Posts

Showing posts from April 5, 2015

TORSTAI 09.04.15

TORSTAI 09.04.15 1.KOSKA huomenna on juutalaisen pessah-ajan viimeinen päivä, joka on samalla pyhäpäivä, eikä ole sopivaa kirjoittaa raporttia sen aikana, katson velvollisuudekseni raportoida viimeisistä tapahtumista Pyhässä Maassa tänään torstaina. Eilen kävin perheeni ja suomalaismajatalo Lähteen (entinen Keidas) isäntäparin kanssa suorittamassa kansalaisvelvollisuuteni ja äänestää Suomen lähetystössä Tel Avivissa. Jos Suomen valtio toimisi myös velvoitteittensa mukaan ja siirtäisi lähetystönsä Israelin pääkaupunkiin, äänestäminenkin sujuisi paljon joustavammin.
Eilen aamulla sain myös suru-uutisen vanhimman vielä elossa olevan alun perin 7-miehen veljessarjan jäsenen Emilin siirtymisestä Pirkko-vaimonsa luo taivaan kotiin. Neljä meitä vielä sinnittelee täällä matoisessa maailmassa odottaen Messiaan tuloa, ellei Hän katso parhaaksi kutsua meitä pois näkemästä maailman tuhoa.
JERUSALEMIN Temppelivuoren edustalle Länsimuurille kokoontui alkuviikosta arviolta 50 000 juutalaista osalli…

KESKIVIIKKO 08.04.15

KESKIVIIKKO 08.04.15 1.TAIVAS on heikon pilviverhon peittämä, mutta lämpöä oli heti aamutuimaan 21 astetta, joka iltapäivään mennessä noussee 30 asteeseen. Puolipilvisyys jatkunee lähipäivien aikana, mutta lämpötilassa tapahtunee roima pudotus. Sateita ei luvata ennusteissa, mutta Kinneretin pinta nousi puolisen senttiä. Säätilat tänään: Jerusalem 18 -30; Tiberias 23 -34; Suolameri 27 -36; Eilat 25 -37 +C-astetta. JP:n ennuste lupailee kuitenkin sateen mahdollisuutta perjantaiksi, jolloin lämpötila on Jerusalemin alueilla 08 -15 +C-astetta.
2.USA:n presidentti Barack Hussein Obama käyttäytyy kuin puolikasvuinen kollikissa, joka on saanut kermamaitoa ylistellessään Lausannessa Sveitsissä P5 +1 maiden ja Iranin välille runnottua ydinsopimusta, jolla kansainvälisen yhteisön tulisi voida valvoa ja estää Irania rakentamasta ydinpommeja. Obaman mielestä kehyssopimus on ainoa mahdollisuus Iranin ylivaltatoiveiden kahlitsemiseksi ja halveksii niitä, jotka eivät näe asiaa hänen tavallaan. O…

SUNNUNTAI 05.04.15

SUNNUNTAI 05.04.15 1.ENNUSTEEN mukaan tänään ja lähipäivinä on aurinkoista lämpötilan noustessa iltapäivällä huomisesta lähtien 25 asteen tienoille yölämpötilan pysytellessä edelleen viileähkönä. Aamuhämärissä ulkomittari osoitti 12 lämpöastetta, mutta ilma tuntui käsissä viileältä. Sisämittari osoitti 17 asteen lämpöä. Mustarastaalla taisi olla pieni köhä, koska aamun laulu ei onnistunut ihan eiliseen malliin, mutta ehkä sitä häiritsi pienen kyyhkysen kujerrus, joka sekin asuu lähitienoolla liaten paikkoja. SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 12 -21; Tiberias 14 -23; Suolameri 20 -30; Eilat 17 -32 +C-astetta. Kesä on tuloillaan, mutta vähän keikkuvaa on sen tulo toistaiseksi. Juutalaisten pesah-aika jatkuu koko viikon, mutta lehdet kannettiin ammulla normaaliin tapaan ja ilmeisesti kauppojakin on auki. Tämä on puolittaista juhlaa.
2.USA:n halliuksen neuvottelema kehyssopimus, jota hiotaan vielä ennen allekirjoitusta, jakaa maailman kahteen osaan. Obama ja hänen tavallaan ajattelevat USA:n p…