Posts

Showing posts from May 19, 2019

TORSTAI 23.05.2019

TORSTAI 23.05.2019

01. Juutalaisen tradition mukaan Omar-laskennan 33. päivää, Talmudin kuuluisan rabbin Rashbin kuolinpäivää tulee kunnioittaa hänen hautapaikallaan musisoiden, tanssie ja rovioita polttaen.

Keskiviikkoiltana klo 20.30 aikaan Boyan Hassidic lahkon johtava rabbi Nahum Dov Breier sytytti traditionalisen rovion aloittaen Lag BaOmer juhlalisuudet, 33. Omer –päivänä (jonka aikana uskonnolliset juutalaiset laskevat 7 viikkoa pääsiäisestä Shavuot (viikot) loma-aikaan) juutalaisen oppineen rabbi Bar Yochain (Rashbi) hautapaikalla Meronvuorella pohjoisIsraelissa.

Boyan Hassidic rabbi sytyttää ensimmäisenä valtavan rovion (kokon) ja tanssien aloittamisen nuotion ympärillä sata vuotta vanhan tradition mukaisesti. Hänen jälkeensä muiden uskonnollisten lahkojen johtavat rabbit sytyttävät omat rovionsa ja aloittavat tanssinsa niiden ympärillä.

Meronvuorelle johtavat tiet olivat tungokseen asti juhliin meneviä pyhiin-vaeltajia, kuten tapahtuu joka vuosi, arviolta 500 000 pyrkiessä…

TIISTAI 21.05.2019

TIISTAI 21.05.2019
01. Me kuvittelimme, että 33 asteen päivähelteet ovat jo sitä itseään, mutta nyt raportteja seuratessa alkaa selvitä, että se oli vain alkulämmittelyä, ja että varsinaiset helteet ovat vasta tulossa.

Eilen mittari osoitti enimmillään 33 +C-astetta, tänään 34 ja viikonlopuksi lähelle +40 C-astetta. Mutta ei tämä vielä mitään. Katsotaanpa uutisia rapakon takaa.

HalTurner raportoi, että tornado condition (TorCon) on julistettu pohjoisTexasiin ja länsiOklahomaan. Kansallinen sääpalvelu (NWS) varoittaa, että tämä on korkein ja ankarin saatavilla oleva TorCon varoitus, jota ei ole julistettu 10 vuoteen. Asukkaita kehotetaan pysyttelemään lähellä suojatiloja tänään ja huomenna, sillä pitkäaikaiset ja väkivaltaiset tornadot ovat varmasti kehittymässä.

Satelliittikuvat näyttävät suunnattomia, pyöriviä ”super-cell” ukkosmyrskyjä – jotkut niistä 100 mailin levyisiä – jo pohjoisTexasin ja länsiOklahoman yllä. Ne kehittävät suorasuuntaisia 90 mailin nopeudella puhaltavia tuul…

SUNNUNTAI 19.05.2019

SUNNUNTAI 19.05.2019
01. Euroviisut on sitten laulettu onnelliseen loppuun ilman suurempia häiriötekijöitä. Israel pyrki pitämään viisut vapaina politikoinnista, vain Islannin antikapitalistinen Hatari yhtye herätti pientä ärtyisyyttä vetämällä esiin useita Palestiinan nimellä ja lipulla kirjailtuja viirejä juontajan ilmoitettua Islannin saaman äänimäärän 186.

Tuntia ennen sitä esiintynyt Madonnan yhtyeen kaksi esiintyjää toivat mukanaan lavalle Israelin ja Palestiinan liput. Kilpailujen loputtua EBU tuomitsi Palestiinan lipun käyttämisen kummassakin tilanteessa.
Kilpailujen voittajaksi selviytyi Alankomaiden yhtye Duncan Laurencen laulamalla kappaleella ”Arcade”, joka sai 492 ääntä.

Toiseksi EUROVIISU 2019 kilpailussa päätyi Italian yhtye, ja kolmanneksi Venäjä. Israelin yhtyeen laulaja Kobi Marimi sai vain 47 ääntä päätyen sijalle 23.
Kehitysvammaisten yhtye Shalva herätti ansaittua huomiota erikoisuudellaan, vaikkei se varsinaisesti ollutkaan kilpailemassa äänistä.
https://www.ti…