Posts

Showing posts from January 22, 2012
PERJANTAI 27.01.12

1. ISRAEL on noussut USA:n presidentinvaalien republikaaniehdokkaitten puheissa ja keskinäisissä väittelytilaisuuksissa entistäkin keskeisemmäksi aiheeksi. Vaaliehdokkaat ovat esitelleet omia näkökantojaan ja pyrkineet oikomaan aiempia epäselviä tai huolimattomasti annettuja lausuntoja, joita journalistit nyt armotta vetävät julkisuuteen. USA:n vaalipeli on raakaa hommaa, eikä USA:n presidentin asema ole yhtään helpompi. Viimeisin mittely ehdokkaitten välillä käytiin CNN:n keskustelutilaisuudessa Floridassa maanantaina.
Ehdokas Mitt Romney, joka välillä nousi jo melkein saavuttamattomaan suosioon, on joutunut tunnustamaan, että vanha kettu Newt Gingrich on yhtä vaarallinen kuin ennenkin.

GINGRICH toisti aiemmin esittämänsä ”historiallisen tosiasian”, että palestiinalaiset on keksitty käsite eikä sellaista kansaa ole koskaan ollut olemassa, johon havaintoon hänellä historioitsijana on paremmat edellytykset kuin muilla ehdokkailla. Hän myös lupasi heti ensimmäisenä p…
TORSTAI 26.01.12

1. ISRAELIN ja PA:n väliset keskustelut, joita pidettiin osana rauhanprosessia, päättyivät eilen tuloksettomina. Kvartetin edustajat, kuten Israeliin matkustanut EU:n ulkomaan-toimiston johtaja Catherine Ashton, yrittivät vielä viimeiseen asti taivutella osapuolia järkiintymään, mutta ilman tulosta. Tilanteen toivottomuutta kuvasti jo Israelin pääneuvottelijan Molchon ja PA:n pääneuvottelijan Erekatin käymä kiivassanainen yhteenotto ennen keskusteluja pidetyn lehdistötilaisuuden aikana. Molcho halusi esitellä Israelin näkemyksen turvallisuuskysymyksistä, mihin Erekat takertui väittäen, ettei hänellä ole mandaattia käsitellä sitä. Molcho puuskahti Erekatille: ”Hanki sitten paikalle joku, jolla on mandaatti neuvotella kanssamme”.

PA:N puheenjohtaja Mahmoud Abbas, jonka mandaatti päättyi jo 2009, selitti journalisteille puhuessaan Ammanissa kuningas Abdullah II:n jälkeen tähän tapaan: ”Olen halukas keskustelemaan Israelin turvallisuuskysymyksistä ehdolla, ettei yhdenkä…

Presidentinvaalit

Hyvät ystävät

Kirjoitan tätä viestiä surullisin ja raskain mielin.
Seurasin kauhistuneena ja järkyttyneenä presidentinvaalien enimmäistä kierrosta toivoen salaa itsekseni, että ratkaisu seuraavasta presidentistä saataisiin jo ensimmäisellä yrittämällä. Kuten jokainen aikaansa seuraava tietää, näin ei käynyt, vaan piina jatkuu edelleen.

Katsoessani ensimmäisen kierroksen tuloksia tunsin tulleeni henkilökohtaisesti haavoitetuksi ja petetyksi. Oli vaikea uskoa silmiään, että lähes joka viides Suomen kansalainen on julkisesti asettunut tukemaan juutalais/kristillisen kulttuurimme moraalisen ja eettisen perustan hylkäämistä ja lähtemään seuraamaan tuntemattoman ja monin tavoin kyseenalaistetun miehen esimerkkiä tuntemattomaan päämäärään. Eikä tuo joka viides edes edusta täyttä totuutta, sillä samaa elämänkatsomusta löytynee muittenkin ehdokkaitten kannattajien maailmankatsomuksessa. Eikö Suomessa löydy enää suoraselkäisiä miehiä ja naisia, jotka pystyisivät ja uskaltaisivat nousta vastust…
KESKIVIIKKO 25.01.12

1. HIZBULLAH terrorisolu, jota tukivat Iranin ulkomailla toimivat terrorisolut Turkissa, Bulgariassa, Georgiassa ja Armeniassa, pidätettiin tammikuun 19.päivänä Bakussa Azerbaijanin kansallisen turvallisuusministeriön (MSN) virkailijoitten toimesta sen valmistuessa iskemään useisiin kohteisiin maassa, joihin kuuluivat Israelin lähetystö-talo, päärabbi Shneor Segal ja rabbi Mati Lewis Habad-keskuksessa sekä maassa vierailevat amerikkalaiset ja israelilaiset. Asiasta kertova Debkafilen artikkeli toteaa, että kaksi solun jäsentä asui pysyvästi Bakussa. Kolmannen, jonka Iran oli rekrytoinut Teheranista Hizbullahin operaation johtajaksi, hallusta löydettiin runsaasti raskauttavia todisteita. DF toteaa, että tämä oli ensimmäinen paljastunut Iranin ja Hizbullahin yhteinen terrorioperaatio.

OPERAATION kohteena oli maan pääkaupungissa vieraileva Israelin armeijan edellinen komentaja Gaby Ashkenazi, sekä useita paikallisvirkailijoita, jotka työskentelevät USA:n ja Israeli…
TIISTAI 24.01.12

1. ISRAELIN hallitus jatkaa myönnytyspolitiikkaansa suhteessaan PA:n toimiin, joista jotkut ovat selkeästi Oslon sopimusten sekä sovitun ja vakiintuneen käytännön vastaisia. Tätä perustellaan sillä, että ne on tarkoitettu ”hyvän tahdon eleiksi PA:n puheenjohtajalla Mahmoud Abbasille hänen asemansa vahvistamiseksi”. Olisi vain kiva lukea uutisia, joissa kerrottaisiin Abbasin tekevän joitain hyvän tahdon eleitä Israelin pääministerin aseman vahvistamiseksi. Tällaisia uutisia ei ole vielä ollut uutisvälineissä, eivätkä ne myöskään ole kertoneet, millä tavoin Israelin hallituksen tekemät hyvän tahdon eleet ovat muuttaneet Abbasin suhtautumista Israeliin myönteisemmäksi. Päinvastoin uutiset kertovat, miten Abbas kiertäessään maapallon maissa mustamaalaa Israelia räikein värein useimmiten kertoen asioita, joiden havaitaan olevan perusteettomia ellei suoramaisia valheita.

Viimeisin esimerkki tästä perusteettomasta myönnytyspolitiikasta on Yacov Katzin kirjoittama JP :n etu…
MAANANTAI 23.01.12

1. ARABILIITON ulkoministerit pyrkivät eilen Kairossa selvittelemään Syyrian ongelmaa ja löytämään – jos ei viisasten kiveä – ainakin yhtenäisen linjan jatkotoimista. Qatarin johtama linja vaatii kovempia otteita, joko arabiliiton muodostaman sotilasyksikön muodossa tai asian alistamista YK:n turvallisuusneuvostolle, mikä Libyan esimerkin valossa kauhistuttaa arabimaita, jotka eivät halua nähdä länsimaitten uutta ristiretkeä Lähi Idässä.

EILISEN arabiliiton 22 maan ulkoministerien kokous käytiin suljettujen ovien takana, eikä virallista lausuntoa ole annettu julkisuuteen. Sen vähän mukaan, mitä siitä on vuotanut median käsiin, arabiliiton laatiman ”tiekartan” mukaan valta Syyriassa tulee antaa tilapäiselle hallitukselle, joka johtaa Bashar Assadin varamies, valmistelemaan maata parlamentin ja presidentin vaaleihin. Qatarin pääministeri Hamad bin Jassim al-Thani kertoi medialle kokouksen jälkeen, että arabiliitto pyytää YK:n turvallisuusneuvostoa valvomaan arabi-su…
SUNNUNTAI 22.01.12

1. EGTYPTIN vaalien viralliset tulokset kertovat sen, mistä on tiedotettu jo kuukausien ajan. Muslimiveljeskunta sai lopullisissa tuloksissa 38 % parlamentin alahuoneen edustajapaikoista, Salafi-puolue Al-Nour sai 29 %, eli nuo islamistipuolueet hallitsevat parlamentin alahuonetta 67 %.n enemmistöllään. Kansallisen New Wafd ja Egyptian Blog jäivät selvästi jälkeen valtapuolueitten edustajamääristä. Nuorison muodostama ”Vallankumous jatkuu” liike, joka oli Mubarakjin hallituksen kaataneen mielenosoittajajoukon kärjessä, sai 7 paikkaa parlamentin alahuoneen 498:sta edustajapaikasta.

VAALIKOMITEA ei julkistanut yksityishenkilöitten saamien edustajapaikkojen määriä, mutta vaalit voittanut Muslimiveljeskunnan Vapaus- ja Oikeuspuolueen (FJP) edustaja sanoo puolueen muodostaman koaliittion saaneen 47 % alahuoneen edustajapaikoista.
FJP nimesi vaalien tulosten tultua julkisuuteen parlamentin puhemieheksi Saad al-Katatnin, joka toimi edellisessä parlamentissa puolueettomi…