Friday, July 07, 2017

Perjantai 07.07.2017

PERJANTAI 07.07.2017
01. YK:n opetus-, tiede- ja kulttuuriorganisaatio UNESCO äänestänee tänään toisen kerran vajaan viikon aikana koskien juutalaisille pyhien kohteiden määrittämisestä "Palestiinan valtion" perinne-kohteiksi, jotka ovat vaarassa. 21-jäsenen paneeli äänesti tiistaina Jerusalemin itäosista, jotka se määritteli palestiinalaisiksi kaupunginosiksi ja ulotti päätöksen koskemaan koko Jerusalemin aluetta. Äänestyksen tulos 10 ääntä puolesta 3 vastaan 8 pidättyessä äänestämästä, niiden mukana Suomen edustaja. Tänään paneelin uskotaan hyväksyvän Hebronin kaupungin ja sen ulkopuolella olevan Patriarkkain Mausoleumin palestiinalaisiksi perinnekohteiksi. Tullakseen täysin voimaan äänestyksen tulisi antaa esitykselle kahden kolmasosan eli 14 jäsenen enemmistön, mitä tiistain äänestys ei täyttänyt.

UNESCO hyväksyi aiemmissa kokouksissaan Betlehemin Syntymakirkon sekä Jerusalemin eteläpuolisen kulttuurimaiseman Battirkylän ympärillä islamilaisiksi perinnekohteiksi, jotka ovat vaarassa. UNESCO:n paneeli aloitti työskentelynsä toinen päivä ja jatkaa kymmenen päivän ajan Krakovassa, Puolassa.

ISRAELIN ulkoministeriö – jota pääministeri Netanyahu johtaa, koska hän ei ole nimittänyt ulkoministeriä – valittaa, että Hebronin asemaa koskeva esitys "islamilaisena" perinnekohteena ei huomioi juutalaisten tuhansien vuosien siteet kaupunkiin. "He pyrkivät kirjoittamaan uudelleen juutalaisen historian kuten koko alueen historian" sanoo ulkoministeriön tiedottaja Emmanuel Nahshon. Hän syytti myös PA/PLO:n tekemää esitystä siitä, että siinä Patriarkkain Mausoleumin väitetään olevan osa palestiinalaisten kansallista perinnettä.
Hämmästyttää tuo Israelin ulkoministeriön saamattomuus; miksi se ei ole itse tehnyt omia aloitteita noista kohteista juutalaisina kansallisina kohteina, jotka ovat vaarassa; ei juutalaisten vaan muslimien toimien vuoksi. Muistettakoon vain, miten Jordania tuhosi vuosien 1948 -1967 välisenä aikana miehittäessään Juudeaa ja Samariaa sekä Jerusalemin itäosia tuhosi 57 juutalaista synagogaa ja muuta uskonnollista rakennusta yksin Jerusalemin itäosissa, sekä karkottaen kaikki löytämänsä juutalaiset miehittämillään alueilla etnistä puhdistusta harjoittaessaan ilman, että YK puuttui siihen millään tavoin. Josefin hautakammio Sikemissä Nablusin kupeessa on joutunut toistamiseen PA:n arabien tuhotyön alaiseksi Israelin korjatessa vauriot. Josefin hautakammio on juutalaisille tärkeä pyhiinvaelluskohde, jonne ryhmät pyrkivät usein ilman IDF:n lupaa antautuen vaaraan sekä arabien että IDF:n sotilaitten ja poliisien taholta. Hebron annettiin Josualle perinnekohteeksi, jota juutalaiset kunnioittavat suuresti kuten myös Kalebin hautaa Efraimin vuoristossa.

JOS UNESCO hyväksyy Hebronia ja Mausoleumia koskevat PA/PLO:n tekemät esitykset, se osoittaa taas kerran YK:n harjoittaman Israelin vastaisuuden ja antisemitismin.
Israel reagoi rajusti UNESCON hallituksen toukokuussa ratifioidessa 2016 päätöslauselman, jossa kiistetään kaikki Israelin lailliset, historialliset ja uskonnolliset siteet Jerusalemiin kutsuen Israelia "pääkaupunkinsa miehittäjävallaksi". Päätöslauselmassa kritisoitiin Israelin tekemiä arkeologisia kaivauksia Jerusalemissa ja Hebronissa, sekä tuomittiin Gazan kaistan kv. kauppasaarto.
Jerusalemia koskevaa modifioitua esitystä on pyritty pehmentämään painottaen Vanhan kaupungin ja sen muurien merkitystä kolmelle monoteistiselle valtauskonnolle.
Modifioidussa esityksessä Temppelivuorta ei kutsuta enää pelkästään muslimien palvontapaikaksi, eikä Al-Aksa moskeijaa vain sen arabiankielisellä nimellä Haram Al-Sharif. Esityksessä tuomitaan "Israelin miehittäjävallan suorittamat kaivaukset, tunnelityöt ja muut kv. lain mukaan laittomat toimet Itä Jerusalemin alueella, etenkin vanhassa kaupungissa".
Israelin ulkoministeriön julkaiseman tiedotteen mukaan esitys jättää täysin huomiotta juutalaisten usean vuosituhannen takaiset historialliset tosiasiat sekä Hebronista että Jerusalemista Israelin pääkaupunkeina (Hebron 7 vuotta, Jerusalem vuosisatojen ajan.) Juutalaiset tervehtivät toisiaan hajaannuksessa ulkomailla "Ensi vuonna uudelleen rakennetussa Jerusalemissa".
Israelin ulkoministeriö on pyrkinyt USA:n YK:n lähettilään Nikki Haleyn avustuksella pyrkinyt vaikuttamaan YK:n ja sen alaisten
instituutioiden automaattiseen äänestykseen Israelia vastaan.
"Taas yksi omituinen ja merkityksetön UNESCO:n tekemä päätös joka toimii historian ja tosiasioitten kieltäjien hyväksi" sanotaan ulkoministeriön tiedotteessa, jossa näkyy Haleyn vaikutus. "Jerusalem on Israelin pääkaupunki, eivätkä mitkään UNESCO:n päätöslauselmat muuta tätä tosiasiaa. Päätösesitys on surullinen, turha ja pateettinen, eikä se edes saanut enemmistöä äänestyksessä."
Äänestys oli agendan mukaan tarkoitus suorittaa ensi viikolla, mutta PA/PLO:n arabit taktikoivat sen siirtämiseksi tälle viikolle, koska Israelin virkailijat olivat kiinni Hebronia koskevassa asiassa. http://www.timesofisrael.com/unesco-set-to-vote-on-motion-to-declare-hebron-an-endangered-site/
http://www.timesofisrael.com/nikki-haley-urges-unesco-against-wasted-focus-on-hebron-vote/,

02. ISRAELISSA vieraileva Intian pääministeri Narendra Modi sai arvoisensa arvostuksen ja hyväksymisen eilen torstaina Tel Avivissa järjestetyssä massatilaisuudessa, jonne oli kokoontunut tuhansia Intiasta Israeliin muuttanutta intialaista niistä
100 000:sta, joita heitä uskotaan asuvan Israelissa. Ihmiset osoittivat kainostelematta hyväksymisensä sekä Intiaa että Israelia kohtaan, Tilaisuutta kutsutaan Bollywood tilanteeksi, johon sisältyi tanssiesityksiä, konsertteja ja muita intialaisen kulttuurin ilmenemis-muotoja, jotka esitettiin naisten värikkäissä shari-pukineissa miesten pysyessä enimmäkseen länsimaisissa asuissa. Sekä Netanyahu että Modi puhuivat tilaisuudessa vakuutelleen ystävyyttä ja hyväksyntää. Netanyahu vei arvostetun vieraansa jopa hiekkarannalle polskien avojaloin lämpimässä merivedessä, joka ei ollut vielä saastunut Gazan viemärien tyhjentäessä kaikki viemärijätteet puhdistamattomina Välimereen, minkä johdosta Ashkelon on joutunut sulkemaan pahimmin saastuneita hiekkarantojaan.
Modi puhui entisille kansalaisilleen ja muille Israelissa asuville intialaisille hindin kielellä. Tilaisuus muistutti karnevaalitunnelmaa mikä näytti kuvien perusteella arvioiden temmanneen mukaansa molempien maiden pääministerit juhlatunnelmaan.
http://www.timesofisrael.com/in-tel-aviv-jubilant-indian-israelis-go-gaga-for-modi/

03. ToI:n julkaisemassa Raphael Ahrenin laatimassa artikkelissa tarkastellaan Modin vierailua enemmän diplomaattisesta ja poliittisesta perspektiivistä. Artikkelin alussa todetaan, että ilman vaikeutta voidaan arvioida, että vierailu oli suuri menestys.
Kolme päivää kestäneen vierailun aikana pääministeri Modia retuutettiin kohteesta toiseen, tilaisuudesta tilaisuuteen kaikkialla seuranneiden syleilyjen ja selkään taputtelujen seuraamina. Varmaan välillä puhuttiin taloudellisistakin kysymyksistä, mutta niistä annettiin vähän tietoja julkisuuteen.
Artikkelissa todetaan vierailun osoittaneen, että maan ulkoisia suhteita pystytään parantamaan ilman rauhanprosessiakin. Julkisuudessa kumpikaan pääministeri eivät maininneet kahden valtion periaatetta, mutta jos sellainen piileskelikin ajatus-kuvioissa, se pidettiin visusti piilossa juhlatunnelmista. Myöskään toista ilonpilaajaa Irania ei otettu esiin julkisesti, onhan tiedossa, että Intialla on läheisisä taloussuhteita Iranin kanssa.
Pääministeri Netanyahu sai myös kauan odottamansa kutsun vierailla Intiassa, minkä hän mielihyvin hyväksyi. http://www.timesofisrael.com/modi-visit-shows-israel-can-improve-foreign-ties-even-without-a-peace-process/

04. UUTISIA LYHYESTI
• Presidentti Reuven Rivlin avasi torstai-iltana juutalaisten omat olympialaiset, 20. Makkabiaadit, jotka sattuvat samaan vuoteen, kun Israelissa juhlitaan Jerusalemin yhdistämisen 50. vuotta. Avajaistilaisuuteen, jossa puhui myös pääministeri Netanyahu, oli kokoontunut 30 000 urheilijaa ja heidän tukijoitaan. Avajaisprosessiin kuuluneessa marssissa 80 kansallista joukkuetta esittäytyivät edustaen maitaan kaikkialta maailmassa. Rivlin toivotti läsnäolijat tervetulleiksi suurimpiin kisoihin siitä lähtien kun Makkabialaiset alkoivat 85 vuotta sitten. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/232121, http://www.timesofisrael.com/maccabiah-2017-opens-with-a-high-energy-ceremony-and-a-surprise-wedding/,
• Israelin työväenpuolueen johtajavaalien kaksi johtavaa kandidaattia, entinen puolustusministeri Amir Peretz ja Avi Gabbai, entinen Bezek telecommunications johtaja, pyrkivät haalimaan tunnettuja nimiä tuekseen ennen ensi viikon vaaleja. Isaac Herzog ja ke. Erel Margalot tukevat Pereziä, Shgelly Yachimovich sanoo tukevansa Gabbaita. . Ensimmäisessä erässä Peretz sai 32 % äänistä, Gabbai 27 %.
Gabbai sanoo, että jos hän voittaa kakkoserän, nykyinen oppositiojohtaja Isaac Herzog voi jatkaa oppositiojohtajana; Gabbai ei ole Knessetin jäsen eikä voi toimia siinä asemassa. http://www.timesofisrael.com/herzog-margalit-to-endorse-peretz-in-bid-for-labor-leadership/
• Irlantilaisella ja juutalaisella kansanmusiikilla suoritettujen testien mukaan tietokone-ohjelmat voivat nyt säveltää. Sveitsiläiset tutkijat kertoivat torstaina kehittäneensä ATK- algoritmin, joka pystyy kehittämään uusia äänilajeja eri musiikkikappaleissa. "Deep artificial composer DAC pystyy tuottamaan kokonaisia melodioita alusta loppuun, jotka ovat täysin alkuperäisiä", sanoo ohjelman toinen kehittäjä Florian Colombo EPFL Tutkimusyliopistossa Lausannessa Sveitsissä. Hän vakuuttaa, että ne ovat kovin miellyttäviä korville. http://www.timesofisrael.com/test-with-irish-and-jewish-folk-music-shows-computers-can-now-be-composers/
• USA:ssa toimiva "palestiinalainen" aktivisti Linda Sarsour sanoo, että presidentti Trumpin vastustaminen merkitsee hänelle jihadia, pyhää sotaa, Valkoisessa Talossa hallitsevaa fasistista ja valkoista ylivallan edustajaa vastaan. Hän on kiihkeä ja innokas Israelin vastustaja ja BDS:n kannattaja. Hän sanoo, että feministin tulee vihata Israelia. http://www.timesofisrael.com/palestinian-american-activist-says-standing-up-to-trump-like-a-jihad/
• Venäläissyntyinen legenda Boris Kasparov aikoo keskeyttää eläkepäivänsä ja palata shakkiruudun ääreen. Hän vetäytyi syrjään 2005, mutta haluaa palata kisoihin wild card avulla. http://www.timesofisrael.com/chess-legend-kasparov-back-from-retirement/
• Saudit ja heidän kannattajansa syyttävät Qataria yhteistyön puutteesta, joka uhkaa niiden turvallisuutta. Arabimaat esittivät Qatarille 13 vaatimusta, jotka sen tulee toteuttaa voidakseen päästä boikotistaan. http://www.timesofisrael.com/saudi-allies-slam-qatar-non-compliance-as-threat-to-security/
• Hampurissa alkoi G20 huippukokous, mutta paikalliset asukkaat ovat järjestäneet suuria mielenosoituksia, jotka ovat kehittyneet väkivaltaisiksi. Torstaina mielenosoittajat ottivat yhteen poliisien kanssa polttaen poliisiautoja ja haavoittaen 76 poliisia. Mielenosoitukset ovat jatkuneet perjantaina. He vastustavat 2-päiväisiä G20 huippu-kokousta, joka alkaa tänään. http://www.timesofisrael.com/fresh-g20-clashes-in-hamburg-police-cars-torched/
• Jerusalemissa sattuneessa auto-onnettomuudessa 13 –vuotias poika sai surmansa ja 3 muuta haavoittuivat. http://www.timesofisrael.com/13-year-old-boy-killed-3-injured-in-jerusalem-car-accident/
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 19 -29; Tiberias 25 -37; Suolameri 32 -40; Eilat 28 -39 +C-astetta, Aurinkoinen ja helteinen sää jatkuu.
Thursday, July 06, 2017

SUOMI JA UNESCO

SUOMI JA UNESCO
MIKSI Suomen edustaja jätti äänestämättä Jerusalemia koskevassa UNESCO:n paneelin kokouksessa tiistaina? Eikö hän ollut tietoinen Jerusalemin asemasta juutalaiselle kansalle, ja jos oli, miksi hän istui tuppisuuna puuttumatta ilmeiseen valheeseen, jota PA/PLO:n nimissä jätetty anomus "Jerusalemista maailman perinnekohteena on vaarassa" käytännössä tarkoittaa. Onko korrekti poliittisuus tärkeämpi kuin totuus?
Ensiksi, etnistä palestiinalaista kansaa ei ole olemassakaan. Rooma antoi Juudeassa ja Samariassa vielä henkiin jääneille juutalaisille Filistean mukaan pilkkanimen palestiinalainen ja alueesta nimen Palestiina. Israelin alueilla asuvat arabien, kanaanilaisten, filistealaisten ja muiden kansojen jäännökset omaksuivat palestiinalainen nimen länsimaiden ehdotuksesta vasta meidän päivinämme, mitä etenkin Jasser Arafat mainosti maailmalla. Englantilaisten miehitettyä Syyria Palestiinan alueen 1900 luvun alussa ja aloitettua maassa rakennuskohteita maahan muutti runsaasti arabeja ympäröivistä maista saadakseen työtä. Heidän liikkeitään voidaan seurata sukunimien perusteella. Myös juutalaisia alkoi muuttaa muinaisen Juudean ja Samarian 1850 alkaen alueille etenkin Venäjältä siellä toteutettujen julmien pogromien vuoksi. He olivat enemmistönä Jerusalemissa 1850 tienoilla, ja suhde juutalaisten hyväksi on kasvanut siitä lähtien.
Toiseksi, muslimit eivät ole missään osoittaneet kunnioitusta perinteisen kulttuurin saavutusten säilyttämiseksi. Saudi Arabiassa wahhabi-lahko aloitti vallan saatuaan muinaisten merkkihenkilöitten hautakammioitten ja kulttuuri-rakennelmien tuhoamisen. Erityisen voimallisena tämä trendi on ollut havaittavissa ISIS-joukkojen miehitettyä laajoja alueita Irakissa ja Syyriassa, joissa he tuhosivat tuhansia vuosia vanhoja palatsien raunioita, kultti- ja hallintorakennuksia hävittäen samalla mittaamattoman arvokkaita piirtokirjoituksia, kuvapatsaita, ja korko-kuvia ja muita muinaisaarteita joita ei ollut ehditty tutkia ja tallentaa. Samalla he hävittivät historiaa aiheuttaen suuria aukkoja muinaisten kansojen historian tutkimuksiin. Sama trendi on jatkunut Jemenissä Somaliassa ja Afrikan pohjois- ja keskiosissa.
Kun Transjordanian arabilegioona miehitti Juudean ja Samarian sekä Jerusalemin itäosan 1948 itsenäisyyssodan aikana, Transjordania ulotti hallintonsa miehittämilleen maille julistaen ne osaksi valtiotaan muuttaen nimensä Jordaniaksi. Vain Englanti ja Pakistan tunnustivat miehityksen ja sen jälkeisen päätöksen.
Jordanian miehityksen aikana 1948 -1967 muslimit tuhosivat yksistään Jerusalemin itäosan alueilla 57 juutalaista synagogaa ja uskonnollista rakennusta toteuttaen samaa tuhoa muuallakin miehittämillään alueilla. He suorittivat etnistä puhdistusta surmaten tai karkottaen kaikki tapaamansa juutalaiset Juudeassa ja Samariassa ja Jerusalemin itäosissa.
UNESCO:n seuraavassa konferenssissa Krakovassa asia päätetään lopullisesti. Samalla samassa istunnossa päätetään PA/PLO:n tekemästä anomuksesta Hebronista ja Abrahamin Mausoleumista. Hebron on yksi maailman vanhimpia kaupunkeja, jonka historia alkoi tuhansia vuosia ennen islamin syntyä 600-luvulla jKr. Arabian niemimaalla.
Juudean kuningas David piti hoviaan Hebronissa 7 vuoden ajan 1600 vuotta ennen Islamin syntyä ja muuttoaan Jerusalemiin Israelin kuninkaaksi.
Abraham osti heettiläiseltä Efronilta Efronin vainion, joka on Makbelassa, itään Mamren tammistosta, kuten 1Ms. 23:1- 20 kertoo. Näin vainio ja siinä oleva luola siirtyi heettiläiseltä Efronilta Abrahamille perinnehaudaksi, kuten muinainen teksti toteaa koruttomasti.
Tässä ovat Jerusalemia, Temppelivuorta, Hebronia ja mausoleumia koskevat tosiasiat. Millä perusteilla UNESCO voi tehdä päätöksen näistä palestiinalaisina perinnekohteina? Onko Suomen edustaja UNESCO:ssa tietoinen näistä tosiasioista, ja jos ei tiedä, miksi ei? Vai onko meidän ymmärrettävä, että sama epärehellinen peli jatkuu edelleen länsimaiden edustajien kuten Suomenkin edustajien pystymättä avaamaan suutaan ilmeistä' valhetta hyväksyessään?
Kuten edellisestä ilmenee, jos Jerusalem, Hebron ja Makbelan Mausoleumi eivät ole tällä hetkellä vaarassa, ne tulevat varmasti sitä olemaan, jos ne luovutetaan PA/PLO:n muslimien mielivallan alle. PA:n arabit tuhosivat juutalaisen muinaisen synagogan Jerikon lähellä, ja ovat useaan kertaan tuhonneet Josefin hautakammion Sikemissä, Nablusin lähellä. Israel on korjannut tuhon useaan kertaan. PA:n arabit aiheuttivat suurta tuhoa paettuaan Betlehemin syntymäkirkkoon paettuaan sinne. Betlehemin kristittyjen määrä on enää n. 15 % kaupungin asukas-määrästä muslimien painostuksen vuoksi. Paikallinen pappi sanookin, että Betlehemissä toteutuu joululaulun "stille nacht" (hiljainen yö) maininta todellisessa elämässä kristittyjen poistuttua lopullisesti Betlehemistä, elleivät maailman kristityt herää koomastaan.
Kastel 06.07.2017 Gavriel

Wednesday, July 05, 2017

KESKIVIIKKO 05.07.2017

KESKIVIIKKO 05.07.2017
01. ISRAELIN turvallisuus näyttää olevan taattuna - ainakin näin maallisin silmin katsottuna – sillä maailman suurin lentotukialus Geogs H W Bush ankkuroi Haifan sataman edustalle, ja väestö-määrältään 1.3 miljardia ehkä maailman toiseksi suurimman maan Intian pääministeri Narendra Modi on historiallisella 3 päivän vierailulla Israelissa. Modi on ensimmäinen Intian pääministeri, joka teki virallisen vierailun Israeliin.

"On hyvä olla täällä", Modi sanoi tervehtiessään Ben Gurionin lentokentällä Israelin johtajia, jotka kukin vuorollaan ottivat hänet karhun syleilyynsä. "On kunnia olla Intian ensimmäinen pääministeri vierailulla Israelissa", hän sanoi puheessaan myöhemmin. "Herra pääministeri, me olemme odottaneet Sinua kauan aika", sanoi pääministeri Netanyahu vastauspuheessaan. Israel oli odottanut melkein 70 vuotta ystävämaan Intian pääministerin vierailua maassa. Tämä odotus sai täyttymyksensä tiistaina, jolloin pääministeri Modi aloitti 2-3 päivän vierailunsa. "Aapka swagat hai mere dost" (tervetuloa ystäväni) aloitti Netanyahu lyhyen puheensa hindinkielellä. "Otamme Sinut vastaan avoimin sylin. Me rakastamme Intiaa" hän vakuutti. http://www.jpost.com/Israel-News/Modis-Visit/Modi-Its-an-honor-to-be-first-Indian-prime-minister-to-visit-498767

02. INTIAN pääministeri Narendra Modi tunnetaan innokkaana yogan harrastajana, eivätkä israelilaiset voineet vastustaa kiusausta viitata siihen yhä uudelleen. Netanyahun riippu-vuudesta yogaan ei ole tietoa, mutta hän taapersi meditaatio-traditioon todeten: "Aamulla rentoutuessani talasana-asennossa ja käännän katseeni oikealle, näen Intian. Kun pääministeri Modi vasistasana asennossa rentoutuakseen kääntää katseensa vasemmalle, Israel on ensimmäinen demokratia, jonka hän näkee". Ennen Israelin vierailuaan Modi oli leikillisesti todennut, että enemmän aikaa käytettynä aamuiseen yoga-harjoitukseen voisi avustaa ratkomaan joitakin Lähi-idän ongelmia.
TV-kakkosen haastatellessa Modia juontaja kysyi, voisiko Modi
kutsua Netanyahun yoga-tilaisuuteen, hän vastasi: "Monet israelilaiset kunnioittavat muinaista intialaista traditiota".
Pääministeri Modin aika on tarkoin varattu virallisiin keskusteluihin Israelin johtajatason henkiköitten kanssa. Taloudellisten keskustelujen ohella poliittiset ja diplomaattiset kysymykset ovat varmaan tarkastelun alaisina, joihin liittyvät Lähi-Idän edelleen jatkuva kuohunta, jonka aallokoissa piskuinen Israel pyrkii pitämään päänsä vedenpinnan yläpuolella haikalojen täyttämässä hengenvaarallisessa ympäristössä.
Toinen diplomatian alue on toiminta ja äänestyskäyttäytyminen valtioitten kattojärjestelmissä kuten YK ja sen alaisissa instituutioissa, kuten UNESCO, joka eilen hyväksyi taas kerran Israelia tuomitsevan päätöslauselman, jossa Israelin oikeus ja siteet juutalaisten kiistattomana pääkaupunkina pitämään Jerusalemiin pyritään kiistämään vastoin historian tosiasioita. Perjantaina UNESCO äänestänee Hebronin asemasta, jota PA/PLO tarjoaa Patriarkkain Mausoleumin ohella lisättäväksi palestiinalaisten perinnekohteena maailman listaan kohteista, jotka ovat vaarassa.
Muslimien kielteinen kunnioitus muinaisia uskonnollisia ja perinteisiä kohteita kuten kirkkoja, synagogeja hautamuisto-merkkejä ja – kammioita kohtaan on tullut kaikkien tietoisuuteen ISIS joukkojen tuhotessa kaikki valtaamillaan alueilla olleet perinnekohteet.
Islamin tarkoituksena on tuhota kaikki entisistä kulttuureista ja uskonnollisista järjestelmistä muistuttavat kohteet voidakseen rakentaa niiden raunioille puhtaasti islamin perinteeseen tukeutuvan yhteiskunta-järjestelmän.
IS toteuttaa tätä periaatetta järjestelmällisesti.
UNESCO:n olisi korkea aika avata silmänsä ja korvansa eikä "ulvoa enää sutena susien joukossa". Palmyran kaupungin ja sen korvaamattoman arvokkaiden muinaisjäännösten tuhoaminen on vertaansa hakeva barbarismi, vaikka Palmyra oli UNESCO:n vaarassa olevien kohteitten listassa.
On järkyttävää, että UNESCO luovuttaa juutalaisten pyhiä kohteita musliminen käsiin tuhottaviksi.

INTIAN pääministeri Modi on antanut ymmärtää, ettei PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbasin ja hänen kaadereittensa tapaaminen ole vierailuohjelmassa. Tämä on suuri muutos Intian suhteissa Israeliin. Kylmän sodan aikana Intia oli johtava maa sitoutumattomien ja kehitysmaiden liikkeessä tukien horjumatta
palestiinalaisia konfliktissa Israelia vastaan. Ennen diplomaatti-suhteitten solmimista vuonna 1992 Intia ei myöntänyt kansalasisilleen lupaa vierailla Israelissa intialaisella passilla. Tämä vihamielisyys on muuttunut radikaalisti molempia maita hyödyttävällä tavalla etenkin teknologian ja puolustus- ja turvallisuusjärjestelmien alueilla.

03. INTIA on Israelin aseteollisuuden suurin hyödyntäjä. Israelin valtion omistama Israel Aerospace Industries ilmoitti tehneensä yli 2 miljardin USD sopimukset ilma – ja ohjuspuolustus-järjestelmien toimittamisesta Intialle.
Toinen valtiolle työskentelevä ja sen omistama yhtiö Rafael viimeistelee 8 000 Spike PST-ohjusten myymisestä Intialle. Sopimus on arvoltaan miljardi USD -luokkaa.
Netanyahu tulee seuraamaan korkeaa ja arvostettua vierastaan lähes jokaiseen kohteeseen, johon Modi haluaa tutustua, joiden ohessa pidetään työtapaamisia, joissa puhutaan politiikkaa ja käsitellään Netanyahun erikoisalaa taloutta koskevia kysymyksiä.
Päiväohjelmaan kuuluvat vierailu Jad VaShem holokaust museossa, hi-tech johtajien tapaamiset; Intian sotilaitten Israelissa kuolleitten hautausmaalla WWI:n aikana, Intian Israeliin muuttaneitten juutalaisten kulttuuritilaisuus, sekä tutustuminen Israelissa kehitetyn vedenpuhdistuslaitteen sekä luultavasti myös ilmasta vettä kehittävän laitteen toimintaan.

Israelin ulkoministeriön pääsihteeri Yuval Rotem selitti, että Netanyahun osallistuminen lähes kaikkiin vierailun tilaisuuksiin on poikkeus normaalikäytännöstä - kuten on Kuningas Davidin hotellin kuninkaalle valmistettu jättiläisvuode -, mikä kaikki painottaa pääministeri Modin vierailun merkitystä.
Ulkoministeriön apulaisjohtaja Mark Sofer, jonka erikoisalaan kuuluvat Aasian ja Tyynenmeren alueet, selitti keskustelujen aiheiden liikkuvan teknologian, cyberturvallisuuden ja avaruus-tutkimusten alueilla, erikoiskohteina Israelin kehittämät veden säästämisen ja maatalouden kehittämisteknologian tuotteet. Yhteinen julkilausuma annetaan keskiviikkona.
Pääministeri Netantahu lupasi lentokentän vastaanotto-tilaisuudessa Israelin panostavan 40 miljoonaa USD tutkimus-rahastoon teknisen tutkimus- ja kehitysyhteistoiminnan tiivistämiseksi.
Modi vierailee israelilaisen pojan kotona, jonka vanhemmat islamilaiset terroristit murhasivat Mumbaissa 2008. Pojan pelasti hänen intialainen hoitajansa pakenemalla uhkarohkeasti terroristien valvomasta talosta. Hän muutti pojan kanssa, joka nyt on 10-vuotias, myöhemmin Israeliin.

PÄÄMINISTERI Modin ohittaessa vierailunsa aikana Ramallahin ja Abbasin, selitetään johtuvan pelkästään siitä, että "Mahmoud Abbas vieraili Intiassa toukokuussa tänä vuonna, jonka aikana hoidettiin kaikki ajankohtaset kysymykset". PA/PLO:n edustajat väittävät kuitenkin, että Mahmoud Abbasin toukokuun vierailu Intiassa oli merkki vahvoista suhteista, ja että suhteet pysyvät edelleen läheisinä ja esimerkillisinä liittosuhteista.
http://www.timesofisrael.com/netanyahu-uses-yoga-to-illustrate-warm-ties-with-india/

04. LABOURPUOLUEEN JOHTAJAKIISTA

LABOUR-puolueen puheenjohtajavaalien äänestys eilen poisti nykyisen labourjohtajan Isaac Herzogin mahdollisuudet johtaa edelleen Sionistisen Unionin toimintaa. ToI:n julkistaman Marissa Newmanin laatiman raportin mukaan kaikki alkoi helmikuun 8. viime vuonna Hatnua-puolueeseen loikanneen entisen puheenjohtajan ja puolustusministeri Amir Peretzin loikatessa takaisiin lähtötelineisiinsä. Tapausta tuskin huomattiin mediassa, mutta sen merkitys alkaa selvitä kaikille, jotka seuraavat kotimaista politiikkaa.
Siedettyään kolme vuotta rivikansalaisen asemaa Tzipi lIvnin johtamassa Hatnuah-puolueessa, joka liittoutui Isaac Herzogin kanssa muodostaen Labourpuolueen kanssa Sionistisen Unionin, Livnin ja Herzogin vuorotellessa sen puheenjohtajina, Peretz katsoi saaneensa tarpeekseen, palasi lähtötelineisiinsä 8. helmi-kuuta ja nähtyään tilaisuutensa tulleen, ilmoittautui entisen puolueensa puheenjohtaja-ehdokkaaksi. Hän ja Kulanusta loikannut Avi Gabbay löivät kilpailijansa ja ratkaisevat johtajuuden myöhemmin toisessa äänestyksessä maanantaina.

Haaretzin julkistaman raportin mukaan 21. helmikuuta pääministeri Netanyahu osallistui salaiseen tilaisuuteen Aqabassa, jossa olivat mukana USA:n ulkoministeri John Kerry, Egyptin presidentti Abdel Fattah el-Sissi sekä Jordanian kuningas Abdullah II, tarkoituksenaan saada rauhan keskustelut uudelleen käyntiin. Raportin mukaan toinen kokous pidettiin Kairossa huhtikuussa 2016. Herzog valmistautui liittymään Netanyahun hallitukseen noitten keskustelujen perusteella.
Aloitteet romahtivat toukokuussa Netanyahun tehdessä sopimuksen Israel Beitenun kanssa, jonka puheenjohtaja Avigdor Liberman nimitettiin puolustusministeriksi Netanyahun erotettua viran aiemman haltijan Moshe Yaalonin.

Artikkelin kirjoittaja Newman arvelee, että Herzogin osallistumisen salaisiin neuvotteluihin liittymisestä Netanyhaun johtamaan hallitukseen, oli "yksi silta liian kauas", eivätkä puolueen johtajat hyväksyneet Herzogin selityksiä kultaisesta tilaisuudesta tehdä historiaa ja saada lopultakin ratkaistuksi yhtälö, johon ei näytä olevan mitään ratkaisumallia.
Isaac Herzog pyrki vielä vähän ennen primary-vaaleja löytämään perustan keskustan ja vasemmiston muodostaman koaliittion kokoamiseksi, mutta ne kaatuivat Yesh Aruid puolueen puheenjohtajan Yair Lapidin kieltäydyttyä ehdottomasti, koska gallupit lupaavat sille 22 kansanedustajapaikkaa, Sionistisen Unionin pudotessa 24:sta 8 -12 edustajapaikkaan. Likudin asema on edelleen vahva, se saisi nyt 30 edustajapaikkaa. http://www.timesofisrael.com/propping-up-peretz-and-dumping-herzog-labor-shows-it-forgives-eventually/

05. UUTISIA LYHYESTI
• PohjoisKorea laukaisi taas kerran kielletyn ballistisen ohjuksen "lahjaksi Amerikan äpäröille" (bastards) heidän syntymä-päivänsä kunniaksi. PohjoisKorean johtajien mukaan koe oli onnistunut, ja selittivät sen voivan kantaa laajan ydinpommin kärjessään. Ohjus putosi Japanin-mereen, joko tarkoituksella tai ilman sitä. USA vakuuttaa, ettei se tule koskaan hyväksymään ydinasein varustettua PohjoisKoreaa, mutta miten estää sen toteutumisen ilman veristä sotaa? Kiina ja Venäjä sanovat yhdessä pyrkivänsä taltuttamaan irrationaalisen kumppaninsa, joka ei halua kuulla järjen sanaa. Kim Jong Un käyttäytyy usein oudosti. Naapurimaissa pelätään, että joku "testeistä" on todellinen aiheuttaen valtavaa tuhoa ympäristölle. http://www.timesofisrael.com/kim-jong-un-missile-launch-a-july-4-gift-to-american-bastards/
• UNESCO hyväksyi äänin 10 -3 uuden päätöslauselman, jossa julistetaan kaikki Israelin laatimät lait ja asetukset Jerusalemissa mitättömiksi. Jerusalemin itäosa julistetaan taas kerran palestiinalaiseksi, joihin Israelilla ei ole osaa eikä arpaa. Perjantaina UNESCO äänestää Hebronista ja Patriarkkain Mausoleumista, joita PA/PLO väittää pelkästään palestiinalaisiksi. UNESCO:n esityksessä todetaan, että PA/PLO:n laatima esitys on liiaksi muslimeja suosiva eikä ota huomioon ennen mamelukkien aikaa olevaa historiaa. Nikki Haley, joka on ehdolla USA:n ulkoministeriksi Rex Tillermanin jälkeen, sanoo UNESCO:n tuhlaavan aikaansa lasten hiekkalaatikolla sen sijaan, että puuttuisi kohteisiin, jotka todella ovat vaarassa. http://www.timesofisrael.com/unesco-panel-okays-softened-text-blasting-israel-over-jerusalem-activity/
• Kreikkalais-ortodoksinen patriarkaatti myi salaisten neuvottelujen tuloksena tuntemattomille yksityisille investoijille maaomaisuudestaan 50 hehtaarin alueen. Alueilla asuvat 1500 asunnonomistajaa saivat havaita, että heidän omaisuutensa alla oleva maa oli salaisesti myyty tuntemattomille investoijille. Heillä lienee kaksi mahdollisuutta: Joko suostua maksamaan uusille omistajille korkeampaa maavuokraa, tai yrittää myydä omaisuutensa ja muuttaa pois. Asuntojen arvo on jo laskenut 30 % vuokra-ajan lähestyessä loppuaan.
Kreikkalaisortodoksinen kirkko on Israelin toiseksi suurin maanomistaja JNF:n jälkeen. Se hankki maaomaisuutensa 19. vuosisadan kuluessa Jerusalemin keskustassa 4 500 dunamia, 1 110 eekkeriä, maata, pääasiassa maataloutta varten. Israelin itsenäistyessä 1950-luvulla se suostui vuokraamaan maata JNF:lle 99 vuodeksi, optiolla jatkaa sopimusta myöhemmin. Israelin parlamentti on vuokramaalla. Kirkko onnistui salaa tekemään kaksi suurta maakauppaa, 2011 ja toisen 2016 elokuussa. Niiden sisällöstä ei paljon tiedetä, mutta asianaja Noam Ben David on ollut mukana molemmissa. Kauppojen arvoksi arvioidaan 114 miljoonaa NIS (32.4 miljoonaa USD). Asia tuli julkisuuteen kirkon haettua Jerusalemin neuvostolta vapautusta maaveron maksamisesta, koska se oli myynyt maan. http://www.timesofisrael.com/1500-jerusalem-homeowners-up-in-arms-over-secret-sale-of-leases-to-church/
• Gazan asukkaat ovat joutuneet keskelle Fatahin suunnittelemaa vallankaappausta PA/PLO:n hyväksi kurjistamalla asukkaitten hyvinvointia keskellä hellekautta. Lisäksi tähän kuuluu väittää, että kaikki on Israelin syytä. Koska sähköä ei ole saatavissa kuin määrätunnein – jos silloinkaan – asuntojen tuulettamista ei voida suorittaa, ja veden vähyys estää suihkujen käytön. Ruokatarpeitten jakelusta, juomavedestä ja monista muista tarvikkeista on tullut yksityisbisnes niille, joilla on varaa ja valtaa. Viemäröintijärjestelmän romahtaminen ilman sähköä pakottaa viemärijätteet tyhjentämään suoraan mereen. Tämä puolestaan on saastuttanut hiekkarannat käyttö-kelvottomiksi jätteiden ajautuessa rannoille. Kaiken kukkuraksi PA ilmoitti lopettavansa palkan maksamisen
6 145 Gazassa palkkaamilleen työntekijöille. Nämä lienevät niitä Fatahin jäseniä, jotka menettivät työpaikkansa Hamasin kaapattua vallan 2997 Gazassa, mutta PA jatkoi palkkojen maksamista heille. Tämä kaikki kaatuu nyt Israelin niskaan PA/PLO:n mielettömän poliittisen pelin vuoksi. http://www.timesofisrael.com/starved-of-power-gazas-palestinians-buckle-under-a-blistering-heatwave/.
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 24 -34; Tiberias 26 -40; Suolameri 33 -43; Eilat 30 -43 +C-astetta. Huomenna lämpötila hieman laskee, mutta aurinkoinen sää jatkuu toistaiseksi. Heittäkää se talviturkki kuitenkin kotoSuomeen, täällä sen kanssa voisi tulla ongelmia.


Sunday, July 02, 2017

SUNNUNTAI 02.07.2017

SUNNUNTAI 02.07.2017
01. Israelissa on aloitettu keskustelu sodissa saavutettujen voittojen hyödyntämisessä. Kysymystä pohditaan David M Weinbergin kolumnissa perjantaina 30.06.2017, josta otteita alla.
Tunnettu kolumnisti ja Philadelfiassa toimivan Middle East Forumin presidentti Daniel Pipes sanoo, ettei Israelin ja PA/PLO:n arabien väliseen konfliktiin ole ratkaisua ilman selvää voittoa. Teemansa toteutumiseksi käytännössä hän aloitti kampanjan "Let Israel win" antakaa Israelin voittaa Israelin ja Palestiinan välisen konfliktin", ja olosuhteitten luomiseksi etenkin Washingtonissa Israelin tulevaa voittoa varten. Hän antoi sysäyksen huhtikuussa "Israel Victory Caucus" muodostamiseksi Kongressissa. Vastaava Caucus muodostetaan Knessetissä tällä viikolla.
Pipes esitti tammikuussa Commentaryssä kovat teesinsä todeten, että Israelin vuosikymmenien aikana harjoittamaan diplomatiaan soveltuu Einsteinin lausuma: Tyhmyyden huippu on se, että ihminen toistaa kerran epäonnistunutta yritystä yhä uudelleen toivoen, jospa se tällä kertaa onnistuisi.
Pipes sanoo kirjoituksessaan: "Poliittisesti korrektin diplomatian identtiset kuvitelmat – maata rauhaa vastaan, kahden valtion periaate, sälytetty pääosin Israelin hartioille – ovat edelleen voimassa huolimatta siitä, että ne toistamiseen epäonnistuivat.
Vuosikymmenien ajan sisäpiiriläisten "rauhanprosessiksi" kutsumat neuvottelut ovat jättäneet tilanteen pahemmaksi kuin niiden alkaessa. Silti valtaa pitävät itsepintaisesti jatkavat, lähettäen diplomaatin toisensa jälkeen Jerusalemiin ja Ramallahiin toivoen keskustelujen johtavan läpimurtoon".
Pipes esittää, että typeryyden jatkamisen asemesta keskityttäisiin ongelman ytimeen: PA/PLO:n kieltäytymiseen tunnustaa Israel juutalaisena valtiona Lähi-Idässä.
Pipes näkee, ettei se onnistu PA/PLO:n nykyisen johdon hallitessa.
Gallupien mukaan vain 20 % palestiinalaisista hyväksyy Israelin valtion. Tämän nostamiseksi 60 %:iin olisi asetettava tavoitteeksi.
Pipes sanoo, että tämä asettaa Israelin kovan ratkaisun eteen: Antaako diplomatialle edelleen aikaa osoittaa voimansa, vai turvautuuko muihin keinoihin sodasta painostukseen saakka.

02. Oded Forer ja Bill Johnson käsittelevät samaa teemaa JP:n perjantain 30.06.2017 kolumnissaan. He viittaavat USA:n presidentti Donald Reaganin lausuntoon 1988 Moskovan huippukokouksessa: "Strategiani kylmässä sodassa on tämä: Me voitamme, te häviätte".
Kuten tunnettua, NL hävisi kylmän sodan, mikä johti sen hajoamiseen ja asenteiden muutoksiin yhteiskunnassa opetussuunnitelmia myöten. Kirjoittajat toteavat, että historian tosiasioiden mukaan vain selvä voitto toisesta osapuolesta voi johtaa neuvotteluihin ja sopimukseen, joka hyödyttää molempia. He toteavat tutkiessaan Oslon sopimuksia, että kaikki niissä esitetyt vaatimukset on toteutettu yhtä lukuun ottamatta: PA/PLO:n tunnustamista Israelille oikeuteen elää rauhassa omassa maassaan. Tämä kieltäytyminen alkoi Haj Amin al-Husseinin kiihkeistä saarnoista juutalaisten tuhoamiseksi ja ajamiseksi mereen, ja on jatkunut Jasser Arafatin ja hänen seuraajansa Mahmoud Abbasin aikana.
"Israelin ja PA/PLO:n välinen konflikti ei lopu, ennen kuin arabit tunnustavat Israelin juutalaisen kansan kansalliseksi kotimaaksi ja siten hyväksyvät häviönsä vuosisadan ajan kestäneen kieltäytymisensä ja jatkuvat yrityksensä Israelin tuhoamiseksi. Tämä tapahtuu joko sotilaallisesti, terrorismin, taloudellisten boikottien tai diplomaattisin keinoin hyödyntäen kansainvälisiä kanavia heidän agendansa muuttamiseksi", kirjoittajat toteavat.

03. Yksi Oslon sopimusten pääarkkitehdeistä Yossi Beilin kirjoittaa JP:n artikkelissa otsikolla: "Israelin 1967 sodan siunaukset ja kiroukset". Poliittiseen vasemmisto-sionismiin tukeutuvan peri-aatteensa mukaisesti hän katsoo Israelin miehittäneen viiden sukupolven ajan ja edelleen jatkavan sodassa vapauttamiensa Juudean ja Samarian alueiden miehittämistä, vaikka maailma kieltäytyy hyväksymästä Israelin läsnäoloa -67 linjojen itäpuolella mikä uhkaa rapauttaa Israelin demokratian, kuten hän väittää.
Beilinin käsityksen mukaan Israel menetti kultaisen tilaisuuden luovuttaa vapauttamansa alueet heti kuuden päivän sodan jälkeen yksipuolisesti, tai myöhemmin neuvottelujen kautta. Hän katsoo, että 1967 sota syttyi (väitettyjen) provokaatioiden vuoksi, sekä
väärin ymmärrettäessä naapurimaiden aikomuksia, vaikka arabiliiton pääsihteeri varoitti ennen kokemattomasta massatuhosta ja -murhasta. Kyllä teema oli tunnettu.
Beilin tunnustaa kuitenkin, että Israel kävi siinä puolustussotaa. Sota muotoili israelilaista yhteiskuntaa seuraavien vuosi-kymmenien ajan, nostaen lamautuneen mielialan liioiteltuun kansalliseen ylpeyteen. Sota nosti myös Israelin arvonantoa kansainvälisesti, eikä vähiten ulkomailla asuvien juutalaisten keskuudessa, jotka näkivät köyhän orpopojan nousseen seisomaan omilla jaloillaan, kuten Beilin kirjoittaa.
Olen aina ihmetellyt, miten järkevinä pidetyt ihmiset tulevat täysiin päinvastaisiin päätelmiin, vaikka heillä on samat tosiasiat käytettävissään. Ikä ei näytä kasvattavan järkeä, mistä Shimon Peres on loistava esimerkki. Vain vähän ennen kuolemaansa yli 90-vuotiaana hän ihasteli, miten Oslon sopimukset hyödyttivät Israelia, vaikka ne vaativat n. 1400 israelilaisen hengen ja useiden tuhansien pyörätuoliin loppuiäkseen sidottujen haavoittumisen.

Jos Beilin olisi saanut päättää; Israelin ja Palestiinan valtion raja kulkísi 1949 aselepolinjaa noudattaen, kuristaen kapean ranta-kaistan kapeimmillaan vain 16 km:n levyiseksi ja saaden kaiken pohjois-eteläsuuntaisen ja lento liikenteen alttiiksi kranaatti-tulelle, tai jopa kivääri- tai olalta laukaistavien ohjusten tulelle. Jerusalemin keskellä kulkisi korkea betonimuuri, Temppelivuori olisi katolisen kirkon valvonnassa, Gazasta PA:n alueille kulkisi leveä maantie- ja rautatie-yhteys jakaen Israelin kahteen osaan. Gazassa olisi oma lentokenttä kuten myös Samariassa, sekä merisatama. Palestiinalaispakolaisina tunnetut arabit ja heihin liittyneet ulkopuoliset olisivat tulvineet väittämilleen alueille Israelissa. Israelilta olisi vaadittu mahtavat sotakorvaukset voittamistaan sodista sekä pakolaisten menetyksistä. http://www.jpost.com/Jerusalem-Report/The-blessings-and-curses-of-victory-497672

04. UUTISIA LYHYESTI
• Merkittävä PA:n arabiparlamentaarikko PFLP:n poliittinen johtaja Khalida Jarrar pidätettiin lauantaina Ramallahissa
Epäiltynä osallistumisesta terroritoimintaan, Hänet vapautettiin viime vuonna kärsittyään 14 kuukauden vankeustuomion Israelin vankilassa tuomittuna kehotuksista terrorihyökkäyksiin. Hänet pidätettiin Shin Betin ja IDF:n yhteisoperaatiossa yhdessä toisen PFLP:n jäsenen Khitam Khalibin ja 11 muun epäillyn kanssa. Heitä syytetään osallistumisesta terroritoimintaan sekä väki-valtaisiin yleisiin rauhattomuuksiin. Jarrar valittiin 2006 PFLP:n edustajana PLC:n, parlamenttiin, joka ei kuitenkaan ole voinut kokoontua Hamasin kaapattua vallan vaalivoiton jälkeen Gazassa 2007. Jarrar toimi aktiivisesti saadakseen PFLP:n ICC:n jäseneksi. PFLP on ideologialtaan marxilainen. IDF painottaa, ettei pidätys liity kuulumisesta PLC:n jäsenyyteen. Jarrar pidätettiin 2015 ja tuomittiin 15 kuukaudeksi vankilaan kehotuksista hyökätä Israelilaisia vastaan. Hänet vapautettiin 2016. Häntä oli muiden ohessa vastaanottamassa Israelin arabikansanedusraja Ayman Odeh, joka sanoi FB:ssa velvollisuudekseen antaa tukensa Farrarille, "vapaustaistelijalle ja PLC:n jäsenelle".
http://www.timesofisrael.com/prominent-palestinian-lawmaker-arrested-on-terrorism-charges/
• Yksityisvierailunsa yhteydessä Yhdysvalloissa Jordanian kuningas Abdullah II tapaa Jared Kushnerin, jonka käsissä on Lähi-Idän asiasalkku, sekä varapresidentti Mike Pencen, ulkoministeri Rex Tillersonin, puolustusministeri James Mattisin sekä sisämaan turvallisuusjohtajan John Kellyn, kuten Jordanian virallisen uutistoimiston Petra News toimittaja kertoi. Keskusteluissa keskitytään PN:n mukaan rauhanprosessin elvyttämiseen. Abdullah halusi keskustella myös terrorinvastaisesta taistelusta Lähi-Idässä, sekä taisteluista Syyriassa ja Irakissa. Abdullahin matka Yhdysvaltoihin on kolmas Trumpin virkaan asettamisen jälkeen tammikuussa. Jordania katsoo hyötyvänsä rauhan-prosessin jatkumisesta, ja on ollut aktiivisimmin tukemassa USA:n yrityksiä neuvottelujen jatkumiseksi. USA:n hallituksen innostus näyttää kuitenkin laimentuneen PA/PLO:n sinnikkäästi puolustaessa taloustukeaan
tuomituille terroristeille ja heidän perheilleen. http://www.timesofisrael.com/jordans-king-discusses-peace-process-with-senior-trump-officials/
• Entinen pääministeri Ehud Olmert vapautettiin tänään vankilasta hyvän käytöksen ansiosta 16 kuukauden vankeuden kärsittyään lyhentäen kokonaisaikaa kolmanneksella.
http://www.timesofisrael.com/ex-pm-olmert-to-go-free-after-16-months-in-prison/,
• Sionistisen Unionin toinen puheenjohtaja Tzipi Livni kehottaa UNESCO:a pidättymään päätöksestä Hebronin Patriarkkain Mausoleumin julistamiseksi palestiinalaiseksi perinnekohteeksi PA/PLO:n väitettyä, että sen säilyminen on vaarassa ja vaatii UNESCO:n tukea. http://www.timesofisrael.com/livni-urges-unesco-not-to-pass-hebron-decision/
• IDF:n sotilaat tunkeutuivat Jeniniin ja poistivat PA:n arabien pystyttämän muistotaulun, jossa ylistetään terroristia, joka murhasi 22 lasta. Taulu käytiin poistamassa, koska PA ei ollut välittänyt Israelin varoituksista. Laatassa ylistetään Khaled Nazzalia, joka suunnitteli Maalotissa tehdyn terrori-iskun 1974, jossa sai surmansa 22 lasta. http://www.timesofisrael.com/israeli-forces-enter-palestinian-city-to-remove-monument-to-maalot-terrorist/,
• IDF tuhosi syyrialaisen patteriston sen ammuttua Israelin puolelle. Israelin pohjoisrajan takana oleva alue on kapinallisten hallussa. Syyrian armeijan joukot pyrkivät karkottamaan kapinalliset. Alue on YK:n valvomaa puskuri-vyöhykettä. YK vaatii taistelujen lopettamista ja aseistettujen joukkojen poistumista vyöhykkeeltä. http://www.timesofisrael.com/idf-destroys-syrian-artillery-after-shells-explode-in-golan-heights/
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 25 -37; Tiberias 28 -42; Suolameri 34 -44; Eilat 31 -45 +C-astetta. Lämpötila pysyttelee korkealla alkuviikon aikana, välillä haukkoen henkeään, mutta palautuen nopeasti.
Illinoisissa yllättävät kaatosateet kaatoivat 152 mm vettä 4 tunnon aikana 28.06.2017 aiheuttaen vakavia tulvia kuten Rochfordin alueella, joka julistettiin pääsykieltoon. Sateitten mukana tulivat myrskyiset tuulet aiheuttaen vahinkoja. https://watchers.news/2017/06/30/northern-illinois-flood-june-28-2017/