Posts

Showing posts from October 21, 2018

TORSTAI 25.10.2018

TORSTAI 25.10.2018
01. Gazasta ammuttiin keskiviikkoiltana raketti, jonka vuoksi hälytyssireenit soivat 23.15 aikaan Urim ja Patish juutalaisyhteisöissä Eshkol ja Mehavim alueilla maan eteläosissa. Tuhannet asukkaat joutuivat kiirehtimään lähellä sijaitseviin pommisuojiinsa.
Asukkaat kuulivat räjähdysten ääniä, mutta raporteissa ei kerrota, olivatko ne rakettien räjähdysääniä vaiko torjuntaohjusten aiheuttamia.

Edellinen raketti-isku tehtiin viime viikon keskiviikkona Beershebaan, jossa raketti tuhosi 2-kerroksisen asuntotalon päätyasunnon, mutta jossa asuva äiti pelastui 3 alaikäisen tyttärensä kanssa ehtien hädin tuskin pommisuojaansa.
IDF:n tiedottaja sanoi, että riippumatta siitä, kuka raketit ampui, IDF pitää Hamasia vastuullisena kaikkeen Gazasta Israeliin tehtyyn väkivaltaan.
Iron Dome laukaisi torjuntaohjuksen lähestyvää rakettia kohti ilmeisesti osuen siihen.

Israelin puolustusvoimat tekivät välittömästi iskuja kolmea Hamasin sotilaallista kohdetta vastaan kohteiden olless…

TIISTAI 23.10.2018

TIISTAI 23.10.2018
01. Tilanne Gazan kaistalla, jota terrorijärjestö Hamas hallitsee, ei osoita minkäänlaisia helpottumisen merkkejä lukuisista sovitteluyrityksistä huolimatta, joita sekä YK että Egyptin tarjonneet taloudellisten etujen ja Qatarin runsaitten varojen turvin.

Israelin turvallisuuskomitea, joka on hallituksen avainministerien muodostama etäispesäke, on käsitellyt kysymystä useissa kokouksissaan, mitä vauhditti Gazasta ammuttu Gradraketti, joka hajotti Beershebassa 4-henkisen perheen 2-kerroksisen kodin. Yksinhuoltajaäiti 3 alaikäisen lapsensa kanssa säilyivät hengissä paettuaan viimeisellä sekunnilla pommisuojaan.

Puolustusministeri Avigdor Liberman sanoi komitean istunnossa Israelin käyttäneen kaikkia mahdollisia optioita Gazan hallitsijoita vastaan paitsi iskemällä terroriryhmää kovimmalla mahdollisella iskulla, jota hän suosittelee tilanteen muuttamiseksi. Hän ei yksilöinyt, mikä se kovin isku voisi olla turvautumatta ydinaseisiin, joitta Israelilla väitetään oleva…

SUNNUNTAI 21.10.2018

SUNNUNTAI 21.10.2018
01. Israelin mahtava armeija on menettänyt pelottelukykynsä ainakin Gazan arabien keskuudessa. Torstaina IDF vei Gazan rajan tuntumaan kaikkiaan 60 panssari- ja panssaroitua joukkojenkuljetusvaunua (APC) näyttääkseen noille paksukalloille, että IDF on tosissaan ja valmiina hyökkäämään turva-aidan länsipuolelle, jos mellakat jatkuvat. Lisäksi Egypti oli varoittanut Hamasia, että tällä kertaa IDF näyttää olevan tosissaan.

Jakoiko Hamas Egyptin varoituksia kaadereilleen Gazassa vai ei, on epäselvää.
Joka tapauksessa turva-aidan länsipuolelle kokoontui arviolta 10 000 gazalaista käyttäytyen edellisten mallien mukaan: Linkokiviä, kotitekoisia pommeja, käsikranaatteja ja ilotulitusraketteja käytettiin aseina sotilaita vastaan panssareiden pysytellessä taaempana, Jokunen onnistui katkomaan turva-aidan teräslangat ja pääsi Israelin puolelle perääntyen pian takaisin.
Autonrenkaitten polttaminen päästi ilmoille kitkerää, mustaa savua saaden aikaan ilmastokatastrofin, jolta…