Friday, November 20, 2015

PERJANTAI 20.11.15

PERJANTAI 20.11.15
1.       MAAILMAN kiistellessä, onko radikaalia islamia olemassakaan, ja jos on, onko se osa islamia, Israel hautaa murhattuja kansalaisiaan ja maahan avustamaan tulleita ulkomaalaisia, jotka sattuvat olemaan terroristin tulialueella. Erityisesti USA:n hallituksen outo tapa kieltää yleisesti tunnettu tosiasia antaa aiheen epäillä, että poliittisella korrektiivisuudella on karvaiset kouransa pelissä mukana. USA:ssa se näyttää juuttuneen määrättyyn poliittiseen kansanosaan kuin täi tervaan. Viimeksi sekä demokraattien pääehdokas Hillary Clinton puhuu suu väärällään, ettei radikaali islam kuulu perinteiseen islamiin, jota pääosa muslimeista tunnustaa. Samaa hehkuttaa myös Obaman yksi tunnetuimmista pääpelureista Nancy Pelosi, joka useista takaiskuista huolimatta esiintyy edelleen vahvasti julkisuudessa.

Hillary Clinton pani asian vielä paremmaksi väittäessään, ettei islamilla yleensäkään ole mitään tekemistä terrorismin kanssa, sitä harjoittavat vain sattuvat olemaan muslimeja, vaikka turvautuvatkin hyökkäyksissään islamin sotahuutoon: Allahu akhbar, Allah on suurempi. Hillary sanoi ennen puhettaan CFR:n tilaisuudessa New Yorkissa torstaina: ”Tehdäänpäs asia selväksi: Islam ei ole vastustajamme. Muslimit ovat rauhaarakastavia ja suvaitsevia ihmisiä eikä heillä ole mitään tekemistä terroristien tai terrorismin kanssa”.
Hän sanoi periaatteessa seuraavansa Obaman viitoittamaa tietä ISIS-joukkojen vastaisessa taistelussa Syyriassa ja Irakissa, mutta kiihdyttävänsä USA:n toimia siten, että ilma-aseen lisäksi USA:n maajoukkoja lähetetään puhdistamaan Syyrian ja Irakin maat IS:n saastutuksesta, kuten New York T9imes raportoi. Clinton lisäsi, että ilmahyökkäyksiä lisätään no-fly alueiden muodostamiseksi sekä Syyrian että Irakin pohjoisosiin. Hän käytti puheessaan sanaa radikaali islam useita kertoja, mutta toisti teemaansa, ettei pidä yhdistää maailman terroriaaltoa islamiin, koska hänen käsittääkseen niillä ei ole mitään keskinäisiä yhteyksiä.
Hillarin määritelmiin islamista voivat vaikuttaa tosiasiat, että radikaalin muslimi-veljeskunnan edustajia istuu Obaman hallituspiireissä Valeri Jarrettista lähtien, joka on Obman läheisin neuvonantaja ja toiminnan suunnittelija. Jarrettilla on suoria perheyhteyksiä Muslimiveljeskunnan kanssa.

Republikaanien pääehdokkaan Donald Trumpin näkemys islamista poikkeaa täysin demokraattien omaksumasta – kuten jotkut sanovat – itsetuhoisesta politiikasta. Trump poistaisi maasta Obaman sinne kutsumat muslimit, jotka kutsuvat itseään pakolaisiksi, ja ottaisi kovan asenteen maassa asuviin muslimijärjestöihin. Hän jopa viittasi mahdollisuuteen sulkea moskeijoita ja muita islamin instituutteja USA:ssa.
Trumpin maanläheinen tosiasioita käsittelevä asenne on alkanut vaikuttaa jopa Demokraattien asenteisiin. ”Hän puhuu asioista niin kuin ne ovat. Hän ei saivartele sanoissaan”, sanoi 71-vuotia veteraani demokraatti Glen Matiosz Reutersille tiistaina. Trump johtaa republikaanien ehdokaskilpaa Ben Carsoniin nähden 38 vastaan 14.4, toisen gallupin mukaan 38 -19, kolmannen mukaan 31 -22 %. http://www.wnd.com/2015/11/hillary-muslims-have-nothing-whatsoever-to-do-with-terrorism/

Koululasten vanhempien on vaikea uskoa, että USA:n kouluissa toteutetaan jo osittain islamin vaatimaa opetusjärjestelmää. Aamurukoukset on jo poistettu, samoin rukoukset ennen aterioita. Kristillisiä symboleja poistetaan. Musiikkiesityksiä siivotaan, ettei niillä vain voitaisi pahoittaa muslimin mieltä. Samaan aikaan kuitenkin kristittyjen ja muitten uskontokuntien tuntemuksilla ei ole mitään väliä, niitä ei tarvitse huomioida.
Kalifornian Huntington Beach koulujen vanhemmat ovat nousseet jaloilleen vaatien selitystä, miksi islamin sotalauluja vaaditaan opetettaviksi lapsille heidän kouluissaan? Spring View koulun seitsemännen asteen opettaja poikkesi virallisesta opetusohjelmasta ja opetti oppilaitaan laulamaan laulun ”Tämä on minun taistelu-lauluni”. Yksi lasten vanhempi Nicole Negron sai tiedon vahingossa hänen poikansa tuodessa kotiin esitteen, jossa laulun sanat ja melodia esiintyivät. ”Miten me voimme taistella tuota vastaan, kun emme tiedä, mitä kouluissa tapahtuu”, hän valitti. Opettaja selitti koulun valtuuskunnan kokouksessa, että häntä miellytti laulun tarttuva poljento, minkä vuoksi hän halusi opettaa sen oppilailleen.
Laulun sanoissa kerrotaan:
             Kuten hiekkamyrsky erämaassa lähettää kamelit liikkeelle,
             kuten yksi usko voi avata sydämen, heillä voi olla vain yksi jumala
             mutta he voivat saada aikaan räjähdyksen.

             Kaikki nämä asiat heidän on sanottava islam – Allahimme on liikkeellä
             He opettavat heitä äänekkäästi tänään, kuuletko heidän äänensä tänään?
             Tämä on heidän taistelulaulunsa, levitä islamin laulua nyt, todista, että heidän
             laulunsa on oikea.

2.       Eilen torstaina oli taas yksi verinen päivä Israelin historiassa. Kahdessa eri kohteessa tapahtuneessa terrorihyökkäyksessä kuoli viisi ihmistä ja haavoittui useita.

GUSH Etzionissa autolla liikkunut terroristi avasi tulen Uzi-kiväärillään ohiajavaa palvelutaksia vastaan lähellä Alon Shvut liikenneristeystä jatkaen ajoaan Gush Etzionin liikenneristeystä, jossa hän kolaroi toisen auton kanssa. Paikalle tulleet turvallisuusmiehet avasivat tulen aseistautunutta terroristia vastaan surmaten hänet. Toinen autoa ajanut terroristi pidätettiin.
Paikalle saapuneet Magen David Adom lääkintäpartion henkilöt pyrkivät antamaan haavoittuneille ensiapua paikalla, ja lähettäen heidät sitten sairaalaan.
Yksi surmansa saaneista oli USA:n kansalainen, 18-vuotias yeshiva-opiskelija Ezra Yehiel Schwartz Beit Shemeshistä, hänellä oli USA:n kansalaisuus. Hänet haudataan sunnuntaina Bostonissa, USA:ssa.
Toinen uhri oli 50-vuotias opettaja Yacov Don Alon Shvutista. Hän oli saanut pahan ampumahaavan yläruumiiseensa ja kuoli haavoihinsa sairaalassa.
Kolmas surmansa saanut oli sivullinen arabijalankulkija, joka joutui tulilinjalle.

3.       Hebronista kotoisin oleva arabiterroristi, jolla oli työlupa Israelissa, surmasi puukollaan kaksi ihmistä Panorama toimistorakennuksen huoneiston sisäänkäynnin
edustalla ja lisäksi haavoittaen kahta muuta Tel Avivissa torstaina iltapäivällä. Huoneistoa käytetään rukoustilana lähellä paikoitustilaa.
Yksi uhreista todettiin kuolleeksi paikalla, toinen pahoin haavoittunut kuoli haavoihinsa sairaalassa.
Kaksi muuta henkilöä saivat vähäisempiä haavoja ruumiiseensa.
Terroristi pyrki pakoon, mutta paikalla olevat saivat pidäteltyä häntä, kunnes poliisi tuli paikalle ja pidätti hänet kuulusteluja varten. Hän oli saanut vähäisiä vammoja. Poliisin antamien tietojen mukaan terroristi Raid Halil bin Mahmoud on 36-vuotias, viiden lapsen isä Duran arabikylästä ilman rikosrekisteriä. Hän työskenteli työluvalla eräässä ravintolassa Tel Avivissa. Hyökkäyksen jälkeen poliisi pidätti läheisen ravintolan Samarkadin kolme arabityöntekijää, vaikka Mahmoud ei ollut sen ravintolan palkkaama, kuulusteluja varten.
Tilanne rukoustilan ulkopuolella alkoi dramaattisesti. Paikalle kokoontunut ryhmä oli keskittynyt rukouksiinsa, kun ovesta hoiperteli sisään vertavaluva mieshenkilö, joka tuupertui lattialla. Oven ulkopuolella oli arabi verinen puukko kädessään. Joku huusi ”terroristi”. Jotkut menivät hoitamaan haavoittunutta, toiset menivät sulkemaan oven ja pitämään sen kiinni terroristin pyrkiessä pääsemään sisään. Terroristi meni pian pois etsien uutta iskukohdetta. Rukouskokoukseen osallistuneet miehet löysivät karttuja aseikseen mennen ulos etsimään terroristia löytäen hänet ja pidättäen häntä, kunnes poliisi ehti paikalle. Jos arabi olisi päässyt sisälle, tuloksena olisi ollut massamurha, koska heillä ei ollut aseita puolustautuakseen.  http://www.timesofisrael.com/one-israeli-dead-as-stabber-attacks-tel-aviv-office-building/

4.       Lienee aika irrottautua veriteoista ja muusta väkivallasta, ja katsoa säätilannetta.
Aurinko paistaa tällä hetkellä lähes pilvettömältä taivaalta, mutta tuuli on viileä. Ennusteen mukaan tänään on aurinkoista, huomisesta lähtien toistaiseksi puolipilvistä. Lämpötilat ovat korkeimmillaan pääkaupunkiseudulla 20 astetta, huomisesta alkaen asteen verran alempia. Sateita ei ole luvassa, Kinneretin vedenkorkeus on keskeyttänyt laskemisensa ollen nyt -212.98.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 12 -20; Tiberias 15 -26; Suolameri 21 -28; Eilat 19 -28 +C-astetta.
Ruoho on hämmästyttävän vihreä sateitten johdosta, ja luonnonkukat alkavat nousta haistelemaan tuulen suuntaa ja lämpötilan pysyvyyttä, etenkin rannikolla.

5.       UUTISOTSIKOITA
·         Juutalais-amerikkalainen Jonathan Pollard on tiettävästi 30 vuoden epäinhimillisen ja kostonhaluisen eliitin suosittaman vankeusrangaistuksen jälkeen pääsemässä ulkoilmaan, mutta ei täydelliseen vapauteen, sillä hänen armahduspäätöksessään asetettiin useita rajoituksia. Häntä kielletään matkustamasta maasta pois, hän ei saa käyttää internetiä, hänen toimiaan seurataan kaiken aikaa ja hänen tulee ilmoittautua aika-ajoin poliisille. Normaalitapauksissa rangaistus Pollardin tapaisissa vakoilutapauksissa on ollut korkeintaan 15 vuotta, useimmiten alle 10, ja heitä on vaihdettu ennen sitä. Oikeusvaltiona itseään pitävä USA on tässä tapauksessa ryvettänyt itsensä lähtemättömästi. Oikeuslaitos antoi ulkopuolisen ulkoministerinsä salaisen kirjeen vaikuttaa oikeuden päätökseen jättäen huomiotta Pollardin kanssa tehdyn sopimuksen. Israelin johtajat ovat vuosikymmenien aikana pyytäneet USA:n presidenttejä armahtamaan hänet, mutta ilman tulosta. Toisaalta voi epäillä, että esim. presidentti Peresin pyynnöt on voitu tehdä ”kieli poskessa”, koska hän oli eräs Pollardin käsittelijöistä hänen toimittaessaan USA:n salaisia tiedustelutietoja Israelille, eivätkä muittenkaan jauhot pussissa olleet aivan puhtaat. Pollard pidätettiin marraskuussa 1985. Pollardin tapaus oli ilmiselvä oikeusmurha. http://www.timesofisrael.com/jonathan-pollard-jewish-american-spy-for-israel-going-free-after-30-years/
Eräässä laulussa sanotaan: Lihoi vankilassa ryöväri. Pollardin tapauksessa ryövärit lihoivat vankilan ulkopuolella, uhri kitui vankilassa
·         USA:n kongressin alahuone hyväksyi veto-turvallisella enemmistöllä lain, joka pakottaa tarkastamaan Syyriasta ja Irakista Yhdysvaltoihin pyrkivien ns. pakolaisten taustat. Obama on viimeiseen hengenvetoon asti vastustanut lakiesitystä uhaten pysäyttää sen veto-oikeudellaan. Lakia äänesti myös 47 demokraattista edustajaa. Obama on antanut 1.5 miljoonalle meksikolaiselle luvan päästä USA:n puolelle ilman turvatarkastuksia tai taustatietojen hankkimista. Obaman toiminnan tarkoituksena epäillään olevan nostaa Demokraattisten äänestäjien määrää seuraavissa vaaleissa. Lähi-Idästä Obama haluaa tuoda ensiksi 10 000 pakolaista kuin testinä. Esityksen tulee läpäistä vielä senaatin äänestys, mikä voi antaa Obamalle tarvitsemansa oikeuden veto-oikeutensa käyttämisestä.  http://www.timesofisrael.com/in-blow-to-obama-house-okays-syrian-refugee-curbs/
·         ADL raportoi Israelin vastaisuuden kasvavan USA:n yliopistojen asunto-alueilla. Raportti kertoo yli 150 Israelin vastaisesta ohjelmista, joita on toteutettu ja jotka ovat suunnitteilla vuoden 2013 -2014 aikana. Tämä tarkoittaa niiden kasvaneen 30 % edelliseen lukuvuoteen verrattuna. http://www.timesofisrael.com/adl-reports-rise-in-anti-israel-activity-on-us-campuses/
·         Vastauksena rajusti lisääntyneisiin terrorihyökkäyksiin israelilaisia siviilejä vastaan nimenomaan Hebronin alueelta Israel jäädyttää tuhansien Hebronissa asuvien mutta Israelissa työskentelevien työluvat. Hallituksen asettama koordinointijärjestö COGAT julkisti tiedotteen, jonka mukaan 1200 työntekijän työlupa voidaan peruuttaa kokonaan tai tilapäisesti tulevien päivien aikana. Arabien työskentely Israelin puolella hyvinkin aroissa tehtävissä, missä heillä on mahdollisuus osallistua terroritoimintaan Israelia vastaan, joko itse tai välittäjinä ja aseitten ja tietojen hankkijoina. Arabeja työskentelee paljon rakennuksilla, mutta myös tehtaissa ja palvelulaitoksissa kuten hotellit, ravintolat ja monet muut. http://www.timesofisrael.com/israel-freezes-hundreds-of-palestinian-entry-permits/
·         Debkafile kertoo artikkelissaan, että terrorismi on Hebronin alueella edennyt kauas Shin Betin ulottuvilta, ja että terroristit toimivat siellä suhteellisen vapaasti ja näyttävästi Hamasin ja Jihadin ohjauksessa. Juutalaiset ovat Daavidin ajoista lähtien asuneet Hebronissa rauhassa arabien kanssa. Pahin kolaus tuli 1929, jolloin Hebronin arabit raakalaismaisesti murhasivat 78 juutalaista naapuriaan pakottaen loput pakenemaan henkenä pelastamiseksi. Tämä oli hajj Amin al-Husseinin suoran kiihotuksen tulosta, mikä sai siihen saakka rauhallisesti juutalaisten kanssa asuneet arabit eläimelliseen raivoon, mikä kohdistui vielä surmaamiinsa juutalaisten ruumiisiin, joilta hakattiin pois jäseniä, avattiin vatsa ja vatsaontelo täytettiin kivillä, sukuelimet leikattiin ja tungettiin uhrin suuhun. Tämä vihan kylvö näyttää eläneen ja kasvaneen siitä lähtien siten, että joku arabiäiti sanoo ylpeilevänsä pojastaan, joka surmattuaan joukon juutalaisia, saa itse surmansa. Abbasin johtama PA/PLO on ansiokkaasti jatkanut ennen Arafatin aikaa kylvetyn ja hänen aikanaan huolellisesti hoidetun kylvöksen kastelemista jakaen terroristeille tai heidän perheilleen EU-maiden ja USA:n sinisilmäisesti luovuttamia lahjavaroja stipendeinä ja kuukausipalkkoina samalla jättäen maksamatta Israelin toimittaman sähkön ja veden luottaen siihen, ettei juutalainen moraali salli näännyttää heitä janoon ja kylmään, jos ilmaispalvelut lopetettaisiin. PA/PLO:n talous on vararikon partaalla, on ollut sitä jo vuosikaudet, mutta joko USA, EU tai arabimaat ovat aina tulleet pelastamaan sen, sillä islamilaisen järjestelmän vararikko olisi suuri häpeä. Niinpä tuo eriskummallinen olio nilkuttaa vuodesta toiseen.  http://www.debka.com/article/25030/Palestinian-terror-claims-5-murders-in-a-day-as-Hebron-swings-out-of-Shin-Bet-controlWednesday, November 18, 2015

KESKIVIIKKO 18.11.15

KESKIVIIKKO 18.11.15
1.       KESKIVIIKKOPÄIVÄ alkoi kosteana ja sumuisena, mutta suhteellisen lämpimänä. Sateita luvataan koko maan alueilla, myös Suolamerelle, joka on ihme sinänsä, lähipäivien aikana, mutta ne lienevät paikallisia ja ajoittaisia.

Säätilat tänään: Jerusalem 11 -18; Tiberias  16 -24; Suolameri 20 -27; Eilat 18 -27 +C-astetta. ToI ei omassa sääennusteessaan lupaa sateita, pilvisyyttä kylläkin. JP:n arvio ennustaa sateita ja pilvisyyttä. Kinneretin pinta pysyttelee edellisissä lukemissa, eli vedenkorkeuden aleneminen on toistaiseksi keskeytynyt.

2.       ISRAELIN ja juutalaisuuden vastaisuus jatkuu maailmalla esteettä. Ruotsi on tullut
kuuluisaksi juutalaisuuden ja Israelin vastaisista lausunnoistaan, joita maan naispuoliset ulkoministerit innolla julkaisevat. Mistähän tuokin johtunee, että nimenomaan naiset ovat hartaammin kääntymässä islamin kannattajiksi; lieneekö kysymys poliittisesta aivopesusta vai jostain henkilökohtaisesta mieltymyksestä? Israelin ulkoministeriö, joka on lähes halvaantunut – sillä ei ole edes omaa ulkoministeriä, vaan pääministeri toimii myös ulkoministerin ominaisuudessa – pyrkii jälkikäteen korjaamaan, mitä pystyy tekemään, mutta se on korkeintaan juuri sitä, mistä hallitusta syytetään, damage controll, eli syntyneen vaurion korjaamista. Luulisi maalla olevan varaa asettaa kyvykäs ja määrätietoinen henkilö johtamaan taistelua maata runtelevien kasvavien diplomaattisen hyökyaaltojen uhkaa vastaan.

3.       ISRAELIN hallitus vaihtoi lopulta silkkihanskat, joilla se oli käsitellyt Islamilaisen järjestön pohjoisen haaran Israelin vastaisia lausuntoja ja toimintaa, työrukkasiin ja ilmoitti, että järjestön toiminta lakkautetaan kokonaan. Samalla turvallisuusmiehet tekivät ratsioita sen toimitiloihin takavarikoiden dokumentteja ja tietokoneitten kovalevyjä tarkempia tutkimuksia varten.

Järjestön rääväsuinen johtaja sheikki Raed Salah on poliisin suojissa odottaen oikeudenkäyntiä häntä vastaan nostettujen syytteiden johdosta. Salah on useita kertoja ollut pidätettynä ja kärsinyt lyhyehköjä vankeusrangaistuksia tuomittuna yleisen rauhan rikkomisesta, perättömistä lausunnoista ja jopa poliisin vastustamisesta, mutta hänellä on patologinen tarve jatkaa hyödyttömiä hyökkäyksiään. Hän ei ole oppinut mitään, eivätkä hänen kannattajansa ole poistaneet häntä asemastaan järjestön johtajana, jonka eteläinen haara toimii ilman välikohtauksia. Pohjoinen haara erottautui yhteisestä järjestöstä 1996 eteläisen haaran ilmoittaessa osallistuvansa ehdokkaillaan parlamenttivaaleihin. Erimielisyyttä oli myös Oslon sopimusten kannattamisesta. Raed Salahin johtama pohjoinen hara on lähentynyt Hamasia.  

Salah toimi erityisen innokkaasti toisen intifadan aikana ja häntä pidettiin yhtenä pahimmista Israelin vastaisista kiihottajista, jolla oli myös ratkaiseva osuus mielen-osoitukseen, jossa 13 Israelin arabia sai surmansa lokakuussa 2000 alimitoitettujen poliisivoimien avatessa tulen uhkaavaa kansanjoukkoa vastaan. Häntä vastaan ei nostettu syytettä, vaikka OR-komitea totesi Salahin syyllisyyden. Hänellä on kannatusta ulkomailla, jotka etsivät aiheita Israelin vastaisuuteensa. Tämä antaa heille yhden uuden kohteen syytösten esittämiseksi.
Järjestöllä oli Hamasin ohella tärkeä osuus nostattamassa arabien syytökset, että Israelilla on aikeita muuttaa olevaa tilannetta Temppelivuorella sallimalla juutalaisten rukoukset, mikä heillä tulisi olla voimassa olevan sopimuksen mukaan.
Arabien syytösten ja epäilyjen mukaan Israel valmistelee kolmannen Temppelinsä rakentamista Vuorelle, koska tilaa sille on tarpeeksi koskematta alueella oleviin moskeijoihin. Jordanian toimesta, joka käytännössä vastaa Vuoren päivärutiinin hoidosta, Vuorelle asennetaan valvontakameroista kuukauden sisällä, jotka syöttävät jatkuvaa filmimateriaalia kuningas Abdullah II:n palatsiin, jossa turvallisuus-virkailijat seuraavat tilannetta. Israelin poliisi ei saa omaa kuva-materiaalia kameroista, mikä on tarpeeton myönnytys Israelin taholta.

Artikkelin mukaan Islamilaisen järjestön pohjoisella haaralla on useita sosiaalisia ja terveydenhoidollisia instituutteja myös Negevin beduiinein alueilla, mikä voisi aiheuttaa palvelujen heikkenemistä ja vastarintaa asukkaitten taholta. Ongelmaa ei vähennä ainakaan se, että sekä järjestöllä että Hamasilla on yhteyksiä Egyptin muslimijärjestön kanssa, eikä ole tiedossa, miten arabit tulevat toimimaan uudessa tilanteessa. Etenkin Negevin beduiinien keskuudessa on selvittämättömiä kysymyksiä hallituksen viranomaisten kanssa, mikä voi saada lisäsytykkeitä heitä palvelleiden laitosten lopettaessa toimensa. Osa Israelin arabeista lienee valmis sovittelemaan Israelin hallituksen kanssa, osan koventaessa Israelin vastaisia toimiaan, joskin hajaantuneina ilman näkyvää johtajaa. http://www.timesofisrael.com/the-islamic-movements-northern-branch-long-a-thorn-in-israels-side/, http://www.timesofisrael.com/israel-bans-islamist-group-saying-its-inciting-violence/,

ISRAELIN arabikansaedustajia on liittynyt Islamilaisen järjestön vaatimuksiin perua päätös järjestön pohjoisen haaran toiminnan lopettamisesta sen harjoittaman kiihotuksen vuoksi. Turvallisuusjärjestöjen huolena on se, miten Israelin arabit suhtautuvat hallituksen päätökseen huomioiden sen, että muutamat arabikansan-edustajat ovat jatkuvassa oppositioasenteessa maan virallista hallitusta.

Shin Betin johtaja Yoram Cohen kertoi turvallisuuskabinetin kokouksessa, ettei sillä ole tietoja Islamilaisen Järjestön osallistumisesta terroritoimintaan.
Poliisin yön aikana tehdyn ratsian aikana takavarikoitiin myös sen rahavaroja ja jäädytettiin järjestön ja sen kanssa yhteydessä olevien NGO-järjestöjen pankkitilejä.  Turvallisuusvirkailijoiden mukaan järjestö suunnittelee suurta mielenosoitusta, jota Israelin arabit voivat tukea. Mielten ollessa jo valmiiksi kuohuksissa turvallisuus-järjestöiden tulee toimia hyvin varovaisesti.
Arabikansanedustaja Taleb Abu Talar (Joint Arablist) sanoi Israelin aloittaneen sodan maan arabiväestöä vastaan ja tulee vastaamaan seurauksista. Hän vakuutti, ettei Islamilaisella Järjestöllä ole mitään osuutta viime viikkojen väkivaltaan. Hän sanoi Järjestön jatkavan ”Al-Aksa moskeijan ja Jerusalemin puolustamista”. Salah puolestaan sanoo aloittavansa oikeudenkäynnin Israelissa ja ulkomailla hallituksen päätöksen kumoamiseksi.

PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu torjui syytökset rasismista Islamilaisen Järjestön pohjoisen haaran toiminnan julistamiseksi laittomaksi sen harjoittamaan maanalaisen toiminnan vuoksi, jonka päämääränä on Israelin hallituksen kaataminen ja valtion laillisuuden kieltäminen.
Puolustusministeri Moshe Yaalon totesi puhuessaan Knessetin sotaveteraanien tilaisuudessa, että Israelin väestön tulee voimistaa ponnistelujaan suhteitten luomiseksi maan arabiväestöön sen liittämiseksi entistä lujemmin osaksi Israelin valtiota. http://www.timesofisrael.com/netanyahu-defends-islamic-movement-ban-against-racism-charge/

4.       TUSINOIITTAIN Ranskan juutalaisia ovat valmistautumassa muuttamaan Israeliin Pariisissa tapahtuneitten terrori-iskujen vuoksi, vaikka niiden pääkohteena eivät olleet israelilaiset tai juutalaiskohteet. Vain konserttilain omistus oli osittain juutalaisten käsissä, mutta sekin muuttui juutalaisten luopuessa osuudestaan.   Sunnuntaina neljäkymmentä Ranskan juutalaista laskeutui Ben Gurionin lentokentälle tehtyään ainakin toistaiseksi pitävän päätöksen irrottautua Europan hyvinvoinnin tarjoamista lihapadoista ja liittyäkseen juutalaiseen kansaan Israelin edelleen rakentamiseksi.
Ei muutto uuteen maahan ole välttämättä miellyttävä kokemus, eikä sulautuminen paikallisen väestöön uusissa olosuhteissa tapahdu hetkessä, se vaatii oman aikansa.  Tärkeintä tässä kaikessa on kuitenkin tahto ja halu totella vuosituhantista käskyä juutalaisille kokoontua omaan maahansa, pois kansojen erämaasta.

JEWISDH Agencyn virkailijat ovat valmiina ohjaamaan uusia kansalaisia heille varattuihin tiloihin tai heidän aiemmin hankkimiinsa asuntoihin, Useimmille ensimmäinen toiminta lyhyen kotiutumisvaiheen jälkeen on liittyä heprean-opiskelijoihin valtion järjestämissä ja tukemissa kielikouluissa. Myöskin tarvittava paperisota sisäministeriön enemmän tai vähemmän avustushaluisten vírkailijoitten kanssa kuuluu uuden asukkaan ohjelmaan.

PARIISIN terrori-iskut, joissa sai surmansa viimeisten tietojen mukaan ainakin 132 ihmistä monen pahoin haavoittuneen edelleen taistellen hengestään, joudutti ja vahvisti monen epäröivän päätöksentekoa. Tilannetta tukivat myös muslimi-aallot, jotka vihaisten tsunamien tavoin vyöryvät Välimeren rannikoilta kauas Euroopan sydänalueille ja aina suloisen Suomen erämaakyliin saakka. Monet juutalaiset ovat ymmärtäneet tämän merkin, jolla tarkoitetaan metsästäjiä, jotka tulevat rauhallisten kalastajien jälkeen tulevat metsästäjät, kuten profeetta Jeremia kirjoittaa kirjassaan: ”Katso, Minä käsken tulemaan monta kalastajaa, ja heitä kalastavat, ja sen jälkeen Minä käsken tulemaan monta metsästäjää, jotka metsästävät heitä kaikilta vuorilta ja kaikilta kukkuloilta ja kaikissa kallioiden rotkoissa”. (Jer.16:16)
Kuten jokainen tietää, metsästämisessä käytetään aseita, ja aseiden tarkoituksena on surmata ja haavoittaa. Tämä juutalaisten on hyvä tiedostaa.
Terrori-iskujen jälkeen ihmiset varoivat liikkumasta kotiensa ulkopuolella oeläten joutuvansa kokemaan kaiken omalla kohdallaan. Kaksi vuotta he sanovat eläneensä pelossa, ja yhä useammat haluavat, että heidän lapsensa kasvavat ja varttuvat aikuikisiksi muualle kuin jatkuvassa pelossa Ranskassa.
Sunnuntaina 200 juutalaista kokoontui synagogaansa muistamaan kuolleita ja
haavoittuneita vahvan poliisivartion suojassa. Ei tämä ole normaalielämää, he
toteavat, eivätkä he halua lastensa varttuvan jatkuvan pelon ilmapirissä. Vuoden alusta lähtien yli 6 000 Ranskan juutalaista on tehnyt tuskallisen päätöksen luopua kaikesta, mihin ovat tottuneet ja joka oli heille kallista, ja muuttivat Israeliin. Onko elämä sitten helpompaa Israelissa tai ovatko pelot poistuneet? Vastaus siihen kuuluu, että kuitenkin he ovat nyt omassa maassaan ja puolustavat oma kansaansa, vaikka uhkakuvat ovatkin suhteellisesti suuremmat kuin missään Euroopan maassa. http://www.timesofisrael.com/first-french-jews-immigrate-to-israel-after-paris-attacks/

5.       UUTISOTSIKOITA
AIR France matkustajakone matkalla Los Angelesista Ranskaan pakotettiin laskeutumaan Salt Lake Cityyn pommiuhan vuoksi, ja toinen AIR France matkustajakone Washingtonista ohjattiin Halifaxiin, Nova Scotiassa samoin pommiuhan vuoksi myöhään tiistaina. Molemmat koneet laskeutuivat turvallisesti. FBI aloitti tutkimukset pommiuhan syistä. Ranskalaisyhtiön edustaja sano, että AIR FRANCE on saanut useita nimettömiä pommi-uhkauksia koneen lähdön jälkeen, eikä niitä voi jättää huomioimatta. Paikalliset viranomaiset tutkivat koneet ja niiden matkustajat laukkuineen perinpohjaisesti ennen uutta yritystä jatkaa matkaa. Koneessa Los Angelesista Ranskaan oli 497 matkustajaa. Washingtonista lähteneessä koneessa oli 296 matkustajaa, se laskeutui turvallisesti Halifaxiin. http://www.timesofisrael.com/2-paris-bound-air-france-planes-diverted-in-us-amid-security-scares/
·         Ranskan poliisin etsintäoperaatio Pariisin pohjoisosassa ajautui tulitaisteluun epäiltyjen kanssa. Yksi poliisi haavoittui laukaustenvaihdossa. Tiedot ovat vielä epämääräisiä ja tarkentuvat päivän aikana. Ratsian pääkohde oli Pariisin pommi-iskujen suunnittelija ja ohjaaja belgialainen Abdelhamid Abaaoud. Ei ole varmuutta, oliko pääkohde, 28-vuotia Islamin Valtion jäsen, Saint Denis lähiössä asuntoon tehdyn ratsian aikana. Kaksi ryhmän jäsentä sai surmansa tulitaistelussa, toinen heistä nainen, joka sytytti pommivyönsä. Viisi henkilöä pidätettiin. Ainakin yksi surmansa saaneista oli asunnossa. Alueella kuutiin useita räjähdyksiä. Tiedot antaneen mukaan useita poliiseja haavoittui aikaisin keskiviikkoaamuna alkaneessa ratsiassa, johon osallistui 50 poliisia. Poliisi eristi koko alueen jatkaessaan operaatiotaan. http://www.timesofisrael.com/paris-police-officers-said-wounded-in-shooting-linked-to-terror-investigation/
·         USA:ssa presidentti Obaman suunnittelema ja hyväksymä Syyrian pakolaisten massamuutto Amerikkaan on saanut useat kongressin jäsenet vaatimaan, että perusteita, joilla heitä päästetään maahan, on muutettava perusteelisesti. He pelkäävät, että’ ns. pakolaisten mukana maahan päästetään ilman tarkastusta ja taustatietojen hankkimista IS:n taistelijoita. Obaman koko Lähi-Idän politiikka etenkin Syyriassa on joutunut tarkkaan syyniin, missä hämmästellään myös Obaman mielenterveyden tilaa. Obama haluaa 10 000 pakolaista Syyriasta Yhdysvaltoihin, eikä luovu päätöksestään. http://www.timesofisrael.com/republicans-rush-to-shut-borders-to-syrian-refugees/
·         Obaman ja Putinin välisen sopimuksen mukaan Venäjän ilmavoimat iskevät ensin Assadin hallitusta vastaan taisteleviin kapinallisiin, ja sen jälkeen Islamin Valtion tukikohtiin, kerrotaan G-20 huippukokouksesta Antaliyasta. Venäjän pommikoneet toimivat aiemmin Latakian lähellä sijaitsevasta Hmaymim tukikohdasta, mutta tiistaina pommikoneet lähtivät Rostovin kentältä Venäjän eteläosassa. Pommikoneiden mukana nähtiin useita Venäjän tehokkaimpia pommikoneita; Tubolöev TU 160 ja TU 95. Tubolev 160 Blackjack on pitkänmatkan pommittaja kuten myös TU95 Bear, strateginen pommittaja. Koneitten osallistuminen Syyrian taisteluihin arvioidaan merkitsevän sodan kiihtymistä Ranskan ja Venäjän tekemän yhteistoimintasopimuksen mukaan. http://www.debka.com/article/25026/Acting-on-secret-Obama-Putin-Syria-deal-Moscow%E2%80%99s-air-strikes-focus-first-on-rebels-next-on-ISIS-
·         Israelin poliisi pidätti 16-vuotiaan arabiterroristin, joka yritti puukottaa poliisia Hebronissa. Tilanne kehittyi keskiviikkoaamuna Patriarkkain mausoleumin edustalla Hebronissa. Kukaan ei haavoittunut rajapoliisin toimiessa nopeasti ja tehokkaasti estäessään puukotuksen. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/breaking-news-police-arrest-terrorist-trying-to-stab-and-kill-jew-in-hebron-video/2015/11/18/
·         Saksan ja Hollannin välinen jalkapallo-ottelu jouduttiin peruuttamaan Hanoverin HD-1 stadionilta löydetyn pommin vuoksi. Turvallisuustarkastajat löysivät pommin piilotettuja ambulanssiksi naamioidusta autosta vain pari tuntia ennen ottelun alkua. Normaali elämä näyttää sotkeutuvan yhä pahemmin sekä lentovuorojen että järjestettyjen kansankokousten osalla. Ihmiset eivät enää uskalla mennä edes ravintoloihin tai teattereihin.
Se oli belgialainen Paul Henry Spaak 60-luvulla, joka vuosia sitten ennusti maailman joutumisestä sekasortoon, ja sanoi lausuvansa tervetulleeksi kenet tahansa, olkoon vaikka itse paholainen, joka pystyy selvittelemään maailmaa ja Eurooppaa hallinneet sotkut. Hänen toiveensa voi pian toteutuakin, ehkä pikemmin kuin arvaammekaan. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/german-dutch-soccer-match-canceled-explosives-found-at-the-scene/2015/11/17/
·         Jordanian kuningas Abdullah II sanoi tiistaina, että maailma on suursodan kynnyksellä, ja että tarvitaan nopeita toimia sen estämiseksi. Hän kutsui sitä sodaksi inhimillisyyttä vastaan todeten, että sitä käyvät muslimit toisiaan vastaan. Yli 200 000 ihmistä on saanut surmansa Syyriassa, ja verenvuodatus jatkuu siellä ja monilla muilla alueilla maailmassa. Hän sanoi Siinain yllä tapahtuneen matkustajakoneen ampumisen Siinai yllä ja toisen Sudanissa sekä Pariisin ja monien muiden terroritekojen osoittavan, että heillä on kyky iskeä missä ja milloin tahansa. Abdullah puhui Kosovossa päivän kestävän vierailunsa aikana. http://www.jpost.com/Middle-East/ISIS-Threat/Jordans-King-Abdullah-We-are-facing-a-Third-World-War-434408


Sunday, November 15, 2015

SUNNUNTAI 15.11.15

SUNNUNTAI 15.11.15
1.       PARIISISSA perjantaina tapahtunutta kuutta terrori-iskua kutsutaan ”Ranskan mustaksi perjantaiksi”. Terrori-iskuissa sai tämän hetken tietojen mukaan ainakin 129 ihmistä ja yli 380 haavoittui, osa heistä hengenvaarallisesti. Osa heistä voi menehtyä haavoihinsa nostattaen uhrilukua, ja kymmenet ihmiset ovat menettäneet mahdollisuutensa enää koskaan elää täysipainosti inhimillistä elämää.

Batahlan konserttisalissa terroristit kylmästi surmasivat 88 nuorta ihmistä, jotka olivat tulleet kuuntelemaan amerikkalaista rockyhtyettä, ennen kuin Ranskan poliisi teki rynnäkön saliin eliminoiden terroristit, mutta haavoittaen lisää luodeillaan. Batahlan Konserttisali oli valittu ehkä siksi, että sillä on juutalaisia yhteyksiä.

Stade de Frabce stadionin iskun varsinainen kohde lienee ollut presidentti Hollande, joka oli saapunut seuraamaan Ranskan ja Saksan välistä jalkapallo-ottelua. Hänet kiidätettiin vahingoittumattomana pois stadionilta. Yksi pommivyöllä varustautunut terroristi estettiin pääsemästä stadionille, kaksi pommia laukaistiin stadionin ulkopuolella, mutta ottelu keskeytettiin ihmisten joutuessa paniikkiin.
EIFFEL-torniin pääsy suljettiin toistaiseksi varotoimena, sillä ISIS on aiemmin uhannut tuhota Ranskan ja Pariisin symbolina tunnetun teräsrakenteisen rakennelman.

42 ihmistä sai surmansa edellisten lisäksi eri puolilla Pariisia tapahtuneissa iskuissa,
Islamilainen Tasavalta IS otti vastuun terrorihyökkäyksistä Ranskaa vastaan ehkä siksi, että Ranska on mukana USA:n johtamassa koaliittiossa, joka taistelee IS:n joukkoja vastaan Syyriassa ja Irakissa. Yhdellä surmansa saaneella terroristilla oli mukanaan Syyrian passi. Passimerkintöjen mukaan hän oli tullut maahan 69 pakolaisryhmän mukana kreikkalaisen Lerossaaren kautta lokakuussa, jolloin otettiin hänen sormenjälkensä. Kreikan poliisi ei paljastanut hänen nimeään.  

HYÖKKÄYKSILLÄ tulee olemaan vaikutusta EU:n päätökseen jakaa ns. pakolaisia EU-maihin. Puola on jo ilmoittanut, ettei se voi ottaa sille määrättyä pakolaiskiintiötä, ja monet EU-maat tullevat seuraamaan Puolan esimerkkiä.
Suomen olisi myös syytä harkita uudelleen lepsua suhtautumistaan pakolais- kysymykseen. JP:n aamun numerossa oli pitkä artikkeli, jossa Suomea kutsuttiin ”Euroopan sairaaksi mieheksi”, joka kamppailee ylivoimaisten talousongelmien kanssa. Näin tämä muutamia vuosia sitten mallimaana pidetty valtio on taitamattoman talouspolitiikkansa vuoksi siirretty kehitysmaiden sarjaan.

RANSKAN presidentti Francoise Hollande sanoo Ranskan olevan nyt sodassa fanaattisia muslimijärjestöjä vastaan luvaten ”armottomia vastatoimia” hyökkääjää vastaan. ”Sodan uhatessa Ranskan tulee turvautua tarvittaviin toimiin”.
Turkin presidentti Recep Tayiip Erdogan kehotti Turkkiin lauantaina kokoontuneita maailman johtajia keskittymään terrorismin vastaiseen taisteluun todeten, että ”Pariisin terrori-iskut osoittavat sanojen ajan olevan ohi, nyt on aika toimia”. Ranskan presidentti ilmoitti, ettei hän voi osallistua huippukokoukseen, mutta hän soitti Turkin presidentille luvaten, että Ranskan ulko- ja talousministerit tulevat osallistumaan. ”Ranska tulee toimimaan armottomasti noita Syyriasta tulleita barbaareja vastaan”, henkisen shokin saanut Ranskan presidentti Hollande lupasi.

RAYMOND Ibrahim kertoo artikkelissaan, että monet katsovat Pariisin hyökkäysten johtuneen siitä, että muslimien määrän noustessa yli kohtuuden, mistä on osoituksena valvomattomien massojen tunkeutuminen Eurooppaan, se tulee aina toimimaan agressiivisesti vääräuskoisia vastaan, kuten tapahtui Ranskassa.
Ibrahim kuitenkin toteaa, että hyökkäyksen suurin opetus on siinä, että saman-kaltaiset hyökkäykset tulevat toistumaan ja voimistumaan rajuudessaan.

Hän vastaa asettamaansa kysymykseen miksi? viitaten Judith Bermanin kirjoitukseen näin: ”Yksi hämmästyttävimpiä aspekteja perjantain terrori-iskuissa Pariisiin oli se, miten syvästi shokeerattuja Euroopan poliittiset johtajat näyttävät olevan. Angela Merkel, David Cameron ja paavi Francis I kaikki osoittavat osanottonsa, - ja syvän shokkinsa - hyvin organisoitujen ja kaupunginlaajuisten iskujen vuoksi, kuten Bergman kirjoittaa. Todella shokeeraava on se, että monet ovat edelleen shokissa. Sanoessaan olevansa shokissa he itse asiassa sanovat, ettei heillä ole aavistustakaan, miksi perjantain kaltaiset iskut tapahtuivat ja mistä ne saivat alkunsa.
Toisaalta tämä tarkoittaa sitä, että kaikki tosiasiat, jotka johtivat sellaisiin iskuihin – ennestään laaja muslimiväestö, jota vahvistavat laajat pakolaisvirat ja kyvyttömyys puhua rehellisesti islamin ylivaltaan ja väkivaltaan tähtäävästä opetuksesta – osoittavat hyökkäysten jatkuvan jopa entistä rajumpina. http://www.raymondibrahim.com/islam/shock-the-grand-lesson-of-the-paris-jihad/

2.       MICHAEL Savage kertoo WND:n artikkelissaan, että länsimaat tanssivat kuoleman tanssia ja todellisen kuoleman kanssa Lähi-Idässä islam-fasistien kanssa. ”Samaan aikaan ”Valkoisen Talon keisari” juhlii suljettujen ovien takana tuhannen liehittelijän kanssa ikään kuin islaminfasistien käsi ei ulottuisi häneen. Hän kuvittelee olevansa suojattu radikaalin islamin mustalta surmalta”.
Savage toteaa, että meitä kohtaavat uskonnolliset sodat, joita ei esiintynyt 16. ja 17. vuosisatojen jälkeen. Yhden sodan loputtua ne alkoivat uudelleen toisella paikka-kunnalla, hän kertoo ja ne kestivät yli sata vuotta.

TÄMÄ ilmiö uusiintuu nyt meidän aikanamme, Savage todistaa. Radikaalit muslimit ovat nyt sotajalalla, ja he ovat kaikkia muista vastaan. He taistelevat muslimeja vastaan, jotka eivät ole yhtä fanaattisia kuin he, he taistelevat toisten uskontojen jäseniä vastaan. ”He kuvittelevat johtavansa meidät johonkin ihanteelliseen aika-kauteen, jota ei tosiasiassa koskaan esiintynyt”.
”Tuo kaikki on pelkkää puppua”, Savage laukoo kovilla panoksilla.  ”Nämä uskon-sotilaat ovat alemmalla tasolla kuin siat, joita he sanovat inhoavansa. He sieppaavat 8-vuotiaita tyttölapsia ja raiskaavat heitä sanoen, että Koraani antaa heille valtuudet siihen. He eivät ole uskonsa puhdistajia, he ovat yksinkertaisesti murhaajia, Eivät he ole johtamassa uskonnon uudistumiseen, he johtavat meitä barbarismiin, joka eliminoitiin 1200 vuotta sitten, kuten uskottiin”.
”Tämä on barbaarinen vallankumous, eikä ”Valkoisessa Talossa istuja” myönnä sen olemassa oloa. Mutta hänen reaktioistaan huolimatta se tulee jatkumaan siihen saakka, kunnes joku keskeyttää sen etenemisen”.
”Jonathan Sacks vertasi radikaalia islamia meritähteen, joka menetettyään yhden sakaran kasvattaa sen tilalle uuden. Samoin IS ja Al-Qaida kasvattavat uuden solun tuhotun tilalle, mutta eri nimellä”.

SAVAGE hämmästelee, miksi mikään hallitus sallisi valvomattoman maahanmuuton tällaisena aikana Yhdysvalloille. Hän tulee johtopäätökseen, ettei ”Valkoisen Talon faarao” ole tyhmä, hän on vain kivettynyt, kivettynyt ortodoksiselle vasemmistolle ja hänen avustajansa ovat ideologiansa juovuttamia, ja he kuvittelevat pystyttävänsä progressiivisen utopian tuhoamiensa länsimaisten arvojen raunioille.
”Täten muinaiset suurvallat taantuivat ja kaatuivat. He hylkäsivät arvot, jotka tekivät heidän maansa suureksi, ja degeneroituivat narsismiin ja itsekkyyteen. He jatkoivat juhlimista, kunnes he olivat liian heikkoja puolustautuakseen. Sitten tapahtui se, mitä kukaan ei aavistanut: He kaatuivat”.

Onko tässä jotain opetusta oman synnyinmaamme johtajille? Vai ovatko heidänkin aivonsa kalkkiutuneet käyttökelvottomiksi? Degeneroituneet tasolle, josta ei ole paluuta ja jolle ei ole keksitty parannuskeinoa? Ainoa toivo on uudessa sukupolvessa. http://www.wnd.com/2015/11/a-dance-of-death-in-the-west/

3.       EUROOPAN MAAT ja varmaan monet muutkin maat ovat jouduttaneet elintärkeitten kohteittensa suojelutoimia. He ovat havahtuneet kylmään tosiasiaan, että heidän maansa ovat pääosin lähes suojattomia määrätietoisten ja ihmishengistä piittaamattomien terroristien hyökkäyksille.
Ranskan ja Saksan välisen jalkapallomatsin aikana stadionin ulkopuolella räjäytetyt pommit ovat herättäneet aiheellisen kysymyksen: Miten Ranska pystyy varmistamaan EURO16 jalkapallomatsien turvallisuuden?  Kaikkiaan 51 ottelua pelataan vuoden 2016 aikana Ranskan 10 stadionilla.

Kysymys otteluiden turvallisuudesta oli harkinnassa jo aiemminkin, mutta Pariisin pommi-iskut nostivat sen kokonaan uudelle tasolle. Tilannetta ei paranna ollenkaan se, että otteluja seuraamaan tulevien joukossa voi olla fanaattisia terroristeja, jotka on koulutettu ja henkisesti valmennettu toteuttamaan heidän isäntiensä katalat suunnitelmat koko Ranskan saattamiseksi kaaokseen ja sekasortoiseen tilaan. Pariisin Stade France stadionin terrori-iskujen kohteena oli presidentti Hollande, ja on todennäköistä, että ensi vuoden ottelujen aikana monien maiden johtajat tulevat seuraamaan maansa edustajien menestystä otteluissa. Tämä nostaa turvallisuus-kysymykset kokonaan uudelle tasolle.

Ranskan turvallisuusviranomaiset ovat kuitenkin luottavaisia ja vakuuttavat, että kaikki mahdollinen tehdään kisojen onnistumiseksi. Ennen perjantain ottelua 80 000 ihmistä kulki jalan stadionille johtavilla kaduilla. Jos pommit olisi laukaistu silloin, uhrimäärä olisi ollut huomattavasti suurempi. Stadionin ulkopuolella räjähtäneet pommit saivat ihmiset ryntäämään kohti ulosjohtavia portteja, mutta osa pysyi istuimillaan tai ryntäsi keskikentälle kokien olevansa turvassa siellä. Hälyttävät uutiset useista iskuista hämmensivät heidän turvallisuuden tunteitaan. http://www.timesofisrael.com/paris-attacks-raise-security-questions-ahead-of-euro-2016/

4.       SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 16 -22; Tiberias 19 -31; Suolameri 26 -31: Eilat 23 -31 +C-astetta. Ennusteet lupaavat huomiseksi ja seuraaviksi päiviksi ajoittaisia sadekuuroja monin pakoin, ja lämpötilan alenemista parilla asteella, tiistain lukemat ovat 12 -16 astetta.

5.       UUTISOTSIKOITA
·         Ranskan poliisi uskoo löytäneensä Brysselissä vuokratun ja Ranskan stadionin lähelle pysäköidyn auton, jota terroristit ovat käyttäneet ajaakseen iskukohteisiinsa. Muutamat terrori-iskuun osallistuneet terroristit ovat Ranskan poliisin mukaan edelleen karkuteillä, ja voivat suunnitella uusia iskuja eri kohteisiin Euroopassa. Englannissa SAS-joukkoja on asetettu valvomaan potentiaalisia iskukohteita. Artikkelin mukaan iskussa sai surmansa 129 ja kriittisesti haavoittui 99 ihmistä. Haavoittuneita on kaikkiaan 352. FBI avustaa Israelin ohella Ranskan poliisia terrori-iskuun osallistuneitten löytämiseksi. http://www.timesofisrael.com/security-beefed-up-as-world-mourns-victims-of-massive-paris-terror-attacks/
·         Yhden itsemurha pommittajan henkilöllisyys on selvitetty. Hän on Ismael Omar Mostefai, 26-vuotias, joka havaittiin turvallisuusrikiksi jo 2010. Hän on Ranskan kansalainen. Poliisi pidätti hänen veljensä tutkimusten ajaksi. Mostefai matkusti 2013 -2014 talvena Syyriaan liittyäkseen IS:n joukkoihin.  http://www.timesofisrael.com/first-suicide-bomber-in-paris-attacks-identified/
·         Israelissa Shin Bet, polisi ja IDF jatkavat potentiaalisten terroristien pidätyksiä. Viime yön aikana he pidättivät 22 henkilöä tarkempia kuulusteluja ja selvittelyjä varten. 13 heistä syytetään väkivallasta siviilejä vastaan. Pidätettyjen joukossa on myös Hamasin jäseniä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/203395#.VkhQS1P4k6s
·         Shin Bet ja iDF pidättivät arabin, jonka epäillään syyllistyneen rabbi Yaacov Litmanin ja hänen 18-vuotiaan poikansa murhaan perjantaina 13,11. Otnielin juutalaisyhteisön lähellä. Pidätyksen aikana pidätettiin myös muita epäiltyjä. Lisäksi murha-ase ja murhan yhteydessä käytetty auto löydettiin myös. Kolmas Litmanin perheen jäsen haavoittui luodeista. He olivat matkalla Kirjat Arbasta juhlimaan Litmanin tyttären avioitumista (nuptiels), mutta sen sijaan heidät haudattiin lauantai-iltana sapatin päätyttyä. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/shin-bet-idf-arrest-arab-murder-suspect-in-otniel-terror-attack/2015/11/15/
·         Israelin ulkoministeriö lähettää vihaisen kirjeen kansainväliselle Punaiselle Ristille siksi, että PA:n punaisen kuunsirpin ambulanssi ajoi rabbi Litmanin ja hänen poikansa Netanelin murhapaikan ohi perjantaina ennen sapatin alkua vain hidastaen voidakseen havaita, että haavoittuneet olivat juutalaisia. Tämä on räikeä loukkaus Punaisen Ristin eettisiä sääntöjä vastaan. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/israel-protests-red-crescent-behavior-in-otniel-double-murder/2015/11/14/
·         IDF tuhosi neljän arabiterroristin kotitalot, jotka sijaitsivat Sikemissä ja Ramallahin pohjoispuolella korkeimman oikeuden päätöksen mukaan. Yksi tuhotuista taloista kuului rabbi Eitan ja hänen vaimonsa Naaman Henkinin sekä Malachi Rosdenfeldin murhaajalle.  http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/idf-demolishes-homes-of-4-palestinian-authority-terrorists/2015/11/14/
·         Kiina lahjoittaa PA:lle 4.7 miljoonaa USD ja äskettäin rakennetun uuden ministeriörakennuksen Ramallahissa. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/china-gives-palestinian-authority-4-7m-plus-new-ministry-building-in-ramallah/2015/11/15/
·         Kolme ihmistä haavoitti terroristien yrittäessä ajaa autollaan viattomien sivullisten yli Psagon ja Kochav Yaacovin välillä. Arabit yrittivät ensin ajaa Psagon juutalaiskylään, mutta vartija havaitsi äsken vaihdetut rekisterikilvet oudoiksi eikä päästänyt heitä sisälle. Arabikuski käänsi autonsa ja ajoi suoraan israelilais-autoon. Arabi sai surmansa kolarissa. Hänen autonsa penkin alta löydettiin suuri veitsi.  http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/ramming-attack-near-psagot/2015/11/14/
·         Kunnioittaakseen perjantain terrori-iskun uhrien muistoa Pariisissa Jerusalemin kaupunki yhdessä Jerusalem kehitysyhtiön kanssa valaisivat Jerusalemin vanhan kaupungin muurit Ranskan värein vihreä-valkoinen-punainen. Myös Knesset valaistiin Ranskan värein. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/203386#.VkhZn1P4k6s