Posts

Showing posts from July 29, 2018

TORSTAI 02.08.2018

TORSTAI 02.08.2018
01. USA:n presidentti Donald Trump jatkaa YK:n rämettyneen suon raivaamista todella, eikä vain sanoissa. Hän haastaa YK:n jäsenmaita "panemaan rahansa sinne, missä niiden suut ovat".
Trump antoi USA:n pysyvälle YK:n lähettiläälle Nikki Haleylle tehtäväksi saattaa hänen sanomansa perille, minkä Haley teki tunnetulla suora-sukaisella tavallaan sanoja säästelemättä. Hän syytti jäsenmaita, että ne ovat täynnä sanoja, mutta hyvin kitsaita puhuttaessa rahasta koskien palestiinalaisten arabien hyvinvointia.
"Täällä YK:ssa, tuhansien mailien päässä Palestiinasta, joka todella on tuen tarpeessa, heidän puolestaan pidetyillä puheilla ei ole loppua.
Maa toisensa jälkeen vakuuttaa solidaarisuuttaan Palestiinan kansalle. Jos nuo sanat toteutuisivat kouluissa, sairaaloissa, ja yhteisöjen kaduilla, Palestiinan kansa ei kärsisi niistä toivottomista olosuhteista, joista puhumme tänään. Sanat ovat halpoja".
"Ei mikään ryhmä maita ole niin antelias sanoissa…

TIISTAI 31.07.2018

TIISTAI 31.07.2018
01. Tapaus Ahed Tamimi.
17-vuotias Ahed Tamimi vapautettiin Israelin vankilasta sunnuntaina kärsittyään 7 kuukauden vankeustuomion Israelin sotilaan häpäisemisestä. Hän on kotoisin Nabi Saleh arabikylästä, jonka asukkaat kuuluvat - JP:n artikkelien mukaan - samaan Tamimi-sukuun, jonka jäsenet sen ohessa, että ovat sukua keskenään, myös muodostavat avioliittoja kylän asukkaitten kesken. Yhdestä niistä, Ahlam ja Nizar Taminin häätilaisuudesta, kerrotaan JP:n artikkelissa. Ahed oli ihaillen todistamassa tilaisuutta.
Ahed Tamimi kasvatettiin pienestä tytön tylleröstä lähtien vihaamaan ja solvaamaan israelilaisia ja sen edustamia sotilaita. Jo 10 vuotiaana hän kunnostautui rohkeasti vastustaen sotilaita kotinsa lähellä. Viha Israelia kohtaan kulkee perintönä Tamimi suvussa. Ahedin serkku Ahlam Tamimi oli yksi Sparron pizzerian pommi-iskun suunnittelijoista. Hänet ja Nizar Tamimi vapautettiin Gilad Shalitin Hamasin vankeudesta vapautumisen yhteydessä solmitussa vankien…

SUNNUNTAI 29.07.2018

SUNNUNTAI 29.07.2018
01. Viime viikolla kerrottiin Egyptin johdolla neuvotellusta Israelin ja Hamasin välisestä tulitauosta, jossa oli mukana myös YK:n Lähi-Idän koordinoija Nickolay Mladenov, ja jolla oli tarkoitus lopettaa vihollisuudet Gazan ja Israelin välisellä raja-alueella. Todellisuudessa koko sopimus – jossa Israelilta ei kysytty mitään – oli vain Hamasin suunnittelema temppu, jolla saatiin IDF:n uhkaama suuri sotilas-operaatio vältettyä aivan viime hetkellä, kuten Mladenov sanoi, ja hetkellinen hengähdystauko.
Islamic Jihadin edustajat sanoivat jo kättelyssä, ettei sopimus koskenut ilmapalloterrorismia, eikä siitä edes keskusteltu Kairon neuvotteluissa. Tämä on osoittautunut todeksi.
Viime viikon aikana Gazan "nuorisoterroristit" sytyttivät ainakin 10 tulipaloa eri puolilla Gazaan rajoittuvilla alueilla. Perjantaina 7 000 Gazan arabia oli kokoontunut turva-aidan läheisyyteen pyrkien murtautumaan aidan läpi Israelin puolelle, ja provosoiden sotilaita kivillä ja petr…