Friday, July 31, 2015

PERJANTAI 31.07.15

PERJANTAI 31.07.15
1.       EILEN marssivat homot ja lesbot vuosittaiseksi kehittyneessä häpeämarssissaan, jota he kutsuvat nimellä ”Jerusalem pride”, ikään kuin sillä olisi jotain josta ylpeillä. Media tuskin huomioi tapahtumaa etukäteen, mutta yhden - ilmeisesti haredi - miehen puukotettua kuutta ihmistä, kaksi heistä hengenvaarallisesti, Jerusalem Post kertoo asiasta kissan kokoisin kirjaimin etusivun artikkelissaan. Mies oli puukottanut ihmisiä jo edellisenkin vuosittaisen marssin aikana, ja hänet päästettiin vapaaksi 3 viikkoa ennen marssia.

Tänä iltana nähdään harvinainen sininen kuu, ja ainakin joissain osissa maapalloa epätavallisen runsas meteorisade. Ne voivat värittää iltataivaan omilla ”tähden-lennoillaan” useimpien niistä palaessa ennen syöksymistään maahan.
Ennusteet lupaavat täksi päiväksi 33 asteen huippulämpöä, ja ensi viikon alussa sunnuntaina 37 asteen lukemia, jotka voivat tehdä olon todella kiusalliseksi. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015073020108678_uu.shtml,

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 24 -33; Tiberias 25 -40; Suolameri 30 -40, Eilat 30 -42 +C-astetta. Sunnuntaina Eilatin huippulukema on 44 astetta. ja helle jatkunee koko ensi viikon ajan välillä vähän hellittäen, välillä kirien sen uudelleen ylös.

2.       ISREALIN raja- ja tavallinen poliisi kävivät tuhoamassa Beit Elin kaksi asuntotaloa, joissa oli yhteensä 24 asuntoa. Tämä siitä huolimatta, että maapohjan omistusoikeus on kiistanalainen, kylän asukkaitten aktiivisesta vastarinnasta ja pääministerin kielto-kehotuksia huomioimatta. Käskyn talojen tuhoamisesta antoi puolustusministeri Moshe Yaalon, joka johtaa Juudean ja Samarian siviilihallintoa.
Poliisin teko herätti kiivaita vastalauseita muutamien kansanedustajien taholta, joista eräs kehotti raivaustraktoreita suunnistamaan seuraavaksi korkeimman oikeuden rakennuksia kohti tasoittaakseen nekin maan tasalle. Hän selitti samalla, että kehotus oli vain sýmbolinen ja osoituksena siitä, että hän tuomitsee korkeimman oikeuden päätöksen asiassa, joka ei itse asiassa kuulu sen toimivaltaan, koska selvitykset maanomistuksesta tulee suorittaa alueoikeuksissa.

Tätä vinoutunutta käytäntöä käyttävät hyväkseen kymmenet vasemmistolaiset NGO-järjestöt, joiden tarkoituksena on tukemalla arabien vaatimuksia häiritä Netanyahun hallitusta, joka on pyrkinyt poistamaan NGO-järjestöjen ulkomaiset tukiaiset, mutta vasemmiston vastalauseiden vuoksi se ei ole onnistunut. Toinen kysymys on se, miten tosissaan pääministeri ajaa lakimuutosta, jolla kysymys ulkomaisesta rahoituksesta korjattaisiin. Tuen kieltäminen toisi vastalauseita EU:n ja YK:n taholta, ja USA:n ulkoministeriö seuraa myös suurennuslasin kanssa Israelin hallituksen toimia puuttuen välittömästi pieniinkin muutoksiin.  http://www.timesofisrael.com/right-wing-lawmaker-walks-back-call-for-razing-of-supreme-court/,http://www.timesofisrael.com/idf-prepares-to-clear-reoccupied-ruins-of-west-bank-settlement/,

3.       PÄÄMINISTERI Netanyahu ilmoitti välittömästi Beit Elin rakennusten tuhoamisen jälkeen 300 uuden asunto9yksikön rakentamisesta samaan kylään. Tuntuu oudolta tuo, että puolustusministeri voi yksin päättää rakennusten tuhoamisesta Juudeassa ja Samariassa jopa vastoin pääministerin tahtoa. Aiemmin hallitus perusti toimikunnan käsittelemään Juudean ja Samarian rakennusasioita, mutta toimikunta ei ilmeisesti toimi tai se on lakkautettu hiljaa ilman surunvalitteluja.
Apulaisulkoministeri Tzipi Hotoveli – Netanyahu toimii myös ulkoministerin ominaisuudessa – vakuuttaa, että hallitus tulee tukemaan uusien asuntojen rakentamista Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöihin, joista media itsepintaisesti ja itsetuhoisesti käyttää termiä ”setlement”. Hotovali täydensi torstaina julkaisemaansa lausuntoa todeten uusien rakennusten peruskiven muuraustilaisuudessa Beit Elissä: ”Israelin valtio ei ole vihollinen, eikä korkein oikeuskaan ole vihollinen. Vihollinen on se, joka haluaa tuhota juutalaisyhteisöt”. Edellisenä päivänä satoja nuoria aikuisia oli kerääntynyt rakenteilla olevan kahden rakennuksen eristävän teräsaidan eteen poliisien suojatessa rakennuksia, etteivät mielenosoittajat päässeet rakennuksiin, mikä olisi vaikeuttanut tuhotöitä.
Torstaina mieltään osoittavat olivat uudelleen samalla kadulla, mutta nyt juhlimassa uusien rakennusten peruskiven muurausta. Muutamat heistä huutelivat Hotovelille: ”Missäs olit eilen, kun kaksi rakennusta tuhottiin?” Apulaisulkoministeri Hotoveli pyrki vakuuttelemaan, että ”hallitus tukee rakentamista ja vastustaa tuhoamista, mutta kaikessa on noudatettava lakia, jota oikeuslaitokset soveltavat”. Todisteeksi hallituksen hyvästä tahdosta hän ilmoitti 300 uuden asunnon rakentamisesta.
USA:n ulkoministeriön tiedottaja Mark Toner ilmoitti välittömästi USA:n vastustavan – kuten hän sanoi ”setlementtien laajentamista” – koska se vaikeuttaa kahden valtion periaatteen toteuttamista ja kyseenalaistaa Israelin hallituksen vilpittömyyden sanoessaan tukevansa kahden valtion periaatetta. Hän kehotti Israelia luopumaan tallaisista toimista, jotka eivät avusta päämäärän saavuttamista. Kukaan ei liene kertonut Obamalle, että kahden valtion periaate on kuollut.
HOTOVELI puolestaan kyseenalaisti USA:n ulkoministeriön kannan todeten, että Israel haluaa rauhaa, eikä asuntojen rakentaminen millään tavoin ole esteenä sille. ”Terrorismi on esteenä rauhalle”, hän julisti lisäten: ”Kuka hyvänsä ei ole valmis myöntämään, että juutalainen voi palata kotimaahansa, ei voi hyväksyä juutalaista missään osassa maailmaa. Oikeutemme ja velvollisuutemme on rakentaa Israelin maata”. http://www.jpost.com/Israel-News/Hotovely-Netanyahu-government-will-back-more-settlement-building-410729
4.       ARABIVAUVA kuoli ilmeisesti juutalaisten ääriainesten suorittamassa tuhopoltossa Duman kylässä Nablusin (Sikemin) eteläpuolella aikaisin perjantaiaamuna. Kaksi asuntoa oli sytytetty tuleen. Sytyttäjät olivat raapustelleen seiniin tekstin ”kauan eläköön kuningas Messias” varustettuna Davidin tähdellä. Tekoa kutsutaan tuhopoltoksi, mutta muutamat uutistoimistot kutsuvat sitä ”hintalappu” kostoksi.

PALESTIINALAISTEN lääkintäviranomaisten mukaan palossa menehtynyt vauva Ali Saad Dawabsha oli 18-kuukauden ikäinen.
Molemmat vanhemmat ja vauvan 4-vuoden ikäinen veli saivat pahoja palohaavoja ja vietiin sairaalaan. Dawabsha omistaa toisen palaneista asunnoista, toinen oli sillä hetkellä tyhjillään. Palo oli sytytetty kahden aikaan perjantaiaamuna. Palot oli sytytetty joko palopommeja tai syttyviä aineita käyttäen.
Polttopaikalle saapui runsaasti turvallisuushenkilöstöä poliisin vakuuttaessa, että poliisi tekee voitavansa sytyttäjien löytämiseksi mahdollisimman pian, sillä henkirikokset tuhopolton yhteydessä tekevät asian vakavaksi.
Poliisin ja uiden[G1]  turvallisuushenkilöiden suurin huoli on se, että tapaus voi herättää laajat mielenosoitukset ja rikkoa heiveröisen tasapainotilan. http://www.timesofisrael.com/west-bank-infant-killed-in-apparent-price-tag-arson-attack/, http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/idf-and-police-bracing-for-arab-revenge-after-murder-of-baby-near-shechem/2015/07/31/,

5.       ISRAELIN korkea turvalisuushenkilö kertoo anonyymisti JP:n artikkelin mukaan, että PA:n ilman mandaattia toimiva Mahmoud Abbas on tärkeä tekijä tasapainon säilyttämiseksi Juudeassa ja Samariassa. Tämä voidaan lukea siten, että Abbas haluaa nykyisen tilanteen säilyvän, koska se palvelee hänen päämääriään. Hän haluaa pysyä vallankahvassa niin kauan kuin mahdollista. Hän vastustaa vuosikaudet siirtämiään vaaleja, koska niiden lopputulos voisi lopettaa hänen ylivaltansa ja nostaa Hamasin hallitukseen, kuten tapahtui Gazassa.

Abbasilla on vaarallisia vastustajia myös Fatahin sisällä, joista Mohammed Dahlan on merkittävin, jota Abbasin syrjäyttämä PLO:n pääsihteeri Abdel Rabbo tukee.
Abbasin ikä hänen lähestyessään 80 vuotta, asettaa omat vaatimuksensa. Hän on toistamiseen vihjaillut eroavansa heikentyvän terveytensä vuoksi, mutta se voisi aiheuttaa pahan aukon PA:n johdossa ja johtaa arvaamattomiin tuloksiin.
Abbasin kannatus keskittyy lähinnä Ramallahiin, eikä hän uskalla liikkua vapaasti PA:n valvomilla alueilla hallituskorttelinsa Mukatan ulkopuolella, puhumattakaan Gazasta, jossa avoimesti uhataan hänen henkeään, kuten petturille kuuluu.

Artikkelin alaotsikossa todetaan, että vaikka yhteistoiminta PA:n ja Israelin turvallisuusjärjestöjen välillä on hyvä, Abbas on onneton Israelin viranomaisten helpottaessa PA:n arabien oloja ja liikkumista Länsirannalla, koska se samalla vähentää heidän halukkuuttaan osallistua Israelin vastaisiin mielenosoituksiin. Abbasin hallitusta syytetään sukulaisten suosimisesta ja syvästä korruptiosta, eikä myökään hänen yksinvaltainen hallitustapansa tyydytä demokratian kannattajia. Vahvimmat Abbasin seuraajaehdokkaat lienevät Saeb Erekat ja Rajoub Jibril. http://www.jpost.com/Israel-News/Abbas-significantly-contributing-to-stability-in-West-Bank-senior-security-source-says-410667

6.       PA:n taholta ilmoitettiin torstaina, että Abbas on laatinut uuden ministerilistan Hamasin ja Fatajhin välisestä yhteishallituksesta, ja että uudet ministerit vannovat virkavalansa Abbasin edessä käsi Koraanilla Abbasin virastossa Ramallahissa  Mukatan virasto-keskuksessa perjantain rukousten jälkeen, kuten Jewish Press Com raportoi.
YHTEISHALLITUS ei ole käytännössä toiminut ollenkaan, eikä ole luultavaa, että tämä hallitus voisi parantaa tilannetta. Yhteishallitus PLO:n ja Hamasin välille perustettiin toukokuussa 2014 suurin lupauksin ja toivein.

Abbas tunnusti samalla, että on turhaa kieltää tosiasiaa, että ISIS on perustanut tukikohtansa Gazan kaistalle.  ISIS:in agentit ovat suorittaneet useita pommi-iskuja Gazassa, mutta ne ovat olleet luoteeltaan enemmän näytöksiä ISIS:n voimasta. Vaarallisempi on sen sijaan IS:n  agenttien ampuvat raketit Israelin puolelle, koska ne aiheuttavat välittömät vastaiskut IDF:n taholta ja voivat eskaloitua sodaksi. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/abbas-reshuffles-unity-govt-with-hamas-claims-isis-is-already-in-gaza-no-sense-denying-it/2015/07/31/

7.       UUTISOTSIKOITA
·         Iran ostaa Kiinalta 150 kpl J-10 hävittäjäkonetta, joiden teknologia perustuu
Israelin suunnittelemaan LAVI-hävittäjään, joka oli valmis prototyyppiä myöten, mutta jonka Israel hyllytti USA:n vastustuksen vuoksi. Kone oli suunniteltu Israelin oloja ja tarpeita varten, ja sen uskottiin monin tavoin ylittävän amerikkalaiset vastaavat koneet. Kiina on kehittänyt suunnitelmien pohjalta uusia versioita, joita se kauppaa ulkomaille. Koneen ominaisuudet kaipaavat hiomista, kuten onnettomuustilastot todistavat. Iran neuvottelee Moskovassa myös 250 uudenaikaisten Shukhoi SU-30MK.1 koneen ostamista. Iranilla on satoja miljardeja USD käytettävissään Wienin sopimuksen poistaessa Iranin vastaiset sanktiot. http://www.debka.com/article/24771/Iran-orders-from-China-150-J-10-fighter-jets-that-incorporate-Israeli-technology-
·         Keniasta ja Etiopiasta kotiutunut (ruskettunut?) presidentti Barack Obama pyrkii löytämään viisasten kiveä, jolla hän saisi tarvittavan enemmistön kongressissa P5+1 maan ja Iranin väliselle Wienin sopimukselle. Hän suunnittelee konferenssin kutsumista käsittelemään asiaa, mutta hänen neuvonantajansa varoittavat, ettei tarvittavaa tukea ole saatu. Obama pitää sopimusta hänen presidenttikautensa huippusaavutuksena, jolla vältettiin verinen sota Iranin kanssa, kuten hän vakuuttelee.
Sopimuksen mitätöityminen olisi uusi epäonnistuminen hänen urallaan, kun Obamacare terveysvakuutus on sekin joutunut kongressin käsittelyyn ja mahdolliseen mitätöimiseen. Hän koki Keniassa melkoisen kasvojensa menetyksen esittäessään vaatimuksen, että Kenian ja koko Afrikan tulee uudistaa lainsäädäntönsä homoille myönteiseksi. Kenian presidentti Keniatta totesi kohteliaasti mutta vakuuttavasti, että Obaman on syytä mennä sinne mistä tulikin, eikä tulla ehdottelemaan Afrikan perinteen ja kulttuurin vastaisia esityksiään. Saivatkohan Obaman tyttäret uusia naimatarjouksia Keniassa? Satoja lehmiä, vuohia, lampaita ja kameleja tarjosivat ainakin kaksi potentiaalista kandidaattia ennen matkaa Keniaan.

USA:n kenraalit ja amiraalit vakuuttavat, että USA:lla on muitakin mahdollisuuksia sodan asemesta, jos Wienin sopimus raukeaa. Obama syyttää USA:n miljardöörejä, että he pyrkivät rahan voimalla upottamaan sopimuksen Iranin kanssa, ehkä tarkoittaen presidenttiehdokas Trumsia. Obaman tappio kongressissa näyttää varmistuvan yhä useamman demokraatin ilmoittaessa vastustavansa Wienin sopimusta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/198865#.Vbsfc4rxQwA, http://www.timesofisrael.com/obama-in-call-to-arms-stop-big-money-from-quashing-nuke-deal/,
·         Englannin pääministeri David Cameron pyrkii käännyttämään Englannin saarivaltakuntaan tulvivien siirtolaisten parvet (swarms) takaisin sinne mistä tulivatkin, mutta sai välittömästi vastaansa erilaiset järjestöt, jotka sanovat hyvin läpinäkyvin poliittisin perustein ajavansa ihmisoikeuksia. He syyttävät Cameronia epäinhimillisestä terminologiasta siirtolaisia kohtaan. Vain Japani on tässä kuten yleensä pystynyt estämään vierasmaalaisten kuten muslimien tunkeutumisen maahansa erittäin tiukalla seulonnalla. http://www.timesofisrael.com/uk-leader-comes-under-fire-for-remarks-on-migrants/
 [G1]

Wednesday, July 29, 2015

KESKIVIIKKO 29.07.15

KESKIVIIKKO 29.07.15
1.       23 ASTETTA mittarissa heti aamuvarhaisella ja lisää luvataan päivän aikana 32 asteeseen saakka. Ennusteen mukaan tasaisen helteinen sää tulee jatkumaan ensiviikon puolelle ja ehkä sen jälkeenkin, vaikka ennusteet eivät yllä sinne asti. Helteiden jatkuminen tarkoittaa, että maa kuivuu, kasvit alkavat rapistua, puutarhat kuolevat ja sähkönkulutus kasvaa ihmisten turvautuessa yhä enemmän teknisiin laitteisiinsa mukavuutensa vuoksi. Israelissa käytetään yhä enemmän ilmastointi-laitteita, jotka tuottavat kylmää kesällä ja lämpöä talvella.

SAATILAT TÄNÄÄN: Jerusalem 20 -32; Tiberias 25 -38; Suolameri 31 -41; Eilat 29 -41 +C-astetta Sää lämpenee edelleen siten, että huomenna on ennusteen mukaan 33 astetta ja lauantaina 34 astetta. Kuuma varoitusmerkki on koko viikon aikana.

2.       TASAINEN ”sakin hivutus” jatkuu Israelissa myös poliittisella ja diplomaattisella rintamalla lämpökäyrän osoittaessa ylikuumenemista. Lieneekö maalle hyväksi vai pahaksi, että Netanyahun hallituksen aikana Israelin ja USA:n välit ovat painuneet alemmaksi kuin koskaan – tämä tarkoittaa tietenkin Netanyahun ja Obaman hallitusten välisiä suhteita, kongressi kannatus on edelleen vahva – mutta Obamalta ja Kerryltä ei juuri heru Israelille myönteisiä lausuntoja. Obama on itse Keniassa verestämässä muistojaan Afrikasta, vaikka lapsuutensa hän vietti Havaijilla ja Indonesiassa, mutta uskoo, että hänen isänsä syntyi ja asui Keniassa. USA:ssa kiistellään edelleen, syntyikö Obama Havaijilla vai muualla ja mistä isästä.
Ulkoministeri Kerry tekee kiertomatkan Lähi-Idän maihin, mutta välttää Israelia kuin ruttoa, ettei joutuisi kasvokkain Netanyahun kanssa. Hän käy ensin Kairossa, josta hän lentää Dohaan Qatarissa ja sieltä Singaporeen liikeasioissa. http://www.timesofisrael.com/kerry-announces-mideast-trip-skipping-israel/

3.       Ulkoministeri John Kerry näyttelee edelleen syyllisen tuntuista pikku poikaa puolustellessaan Iranin kanssa solmittua ydinasesopimusta. Kerry oli tiistaina kongressin ulkoasiain valiokunnan kokouksessa, jossa hän talousministeri Jack Lewn kanssa pyrki varoittelemaan epäluuloisille jäsenille, että sanktioitten jatkaminen – vaikkakin toisella nimellä – voisi romuttaa koko sopimuksen. Samaa varoittelee Iranin YK:n lähettiläs, joka pelkää uusien sanktioitten vaarantavan sopimuksen, joka allekirjoitettiin Wienissä 14. heinäkuuta.
Kerry selvitteli, ettei aika ole sopiva sanktioitten uusimiseksi, sillä nykyiset sanktiot loppuvat joka tapauksessa vuoden 2016 lopussa.

Kongressin jäsen Lloyd Ted Poe yllätti Kerryn kysymyksellään: ”Onko Kerryn mielestä ajatollah Khamenein uhkaus tuhota USA edelleen voimassa?” Kysymys oli uusi ulkoministerille, joka kakisteli löytääkseen siihen sujuvan vastauksen: ”En usko heidän sanoneen niin, he huutelevat kuolemaa Amerikalle, mutta en ole nähnyt sen tarkoittavan mitään käytännössä”. Poe tiukkasi edelleen, uskooko Kerry, että heidän politiikkaansa kuuluu Amerikan tuhoaminen? Kerry vastasi siihen: ”Heillä on edelleen suuri vastenmielisyys ja vihamielisyys meitä kohtaan.   En kuitenkaan usko, että he käytännössä tarkoittavat Amerikan tuhoamista”. Näyttää, ettei Kerry ole lukenut viimeisiä uutisia, jotka kertovat aivan muuta. Hänen vastauksensa perustuvat enemmän toiveajatteluun kuin tosiasioihin. USA on edelleen suuri saatana. Hän kuitenkin vakuutteli kongressin jäsenille, ettei mitään ole perustettu pelkän uskon varaan. Luottamuspula näyttää kuitenkin olevan huutava maitten välisissä suhteissa, eivätkä Kerryn vakuuttelut poista sitä tosiasiaa.
Keskusteluista ilmenee, että Wienin sopimus luultavasti hylätään kongressissa. Obama tullee käyttämään veto-oikeuttaan kielteisen päätöksen kumoamiseksi, mutta kongressi voi kaataa sen 2/3 osan enemmistöpäätöksellä. Obaman hallitus pyrkii nyt haalimaan tarvittavan enemmistön saamiseksi. http://www.timesofisrael.com/in-congress-kerry-unsure-if-iran-wishes-to-destroy-us/

4.       CNN:n suorittaman gallupin mukaan 52 % amerikkalaisista vastustaa Iranin kanssa solmittua Wienin sopimusta. Kannattajia on 44 % vastanneista.
Obaman kannatus on gallupin mukaan 49 %, juuri Wienin sopimuksen tultua allekirjoitetuksi se oli 50 %.
66 % republikaaneista suosittelee sopimuksen hylkäämistä; 61 % demokraateista suosittelee sopimuksen hyväksymistä kongressissa. Gallupin kysymyksiin vastanneista sopimuksen hyväksymistä kannattavat olivat nuoria tai pitkälle koulutettuja; sitä vastustavat iäkkäämpiä tai vähemmän koulutettuja.
Kesäkuun lopulla suoritetun gallupin mukaan 2/3 osaa ei uskonut sopimuksen syntymiseen, mikä voi edelleen hämmentää kansalaisia. http://www.timesofisrael.com/half-of-americans-want-congress-to-reject-iran-deal-poll/

5.       IRANIN ylin kaitsija, suurajatollah Seyed Ali Khamenei, twiittasi sivullaan, että Israel on I ja II maailmansodan aluskasvillisuuden tuotetta, ja että tuo vaarallinen ja kuolettava aluskasvillisuus on poistettava. Khamenei valittiin Iranin poliittiseksi ja uskonnolliseksi johtajaksi Iranin islamilaisen tasavallan perustajan Khomenein menehtyessä sairauksiinsa. Khameneita pidetään Iranin ydinteollisuuden luojana.

Presidentti Obama on Wienin sopimusta puolustaessaan vedonnut tietoon, jonka mukaan Khamenei julkisti ydinpommin vastaisen fatwan, uskonnollisen tulkinnan, jonka mukaan ydinase on islamin vastainen. Khamenei totesi 2002, että Iran tukee kaikkia Israelin vastaisia liikkeitä missä tahansa kutsuen Israelia syöpäkasvaimeksi, joka tulee poistaa. Hänen tweet-sivuillaan todetaan mm.: Luettuaan Euroopan historiaa hän totesi eurooppalaisten aiheuttaneen viime vuosisadan 2 maailman-sotaa, jotka surmasivat runsaasti ihmisiä, ja vaikka Iranilaiset asuivat sen ulkopuolella, sodan laineet pyyhkivät myös näitä rantoja. Näiden sotien jälkeen ja niiden seurauksena juurtiui vaarallinen ja kuolettava sionistinen aluskasvillisuus islamin sydämeen. Khamenein mukaan tuo aluskasvillisuus alkoi v. 1967 niin sanotun kuuden päivän sodan jälkeen. Se sota oli karvas pala islamille.

SANKTIOITTEN poistamisen yhteydessä Iranin ulkomaille jäädytettyjä varoja vapautuu 150 miljardin USD edestä. Analyytikot ovat laskeneet, että USA:n aloittamien Khamenein valvomien salaisten järjestöverkostojen varoja vapautuu 95 miljardin USD arvosta. Henkilökohtaisena lahjana Wienin sopimuksen allekirjoittamisesta Obama antoi Iranille 18 miljoonaa USD; huomaa tuo 3x6.
Khameni julkisti sunnuntaina tweet sivullaan raportin, jonka yhteyteen oli liitetty pilapiirros, jossa Obama ampuu itseään päähän. Olikohan tämä ironinen havainto, miten USA:lle huonon sopimuksen Obama hyväksyi?
Khamenein valvomien yhtiöitten ja järjestöjen muodostamien verkostojen (EIKO) varat yli 95 miljardia USD menevät suoraan Khamenein tileille, kertoi Free Bacon Washingtonissa tiistaina, Nämä kymmenet miljardit vahvistavat Khamenein asemaa hänen alistaessaan Iranin kansan entistä tiukempaan valvontaan. EIKO perustettiin Khomenein toimesta 1989. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/198764#.VbhjrorxQwA

6.       UNRWA, YK:n alainen järjestö, joka vastaa palestiinalaiseksi kutsutun sekalaisen arabikansan pakolaisleireistä eri maissa, on joutunut vähentämään palvelujensa määrää varojen puutteen vuoksi. YK:n pääosin länsimaiset jäsenmaat, jotka ovat rahoittaneet UNRWA:n toiminnan vuodesta 1949 lähtien, ovat alkaneet esittää vastalauseita toiminnasta, joka ei tuota mitään. eikä ole saanut kansoja yhtään lähemmäs rauhaa. Lisäksi näyttää yhä selvemmin, että jos toiminta jotain tuottaa, se hyödyttää pelkästään terrorijärjestöjä. Esim. Gazassa UNRWA:n tukemilla lasten kesäleireillä pienille lapsille opetetaan sotaleikkejä ja aseitten käsittelyä. Gazan kesäsodan aikana kouluja käytettiin tukikohtina ja aseitten ja rakettien varastoina. Asian tultua julkiseksi Hamas haki aseet pois kouluista ja klinikoilta, joista löydettiin myös useita hyökkäystunneleitten suuaukkoja.

UNRWA:n ilmoitus vararikkotilasta, mikä pakottaa sen sulkemaan kouluja, sai pahaenteisen vastaanoton Hamasin taholta. Hamasin julkistamassa UNRWA:n ilmoituksessa todetaan mm.: UNRWA luopuu roolistaan palvelusten suorittamiseksi Palestiinalaispakolaisille, jotka lähtivät pakoon Israelin itsenäisyyssodan seurauksena v. 1948 sekä heidän n. 5 miljoonalle jälkeläiselleen.
UNRWA:n toiminta perinnöllisestä pakolaisasemasta perustuu täysin toiselle kriteerille kuin UNHCR:n toiminta kaikkialla maailmassa, jossa toiminta tähtää pakolaisten asuttamiseen joko kohdemaissaan tai palaamaan entisille kotialueilleen olojen rauhoituttua. Palestiinalaispakolaisia ei edes yritetä integroida niihin maihin, joissa he asuvat, heidän työ- ja omistusoikeutensa on rajoitettu eikä heille anneta kansalaisuusoikeutta. Vain Jordania on pieni poikkeus säännöstä ehkä siksi, että arviolta 65 % Jordanian väestöstä on syntyperältään Palestiinan arabeja.

UNRWA:n ilmoitti, että sen budjetissa on 101 miljoonan USD aukko, minkä johdosta se joutuu sulkemaan 700 koulua Gazassa, Juudeassa ja Samariassa, Jordaniassa, Syyriassa ja Libanonissa.
Hamas julkisti lausunnon, jossa se toteaa, että ilmoitus toiminnan supistamisesta on pelkkä poliittinen peli, jonka tarkoituksena on tuhota lasten koulutussektori taloudellisten ja teknisten vaikeuksien varjolla. Lausunnossa ilmaistaan verhottu uhkaus, että toimintojen supistus pakolaisten asumilla alueilla, joissa olosuhteet ovat ennestään vaikeita, tulee aiheuttamaan hallitsemattoman kehityskulun. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/198763#.Vbh1OYrxQwA

7.       UUTISOTSIKOITA
·         Jonathan Pollard, jonka USA pidätti syytettynä salaisten dokumenttien luovuttamisesta Israelille ja tuomittiin elinkautiseen ilman oikeutta armonanomiseen, aiotaan - kärsittyään lähes 30 vuotta rangaistuksestaan - vapauttaa 20. marraskuuta 2015. Pollard on juutalaista sukujuurta, mutta USA:n kansalainen jouduttuaan kiinni. Israel myönsi hänelle myöhemmin Israelin kansalaisuuden, mutta se ei mitenkään vaikuttanut hänen tuomioonsa. Israel on vuosikymmenien aikana pyrkinyt saamaan hänet vapaaksi vedoten jopa inhimillisyyteen hänen terveytensä heikentymisen vuoiksi, mutta Pollardin katsotaan vakoilullaan loukanneen silloisen presidentin ja hänen ulkoministerinsä kunniaa, ja siksi hänen rikoksensa on raskas. USA on pyrkinyt selittämään, ettei vapauttaminen liity Iranin sopimukseen, mutta jäljet johtavat suoraan sylttytehtaaseen. Pollard ei saa matkustaa Israeliin viiden vuoden aikana, millä pyritään estämään hänen nostamisensa kansallissankariksi. USA:n tiedustelu. ja turvallisuusjärjestöt ovat kiivaimmin vastustaneet Pollardin vapauttamista, mutta CIA:n entinen johtaja Michael Hayden puoltaa hänen vapauttamistaan. Israelissa hänen vapauttamistaan odotetaan innolla ja mielenkiinnolla. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/198759#.Vbh_borxQwA
·         Korkeimman oikeuden päätös yli 20 asuntoa käsittävän puolivalmiin rakennuksen purkamiseksi aiheutti laajojen asukasmäärien kokoontumiseen estääkseen poliisin ja rajapoliisin yritykset tuhota rakennus määräpäivään eli 30.07. mennessä. Arabit väittävät omistavansa maan, mikä tapahtuu usein väärennettyjen tai epätäydellisten dokumenttien avulla juutalaisten asianajajien toimesta ja heidän innostaminaan. Poliisi on vienyt Beit Eliin runsaasti miehiään ja pidättänyt kymmeniä asukkaita, heidän joukossaan alaikäisiä. Asukkaat sanovat, että heillä on rakennuslupa rakennukselle. Pääministeri sanoo puoltavansa asukkaiden vaatimuksia talon säilyttämiseksi. Käskyn tuhoamisesta on tiettävästi antanut puolustus-ministeri Moshe Yaalon, joka on aiemminkin toiminut hätiköiden antaessaan käskyjä purkamisesta. Outoa on, ettei pääministeri olisi tietoinen siitä. Asukkaat sanovat, että jos Eli kaatuu, se kaataa Netanyahun hallituksen. Beit Yehuda puheenjohtaja Naftali Bennet sanoo, että asia on hallituskysymys. http://www.timesofisrael.com/more-violence-arrests-as-settlers-protest-planned-demolition/
·         Brittiläisen Columbian korkein oikeusVancouverissa käsitteli islamin uskoon kääntyneen kanadalaisen avopariskunnan suunnitelmia hyökätä synagogaan murhatakseen siellä pieniä juutalaislapsia, etteivät he vartuttuaan aikuisiksi joutuisi helvettiin. http://www.timesofisrael.com/canadian-police-couple-plotted-to-kill-jewish-kids/
·         Pääministeri Benyamin Netanyahu lietsoo USA:n ja Israelin välisiä suhteita puolihuolimattomasti antamillaan lausunnoilla, kuten voisi arvioida hänen sutkauksestaan, ettei ulkoministeri John Kerryllä ole mitään asiaa Israelissa. Kerry matkustaa ensi viikolla Lähi-Itään, mutta ohittaa USA:n tärkeimmän liittolaisen alueella. Ehkä sen aseman onkin saanut Iran, joka edelleen uhittelee tuhoavansa sekä USA:n että Israelin (kun pommi on valmis). http://www.timesofisrael.com/netanyahu-said-to-bitterly-attack-kerry-for-placing-israel-on-the-menu-of-iran-deal/
·         PA:n virkailija vahvistaa huhut, että Silvan Shalom käy salaisia neuvotteluja PLOI:n pääsihteeriksi nimitetyn Saeb Erekatin kanssa Ammanissa.
·         Hizbullahin pääsihteeri Hassan Nasrallah varoittaa arabimaita yrittämästä suhteitten rakentamiseksi Israelin kanssa. Iranin saadessa 150 miljardia USD Wienin sopimuksen myötä, sekä Hizbullah että Syyria katsovat tulevaisuuteen toivorikkaasti. Ne uskovat pystyvänsä kohentamaan pahasti ryvettynyttä imagoaan Iranin uudistuneen voiman varjolla. Sekä Saudi Arabia että Gulfmaat ovat vihjailleet voivansa haudata vuosikymmenien sotakirveensä ja aloittaa keskustelut molempia osapuolia kiinnostavista asioista, kuten vanha loru kuuluu. Iranin atomipommi voi synnyttää pommihaaveet myös Egyptissä ja Turkissa GCC-maiden ohella. http://www.timesofisrael.com/nasrallah-urges-arabs-to-resist-cozying-up-to-cancerous-israel/
·         IDF pitää yllätysharjoitukset ensi viikolla ja kutsuu satoja tuhansia miehiä palvelukseen. Mukana ovat maa-, meri- ja ilmavoimat sekä kotirintama. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/198677#.VbiOJIrxQwA
·         Muslimit vaativat entistä lujempaa otetta Al-Aksa moskeijasta juutalaisten esittämien Muhammedia solvaavien huutojen vuoksi. Jerusalemin poliisi on pidättänyt ainakin kolme nuorta, jotka vastasivat musliminaisten solvauksiin todeten, että Muhammed on sika. Ilman poliisin läsnäoloa torstaina Temppelivuorella tilaisuus olisi voinut kehittyä arabi- ja juutalaisnaisten väliseksi käsirysyksi. Tunteet ovat kuumina molemmin puolin barrikadia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/198653#.VbiO3orxQwASunday, July 26, 2015

SUNNUNTAI 26.07.15

SUNNUNTAI 26.07.15
1.       EILEN SAPATTINA oli Tisha be´Av, yhdeksäs av-kuuta, jona useimmat Israelia ja juutalaisia kohdanneet onnettomuudet ovat tapahtuneet sekä Israelissa että hajaannuksessa (galut) kansojen erämaassa. Päivä on Jom Kippuriin verrattava paastopäivä, mutta koska sapattina ei saa paastota, se siirrettiin sunnuntaiksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/198595#.VbRkU4rxQwA,

2.       Tänään Temppelin uskolliset marssivat Jerusalemissa vaatien, että juutalaisten temppelin rakentaminen on vihdoinkin pantava alulle.
Eräs Samariassa asuva israelilainen nainen katsoi saaneensa tarpeekseen arabien perustaman arabinaisista muodostetun huutosakin Murabitun solvauksiin ja heläytti heille vastaan ”Muhammed on sika”. Tämä nosti paikalla olleiden arabien raivon. Poliisi kuljetti vuorelle nousseet israelilaiset kiireesti pois Vuorelta ja pidätti israelilaisen naisen päästäen hänet ennen sapattia vapaaksi, mutta kieltäen häneltä pääsyn Vuodelle epämääräiseksi ajaksi. Tämä on Jerusalemin poliisin vakioasenne: He pidättävät hyökkäyksen kohteiksi joutuneet israelilaiset, mutta eivät koske arabeihin, jotka järjestyshäiriön aiheuttivat.
Tapaus aiheutti jännityksen nousemisen Jerusalemissa, minkä johdosta poliisi lisäsi vahvuuttaan kahteen tuhanteen peläten uusia yhteenottoja tänään. http://www.timesofisrael.com/muhammad-insult-prompts-police-tisha-bav-alert-on-temple-mount/,

3.       SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 22 -32; Tiberias 25 -39; Suolameri 32 -42; Eilat 29 -43 +C-astetta. Säätila näyttää ennusteiden mukaan pysyttelevän suhteellisen tasaisena.

Aamulla oli lännen suunnalla havaittavissa sumua, joka hälveni pian. Näkymä lännen suuntaan on edelleen utuinen, mikä johtunee Beit Shemeksen ympärlstössä riehuneesta pensas ja metsäpalosta, joka viikonvaihteen aikana levittäytyi 200 hehtaarin alueille, ja kytee edelleen levittäen lähialueille kitkerää savua.
Israelin valmius suuriin paloihin on selvästi kohentunut v. 2008 Karmelin suurpalon jälkeen, joka tuhosi metsää ja myös rakennuksia 5 000 hehtaarin alueilta ja vaati 44 ihmisen hengen. Israel on sen opetusten mukaan hankkinut kalustoa lentokoneita myöten voidakseen paremmin vastata haasteisiin. Myös palolaitoksen organi-saatiota, sen johtoa sekä yhteistoimintaa muiden järjestöjen kanssa on kehitetty. http://www.jpost.com/Israel-News/Israeli-authorities-evacuate-moshav-near-Beit-Shemesh-due-to-raging-fire-410078,


4.       OBAMAN hallitus ja ennen kaikkea presidentti Obama pyrkivät todistelemaan maailmalla ja kotimaassa, miten paljon rauhallisempi ja turvallisempi maailma on nyt Wienin sopimuksen tultua allekirjoitetuksi. Obaman työrukkanen ulkoministeri John Kerry kiertää tilaisuudesta toiseen saaden useimmat haukut ja tunkeilevat ja epäilevät kysymykset sopimuksen uskottavuudesta omaan niskaansa. Viimeksi hän oli Amerikan juutalaisjohtajien tentissä poistuen sieltä omien sanojensa mukaan selvästi ”huolestuneena”. Amerikan juutalaisten painoarvo on merkittävä USA:n sisäpolitiikassa ja etenkin vaaliaikana, koska heidän lukumääräänsä suurempi vaikutuksensa voi heilauttaa tuloksia arvaamattomaan suuntaan. Kerryn huolestuneisuus osoittaa, etteivät Amerikan juutalaisjohtajat täysin hyväksy Wienin sopimusta. Amerikan juutalaiset äänestävät valtaosiltaan demokraatteja. http://www.timesofisrael.com/kerry-talks-iran-deal-with-us-jewish-groups/,

5.       Presidentti Obama lensi tapaamaan väitetyn kenialaisen isänsä sukulaisia Keniassa sekä pyrkien samalla levittämään omaksumaansa marxilais/islamilaista ideologiaa Afrikkaan. Hän moitti heti tavattuaan Kenian johtajia heidän ihmisoikeuksien loukkauksistaan, joihin kuuluu homouden kieltäminen Keniassa kuten yleensä Afrikan maissa. Obaman sydän lämpenee aina voidessaan ajaa homojen ja muiden epänormaalien seksuaalisten ryhmien asiaa ehkä miellyttävinä muistoina nuoriso-ajoiltaan Chicagossa.
TOINEN kenialaisia syvästikin huolestuttanut kysymys on Kenian leimaaminen kansainvälisessä mediassa terrorismin pesäkkeeksi. He ovat aloittaneet internetissä kampanjan tämän syytöksen torjumiseksi, mihin Kenian presidentti Uhuru Keniatta on henkilökohtaisesti osallistunut. He käyttävät twitter-tilejään, jotka lienevät kansan suosiossa. Kenia on joutunut taistelemaan Somaliassa voimallisesti toimivaa Al-Shabaab terrorijärjestöä vastaan, joka oli Nairobin Westgate suurmyymälässä v. 2013 järjestetyn terrori-iskun takana kostoksi siitä, että kenialaisia sotilaitta taistelee Somaliiassa terrorismia vastaan. Obama laski puna-valkoisen seppeleen hyökkäyksessä ja valtauksessa surmansa saaneen lähes 150 ihmisen muistomerkille. Median leimaaminen Kenia terrorin pesäpaikaksi on kohtuuton ja väärä. http://www.timesofisrael.com/with-obama-in-town-kenya-says-its-not-a-hotbed-of-terror/

6.       TURKKI lähetti F-16 koneensa toistamiseen pommittamaan Islamin Valtion kalifaatin tukikohtia Syyriassa ja Irakissa, mutta käytti tilaisuutta hyväkseen hyökätäkseen myös kurdien valvomia alueita vastaan Irakissa. Turkki on aiemmin käyttänyt ohjuksiaan ja tykistöään hyökkäyksissä, mutta on nyt siirtymässä näyttävämpiin menetelmiin eli ilmaiskuihin.
Turkki on pääosin pysytellyt syrjässä osallistumatta suoranaisiin taisteluihin kummankaan osapuolen mukana, mutta sen alueella on runsaasti sekä Syyrasta että Irakista tulleita pakolaisia, ja se on sallinut vapaaehtoisten pääsyn alueensa kautta sekä Syyrian että Iranin alueilla taisteleviin islamilaisiin joukkoihin. Turkin aktiivisuuden lisääntyminen on kaksiteräinen miekka, sillä IS ja Al-Nusra Front voivat aktivoida Turkin alueella sijaitsevat solunsa hyökkäyksiin siviilikohteisiin Turkissa.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan haluaa kaataa Bashar Assadin hallituksen Syyriassa, mutta ei ole rohjennut toteuttaa sitä käytännössä odotellessaan USA:n hallituksen toimia, joka menetti suotuisan tilaisuuden iskeä Assadin hallitusta vastaan sen joutuessa YK:n mustalle listalle syytettynä ei-konventionaalisten aseitten valmistamisesta ja varastoimisesta. Assad suostui niiden tuhoamiseen YK:n toimesta, mutta uutisten mukaan Assad ei ole luovuttanut kaikkia varastojaan.

IRANIN ulkoministeriö julkaisi lausunnon, jossa se painottaa valtioitten kansallisten rajojen kunnioittamista, sillä Turkin kohteet lauantaina tehdyissä Ilmaiskuissa Islamin Valtion tukikohtia vastaan sijaitsevat Syyrian ja Irakin alueella. Turkkilaisten koneitten ilmaiskut kurdien asemia kohtaan tapahtui Irakin alueella. Iranin ulkoministeriön tiedottajalady Marzieh Afkham totesi näin: ”Kaikki iskut terrorismia vastaan tulisi suorittaa kunnioittaen kansainvälisiä lakeja ja alueen valtioitten kansainvälisesti tunnustettuja itsemääräysoikeuksia”. Hän totesi, että hallitusten heikentäminen avustaa terroristijärjestöjä toteuttamaan rikolliset aikeensa. Hän ilmaisi Iranin halun toimia kansainvälisten järjestöjen rinnalla. Tämä on erittäin tärkeä maalle, joka vuodesta 1998 islamilaisesta vallankumouksesta lähtien on joutunut syrjittyyn asemaan kansainvälisten lakien rikkomisten vuoksi.
Iranin mullah-hallitus on aloittamassa uutta PR-kampanjaa voidakseen päästä kansainvälisen yhteisön arvostettujen valtioitten joukkoon.

Iran ei kuitenkaan mene maailman voimakeskuksiin hattu kourassa ja nöyrästi anellen, vaan pää pystyssä vaatien sille mielestään kuuluvaa asemaa yhtenä maailman ydinvaltioista ja alueellisena voimakeskuksena.
Iran on vuosikaudet tukenut Assadin hallitusta Syyriassa, ja on todennäköistä, että tämä tulee vahvistumaan Iranin taloudellisen aseman kohentumisen myötä.
Hizbullahin pääsihteeri Hassan Nasrallah ilmaisi omana kantanaan, että merkit osoittavat Iranin antaman tuen jatkumista ja voimistumista uudessa tilanteessa. http://www.timesofisrael.com/iran-urges-respect-for-sovereignty-after-turkey-hits-is-in-syria/

7.       UUTISOTSIKOITA
·         Malachi Rosenfeldin murhaan syyllistyneellä Ahmad Najarilla on myös USA:n kansalaisuus, ilmenee Shin Betin julkistamassa tiedotteessa. Rosenfeld, 26, murhattiin Shwot Rachelin ja Kidan lähellä 26. kesäkuuta 2015. Murhaaja kuului 7 miehen terrorisoluun, jonka Shin Bet ja PA:n turvallisuusjoukot yhdessä murskasivat. Shin Bet pidätti heistä neljä, heidän joukossaan murhaaja Ma´ad  Hamad. Ahmad Najar, 39, on syyllistynyt ainakin 6 israelilaisen murhaan johtaessaan toisen intifadan aikana Silwad terrorisolua, joka paljastettiin 2003. USA:n kansalaisuus antoi Najarille huomattavasti paremmat mahdollisuudet liikkuessaan Juudean ja Samarian alueilla. Linkissä alla on lista murhista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/198615#.VbSQmYrxQwA
·         Neljä poliisia haavoittui nujakoidessaan Tisha B´Av päivän aikana arabien kanssa Temppelivuorella. Arabit heittivät poliiseja kohti puulankkuja, kiviä, betonimöhkäleitä ja polttopulloja. Osa arabeista oli yön ajan Vuorella voidakseen aloittaa uudet hyökkäykset Jerusalemin poliisia vastaan heti sunnuntaiaamuna. Arabit käyttivät jotain tuntematonta liuosta, jota he ruiskuttivat poliisien päälle. Poliisit toimivat ripeästi ja järjestelmällisesti sulkien arabit Al-Aksa moskeijan sisään – joutuen astumaan pari askelta kynnyksen yli moskeijaan – ja lukiten ovet. Rauha palautui ja ihmiset voivat jatkaa vierailuaan Temppelivuorella ilman häiriöitä. Tapaus osoittaa vääriksi poliisin väitteet, että ainoa tapa estää ja lopettaa arabien mellakat on antaa myöten ja vetäytyä pois Vuorelta. Päättäväinen ja rohkea toiminta lannistaa mellakoijat, jotka pohjimmiltaan ovat pelkureita. Sunnuntaiaamuna sekä juutalaiset että muut vierailijat voivat nousta Vuorelle ilman häiriöitä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/198614#.VbSY3YrxQwA, http://www.jpost.com/Opinion/The-Temple-walking-in-the-path-of-God-Tisha-Beav-410147,
·         Satoja juutalaisia ja ei-juutalaisia tungeksi Temppelivuorelle sunnuntaiaamuna saatuaan poliisin vahvistuksen, että kaikki on kunnossa. Juutalaisten suruun molempien Temppeliensä menettämisestä tunnottomien hyökkääjien toimesta on yhä enemmän liittynyt suru siitä, että voittoisten juutalaisjoukkojen komentajan tunnerikas huuto: ”Temppelivuori on meidän” karkotettuaan jordanialaiset joukot Jerusalemista v. 1967 sodassa, ei vielä tänäkään päivänä ole toteutunut. Tämä johtuu suurelta osin juutalaisidolin Moshe Dayanin pelosta muslimien uudesta hyökkäyksestä, jos Israel julkistaa voittonsa Temppelivuorella. Dayan antoi Vuoren ja muiden muslimien uskonnollisten kohteitten valvomisen Jordanian arabisäätiölle wakf, joka on asettanut Vuorelle omat vartijansa, mutta käytännössä sekä PA että Hamas ovat muiluttaneet sinne omia palkattuja jäseniään, jotka mellakoivat juutalaisia vastaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/198612#.VbSlxorxQwA,
·         Mellakoita syntyi myös Patriarkkain hautamausoleumin lähistöllä Hebronissa arabien pyrkiessä häiritsemään juutalaisten rukouksia. Hebronin mausoleumi tunnetaan heprealaisella nimellä Me´arat Ha Machpela, se on juutalaisten toiseksi pyhin kohde Temppelivuoren jälkeen. Mausoleumin käyttö on sovittu muslimien ja juutalaisten keskeisellä sopimuksella, mutta muslimit pyrkivät vaatimaan omakseen koko rakennusta rakennettuaan moskeijan toiseen kerrokseen. Muslimien kuuluttaja muezzin, joka melodisesti huutamalla ilmoittaa rukouksen alkamisesta, keskeytti useita kertoja juutalaisten rukoukset kovaäänisten välityksellä, vaikka silloin ei ollut heidän vuoronsa. Rukouskutsu esitetään nykyisin äänitettynä kovaäänisten välityksellä – useimmiten täysillä – viisi kertaa päivässä, ensimmäisen kerran viideltä aamulla ja viimeinen kerran pienten lasten yrittäessä saada unen päästä kiinni. Muslimit vaativat, ettei kirkonkelloja saa soittaa heidän asumissaan kaupungeissa, koska se häiritsee heidän rauhaansa. Tilanne kehittyi vaaralliseksi, ja tasaantui vasta rajapoliisin tultua paikalle. Hebronin aktivisti Baruch Marzel syyttää turvallisuusjoukkoja, jotka muslimeja nuollessaan aina ratkaiset tilanteet muslimien eduksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/198616#.VbSl_orxQwA
·         Jerusalemin Temppeli-instituutti, joka on valmistanut lähes kaikki Temppelipalveluksessa tarvittavat välineet ja asut ja kouluttanut pappien sukuun kuuluvia nuoria miehiä jumalanpalvelus-menoihin, on lisäksi aloittanut Temppelin rakennussuunnitelmien laatimisen, kuten Arutz Shevan toimituskunnan laatimassa artikkelissa todetaan. Suunnitelman mukaan rakentamisessa hyödynnetään kaikkein nykyaikaisimpia materiaaleja ja menetelmiä. Suunnitelma perustuu vuosikymmenien aikana tehtyihin tutkimuksiin ja siinä sovelletaan kymmeniä juutalaiseen Lakiin perustuvia innovaatioita, jotta tyydytettäisiin kaikkia juutalaisen uskon haaroja. Instituutti on laatinut kolmen minuutin videon suunnitelmasta sisäkuvineen. Suunnitelman rahoittamiseen Instituutti vetosi kannattajiinsa saaden helposti vaadittavat 100 000 USD. Suunnitelmaan kuuluu täysin virheettömän punaisen heifer mullikan kasvattamiseksi rabbien laatimien ohjeiden mukaan Negevissä sijaitsevalla maatilalla. USA:sta löydettiin yksi puhdas yksilö, mutta instituutti haluaa kasvattaa omansa, koska niitä tarvitaan jatkuvasti puhdistumista varten ennen osallistumista palveluksiin Temppelissä. Hiehon tulee olla teurastushetkellä 3 vuotta vanha, ilman yhtään valkoista karvaa. Eläinsuojelujärjestöt ovat jo nousseet hyökkäykseen tällaista ”arkaaista eläinten käyttöä vastaan”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/198621#.VbSrn4rxQwA
·         USA:n republikaaniset presidentti ehdokkaat ovat lähes yksimielisesti tuominneet Obaman hallituksen neuvotteleman Wienin sopimuksen. Kerry on uhkaillut kongressia, että jos se hylkää sopimuksen, Israelia tullaan pitämään syyllisenä siihen. Hän on useissa lausunnoissaan todennut, että Iranin ydinlaitokset ja -tiedemiehet ovat P5+1 maiden suojeluksessa, mikä tehokkaasti eliminoi IAF.n iskusuunnitelmat. Obama sanoo, että IAF:n ilmaiskut olisivat suunnaton virhe. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/198583#.VbS4_4rxQwA,
·         Presidenttiehdokas Mike Huckabee ei juuri säästellyt sanojaan todetessaan: ”Tämän presidentin ulkopolitiikka on kaikkein avuttomin (feckless) Amerikan historiassa” kuten hän totesi Breitbart News radio-ohjelmassa lauantaina. ”Hän on jopa niin lapsellinen, että hän voi luottaa Iranin vilpittömyyteen. Niin tehdessään hän marssittaa heidät (israelilaiset) polttouunin suulle. Se on mitä idioottimaisin toimi, tämä sopimus. Kongressin molempien kamarien ja Amerikan kansan tulee hylätä se”.
Huckabee sanoo lukeneensa koko sopimuksen. Samana päivänä, jona sopimus Iranin kanssa allekirjoitettiin, Huckabee sanoi Obaman hallituksesta: ”Häpeä Obaman hallitukselle, että se suostuu sopimukseen, jolla Iranin ilkeälle hallitukselle annetaan oikeus poistaa Israel maailman kartalta”, hän uhosi. ”Presidenttinä minä seison Israelin rinnalla ja pidän kaikki optiot pöydällä mukaan lukien sotilaallisen voiman käyttö Iranin terrorihallituksen kaatamiseksi”. Breitbartin mukaan Mike Huckabee on suosituin republikaanien presidentti ehdokkaista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/198630#.VbSxx4rxQwA