armeija sulkee tien kuritusmetodina kahdeksi tunniksi päivässä, tai he vastaavat arabien kivityksiin samalla mitalla.

Asukkaat valittavat, että jatkuva jännitys ja rakettien räjähdysäänet aiheuttavat psyykkisiä vammoja ja pelkotiloja lapsille.

Asia jouduttaneen esittelemään prikaatin komentajalle, jolla on paremmat mahdollisuudet löytää ratkaisu tai kompromissi asiaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/252015,

Viikonvaihteen aikana IDF, ISA, Border Police ja Israelin poliisijoukot pidättivät 16 epäiltyä PA:n arabia, joiden epäillään sekaantuneen terrorismiin, kansanterroriin ja mellakoihin siviilejä ja turvallisuus-joukkoja vastaan Juudeassa ja Samariassa. Pidätetyt vietiin kuulusteluihin.

Etsiessään kiellettyjä aseita Juudeassa ja Samariassa IDF:n sotilaat tekivät ratsian Anatan arabikylään Ramallahista etelään takavarikoiden 2 pistoolia.

Yön aikana 450 Gazan arabia kokoontui useaan kohtaan turva-aidan varrelle pommittaen sotilaita käsikranaateilla ja putkipommeilla.
Sotilaat vastasivat niihin mellakantorjuntavälinein, sotilaita ei haavoittunut. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/252014,

IDF tulee asettamaan erityisen komitea harkitsemaan, voivatko terroristit ja ihmisiä surmanneet anoa lyhennystä tuomioihinsa, joita sotilas
tuomioistuimet ovat heille antaneet Juudeassa ja Samariassa. Tähän saakka muutamat ovat anoneet tuomionsa lyhentämistä sotilastuomio-istuimelta, mutta anomukset on poikkeuksetta hylätty.

Korkein oikeus tuomitsi sille asetettuja anomuksia käsitellessään, että elinkautiset tuomiot Juudeassa ja Samariassa kriminalisoivat Juudeassa ja Samariassa asuvia. Se ei kuitenkaan halunnut puuttua sotilastuomioistuinten päätöksiin, mutta asian nouseminen esiin sai IDF:n tutkimaan asiaa.
Netanyahu ei pitänyt IDF:n aloitteesta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/252013. https://www.timesofisrael.com/liberman-vows-to-thwart-idf-parole-board-for-palestinian-lifers/,

Syyrian ilmoituksen mukaan IAF iski ohjuksillaan Iranin aselähetystä vastaan Damaskoksen lentokentällä. Ohjusiskut aiheuttivat melkoista vahinkoa ase-varikolle, joka oli naamioitu YK:n ja DHL:n toimipisteiksi. DHL on kansainvälinen postitusyhtiö.
https://www.timesofisrael.com/alleged-israeli-strike-said-to-target-iranian-weapons-delivery-in-damascus/,

40 vuotta rauhansopimuksesta Israelin kanssa Egyptin kansa suhtautuu viileästi israelilaisiin. Kansojen välillä vallitsee psykologinen este, joka pitää molempia vankeinaan, sanoo ke. Mohammed Anwar Sadat, Egyptin entisen presidentin Anwar Sadatin samanniminen serkku.
https://www.timesofisrael.com/four-decades-after-camp-david-egyptians-still-chilly-toward-israel/,

Palestiinalainen aktivisti Bassem Eid sanoo, että EU:n tulisi lopettaa BDS-järjestön tukeminen aivan samoin kuin USA lopetti UNRWA:n tukemisen.
Belgia lopetti tukensa PA:n kouluille, koska ne kunnioittavat terroristeja. https://www.timesofisrael.com/palestinian-activist-eu-should-defund-bds-like-trump-slashed-aid-for-unrwa/,

Toivon antaminen syöpäpotilaille on yhtä tärkeää kuin lääkkeiden antaminen.
Syöpäpotilaat luottavat ICSN:n vapaaehtoisten palveluihin saadakseen toivoa ja tahtoa taistella parantumisensa puolesta.
https://www.timesofisrael.com/spotlight/giving-cancer-patients-hope-is-as-valuable-as-giving-them-medicine/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 18 -29; Tiberias24 -29; Suolameri 26 -36; Eilat 24 -37 +C.astetta.
aurinkoista, huomenna vähän lämpenevää.

PohjoisCarolina valmistautuu pahimman varalla odotellessaan katastrofaalisia sateita ja tulvia hurrikaani Florencen surmattua ainakin 13 ihmistä. Asukkaita kehotetaan pakenemaan henkensä edestä. https://www.dailymail.co.uk/news/article-6171739/North-Carolina-residents-brace-WEEKS-without-power-Hurricane-Florence.html,

Kiina tulee operoimaan Haifan sataman 2021 lähtien 25 vuotta. Professori Horev sanoo, että kiinalaiset yhtiöt operoivat useita satamia Välimerellä, ja hän kohdistaa erityisen huomion Israeliin, jonka tulee kehittää mekanismi, jolla se voi tutkia kiinalaisten investointeja, etteivät ne vahingoita Israelin turvallisuutta.
Israelin sukellusveneet operoivat Haifan satamasta käsin.
Toinen kinalainen yhtiö rakentaa uuden sataman Ashdodiin. Horevia arveluttaa etenkin se, että sopimuksia kiinalaisista investoinneista tehdään ilman turvallisuusvirkailijoitten ja –j ärjestöjen lausuntoja. http://www.defconwarningsystem.com/phpBB3/viewtopic.php?p=97093#p97093,



























Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019