Thursday, January 17, 2019

TORSTAI 17.01.2019

TORSTAI 17.01.2019
01. Jerusalem sai sitten kuitenkin odottamansa ja ennustamansa lumipeitteen torstain vastaisen yön aikana, mutta korkeintaan parin sentin vahvuisena. Lämpötila oli Maoz Zionissa viitisen astetta, ja lunta oli kasaantunut vain nimeksi muutamiin paikkoihin.
Jerusalemin kaupungin valmiusasemiin kootut lumenpoistotraktorit ja varusteet voidaan nyt peruuttaa odottamaan seuraavaa lumituiskua.

Muualla maassa kaupungit ja kylät joutuivat selvittelemään menonsa ja toimensa rajujen tuulenpuuskien ja ajoittaisten kaatosateitten keskellä lämpötilan pudottua lähelle jäätymispistettä. Monellakaan ei ole keskuslämmitystä taloissaan, vaan lämpöä pyritään lisäämään sisätiloissa sähköisin lämmityslaittein, mikä nostaa IEC:n laskelmien mukaan sähkön kulutuksen ennätyslukemiin.

Kansallinen Sääpalvelu ennusti merkittäviä lumisateita korkealla sijaitseville alueille keskiviikon ja torstain välisen yön aikana, Gush Etzionin alueella jopa 10 sm.
Lämpötilan pysytellessä nollan tienoilla lumipeite muuttuu nopeasti sohjoiseksi ja huuhtoutunee torstain kuluessa pois kaduilta ja teiltä.

Gush Etzionon ohella lumisateet ovat melko tavallisia Golanin kukkuloilla ja Galilean pohjoisosissa. Poliisi sulki tien no 60 Jerusalemin ja Etzion blokin välillä, kuten myös Oraliittymän Ein Keremin sairaalan ulkopuolella.
Jerusalemin kaupunki oli valmistanut 150 lumiauralla varustettua traktoria, suolan levittämislaitteita 250 tonnia suolaa jäätyneitten tienpintojen sulattamiseksi.

Israelin eteläosassa sijaitseva Ovda lentokenttä peruutti kaikki tulevat ja lähtevät lennot keskiviikkoiltana kovan tuulen ja heikon näkyvyyden vuoksi. Wizz Air lehtoyhtiö opasti koneitaan käyttämään Ben Gurionin lentokenttää.

Aiempina päivinä Egyptistä puhaltaneet tuulet toivat keskiviikkona Israelin etelä- ja keskiosiin hienoa hiekkaa ja pölyä nostaen ilman saastumisastetta.

Paikoin myrskyisiksi kehittyneet tuulet – 100 kmt – aiheuttivat jonkin verran vaurioita ja vahinkoja, autojen päälle kaatuneilla puilla ja irrottautuneilla oksilla ja rakennusten kappaleilla, mutta suuremmista vahingoista ihmisille ei ole raportoitu. Torstain aikana tuulten uskotaan laantuvan ja sään lämpenevän.

Lumi ja kovan tuulen mukana tulleet sateet ovat runnelleet pahoin Syyrian ja Libanonin alueita, joiden pakolaisleirit ovat kärsineet suuria vaurioita ja aiheuttaen suurta hämminkiä teitten ja polkujen muuttuessa soran ja liejun sekaisiksi lammikoiksi. YK:n raportin mukaan jäätävä sää ja lääkintätarvikkeitten puute ovat vaikeuttaneet hoitoa surmaten ainakin 15 pakolaislasta. https://www.timesofisrael.com/snow-dusts-jerusalem-area-as-winter-storm-wallops-israel/.

02. Koska internetyhteys temppuilee kaiken aikaa sulkien useimmat websivut, käyn läpi niitä kanavia, jotka ovat käytettävissä, pääosin JP:n paperikopiota.

03. Englannin pääministeri Thereza May, jonka Brexit suunnitelma EU:sta eroamiseksi kärsi häviön parlamentin äänestyksessä, voitti kuitenkin epäluottamusäänestyksen ja voi siten jatkaa kivistä taivaltaan pahasti jakaantuneen kansan pääministerinä. Häviö luottamusäänestyksessä olisi nostanut hänen paikalleen vasemmiston ja sen kiihkeän antisemitistin puheenjohtajan Jeremy Corbinin, joka tunnetaan kiivaasta myös Israel-vastaisuudestaan.
May lupaa neuvotella toisten johtajien kanssa ennen seuraavaa askelta. (JP)

Keniassa hotelliin tehdyssä terrori-iskussa on kuollut ainakin 16 ihmistä, ja luku kasvaa.
Ainakin yksi israelilainen ja eurooppalainen ovat kuolleitten joukossa. Hotellin piiritys näyttää raporttien mukaan loppuneen. Hyökkääjä kuuluu Somalian Shaabaab järjestöön, jonka edustaja sanoo hyökkäyksellä vastustettavan Trumpin tunnustettua Jerusalem Israelin pääkaupungiksi.
Sen julkaisemassa lausunnossa toetaan:

"Mujahideen pyhät taistelijat suorittivat tämän operaation vastauksena USA:n presidentti Donald Trumpin älyttömiin huomautuksiin ja hänen tunnustamistaan vastaan Jerusalemista (Al-Quds) Israelin pääkaupunkina". (JP 17.01.)

Mohammedin, joka ei halua sanoa nimeään, ensimmäinen yritys ylittää Englannin kanaali epäonnistui, koska hänen hankkimansa paatin moottori ei ollut tarpeeksi voimakas kuljettamaan häntä ja puolisen tusinaa pääosin iranilaista maahan-tunkeutujaa, ja hän joutui palaamaan Calaisiin Ranskassa matkustajiensa kanssa.

Mohammed ei kuitenkaan anna periksi, vaan hän puuhaa uuden paatin hankkimista tarpeeksi voimallisella moottorilla varustettuna pystyäkseen ohittamaan Englannin rannikkovartioalukset.
Ranskan poliisit partioivat kaiken yötä Calaisin rannikolla etsien uuden ryhmän kokoontumista valmiiksi siirtymään alukseen, kun se on löytynyt. Tarina ei kerro, mistä Mohammed on saanut rahat, ei aluksia anneta ilmaisiksi, eikä matkakaan liene aivan ilmainen. "Yritän heti, kun olen valmis" uhoaa Mohammed.

Calaisin alueesta on tullut maahantunkeutujien lähiöasema Englantiin siirtymiseksi. 38-vuotias Mohammed Iranin kurdi jätti vaimonsa ja lapsensa Teheraniin etsiäkseen leveämpää elämää Englannista. Hän ei edes teeskentele olevansa pakolainen. Hän kutsuu perheensä Englantiin elämänsä varmistuttua siellä, kuten hän laskeskelee.
Matka Calasin rannikolta Brittein saarilla on vain 34 km, mutta se on yksi vilkkaimmista laivareiteistä maailmassa. "Sinne vain sekaan", sanoo Mohammed.

Ranskan hallituksen joukot tekivät ratsian v. 2016 ylipursuavaan "pakolaisleiriin", jossa asui tuhansia Afrikasta ja Afganistanista tulleita ihmisiä odottaen sopivaa tilaisuutta kanaalin ylittämiseksi. Jotkut heistä yrittävät pienillä veneillään soutaa unelmiensa maan rannikolle, vaikka matka voi päättyä meren aaltoihin.

Useilla Mohammedin ryhmän jäsenillä on rahaa. He sanovat toimivansa ryhmänä. Pienen perämoottorilla varustetun aluksen hinta on websivujen tarjousten mukaan
5 000 Euroa, kuten Le Bon Coin ilmoittaa.
Kanaalin ylittämistä tarjoavat järjestöt vaativat 10 000 Euroa/henkilö luvaten onnistumista ehkä useankin epäonnistuneen yrityksen jälkeen.
"Eurooppalaiset pelkäävät kuolemaa, mutta me tiedämme kuolevamme joskus, ehkäpä se tapahtuu täällä" sanoo Mohammed.

Trumpin hallituksen julistettua uudet painostusvaateet Iranin vastaan saattoivat sen talouden suuriin vaikeuksiin, autonkuljettajat, farmarit, teollisuustyöntekijät ja opettajat ovat järjestäneet ajoittaisia mielenosoituksia, joita poliisi ja puoli-sotilaalliset järjestöt hajottavat kovakouraisesti heittäen useita heistä vankilaan.
Elämä Iranissa on epävarmaa ja toimeentulo vaikeaa, ja siksi monet etsivät uutta asuinpaikkaa elättääkseen perheensä.

Monet pitävät Englantia sopivimpana, sillä anglosaksien ihmisystävällisyys on tunnettua, mutta Euroopassa he tuntevat olevansa vieroksuttuja. Vaikka Englannin talous yskähtelee epävarmasti EU:sta eroamisen Brexin vuoksi, sen vakavuuteen luotetaan. Englanti ei halua kanaalista muodostuvan sellaista joukkohautaa kuin Välimerestä, jonka aaltoihin monen matka on pysähtynyt. (JP 17.01.2019)

04. USA:n Syyriassa vielä toimivat 2000 sotilaat valmistautuvat poistumaan maasta presidentti Trumpin päätettyä vetää kaikki joukkonsa pois Syyrasta ja ehkä myös Afganistanista. Joukot ovat jo siirtäneet raskasta kalustoa maasta, vaikka Trump selvitti myöhemmin, että vetäytyminen tapahtuu asteittain ilman aikataulua.

Vauhdittaakseen ehkä jo lähtöön asennoituvia sotilaita Bashar Assadin hallitusta vastustavat kapinalliset tekivät hyökkäyksen USA:n rutiinipartiota vastaan Manbijin alueella Syyrian pohjoisosassa.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan ilmoitti, että keskiviikkona Syyrian pohjoisosassa tapahtuneessa pommihyökkäyksessä sai surmansa 20 ihmistä, heistä 5 USA:n sotilasta.
USA kertoi aiemmin 4 amerikkalaisen saaneen surmansa Islamin Valtion järjestämässä itsemurhaiskussa USA:n rutiinipartiota vastaan lisäten, että tutkimuksia hyökkäyksen yksityiskohdista jatketaan.

Silminnäkijä kertoo hyökkäyksen kohteena olleen ravintolan, jossa USA:n henkilö-kunta järjesti tapaamisiaan Washingtonin tukeman paikallisen militian kanssa.
"Räjähdys tapahtui lähellä ravintolaa, sen kohteena olivat amerikkalaiset, ja siellä oli myös jäseniä paikallisesta Manbij sotilasneuvostosta".

Manbijin sotilasneuvosto on valvonut kaupunkia sen jälkeen, kun USA:n tukemat kurdien johtamat taistelijat vapauttivat sen ISIS-joukoilta v. 2016. Se sijaitsee lähellä Venäjän tukemien Syyrian hallituksen ja Turkin tukemien Assadin hallitusta vastustavien kapinallisten valvomia alueita.

Toinen silminnäkijä sanoi räjähdyksen tapahtuneen lähellä vihannestoria, ja että sen jälkeen taivaalla lensi useita sotilaskoneita kertomatta, kenen koneita ne olivat. Paikallisen kurdi-websivulla näytettiin kuvia ruhjoutuneista ihmisistä sekä verisiä jälkiä talojen seinillä, joissa oli tuhon merkkejä. Reuters ei voinut verifioida niitä.

On epäselvää, vaikuttaako hyökkäys Amerikkalaisia sotilaita vastaan Trumpin hallituksen päätökseen joukkojen vetämisestä tai sen aikatauluun. (JP 17.01.19)

05. Israelin torstairauhaa on pahoin järkyttänyt uutistoimistojen julkistamat raportit, joissa kerrotaan maan oikeuslaitoksen korkeimmassa johdossa tapahtuneesta skandaalista, jossa epäilysten alaisina ovat Bar-Associationin presidentti Efi Nave, pari muuta tuomaria ja heidän puolisoitaan.

Poliisi on kuulustellut suoranaisten epäiltyjen lisäksi korkeimman oikeuden presidenttiä Eshter Hayut sekä oikeusministeriä Ayelet Shaked. Kumpaakaan ei syytetä eikä epäillä, mutta heillä uskotaan olevan jotain selvittävää tietoa tapahtumista, mitkä voivat auttaa poliisin tutkimuksia tilanteesta. Tapahtumilla voi olla suoranaisia vaikutuksia 09.04.2019 tapahtuviin vaaleihin, minkä vuoksi poliisilta odotetaan nopeita ja selvittäviä tutkimuksia.

Raporttien mukaan oikeuslaitoksessa nopea ylenemistä odottavat henkilöt ovat käyttäneet ikivanhaa keinoa tarjota lihallisia nautintoja jouduttaakseen Israelin tunnetusti jähmeää ja hidasta byrokratiaa.

Korkeimman oikeuden entinen presidentti Dorit Beinish totesi armeijan radiossa: "Poliisi salli tänään osittain julkaista yksityiskohtia tapahtumista, jotka syvästi hämmentävät juridista järjestelmää. Jotain hyvin vakavaa on tapahtunut tässä koskien oikeuden tuomarien nimitysprosessia.

Vaaliaika antaa eri puolueitten ja erityisesti opposition edustajille tilaisuuden hyökätä hallituksen edustajia vastaan käyttäen hyvinkin karkeaa kieltä.

Labourin jäsen, oppositiojohtaja Shelly Jachimovich:
"Juridinen valintakomitea operoi terrorin ja korruption ilmapiirissä oikeusministeri Ayelet Shakedin tuhoisan johdon alaisena, ja mädäntyneen ympäristön ja särkyneitten liittojen alaisena, jotka loivat sen, ja olivat sopiva maaperä kauheille tapahtumille, jotka paljastettiin tänään. Tuomarit, komitean jäsenet olivat pakotetut toimimaan ahdistavassa ilmapiirissä".

Oikeusministeri Ayelet Shaked ja korkeimman oikeuden presidentti Eshter Hayut julkistivat keskiviikkona harvinaisen yhteisen lausunnon, torjuen kaikki syytökset laajasta korruptiosta tuomarien nimityksen yhteydessä.
Heidän lausunnossaan todetaan, että tähän mennessä vain kahden tuomarin nimitys on kyseenalaistettu, vastakohtana Juridisen Valintakomitean suorittaman 334 tuomarin ja kirjaajan nimittämisen yhteydessä.

Shakedin ja Hayutin yhteisessä lausunnossa vakuutetaan luottamusta poliisin kykyyn toimia totuuden löytämiseksi toivoen, että tutkimukset suoritetaan nopeasti, jotta voidaan poistaa kaikki epäilykset oikeuslaitoksesta kahden syyllisen lisäksi.

Edellisestä lausunnosta huolimatta opposition ke. Revital Swid syytti pääministeri Netanyahua ja oikeusministeri Shakedia prosessin politisoimisesta, ja 4 vuotta kestäneestä oikeusjärjestelmän painostamisesta.

Korkeimman oikeuden presidentti Hayut lähetti keskiviikkona julkisen kirjeen kaikille tuomareille kehottaen heitä uskomaan itseensä ja toimittamaan tehtäviään edelleen kunniallisesti. Hän sanoi vastaavaa tapahtuneen aiemminkin, mutta luottaa oikeuslaitoksen kykyyn kestää tämä koettelemus osoittaakseen, että useimmat tuomarit palvelevat kunniallisesti. (JP 17.01.2019)

Labour-puolueen sisällä sen sijaan jatkuu sisäinen kiehunta, useiden kansan-edustajien esittäessä tuomionsa Avi Gabbain tavalle lopettaa Labourin ja Hatnuan kesken sopima Sionistinen Unioni, mikä romahdutti unionin kansansuosion siten, että Labourille ennustetaan enää 8 kansanedustajaa 18 sijaan. Sionistisella Unionilla oli yhteensä 24 kansanedustajaa, joista 6 tuli Hatnualta.

Tarkoittaako kansanedustajien erottautuminen sitä, etteivät he usko Labourin nousuun, vaan hyppivät kuin rotat ajoissa uppoavasta laivasta, nähtäneen aikanaan.
Gabbain johtamistapaa kritisoineet kansanedustajat Ayelet Nahia-Verbin, Hilik Bar ja Eitan Broshi ilmoittivat keskiviikkona kieltäytyvänsä puolueen vaali-ehdokkuudesta huhtikuun 9. päivän parlamenttivaaleissa. Heillä tullee olemaan seuraajia.

Ke.Miki Rosenthal ilmoitti viime viikolla, ettei hän ole käytettävissä Labourin vaali-ehdokkaita valittaessa. Hän tuli tunnetuksi sujuvasta englanninkielen hallinnastaan. Hänen menettämisensä on ilmeinen tappio Labourille. (JP 17.01.2019)

Internetyhteys ei ole palannut vieläkään, enkä tiedä, koska saan raportin julkistettua. Se on kuitenkin valmis, ja julkaisen sen yhteyden palattua.

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 04 -09; Tiberias 08 -18; Suolameri 13 -19; Eilat 09 -18 +C-astetta.
Tänään ja huomenna on puolipilvistä, lauantaina aurinkoista; hieman lämpenevää.

Tuesday, January 15, 2019

TIISTAI 15.01.2019

TIISTAI 15.01.2019
01. Israelin vaalit ovat vielä kaukana, mutta puolueet ovat alkaneet valmistella asemiaan. Vaalikynnys on Israelissa suhteellisen korkea, 3.25%, minkä johdosta uusilla ja hajonneilla puolueilla on vaikeuksia ylittää sitä. Tämä pakottaa ne etsimään liittoja ja sopimuksia toisten puolueitten kanssa, mutta sielläkin nousee eteen kynnys, joka on monelle puoluejohtajalle vaikeasti ylitettävä: Kuka liittoa tulee johtamaan?

02. Labour-johtajan Avi Gabbain hajotettua Sionistisen Unionin, sekä Tzipi Livnin johtama Hatnua että myös Gabbain johtama Labour ovat nyt tuuliajolla. Labour sentään ennusteiden mukaan selviää vaaleissa, mutta Hatnuan asema on vaarassa.

Livnin tiedetään keskustelleen vuoden alusta lähtien Yesh Atid-puolueen johtajan Yair Lapidin kanssa allianssista, mutta Lapid on alkanut miettiä sellaisen liiton kestävyydestä, vaikka Livni lupaa armeliaasti antaa Lapidille etusijan. Livni tunnetaan henkilönä, joka hyppii puolueesta toiseen vaalien välillä.

Likudin ke. Miki Zohar sanoo, "ettei sellainen uutinen ole yllätys, koska molemmat ovat vasemmistolaisia, joiden taktiikkaan kuuluu hyökkäävyys. Sellainen liitto ei tekisi siitä suurimmaksi puolueeksi; ehkä 15 kansanedustajaa, mikä ei uhkaa oikeistolaista hallitusta". Hän kuitenkin varoittaa sellaisesta mahdollisuudesta, jos löytyy kolmas vasemmistolainen puolue, ja siksi oikeiston tulee varoa.

Zohar myös arvioi Lapidin mahdollisuudesta liittoutua Likudin kanssa, ettei se ole oletettavissa, koska Likud haluaa hallitukseensa selvästi oikeistolaisia puolueita. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/257627,

03. Kansallinen Unioni valitsi ehdokkaitaan vaaleihin maanantaina. Puheenjohtajuudesta kamppailivat – entinen puheenjohtaja Naftali Bennett erosi Ayelet Shakedin kanssa perustettuaan "Uusi Oikeisto"-puolueen – maatalousministeri Uri Ariel ja ke. Bezalel Smotrich. Smotrich sai murskavoiton kilpailijastaan 83 äänellä Arielin 40 vastaan keskuskomitean sisäisissä vaaleissa.

Smotrich tunnetaan tinkimättömän kielteisestä kannastaan myönnytysten antamiseksi arabeille, kuten myös tehokkaasta työstään lainlaatijana. Hän ei myöskään peitellyt haluaan johtaa uskonnollis-sionististen puolueitten liittoa, joka on ilman puheenjohtajaa.

"Kutsun ystäviäni Beit Yehudissa. Palauttakaamme yhteys. Nyt on aika yhtyä. Toivon ystävieni Beit Yehudissa tasapainoittavan purtensa suunnan nopeasti, laativan listansa, ja muodostavan yhteyden Kansalliseen Unioniin".

Hänen tiedetään myös toivovan yhdistymissopimusta äärioikeistolaisen Otzma L`Yisrael puolueen kanssa, jota johtaa Meir Kahanen opetuslapsi Baruch Marzel, jolta kiellettiin Knessetin ehdokkuus rasististen mielipiteittensä vuoksi. "Ystäväni, me menemme täältä yhdistämään uskonnollista sionismia, vahvistamaan sitä ja toteuttamaan sen käytännössä".

Smotrich on harvinaisen vaatimaton todeten, ettei hän ole iloinen voitostaan, vaan pikemminkin hän tuntee jo velvollisuutensa painon uudessa roolissaan.
Antaakseen lisäpontta näkemykselleen, hän luki osan "Hineni" rukouksesta, jonka kanttorit lukevat Jom Kippurina. Siinä kanttori tunnustaa arvottomuutensa edustaa seurakuntaa Jumalan edessä.

Smotrich sanoi "puolueen olevan avoin jokaiselle, joka tuntee yhtyvänsä Israelin Toran, juutalaisen kansan ja Israelin maan arvoihin".

Uri Ariel oli ehdokkaana vain puheenjohtajaksi, ja hävittyään äänestyksen, hän vetäytyy kokonaan pois politiikasta.

Uusi Oikeisto-puolue onnitteli Smotrichia vaalivoitosta.
Uusi Puolueen jäsen kertoi JP:n journalistille, että puolueen sisäisen tiedustelun mukaan Smotrichin puheenjohtajuus tuonee sille 2 -3 uutta kansanedustajaa.

Vaalitilaisuudessa valittiin myös ehdokkaat 09.04.2019 vaaleihin. Smotrichin jälkeen listassa ovat puolueen pääsihteeri Ofir Sofer ja ke. Orit Struck. https://www.jpost.com/Israel-News/Smotrich-hopes-to-head-religious-Zionist-bloc-after-big-win-over-Ariel-577355.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/257627,

04. Israelin kunniakas puolustusarmeija IDF sai tiistaiaamuna uuden komentajan entisen komentajan kenraaliluutnantti Gadi Eisenkotin palveltua oman kautensa loppuun.

Uusi komentaja kenraalimajuri Aviv Kochavi korotetaan samalla käskykirjeellä kenraaliluutnantiksi. Hän komennukseensa siirtyvät IDF kaikkine alainstituutioineen. Kochavin virkakausi armeijan yleisesikunnan komentajana on järjestyksessä 22.

Armeijan entinen komentaja Gadi Eisenkot antoi tiistaina viimeisen komentonsa, jossa hän esitti kiitollisuutensa saatuaan palvella Israelin korkeimpana upseerina.
"Pitäkää päänne pytyssä, ja hyväksykää syvin kiitollisuuteni kunniasta saatuani puolustaa maatamme. Sotilaana ja upseerina vuosikymmenien ajan ja tästä lähtien jokaisen Israelin siviilin, joka asettaa luottamuksensa teihin – luotan teihin tulevaisuuden turvaamiseksi. Pitäkää yllä Israelin puolustusvoimien henki ja voima."
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/257635,

05. Entinen IDF:n erityisjoukkojen Sayeret Matkal sotilas, joka pelasti Benyamin Netanyahun hengen Suezin kanaalin operaation aikana, Amos Danieli perusti uuden Israelin arabi-puolueen, joka tulee keskittymään vähemmistöjen kohteluun.

Israel Hajom sanoi raportoidessaan uuden puolueen perustamisesta, vuosien kuluessa Netanyahun ja Danielin poliittiset näkemykset erkaantuivat siinä määrin, että yhteydet heidän välillään katkesivat.

"Ei ole olemassa vasemmistoa ja oikeaa. Päämääränä on vaikuttaa vähemmistöjen asemaan Israelissa hallituksesta ja luoda tasa-arvoinen yhteiskunta, joka tarjoaa samanarvoiset lähtökohdat asukkailleen" Danieli kertoi journalisteille. "Käsittääkseni olosuhteet voimakkaan yhteisön luomiseksi - perustuen yhtäläisiin arvoihin ja sosiaaliseen solidaarisuuteen - ovat kypsät".

Danielin puolueessa ovat mukana Walid Diab, sosiaalityöntekijä Tamran arabikaupungista, joka perusti riippuvuudesta vapautuneitten kuntoutuskeskuksen juutalaisille ja arabeille, sekä entinen Eilabun pohjoisen alueneuvoston johtaja Jaris Matar.

Israel Hajom kertoi myös Netanyahun muiston Suezilta Sayeret Matkal 50. vuosi-juhlan aikana todeten, että Danieli pelasti hänen henkensä.

"Oli lähellä hukkumista Suezin kanavalla palatessamme operaatio asemasodasta. Taistelun aikana luodit ujelsivat joka taholta ja iskivät veneeseeni. Hyppäsin veteen raskas ammuslaatikko selässäni. Ystäväni Doron Zalzberg ja Amos Danieli ottivat kiinni käsistäni ja estivät minua hukkumasta." http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/257638.

06. Israel Hajom tiistain lehden julkaiseman artikkelin mukaan Hille Jaffe lääkintä-keskuksen neurologisen osaston johtava lääkäri Yaron River kertoi osastonsa henkilökunnan jäsenille, lääkäreille ja sairaanhoitajille, että jos pääministeri Benyamin Netanyahu tuodaan keskukseen hoidettavaksi, hän kieltäytyy hoitamasta pääministeriä.

Haderan rannikkokaupungin Hillel Yaffe Lääkintäkeskus on lähin sairaala Netanyahun yksityisasuntoa Kesareassa.
Raportin mukaan tri River antoi lausuntonsa useita päiviä sitten. "Me heitämme hänet ulos, annamme hänen menehtyä".
Kysyttäessä kenestä hän puhui, River vakuutti tarkoittavansa pääministeri Netayahua.
"Hän asuu Kesareassa, ja jos hänet tuodaan tänne, en hoida häntä." Hän vakuutti journalisteille.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/257633,

07. UUTISIA LYHYESTI

Kansallinen komitea "paluuprosessista ja saarron murtamisesta" lähetti maanantaina viestin Israelille ilmoittaen taistelun jatkuvan Israelia vastaan.

Komiteaan kuuluu edustajia kaikista tärkeistä Palestiinan arabien järjestöistä.
"Palestiinan kansa ei tule antautumaan emmekä asetu panttivangiksi Israelin kiristys-politiikalle. Komitea tulee toimimaan kaikin tavoin estääkseen sen suunnitelmat tehdä todisteita maaperässä ja kiristää Gazan kaistan saartoa."

Komitea kehotti Egyptiä ja kansainvälistä yhteisöä painostamaan Israelia taipumaan palestiinalaisten vaatimuksiin, ja varoitti perjantain väkivaltaisista protesteista.
Gazan arabit ovat järjestäneet Gazan turva-aidan tuntumassa väkivaltaisia mielenosoituksia 30. maaliskuuta lähtien.
Useimmiten muutamat pyrkivät soluttautumaan Israelin puolelle ilmeisenä tarkoituksenaan päästä lähimpään juutalaiskylään joko vahingoittaakseen asukkaita tai panttivankien ottamiseksi.

IDF ei ole keksinyt keinoa, millä saada "Paluumarssin" nimellä kulkevat mielen-osoitukset loppumaan, kuten ei myös ilmapallo- ja leijaterrorismin lopettamiseksi.
Lopulta IDF:n täytynee mennä Gazaan ja lopettaa Hamasin hallinto siellä, mikä vaatisi runsaasti kuolonuhreja molemmin puolin.

Gazan saarto on YK:n julistama, ja se koskee sekä Israelin että Egyptiä, myös merialueita Gazan rannikon edustalla.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/257623,

PA/PLO:n ilman mandaattia hallitseva puheenjohtaja Mahmoud Abbas on nyt New Yorkissa, jossa hän johtaa YK:n ryhmää 77, johon PA/PLO valittiin puheenjohtajaksi.
Ryhmä 77 on kehitysmaiden muodostama YK:n alainen ryhmittymä.

Abbas seuraa Egyptiä tiistaina ryhmän 77 puheenjohtajana YK:n yleiskokouksen äänestettyä PA/PLO:lle oikeuden johtaa sitä. Se tulee toimimaan ryhmän sisällä täyden itsenäisyyden omaavien valtioitten tavoin vuonna 2019.
Tämä on PA/PLO:n käymää diplomaattista sotaa Israelia vastaan.

YK:n yleiskokous hyväksyi v. 2012 PA/PLO:n tarkkailijavaltion aseman ilman äänioikeutta. Lokakuussa Egyptin aloitteesta PA:lle myönnettiin oikeus operoida valtion tapaan G77 ja Kiinan edustajana, antaa lausuntoja, eittää ja tukea esityksiä ja lisäyksiä, sekä oikeudet vastata ja nostaa käsiä järjestyskysymyksissä.

PA/PLO on systemaattisesti hakenut kaikkien YK:n alaisten instituuttien jäsenyyttä voidakseen saada kannattajia kaikilta tahoilta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/257629,

Mahmoud Abbas tapasi ennen G77 ryhmän puheenjohtajuutta YK:n pääsihteerin Antonio Guterrezin, jolle Abbas kertoi valheitaan "Israelin harjoittamasta väkivallasta ja miehityksestä sekä juutalaisyhteisöjen rakentamisesta arabien maalle Länsirannalla".
Hän vaati myös "YK:n suojelua PA/PLO:n arabeille Israelin harjoittamaa väkivaltaa vastaan mainiten etenkin UNSC:n päätöslauselman 2334", jossa käsitellään noita aiheita.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Abbas-asks-UN-for-protective-force-against-Israel-prior-to-chairing-G77-577366,

Israelin poliisivirkailija pyrki valvontaryhmän mukana Kalliomoskeijaan rutiini- tarkastukselle pitäen kipaa päässään. Wagfin vartijat pyrkivät estämään hänen pääsynsä pitäen sitä provokaationa. Protestoijat linnoittautuivat moskeijan sisälle sulkien ovet, minkä johdosta laaja poliisiosasto ryntäsi paikalle.
Nujakka kesti useita tunteja, ennen kuin mielet rauhoittuivat seuraavaa mielenosoitusta varten, mikä voi tulla perjantain rukousten jälkeen. https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Muslims-protest-against-kippah-clad-policeman-at-Temple-Mount-577350,
Israelin ministeri Erdan esitti, että Mahmoud Abbasin pääsy takaisin Ramallahiin tulee estää ulkomaan matkan jälkeen, toistaen siten Jasser Arafatin eristämistä Ramallahin hallintokeskukseen, jonne pakeni myös useita etsittyjä terroristeja sekä eurooppalaisia naisia viihdyttämään arkkiterroristia, vaikka hän mieluummin käytti nuoria poikia, kuten romanialaiset lähteet kertoivat.

Pääministeri Netanyahu jatkaa diplomaattista toimeliaisuuttaan välittämättä Damokleen miekasta, joka on sekä hänen että hänen vaimonsa pään yllä. Hän aikoo matkustaa ainakin Davosiin, Sveitsiin ensi viikon Maailman Talousforumin kokoukseen, jossa hän pitää puheen joko tiistaina tai keskiviikkona. Hän tavannee myös useita valtioitten päämiehiä ennen paluutaan kotiin.

Seuraavana ohjelmassa on Chad, 15 miljoonan asukkaan muslimivaltio Afrikassa, jonka pitkäaikainen johtaja Idriss Degy teki yllätysvierailun Israeliin, jonka yhteydessä Netanyahu lupasi vierailla Chadissa. Maa on tärkeä matkustaja-koneitten ylilennon vuoksi, joka lyhentää lentoreittejä muihin maihin.

Maaliskuussa Netanyahu osallistuu Aipacin vuosikokoukseen Washingtonissa, sekä voinee pyytää audienssia tai ainakin päivällistä valkoisessa Talossa.
Siinä vain muutamia kohteita, lisää voi tulla ennen vaalipäivää. https://www.timesofisrael.com/despite-elections-and-legal-woes-netanyahu-keeps-busy-diplomatic-schedule/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 03 -11; Tiberias 11 -18; Suolameri 14 -22; Eilat 11 -22 +C-astetta huomenna sataa, ylihuomenna ei. Torstaina puolipilvistä, lämpötila noussee 19 asteen nurkille. Keskiviikkona voi sataa.

Tunisiasta laittomasti maahan tullut imam Mahmoud Jebali, joka on karkotusuhan alla pidätettynä, uhkaili sellikavereitaan ja vartijoita.
"Ennemmin tai myöhemmin te kuolette, me tukeudumme taloihinne, tapamme teidät ja syömme ruumiinne".
https://www.jihadwatch.org/2019/01/muslim-migrant-imam-jailed-in-italy-tells-guards-we-will-go-into-your-houses-and-kill-you-and-eat-your-corpses
Sunday, January 13, 2019

SUNNUNTAI 13.01.2019

SUNNUNTAI 13.01.2019
01. Gazan arabien perjantain "Paluumarssi" mielenosoituksiin Gazan turvallisuus-aidan varrella osallistui arviolta 13 000 gazalaista, jotka heittivät IDF:n sotilaita vastaan kiviä, kotiotekoisia pommeja ja kranaatteja sekä polttivat autonrenkaita saastuttaen ilmatilan rajalta pitkälle Israelin puolelle.

Kolmessa tapauksessa mielenosoittajat murtautuivat turva-aidan läpi Israelin puolelle, mutta sotilaat pystyivät estämään heitä pääsemästä juutalais-asukkaitten taloihin vain muutaman minuutin matkan päässä rajasta. Sotilaat joutuivat turvautumaan koviin ammuksiin.

43-vuotias arabinainen sai surmansa perjantain väkivaltaisuuksissa ja useita haavoittui, joista ei ole tilastotietoja käytettävissä.
Yksi IDF:n sotilas haavoittui saatuaan kiven päähänsä. Hänet vietiin sairaalaan hoidattamaan vammaansa. Lingolla ammuttu kivi on hengenvaarallinen.

Lauantaiaamuna Gazasta ammuttiin raketti Israelin puolelle kohti Ashkelonia ja Hof Ashkelonin alueneuvostoa. Iron Dome eliminoi sen ennen sen pääsyä aiottuun kohteeseensa.

IAF vastasi raketti-iskuun iskemällä useisiin Hamasin kohteisiin Gazan pohjois-osassa. Uhreista ei kerrota ilmaiskujen seurauksena. Väkivallan vuoksi Israel kieltäytyi toimittamasta Gazaan Qatarin lahjoittamat 15 miljoonan USD erän.

Egyptiläinen delegaatio, jonka tarkoituksena oli selvittää Hamasin ja Fatahin välisiä ongelmia, ja joka oli matkustanut Gazaan torstaina, palasi takaisin kotimaahansa viikonvaihteen aikana.
PA poisti Rafahin Egyptiin johtavan terminaalin vartijansa, joitten tilalle Hamas asetti omia vartijoitaan. Egyptin sulki terminaalin Siinain puolella ilmeisesti epäillen Hamasin asettamaa vartiointia. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5445112,00.html,

02. Toisen uutisen mukaan Gazasta ammuttu raketti putosi Israelin puolelle, mutta aukealle pellolle aiheuttamatta vahinkoa.
IAF vastasi rakettiin juuri ennen puoltayötä sunnuntain vastaisena yönä iskien terrorijärjestön maanalaisiin kohteisiin.

Hamasin johto antoi varoituksen Israelin armeijalle todeten, että "IDF:n aiheuttama tilanteen eskaloiminen on vaarallista, eikä kovien ammusten käyttäminen lisää turvallisuutta Israelille eikä sen asukkaille".
"Israel jatkaa väkivallattomien protestoijien kylmäveristä surmaamista ja pommittaa vastarinnan sotilaskohteita" saottiin Hamasin lausunnossa.

Mielenosoitusten aikana perjantaina yrittivät murtautua turva-aidan läpi Israelin puolelle kolmessa eri kohteessa. Yhdessä niistä 43-vuotias arabinainen Amal al-Taramsi, joka oli usein osallistunut väkivaltaisuuksiin, sai kuolettavan osuman IDF:n luodista. Gazan arabi-ihmisoikeusjärjestön Al-Mezan väitti naisen olleen silloin 200 metri päässä turva-aidasta. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5445711,00.html,

03. IDF:n eliittisotilaitten yksikkö tunkeutui 11. marraskuuta 2018 Gazan kaistan eteläosaan asentaakseen sinne mukanaan kuljettamiaan vakoilulaitteita.

Hamasin sotilaallisen siiven izza din al-Qassam edustaja väitti lauantaina, että sen jäsenet olivat takavarikoineet löytämiään teknisiä laitteita, jotka sisälsivät "suuria salaisuuksia". Eliittijoukkojen osasto joutui tulitaisteluun Hamasin taistelijoitten kanssa niiden havaittua IDF:n osaston Gazan maaperällä.

Eliittijoukkojen everstiluutnantti sai surmansa ja kapteeni haavoittui pahoin tulitaistelussa Khan Younisissa. IDF selitti silloin, ettei marraskuun operaation tarkoituksena ollut teloittaa ketään tai ottaa vankeja. Se kuitenkin paljastui operaation kestäessä liian pitkään.

Qassam prikaatin tiedottaja Abu Obeidah sanoi lehdistölle Gazassa:
"Vihollisen tulee olla hyvin huolestunut, sillä saamamme informaatioaarre antaa meille strategisen yliotteen sionistisesta vihollisestamme henkisen taitavuuden taistelussa."

Obeidah lupasi miljoonan dollarin palkkion ja anteeksiannon kenelle tahansa yhteistyössä Israelin kanssa IDF:n sotilaitten ja upseerien sieppaamisesta. (Eipä tosiaankaan näytä Hamas kärsivän pikkurahan puutetta.)
Hän sanoi IDF:n tarkoituksena olleen asentamiensa laitteiden avulla vakoilla Hamasin tiedonvälitys-verkostoa.

Obeidah sanoi, että eliittijoukot soluttautuivat Gazaan vaikean maaston kautta sikeän sumun aikana. "He olivat varustautuneet kehittyneillä ja hätä-apuvarusteilla. He käyttivät Gazalaisten väärennettyjä ID kortteja ja ajoivat paikalle kahdessa autossa. He myös väärensivät kansainvälisen järjestön dokumentteja suojakseen saapuessaan ja poistuessaan Gazasta."

Obeidah väitti, että IDF:n eliittijoukon naisjäsen oli aiemmin ylittänyt Gazan rajan kansainvälisen järjestön antaman peiton alla. IDF:n yksikkö oli käyttänyt väärennettyjä dokumentteja vuokratessaan turistikohteen Khan Younisissa, jota he käyttivät kohtaamispaikkanaan.

Qassamin partio havaitsi epäilyttävän auton, jossa partion johtaja oli, ja pysäytti sen. Kuulusteltuaan autossa istuneita partion jäsenet tulivat epäluuloisiksi ja aikoivat pidättää heidät, jotka kuitenkin aloittivat tulituksen heitä kohti. Eliittijoukot surmasivat Qassamin kenttäkomentajan Nur Barakan ja Mohammed al-Qarran, yhden sen jäsenistä.

Eliittijoukot pystyivät kuitenkin ottamaan mukaansa molemmat upseerinsa ja pääsivät pakoon IAF:n antaman tulituen avulla. IAF evakuoi joukon jäsenet helikopterilla ennen Qassamin apujoukkojen saapumista.
Tulitaistelussa sai surmansa kaikkiaan 5 Qassamin jäsentä.

Abu al-Obeidah sanoi Hamasin saaneen selville IDF:n eliittijoukon jäsenten nimet, sekä mikä oli sen tarkoituksena. Hän väitti saman IDF:n osaston operoivan useissa muslimi- ja arabimaissa paljastamatta yksityiskohtia.
Obeidah sanoi, ettei hän voi paljastaa kaikkia operaation yksityiskohtia, mutta vakuutti Qassamin jatkavan IDF:n sotilaitten etsimistä ja eliminoimista. https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/gaza-news/Hamas-We-seized-technical-devices-and-equipment-during-botched-IDF-raid-577131,

04. PA:n arabit Juudeassa ja Samariassa ovat 3 kuukauden ajan osoittaneet mieltään suuresti inhoamaansa sosiaalis-turvallisuus lakia vastaan. Protestit ovat yhä selvemmin kääntyneet Mahmoud Abbasin johtamaa Palestiinan hallitusta vastaan. Laki tuli voimaan hallinnollisella määräyksellä, jota Abbas käyttää. koska parlamentti (PLC) ei ole voinut kokoontua vuosikausiin.

Lailla perustettiin sosiaalinen turvallisuus yhdistys, jonka tehtävänä on valvoa Juudeassa ja Samariassa asuville arabieläkeläisille kuuluvia etuja.
Huonosta säästä huolimatta keskiviikkona tuhannet mielenosoittajat kokoontuivat Ramallahin keskustorille tehdäkseen selväksi hylkäämisensä. Pienempiä protestijoukkoja on sen jälkeen kokoontunut Nablusissa, Hebronissa, Betlehemissä ja Jeninissä.

"PA vastaa syytteisiin, että lakia kannattavien määrä on suurempi kuin sitä vastustavien" sanoi arabiaktivisti Yamen, joka ei halua sanoa nimeään.
"On kriittistä, että tämän kaltaiset ihmisiä suoraan koskevat lait on täysin ymmärretty kansan parissa. He voivat joko hyväksyä sen ja hylätä sen, mutta ainoa tapa sen selville saamiseksi on äänestämisen kautta".

Hamasin kaapattua vallan Gazassa 2007 PA on antanut ns. hallinnollisia määräyksiä, kaikkiaan 90 lakia vuoteen 1996 mennessä, ja 140 Abbasin antamia määräyksiä 10 vuoden aikana vuoteen 2016 mennessä.

Aktivistit selvittävät, ettei laki sinänsä ole huono, eikä sitä vastusteta sillä perusteella, vaan että sen säätäminen hallinnollisella määräyksellä on väärin, koska vain parlamentilla on oikeus säätää koko kansaa koskevia lakeja. https://www.jpost.com/Middle-East/Palestinians-in-West-Bank-on-verge-of-revolt-against-social-security-law-577037,

05. IDF:n tiedottaja prikaatinkenraali Ronen Manelis paljastaa, että IDF on löytänyt kuudennen Libanonista Israeliin kaivattaman hyökkäystunnelin, joka oli kaivettu 55 metrin syvyyteen (180 jalkaa), sen jälkeen kun operaatio Northen Schield aloitettiin joulukuussa.

IDF:n tiedottaja kertoo, että nyt löydetty tunneli oli kaikkein tärkein, sillä se oli varusteiltaan huippuluokkaa, ja on vaatinut suuria investointeja. Tunneli oli varustettu teräskiskoilla varusteiden ja jätteiden kuljettamiseksi, sekä valaistuksella, ilmanvaihdolla ja tikkailla nousemiseksi Israelin maaperälle.

Prikaatinkenraali Manelis sanoo, että kuudes tunneli tullaan tuhoamaan lähipäivien aikana, ja operaatio Northen Schield voidaan lopettaa.
Neljä aiemmin löytämää tunnelia on tuhottu – kaksi odottaa tuhoamistaan – kaksi niistä tuhottiin räjäyttämällä, toiseen kahteen kaadettiin betonivelliä, jotta saataisiin selville, mistä ne alkoivat.

Naharnet uutisen mukaan betonivelliä kaadettiin perjantaina tunneliin, joka päättyi Adaissehin kylään vastapäätä Israelin Midav Am kaupunkia.
IDF sanoo käyttäneensä pitkälle kehitettyä operatiivista ja tiedustelu-teknologiaa, jota on kehitelty vuosien aikana maanalaisten rakennelmien havaitsemiseksi. Sitä on kehitetty erityisesti viimeisten viikkojen aikana.

Vaikka operaatio Northen Schield lopetetaankin, IDF tulee seuraamaan useita kohteita, joissa Hizbullah jatkaa maanlaisten rakennelmien kaivamista, jotka aikanaan tullevat päättymään Israelin alueelle.
Lisäksi sotilaat ja tunnelien löytämislaboratorio jatkavat pysyvästi toimiaan Libanonin rajan tuntumassa.
"IDF pitää velvollisuutenaan suojella Israelin kansalaisia ja jatkaa operointia alueilla voidakseen ilmoittaa potentiaalisista maanalaisista toimista".

Libanonin ulkoministeri Gebran Bassil on Libanonin virallisen uutistoimiston mukaan jättänyt YK:lle valituksen Israelin pystyttämästä aidasta sanoen sen olevan vastoin UNSC:n päätöslauselmaa 1701, jolla päätettiin toinen Libanonin sota v. 2006.
UNIFIL:n tiedottaja Andrea Tenenti sanoi lauantaina, että ponnisteluja jatketaan kaikkien väärinymmärrysten välttämiseksi luvaten, että UNIFIL:n sotilaat ovat paikalla raportoiden tilanteen kehityksestä sinisellä linjalla. https://www.jpost.com/Breaking-News/IDF-uncover-sixth-terror-tunnel-577165, https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5445732,00.html,

06. UUTISIA LYHYESTI

Kaksi Israelin rajapoliisia haavoittui lievästi PA:n arabien heittämistä kivistä Ramallahissa heidän pyrkiessään yön aikana pidättämään etsimiään terroristeja, sekä kootessaan tiedustelutietoja.
Satoja mielenosoittajia kerääntyi paikalla alkaen kivittämään Israelin joukkoja ja polttaen autonrenkaita. Rajapoliisien vammat eivät ole hengenvaarallisia, mutta heidät vietiin sairaalaan.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5445695,00.html,

Mediatiedot Libanonissa raportoivat lauantaina, että korkea Hizbullahin johtaja vietiin sairaalaan Beirutissa, kuten Israel Hajom sanoi viitaten libanonilaiseen journalistiin Jerry Mahar, joka totesi tiedustelutietoihin perustuen korkean Hizbullahin jäsenen joutumisesta Beirutin sairaalaan.
Toiset lähteet vahvistivat, että kyseessä on Hizbullahin pääsihteeri Hassan Nasrallah, joka on kauan taistellut syöpää vastaan. Hänellä oli sydänkohtaus.

Hizbullah ei vastannut tiedusteluihin. Häntä ei ole nähty julkisuudessa sen jälkeen, kun Hizbullahin kaivamat tunnelit löydettiin Libanonista Israeliin. Nasrallah vastusti Hamasin ja IDF:n välistä tulitaukoa varoittaen samalla Israelia hyökkäämästä Libanoniin. Hän kehotti arabimaita luopumaan normalisoimistoimistaan Israelin kanssa, kutsuen sitä teeskentelyksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/257511,

USA:n ulkoministeri Mike Pompeo sanoo, että USA:n joukkojen vetäminen Syyriasta on vain tekninen muutos, eikä tule vaikuttamaan USA:n armeijan kykyyn taistella ISIS-joukkoja tai Irania vastaan, raportoi The Nationals.
Hänen lausuntonsa Abu Dhabissa oli tarkoitettu vahvistamaan USA:n liittolaisia Lähi-Idässä ja vakuuttamaan niitä USA:n jatkuvasta mielen-kiinnosta alueen kysymyksiin.

Pompeo kertoi journalisteille olevansa toiveikas tien löytämiseksi suojella Syyrian kurdeja antaen samalla Turkin puolustaa maataan terroristeilta USA:n alueelta poistumisen jälkeen. Turkki vakuuttaa karkottavansa kaikki terroristit Syyriasta, jollaisina hän pitää myös kurdien YPG-järjestöä.
Iranin suunnittelemasta satelliitin ampumisesta avaruuteen Pompeo sanoi, että se on askel sen ymmärtämiseksi, miten sellainen operaatio suoritetaan. Hän oletti sen voivan olla UNSC:n päätöslauselman 2231 vastainen.

Pompeo viittasi helmikuun 13. päivänä Varsovassa alkaviin huippu-kokouksiin, joissa käsitellään useita kriittisiä aiheita, joista yksi on: Miten me yhdessä voimme saada Iranin toimimaan normaalivaltion tavoin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/257526,

Syyrian ulkoministeriö valitti YK:n pääsihteerille Antonio Guterresille ja YK:n turvallisuusneuvostolle kehottaen häntä toimimaan Israelin tuomitsemiseksi viimeisistä ilmaiskuista perjantai–iltana Damaskoksen lentokentän läheisyyteen, joista hän syyttää Israelia, kuten Sana raportoi.

Ulkoministeriö vertasi Israelin toimia siihen, miten "Daesh ja Jabhat Al-Nusra järjestöt toimivat terrorimetodeja käyttäen, uhaten kansainvälistä rauhaa ja turvallisuutta, mikä paljastaa todellisuuden yhteisestä agendasta Israelin ja terrorijärjestöjen välillä". Edelleen siinä syytetään USA:n Israelille antamasta immuniteetista joutumatta vastuuseen, minkä turvallisuusneuvoston jäsenmaat hyvin tiedostavat.

Israel on suorittanut vuosien aikana useita iskuja sotilaallisia kohteita vastaan Syyriassa, pyrkiessään estämään Iranin vaikutuksen laajentumista Syyriassa ja sen toimittamien ohjusten ja aseitten kuljettamista Hízbullahille Libanoniin.
Israel ei tapansa mukaan kiellä eikä tunnusta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/257523,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 05 -11; Tiberias 11 -18; Suolameri 13 -22; Eilat 10 -23 +C-astetta, pohjoisessa voi sataa tänään ja huomenna, sen jälkeen aurinkoista. Lämpötila voi laskea hieman – tai siiten ei.

Tappavat talvimyrskyt riehuvat Atlantin molemmilla rannikoilla, USA:ssa ja Euroopassa. Gia-myrskyt surmasivat USA:ssa 5 ja iskivät Keskilännestä Atlantin rannikolle. Euroopassa lumen aiheuttama kaaos on surmannut 21 ihmistä pitkin Eurooppaa.
http://strangesounds.org/2019/01/deadly-winter-storms-hit-usa-europe-gia-kills-5-and-hits-a-region-from-the-midwest-to-the-atlantic-coast-while-snow-chaos-has-killed-21-people-across-europe.html,

PA:n arabi yritti perjantaina iltapäivällä puukottaa sotilaita Kiryt Arbassa lähellä Hebronia Jerusalemista etelään. Sotilaat havaitsivat miehen ja komensivat häntä pysähtymään, mutta hän vain jatkoi lähestymistään tullen metrien päähän puukkoaan heilutellen. Sotilaat ampuivat ja haavoittivat häntä. Hänet vietiin sairaalaan saamaan apua haavaansa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/257500,

Australian palestiinalainen journalisti Leonie Ben–Simon vastasi Erekatin kysymykseen Pompeolle: Mr Pompeo, luuletko todella arabien kantavan otsallaan neon banneria: Tyhmä.
Ben Simon aloittaa kirjoituksensa todeten, että hän on palestiinalaisen tytär. Hän sanoo äitinsä ja äitinsä äidin olleen juutalaisia; heitä kutsuttiin silloin "palestiinalaisiksi".
Lainaan alla suoraan Ben Simonin kirjoitusta.

Näin juutalaisia kutsuttiin Palestiinassa. Arabeja kutsuttiin arabeiksi, mutta heidän johtajansa sieppasivat sanan "Palestiina" pyrkiessään luomaan kansan heidän rikastuessaan ja pankkitiliensä noustessa miljardeihin NIS ja USD, kiinteistöjä ulkomailla, sekä voiman ja kuuluisuuden titteleitä.

Sillä te olette tyhmiä, koska koko maailma tietää, että Israel on juutalainen maa, on aina ollut ja tulee aina olemaan. Te olette tyhmiä, koska propagandanne on täyttä valhetta, ja te uskottelette koko maailmalle propagandanne olevan totta.

Yritätte vaatia juutalaisten Pyhän Kaupungin, Jerusalemin, omaksenne? Entä kuu, onko sekin teidän?

Kyllä, uskotteko te todella Al-Jazeeran välittämien väärien uutisten muuttavan historiaa? Teidän täytyy olla tyhmiä, koska natsiaika on vielä tuoreena maailman muistissa. Ainoat ihmiset, jotka uskovat teitä, ovat niitä, jotka vihaavat juutalaisia, vihaavat värillisiä ihmisiä ja vihaavat kaikkia, jotka ovat erilaisia kuin he.

Katsokaa peiliin ja nähkää "tyhmä" kirkkain neonvaloin otsallanne.
Israelin kansa elää! Me uskomme elämään, te uskotte kuolemaan. Te lähetätte ihmisiä heidän kuolemaansa, kuten muinaiset filistealaiset heittivät lapsiaan tuleen tuhansia vuosia sitten.

Todella, miten tyhmää, mutta myös, miten surullista. http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/23291,