Posts

Showing posts from June 17, 2007
PERJANTAI 22.06.07
1. JERUSALEM POSTIN uutisten etusivua hallitsevat sekalaiset uutiset: IDF joutunee pudottamaan ruokaa Gazaan ilmateitse; Homot (gays) ylistävät symbolista voittoa lyhyessä, värikkäässä Jerusalem paraatissa; Israel haluaa vetää saudit mukaan rauhanradalle; pakotettu sanomaan hyvästit Israelille; Gazan klaani, peläten Hamasin kostoa, pitää kiinni Johnstonista.
Lisäksi viidenneksen etusivusta hallitsee ilmoitus: Koko Israelin kansalle, ”Demograafinen aikapommi” on pelkkä kupla.
2. UUTISTEN OTSIKOINNISSA kiinnittyy huomio artikkeliin, jossa kerrotaan homoparaatista, mikä on saanut kakkostilan jatkuen sivulla 19 pitkänä palstana. Lehden kakkossivu on muutamia ilmoituksia lukuun ottamatta kokonaan omistettu homo-artikkeleille. Ensimmäinen niistä kertoo, miten Jerusalem Gold laulua lauloivat sekä homot että heidän vastustajansa. Toinen artikkeli väittää, että yhteinen viha yhdistää muutamia tuhansia Jerusalemin homoparaatia vastustavia haredi-mielenosoittajia…
TORSTAI 21.06.07
1. PÄÄMINISTERIN KANSLIA näyttää ensi huuman jälkeen palaavan järkiinsä, ainakin alkavan tunnustella, millainen petikaveri Abbasin runnoma Fayadin hallitus lopulta on.
Monelta taholta ja monen JP:n kommentoijan suulla ehdittiin jo vaatia, että nyt kuherrus-kuukauden aikana on kiireesti poistettava kaikki esteet maanteiltä ja annettava ihmisten liikkua vapaasti, kuten tehtiin ennen kuin Jasser Arafat toi terrorijenginsä Tunisiasta ja muista maista, jonne he olivat hajaantuneet jouduttuaan maanpakoon Libanonista.
Mutta nämä onnensa huumassa elävät ovat unohtaneet, että itsemurhaterroristit ja maanteillä israelilaisia autoilijoita vaanivat terroristit tulivat Juudeasta ja Samariasta, juuri niiltä alueilta, joilta nyt pitäisi poistaa kaikki valvonta. Onneksi joku pääministerin kansliassa heräsi todellisuuteen.
ISRAEL VAATII, että Fayadin hallituksen täytyy antaa virallinen dokumentti, jossa se hyväksyy kvartetin asettamat kolme ehtoa: Tunnustaa Israel; hyväksyä enne…
KESKIVIIKKO 20.06.07
1. SHIN BET JA IDF estivät PFLP:n suunnitelman terrori-iskuista Israelissa pidättämällä kahden viimeisen kuukauden aikana kahdestatoista jäsenestä koostuneen PFLP:n terrorisolun. Solu suunnitteli pommittavansa Nehar Hajarden ja Nahal Zohar katujen kulmassa sijaitsevan synagogan. Toisena päämääränä solulla oli USA:n kansalaisten kidnappaaminen Hebronin alueella. Heitä oli tarkoitus käyttää kaupankäynnissä PFLP:n johtajan Ahmed Sadatin vapauttamiseksi Israelin vankilasta. (PFLP, Kansanrintama Palestiinan vapauttamiseksi)
SHIN BET pidätti Hebronin lähellä olevasta Duran kylästä kotoisin olevan Ramzi Sharwanan, joka työskenteli laittomasti rakennustyömailla Modiinissa. Hän sai ohjeensa PFLP:n jäseniltä Samariassa, joitten mukaan hänen tuli muodostaa terrorisolu Länsirannalle, hankkia itsemurhakandidaatti ja etsiä sopiva kohde, joka tuhottaisiin. Solun tehtävänä oli myös tulittaa bussipysäkillä odottavia israelilaisia. Tämä tuli tehdä ”kostoksi siitä, mitä juutala…
TIISTAI 19.06.07
1. ABBASIN HÄTÄTILLAHALLITUS vannoi eilen virkavalansa. Tarkkailijat sanovat sen koostuvan keskinkertaisista henkilöistä, mukana kaksi naista. Sisäministeriksi Abbas nimitti Razek Yashiyan, eläkkeellä oleva kenraali, joka pysyvästi asuu Ammanissa. Ainoa tarkkailijoitten luottamusta nauttiva ministeri on hallituksen pääministeri Salim Fayad. (DF)
MAHMOUD ABBAS näyttää aktivoituneen Gazan onnettoman käänteen jälkeen. Hän hajotti PA:n kansallisen turvallisuusneuvoston, jossa Hamasin edustajat olivat mukana.
ABBAS AIKOO erottaa turvallisuusneuvonantajakseen nimittämänsä Muhammed Dahlanin, joka johti PA:n turvallisuusjoukkoja Gazassa, mutta joka oli itse Kairossa taistelujen riehuessa Gazassa ja palasi niiden loputtua Ramallahiin ja siellä Mukatanin hallintokeskukseen.
Abbas aikoo nimittää uudeksi turvallisuusneuvonantajakseen Dahlanin kilpailijan Jibril Rajoubin.
Abbas nimitti tutkijakomitean tarkastelemaan, mikä Gazassa meni pieleen. Palestiinalaiset ovat vaatineet o…
MAANANTAI 18.06.07
1. KAKSI KATJUSHA-RAKETTIA iskeytyi Kiryat Shmonaan sunnuntaina. Toinen niistä
räjähti kadulla tuhoten yhden henkilöauton, toinen aiheutti pientä tuhoa mineraalitehtaan mainoskyttiin. Yksi naisihminen joutui shokkiin. Kolmas raketti putosi Kfar Blumin alueelle, neljännen laukaisemisen esti joko Libanonin armeija tai UNIFIL:n sotilaat, joilla on useita asemia Wadi Taiban alueella, josta raketit ammuttiin.
HIZBULLAH ILMOITTI välittömästi, ettei se ollut ampunut raketteja ja epäili joko Hamasin tai al-Qaidan paikallissolun syyllistyneen tulitauon rikkomiseen.
www.debka.com arvelee artikkelissaan, että raketit ampui Ansar Allah (Allahin auttaja) niminen pieni palestiinalaissolu Ain Hilwan kylässä Syyrian sotilastiedustelun toimeksiannosta.
KATJUSHAT OLIVAT 107 mm:n putkia 2 kg:n räjähdepanoksella, eli alkeellisimpia versioita.
KIRYAT SHMONAN kaupunki palasi normaalitilaan parin tunnin jälkeen eikä mitään paniikkia ollut havaittavissa. IDF on myös ilmoittanut, ettei se va…
SUNNUNTAI 17.06.07
1. OLMERT NIMITTI Labourin uuden puheenjohtajan Ehud Barakin puolustusministeriksi hätäisten puhelinsoittojen jälkeen hallituksensa Labour-ministereille. Barak toimii samalla varapääministerinä. Jos ulkoministeri Tzipi Livni matkustaa Brysseliin ulkoministereitten kokoukseen Olmertin USA:n matkan aikana, hän tulee toimimaan myös vt. pääministerinä. Olmertille tuli kiire saada asia järjestykseen ennen lauantai-iltana alkanutta USA:n matkaansa. Barakin nimitys tulee lainvoimaiseksi maanantai-iltana, jos Knesset vahvistaa Peretzin eron ja Barakin nimityksen, kuten uskotaan.
ENTINEN PUOLUSTUSMINISTERI Amir Peretz pahoitti mielensä ja syytti Barakia sopimuksen rikkomisesta. Hän kertoi sopineensa Barakin kanssa, että viran vaihto tapahtuu tyylikkäästi ja siitä sovitaan seuraavan tapaamisen yhteydessä. Peretz syytti Barakia Rambo-otteista.
PERETZ SUUNNITTELI matkustavansa vaimonsa kanssa Pariisin aseteollisuusnäyttelyyn, ja hän oli sopinut useista diplomaattisista neu…