Friday, September 11, 2015

PERJANTAI 11.09,15

PERJANTAI 11.09.15
1.       KOLME päivää sitten Syyrian ja Irakin hiekkaerämaista koillistuulten mukana Israeliin saapuneet hienon hienot pölyhiekkaset peittivät koko maan värittäen auringon valon oranssin väriseksi estäen kokonaan auringon suoran valon, mikä aiheutti epätodellisen hämyisen ilmapiirin. Vaikka ikkunat ja muut aukot ulkoilmaan pidettiin tiukasti kiinni, hienoinen pölykerros laskeutui sisätiloissa kaikille pinnoille näkyen erityisesti kiiltävillä, jota sai pyyhkiä toistuvasti.
Tämä epätavallinen hiekkapölyilmiö askarruttaa myös tutkijoita, joiden tilastojen mukaan tällaista ei ole tapahtunut 15 vuoteen tässä laajuudessa ja tähän vuoden aikaan, eikä koko niinä 75 vuoden aikana, jolloin tilastoja alettiin rekisteröidä.
He toteavat, että kyllä hiekkaa on ollut Syyrian erämaissa aina ja koillistuulia on myös ollut silloin tällöin, mutta ilman tätä pölyilmiötä tässä laajuudessa. Yksi selitys on se, että taistelujen ja kuivuuden vuoksi maanviljelijät eivät ole voineet kunnostaa peltojaan eivätkä kastella viljelmiään, minkä vuoksi peltojen maakerrokset ovat kuivuneet rutikuiviksi, mitä voimakkaat tuulet ovat repineet mukaansa.

TÄNÄÄN perjantaina näkymät lännen suunnalla ovat edelleen epäselviä, joskin väri on muuttunut normaalin harmaaksi. Nenässä ja kurkussa tuntuu edelleen kitkuinen haju, mikä voi osaltaan johtua siitä, että hienoa pölyä on sisätiloissa kaikkialla.
Lämpötilat ovat olleet koko ajan epätavallisen korkeita, mikä lisää epämiellyttävää nihkeyden tunnetta. Eräiden arvioiden mukaan tilanne normalisoituu vasta ensi viikolla. Pölykerrosten poistamiseksi luonnosta tarvittaisiin sateita. http://www.timesofisrael.com/sandstorm-to-linger-through-the-weekend/.

Koska tänä aikana kaikki pyrkivät seuraamaan ennusteita voidakseen nähdä, missä ajanjaksossa eletään, voisimme nähdä pölyinvaasion varoittavan Israelia uhkasta, joka lähestyy pohjoisia rajojamme levittäytyäkseen sieltä koko maan alueelle. Erään henkilön näyn mukaan Israel tulee kokemaan maan eteläosasta alkavia ja sieltä pohjoiseen leviäviä verisiä yhteenottoja, joissa kuolee tuhansia ihmisiä.

LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 24 -34; Tiberias 29 -41; Suolameri 33 -43; Eilat 30 -42 +C-astetta. Times pf Israel ennustaa asteen pari korkeampia lämpötiloja. Huomisesta lähtien huippulämpö alkaa laskea asteen verran päivässä.
Kinneretin vedenpinta laskee sm:n vuorokaudessa.

2.       MAAHANMUUTTAJAT - käytettäköön heistä sitten nimitystä pakolaiset, siirtolaiset, kristittyihin maihin aloitetun valloitusretken ensimmäiseksi aalloksi tai miksi vain – jatkavat invaasiotaan Euroopan maihin, mutta pahaenteisesti välttäen arabimaita.  He pyrkivät Eurooppaan Afrikan pohjoisosista sekä Irakista ja Syyriasta Turkin kautta, josta he useimmiten pyrkivät Kreikkaan ja sen kautta muihin EU-maihin.

Useat heidän kyhäämistään lautoista tai veneistä ovat liikakansoitettuja ja kelpaamattomia Välimerellä toistuviin myrskyihin, minkä vuoksi satoja menehtyy Välimeren ylityksen aikana. Tilannetta hyödyntävät erilaiset ihmiskauppiaat, jotka sovittua maksua vastaan lupaavat avustaa heitä Kreikkaan, josta toiset kauppiaat lupaavat kuljettaa heitä Unkariin ja sieltä edelleen Itävaltaan tai Saksaan. Muutamat jatkavat matkaa edelleen Ruotsiin ja Tornion kautta Suomeen.
Itävalta ja Saksa ovat avosylin tervehtimässä heitä maahansa jopa järjestäen eräänlaisia vastanottoseremonioita. Saksan liittokansleri on saanut lisänimen ”Mama Merkel”, joka lupaa, että Saksa ottaa vastaan 800 000 siirtolaista. Joissakin tapauksissa siirtolaiset ovat kieltäytyneet hyväksymästä hyväntekeväisyys- järjestöjen tarjoamia ruokapaketteja ja vesipulloja potkien niitä junavaunujen alle. Eivät he ole tulleet nälkää pakoon eivätkä anelemaan kristittyjen armopaloja.

Tarkkailijoitten huomio on kiinnittynyt siihen, että siirtolaiset ovat lähes kokonaan nuoria vahvakuntoisia nuoria miehiä, naisia ja lapsia näkee harvemmin. Nämä nuoret miehet käyttäytyvät hyvin hyökkäävästi solvaten muita matkustavia ja paikallisia asukkaita kohtaan huudellen omalla kielellään omaa Allahiaan ylistäviä iskulauseita. Raiskauksiakin on tapahtunut. Nämä lienevät islamin aloittaman invaasion tunnustelijoita, joiden aseet kuljetetaan heille avustuskonteissa, kuten Kreikan tullivirkailijat totesivat avattuaan muutaman ”avustuspaketin”.  
Heidän toinen tehtävänsä lienee ottaa yhteyttä kohdemaissa oleviin nukkuviin soluihin niiden aktivoimiseksi.
Kysymys on maahanmuuton pyhästä sodasta (jihad), jolla vuosisatojen aikana on valloitettu laajoja alueita islamille rauhanomaisesti ilman kuumaa sotaa, mutta jota voidaan jouduttaa aseellisten iskujen kautta.

SAKSAAN saapui rajojen avauduttua ensimmäisenä päivänä 20 000 siirtolaista, joiden tuloa saksalaiset juhlivat junalaitureilla ja juna-asemilla. Saksaan on saapunut kaikkiaan 450 000 siirtolaista, kuun alusta lähtien 37 000, kuten varakansleri Sigmar Gavriel totesi torstaina. Liittokansleri Merkel oli suorastaan innoittunut kertoessaan, miten uusia mamuja sijoitetaan vastaanottokeskuksiin ja vanhoihin kouluihin, ja miten rakennetaan uusia kouluja heidän lapsilleen. Armeija osallistuu talkoisiin todeten, että se ottaa vastaan 14 500 mamua 41 kohteessa tarjoten heille jopa omia parakkejaan.
Saksan hallitus venyttää ns. Dublinin sääntöä, jonka mukaan mamut täytyisi palauttaa maahan, jossa heidät ensiksi otettiin vastaan.
Talvi on kuitenkin tulossa Eurooppaankin, ja seuraava suuri haaste on saada teltoissa asuvat mamut kunnollisiin suojiin sadetta ja kylmää vastaan. http://www.timesofisrael.com/mama-merkel-cheered-by-syrians-at-refugee-centre/

3.       Jos Saksa osoittaakin hyvää tahtoa ottaessaan vastaan kymmenet tuhannet mamut, joita yhä suuremmin joukoin kolkuttelee sen rajaportteja – jos niitä enää onkaan – ja Syyrian pakolaiset etsivät juutalaisjärjestöiltä ohjeita yhteiskuntansa järjestelemiseksi oudossa maassa outoine kielineen ja tapoineen, Iranin ylin kaitsija Ali Khamenei, joka heinäkuun 14. päivänä antoi edustajilleen oikeuden allekirjoittamaan Wienin sopimuksen maailman johtavien valtioitten kanssa, jatkaa USA:n ja Israelin, niiden kahden saatanan, suuren ja pienen, tuhoa ennustavia lausuntojaan. Minkäänlaista ymmärtämistä ja halua yhteistoimintaan ei osoiteta siltä taholta. Khamenei uhoaakin, etteivät sopimukset sido Iranin käsiä, vaan se tulee jatkamaan ydinsuunnitelmansa toteuttamista kuten tähänkin asti.

ToI:n kolumnisti Adiv Sterman viittaa Israel Hajom artikkeliin, jossa kerrotaan Ali Khamenein tweet-sivullaan julkistamasta ennustuksesta, ettei Israel tule selviytymään seuraavien 25 vuoden aikana, koska Iran tulee tuhoamaan sen ennen sitä. Tässä ei sinänsä ole mitään uuttaa, hän on uhannut näin ennenkin.
Pääministeri Benyamin Netanyahu köytti tätä Iranin ylimmän yksinvaltiaan tuoretta lausuntoa osoittaakseen pääministeri David Cameronille, miten epäluotettavan maan kanssa länsimaat solmivat Wienin sopimuksen, jonka ulkoministeri John Kerry sanoi perustuvan tosiasioihin eikä uskomuksiin.
Lukiessa lukemattomien asiantuntijoitten lausuntoja, joissa Wienin sopimuksen todetaan olevan täynnä reikiä, ei voi välttyä toteamukselta, että joko länsimaiden neuvottelijat eivät olleet asiansa tasalla, tai että se runnottiin kasaan hyvien tietäen sen puutteet. Presidentti Obamalla oli kiire saada sopimus käsiinsä voidakseen keskittyä esittelemään sitä kongressiin saadakseen vastahakoisten läsenten hyväksymisen. Obama itse vihjaa, ettei kongressin hyväksyminen tai hylkääminen ole lopulta merkittävä, hän pystyisi hoitamaan sopimuksen toteuttamisen USA:n puolelta hallinnollisten päätöstensä kautta, mutta kansan rauhoittamiseksi se on tarpeen. Obama on toisen kautensa aikana hallinnut lähes kokonaan ilman kongressia, mikä on lamauttanut sen toiminnan pelkäksi kumileimasimeksi.

Lehden mukaan Amerikan kansasta 21 % kannattaa Wienin sopimusta, kun 49 % vastustaa sitä. Myös kongressin enemmistö vastustaa sopimusta vaatien, että sen tulee saada tutustua pääsopimukseen liittyvään kahteen rinnakkaissopimukseen ennen kuin se voi tehdä päätöstä siitä. Obama ja Kerry puolestaan väittävät, ettei se ole tarpeen, vaikka niissä selvitetään, miten IAEA tulee valvomaan, että Iran noudattaa sopimusta, ja tarvittaessa suorittamaan tarkastuksia maastossa.
Lehden asiantuntija kutsuu sopimusta mustaksi aukoksi, jonne Obaman hallitus tyrkkii koko Amerikan kansaa rauhoitellen, että kaikki on hyvin. http://www.timesofisrael.com/heres-to-surviving-another-25-years/, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/200586

4.       VENÄJÄ jatkaa Syyriassa olevien joukkojensa vahvistamista avaten uuden lentoreitin Sevastopolista Iranin kautta sekä Krimille että Latakian lähellä olevaan Jablan lento-kentlle ja tukikohtaan, josta ne puolustavat Venäjän merisatamaa Latakiassa. Venäjä lähetti myös maailman suurimman sukellusveneen Dmitri Donskoyn (TK-208, Typhuun) Syyrian edustalle. Aluksessa on 20 Bulava ISBM ohjusta, kussakin 6 -10 MIRV-ydinkärkeä, jotka voidaan ohjelmoida eri kohteisiin.

IRAN lähetti viikon aikana 1000 valiojoukkojensa sotilasta Syyriaan, Heidät sijoitettiin pieneen Ghorin tukikohtaan Latakian eteläpuolella. Heidän ensimmäinen tehtävänsä on koordinoida toimintansa venäläisten joukkojen kanssa Jablassa.
Venäjä kunnostaa Jablaa siten, että se pystyisi huolehtimaan Venäjän joukkojen huollosta ja vastaanottamaan sen lähettämät avustukset ja täydennykset.
Jablaan on sijoitettu Venäjän meriprikaatit 810 ja 336. Heidän tukenaan on S-300 ilmatorjunta ohjuspatteristo, jonka tutka pystyy valvomaan koko Syyrian eteläosaa ja pitkälle Israelin aluetta.
Venäjän MIG-31 hävittäjälaivue on sijoitettu Mezzan lentokentälle lähellä Damaskosta. Ei vielä tiedetä, osallistuvatko ne ilmaiskuihin kapinallisia vastaan.
DF:n artikkelissa kerrotaan, ettei ole selvää, miten Venäjä reagoi A-Qaidan ja Al-Nusra Front joukkojen viimeaikaisiin voittoihin Syyrian eteläosassa.
Iranilaisten joukkojen tarkoituksena lienee vahvistaa Hizbullahin taistelijoita Syyriassa, jossa he ovat kärsineet suurta mieshukkaa motiivin alkaessa pienetä. http://www.debka.com/article/24883/First-Iranian-marines-land-in-Syria-link-up-with-newly-arrived-Russian-troops
5.       UUTISOTSIKOITA
·         USA:n tiedustelujohtaja James Clapper varoittaa, että USA:n suurin uhka on cyber-hyökkäys, jota hän kutsuu nimellä Harmageddon. Clapper esitti varoituksensa vuosittaisessa turvallisuusjoukkojen jäsenten konferenssissa Washingtonissa torstaina. Hän varoitti, että hyökkäykset ja uhka USA:n kansallisia ja taloudellisia kohteita vastaan ovat lisääntyneet, hän kuitenkin uskoo, että Harmageddon-tason hyökkäystä suurempi uhka tulee keskisuuria kohteita vastaan. Hän varoitti, että uhkausten määrä kasvaa samalla kuin niitten kehittyneisyys, ja iskujen voimakkuus kasvavat. Varautuminen niihin koskee myös yksityissektoria. Esimerkkinä Microsoft, joka tiistaina ilmoitti hankkineensa omistukseensa israelilaisen cyber-security yrityksen Adallam. Clapper mainitsi puheessaan myös Syyriasta ja muista muslimimaista Eurooppaan tunkeutuvat jihadistit, jotka pystyvät soluttautumaan aitojen pakolaisten joukkoon, joiden taustatietoja ei pystytä suuren ryntäyksen puitteissa selvittämään. He voivat aiheuttaa arvaamattoman turvallisuusriksin kohdemaissaan. ttp://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/200590#.VfKKu4r7RsU
·         Neuvottelut Israelin suunnitteleman ja USA:n kanssa toteuttaman ohjusten torjuntaan kehitetyn Arrow järjestelmän rakentaminen yhteistyössä israelilaisen yhtiön Rafael Advanced Defense Systems ja amerikkalaisen Raytheon yhtiön kanssa ovat lähes valmiit. Arrow I ja II, jota kutsutaan nimellä Magic Wand tai Davidin linko, on tarkoitettu lyhyen ja keskimatkan rakettien torjuntaan täydentäen Iron Dome järjestelmää. Arrow III on tarkoitettu ballististen ohjusten torjuntaan. Viime aikoina tehdyt testit ovat olleet hyvin rohkaisevia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/200588#.VfKPe4r7RsU
·         YK:n yleiskokouksen päätöksen mukaan PA voi nostaa lippunsa YK:n lippurivistöön 193 valtion kanssa. EI puolestaan päätti, että Juudeassa ja Samariassa valmistetut tuotteet tulee merkitä, jotta ostajat voivat harkita, ostaako Israelin alueilla valmistettuja tuotteita. Tämä on selvää rasismia, koska maailmassa on useita muita vastaavia kohteita ilman eri kohtelua. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/200570#.VfKTzIr7RsU, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/200580#.VfKT8Yr7RsU, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/200568#.VfKUDIr7RsU, http://www.jpost.com/International/Prosor-Instead-of-flying-Palestinian-flag-UN-can-wave-white-flag-in-surrender-of-principles-415921,
·         Weizmann instituutti teki laitteen, joka pystyy ottamaan ilmakehän carbon dioxide ja muuttamaan sen polttoaineeksi. Se voisi pelastaa ihmiskunnan, he vakuuttavat. http://www.timesofisrael.com/its-hot-outside-could-this-machine-be-the-answer-to-global-warming/
·         Jerusalemin itäosiin muuttaneet juutalaiset nostavat rohkeasti Israelin lipun salkoon osoitukseksi, että koko Jerusalem on osa Israelia. http://www.timesofisrael.com/in-east-jerusalem-settlers-plant-their-flag-among-arabs/,


Wednesday, September 09, 2015

KESKIVIIKKO 09.09.15

KESKIVIIKKO 09.09.15
1.       EILEN tiistaina taivas oli kokonaan oranssin värisen pölykerroksen värittämä, mikä kesti koko päivän ajan ja jonka ennustetaan häviävän torstain kuluessa. Pölykerros oli niin tiivis, että valoja oli pidettävä sisätiloissa pitkin päivää. Pahinta siinä oli se, että se alkoi tuntua hengityksessä ja kirvellä silmissä. Lehtiartikkeleissa, radio- ja TV-uutisissa ikääntyneitä, lapsia ja astmaatikkoja kehotettiin pysymään sisätuloissa ja pitämään ikkunat ja muut aukot ulkoilmaan suljettuina. Runsaasti ihmisiä jouduttiin hoitamaan sairaaloissa ja yli kolmensadan ihmisen kerrotaan ottaneen yhteyttä lääkintähenkilöstöön saadakseen ohjeita erilaisia oireita varten.

Viranomaiset sanovat, etteivät pölymyrskyt ole harvinaisia Israelissa, mutta yleensä niitä esiintyy talvella tai keväällä ja ne tulevat Siinailta tai Afrikasta.
Tämä pölymyrsky oli lähtöisin Irakista ja Syyriasta, joissa käydään jatkuvia sotia. Koska kiväärin luodeissa käytetään köyhdytettyä (depleeted) uraania sen painon ja halvan hinnan vuoksi. On mahdollista, että sitä on joutunut hiekkapölyyn. Ehkä siitä johtuen viranomaiset sanoivat pölyä vaaralliseksi kuitenkaan viittaamatta tuohon mahdollisuuteen.
Lämpötila nousi eilen 35 asteeseen Jerusalemissa, mikä lisäsi epämukavuutta, koska myös sisätilat olivat kostean lämpimiä eikä tuuletusta voitu järjestää. Rannikko-seuduilla kosteuspitoisuus oli 70 -75 %, paikoin 85 %, ja lämpötila 32 -33 astetta. Jordanin laaksossa ja Arava-aavikolla lämpötila nousi 37 -39 asteen tienoille. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/200462

LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 25 -36; Tiberias 31 -37; Suolameri 32 -37, Eilat 31 -41 +C-astetta. Lämpötila pysyttelee korkealla vielä huomenna, mutta alkaa sen jälkeen laskea siten, että lauantaina korkein lukema on 33 astetta Jerusalemissa. Ilma on tänään ja osittain huomennakin epäselvän utuinen seljeten torstaina.
Kinneretin vedenkorkeus laskee 1 sm:n päivässä ollen nyt - 212.68 merenpinnasta.

2.       ARABIT ovat lisänneet kivien ja polttopullojen heittelemistä israelilaisia autoilijoita vastaan Juudean ja Samaria alueilla sekä Jerusalemin itäosissa arabilähiöissä ja niiden lähistöllä. Vaikka Shimon Peres vakuutteli vuosia sitten toisen intifadan jälki-laineissa, etteivät kivet tapa, todellisuudessa kivien heittäminen liikkuvaan autoon voi aiheuttaa kuljettajan menettävän autonsa hallinnan, joka voi suistua pois tieltä ja kääntyä ympäri, mikä lienee kivittämisen tarkoituskin. Polttopullon heittäminen on vaarallista, sillä se voi sytyttää auton tuleen polttaen sisällä olijoita.

Viime päivinä autojen tulittaminen kivääreillä tai pistoleilla on kuitenkin yleistynyt.
Tulittaminen tapahtuu joko tien verralta tai usein ohiajavasta autosta.
Israelilainen kaksi naisautoilijaa joutui tulituksen kohteeksi ajaessaan teitä no 60 etelään arabikylän Hawarah ja juutalaisyhteisön Kfar Tapouh välillä Habitot risteyksen lähellä. Naiset olivat nunnia.
Nainen kertoi, että laukauksia ammuttiin useita, mutta hänen autostaan löydettiin vai8n yhden kuodin reikä. Ne ammuttiin luultavasti ohiajavasta autosta eikä tähtäys ollut tarkka. Naiset hoidettiin shokin vuoksi, mutta kumpikaan ei ollut haavoittunut. Poliisi haravoi ympäristöä syyllisten löytämiseksi.

3.       KAHTA bussia, jotka olivat matkalla Maale Adumimista Jerusalemiin, kivitettiin tiistai-iltana tiellä no 417. Kukaan ei loukkaantunut fyysisesti hyökkäyksessä, vaikka kaksi bussin ikkunaa oli hajotettu joko kivi- tai marmorilohkareilla.
Poliisi aloitti alueen haravoinnin syylisten löytämiseksi, mutta he olivat paenneet läheiseen arabikylään. Sen sijaan poliisit löysivät kasan marmorilohkareita, mikä on osoituksena siitä, että yökkäykset oli etukäteen suunniteltu ja varusteltu.
Poliisit ohjasivat liikennettä hyökkäyspaikan ohi.

VIIME viikolla israelilainen autoilija haavoittui JIT-risteyksessä Samariassa arabien tulitettua hänen autoaan. 46-vuotias autonkuljettaja pystyi ajamaan läheiseen tarkastuspisteeseen Kedumimissa, josta hänet vietiin sairaalaan ensiavun jälkeen.  Terroristit ampuvat häntä ohiajavasta autosta paeten paikalta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/200466#.Ve_FBYr7RsU

4.       PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin uhkauksia romuttaa Oslon sopimusten mukaisen taloudellisen ja turvallisuuspoliittisen yhteistyön Israelin kanssa tarkastellaan Israel Hajom lehden websivun artikkelissa otsikolla: Report: Abbas mitätöidä Oslon sopimukset.
Alaotsikossa selvitetään, että sen lisäksi, että hän uhkaa lopettaa kaiken taloudellisen ja turvallisuusyhteistyön Israelin kanssa, hän uhkaa erota.
Tämä ei ole mitenkään uutta, hän on uhannut sitä monta kertaa ennenkin. Tarkkailijat sanovat, että tarkoituksena on vallan siirtäminen omaksi edukseen.

ABBASIN uskotaan julkistavan laatimansa suunnitelman puheessaan YK:n yleiskokouksessa myöhemmin syyskuun aikana, kuten Abbasia lähellä olevat henkilöt keroivat lehden toimittajalle.
Puheen luonnos on tarkoitus levittää kansainvälisille järjestöille. Dokumentissa paljastetaan Abbasin suunnitelma hallinnon järjestelemiseksi Oslon sopimuksen mitätöimisen jälkeen, mikä tarkoittanee Palestiinan Auktoriteetin lopettamista ja sen tilalle perustettavan uuden hallituksen aloittamista Palestiinan Valtion edustajana ja sen päätösten toimeenpanijana.
Mikä rooli PLO:lla tulee olemaan siinä yhteydessä, on sekin arvoitus. PLO edustaa teoriassa kaikkia palestiinalaisryhmiä, mutta kaikki eivät ole sen jäseniä. Gazan kaistaa hallitsevan Hamasin rooli on samoin arvoitus, Hamas ei ole PLO:n jäsen, mutta haluaisi liittyä siihen, jos sen peruskirjaa muutetaan sen halun mukaan.
Oslon sopimukset on allekirjoitettu PLO:n virkailijoiden nimissä.

MAAN uutistoimiston mukaan PLO:n virkailija Ahmad Majdalani sanoo, että PA:n johtajisto Ramallahissa on jo päättänyt, etteivät Oslon sopimukset sido sitä. Raportin mukaan PLO katsoo voimassa olevien taloudellisten ja turvallisuus-yhteistyön Israelin kanssa loppuneen. Toinen PLO:n virkailija vakuuttaa, että julkisuuteen levinneet tiedot täytyy ensin hyväksyä PLO:n kokouksessa, eikä se voi tapahtua ennen Abbasin puhetta YK:n yleiskokouksessa.
Kukaan ei näytä tietävän, mitä Abbas lopulta suunnittelee, eivät edes läheisimmät.
PLO:n ”parlamentti”, jota kutsutaan nimellä Palestiinan Kansallinen Neuvosto, PNC, oli tarkoitus kokoontua 14. -15, syyskuuta, mutta PLO:n hallitus viime hetkellä päätti siirtää vaalitilaisuuden, jossa oli tarkoitus päättää PLO:n uudesta hallituksesta, loppuvuoteen päättämättä päivämäärästä.
FATAHIn virkailijat valitaan vaaleilla 29. marraskuuta 2015.
Hamas voitti 2006 parlamenttivaalit, mutta kaapattuaan vallan Gazassa se on hallinnut kaistaa itsenäisesti torjuen Fatahin pyrkimykset vallan jakamisesta.
Abbas on haalinut käsiinsä ehdottoman vallan Juudean ja Samarian palestiinalais-alueilla. Hän on PLO:n PA:n ja Fatahin puheenjohtaja ja toimii ”Palestiinan presidentin” ominaisuudessa ilman kansalta saamaansa mandaattia.
Abbas puhuu YK:n yleiskokouksessa 30. syyskuuta, minkä jälkeen voitaneen paremmin arvailla, mihin suuntaan kehitys suuntautuu. http://www.israelhayom.com/site/newsletter_article.php?id=28157

5.       USA:n hallitus varoitti PA:n johtoa katkaisemasta taloudellista ja turvallisuus-yhteistyötään Israelin kanssa. USA on PA:n tärkeimpiä rahoittajia, ja sen antaman tuen loppuminen lamauttaisi PA:n toiminnan lopullisesti. Ehkä tämä oli tärkeä tekijä, joka pakotti PLO:n hallitusta siirtämään PNC:n syyskuun 14. -15. päiviksi suunniteltua vaalikokousta loppuvuoteen.

USA:n lisäksi EU ja arabimaat ovat painostaneet Abbasia siirtämään PNC:n (PLO:n pakolaisparlamentti) vaalikokousta syyskuusta vähemmän kiireiseen aikaan.
Pitävien todisteiden puuttuessa on turvauduttava huhuihin ja arvailuihin. Koko draamanäytelmän tarkoituksena lienee turvata Abbasin valta – ehkä myös hänen poikansa hyväksi – minkä hän voisi toteuttaa syrjäyttämällä PLO:n johdosta hänelle kriittisiä jäseniä. Tämä on käytännön demokratiaa arabitapaan.
16 PLO:n hallituksen 18 jäsenestä ilmoittivat eroavansa, heidän joukossaan Abbas, joka vakuuttaa, ettei hän pyri PLO:n ja Fatahin johtoon hallitusta valittaessa. http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/US-to-Abbas-Dont-cut-security-ties-with-Israel-415647

6.       UUTISOTSIKOITA
·         Muslimimaahanmuuttajat Unkarissa käyttäytyvät hyvin väkivaltaisesti, missä ei ole pienintäkään näyttöä epätoivoisesta pakenemisesta etsiessään turvaa henkeään uhkavalta viholliselta. He huusivat ”allahu akbar” ja ”fuck you” heitellen ulosteita ja roskia pyrkiessään välttämään poliisien ohjeita järjestyksen palauttamiseksi ja henkilötietojen rekisteröimiseksi, kuten EU:n säännöt edellyttävät. Monet noista nuorista huligaaneista eivät ilmeisesti halua joutua virkavallan kirjoihin, ehkä entisten tai tulevien rikosten vuoksi. Toisessa tilanteessa silminnäkijät kertovat, miten Italian ja Itävallan rajalla nuoret miehet kiskoivat vanhahkon naisen tukasta ulos autostaan varastaakseen hänen autonsa, jolla he aikoivat ajaa Saksaan, joka on ”kultamaa”. Toiset sivusta seuraavat heittivät ulostustaan ihmisten päälle. He myös halusivat varastaa bussin ottaakseen sen käyttöönsä. http://www.infowars.com/muslim-refugees-chant-allahu-akbar-fk-you-attack-citizens-throw-feces/
·         Kreikan aluevesillä Lesbojen saareksi nimitetyn 85 000 asukkaan saarelle on majoittunut 25 000 ”turvapaikan” hakijaa. Koska osa oli Syyriasta ja osa Afganistanista, heidän välilleen syntyi verisiä kamppailuja elintilasta. Lisää turvapaikan etsijöitä tulee sadoittain joka päivä. Saari sijaitsee vain 6 mailin päässä Trukin rannikolta. Turvaa etsivät tulevat varastamillaan ja itse kyhäämillään lautoilla tai veneillä, jotka he tuhoavat päästyään rantaan, ettei heitä voitaisi palauttaa. Kreikan viranomaiset pyrkivät rekisteröimään heitä, mikä prosessi voi kestää useita päiviä, eikä heillä ole varaa jäädä odottelemaan, ettei joku toinen veisi hänen paikkaansa päästä Saksaan. Paikallisten asukkaitten pinna alkaa säröillä, mikä voi ennustaa yhteenottoja myös heidän ja saarelle majoittuneiden kesken. http://www.breitbart.com/london/2015/09/08/greek-islands-turned-into-a-war-zone-by-migrants-supposedly-fleeing-war/
·         Adam Aliyahu Berkowitz vakuuttaa, että P5+1 maiden ja Iranin välinen Wienin sopimus tulee jouduttamaan islamin mahdin, messiaan, tuloa. Islamin opetuksen mukaan hän tulee selvittämään kaaosta, johon maailma on ajautunut. Hän ilmestyy Damaskoksen Suuren Moskeijan valkoisessa tornissa mukanaan Jeesus, josta tulee hänen sotapäällikkönsä väärä-uskoisten voittamiseksi, antikristuksen surmaamiseksi ja Jerusalemin valloittamiseksi, josta tulee hänen maailmanvaltansa pääkaupunki. http://www.breakingisraelnews.com/48214/nuclear-deal-irans-attempt-create-horrific-chaos-prophesied-before-final-coming-islamic-messiah-middle-east/#j3fKOjam48lO59S7.97
·         ARUZ Sheva kertoo artikkelissaan, että nyt tullessa kaikkien tietoon, että Netanyahun epätoivoisesti käymä yhden miehen diplomaattinen sota USA:n hallitusta ja kongressia vastaan on päättynyt tappioon, Israelin tulee tunnustaa tosiasiat ja aloittaa uudenlaisen diplomatian luominen kokonaan uudelta pohjalta. Israelin tulee lopettaa esiintyminen ”USA:n maaorjana”, todeta asemansa alueellisena voimatekijänä ja vastata tuleen tulella. Artikkelin laatija toteaa, että myytti USA:n ja Israelin erikoissuhteista sai kylmän ja armottoman heräämisen todellisuuteen, jossa Obaman hallituksen politiikassa Israelin asema ei ole ensimmäisellä eikä toisellakaan sijalla. Obama julistaa puheissaan, että USA on maailman suurin muslimimaa, ja hän toteuttaa tätä näkyään – omasta vai valvojansa tahdosta, on sivuseikka.
Sen mukaisesti hän pyrkii poistamaan juutalais-kristillisen kulttuuriperinteen korvaten sen islamin sharialailla, joka pyrkii tuhoamaan kaiken edelliseen liittyvän perinteen ja todistuskappaleet. Tämä suuntaus riehuu Irakissa ja Syyriassa, Afrikan pohjoisosissa, Jemenissä, ja uhkaa Egyptin rikasta kulttuuriperinnettä pyramidien ja sfinksien tuhoamisella. Onko se USA:n tulevaisuus? Artikkelissa todetaan, että Israelin tulee pysäyttää Islamin Valtion ja sen tuhovoiman eteneminen säilyäkseen hengissä Lähi-Idän vihamieleisessä ympäristössä, jossa heikkoa ei armahdeta. Mutta artikkelissa muistutetaan, etteivät muslimit pyri itsetuhoon, vaan maailman valloitukseen, ja sen toteuttamiseksi heidän on palattava järkevään ajatteluun. Ydinase ei ole pahin ongelma, artikkelissa todetaan, minkä sauditkin ovat todenneet. Maailma voidaan tuhota moneen kertaan olemassa olevilla ydinaseilla, mutta niin ei ole tapahtunut, olkoon syynä siihen MAD, yhteisesti tunnustettu tuho, tai jokin muu tekijä.  http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/17528#.Ve_vQ4r7RsU


Sunday, September 06, 2015

SUNNUNTAI 06.09,15

SUNNUNTAI 06.09.15
1.       ILMA tuntui viileän kostealta vielä kuuden maissa aamulla pistäytyessäni ulkona hakemassa lehden kadun varresta. Ennusteen mukaan päivän lämpötila noussee 30 asteen kieppeille, vähän yli tai alle riippuen ennusteen laatijasta, ja päivälämpötilat pysyttelevät korkeina ainakin muutaman päivän ajan. Yölämpötilat sen sijaan noussevat siten, että keskiviikkona on 23 astetta, ainakin ToI:n ennusteen mukaan. Myös päivälämpötiloissa tapahtunee asteen parin nousua ja laskua tilanteen mukaan. Hellesää on pahin – tai paras -  Tiberiaassa ja Eilatissa.
LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 19 -30; Tiberias 26 -40; Suolameri 29 -39; Eilat 27 -39 +C-astetta.

2.       TILANNE PA:n sisällä näyttää kehittyvän entistä sekavammaksi. PA/PLO:n ilman mandaattia toimiva puheenjohtaja Mahmoud Abbas vihjailee taas kerran eroavansa viitaten korkeaan 80-vuoden ikäänsä ja rauhanprosessin jähmettymiseen, mutta poliittiset tarkkailijat muistuttavat, että tämä aktiivisina terrorivuosinaan nimellä Abu Mazen tunnettu arabijohtaja on vakuuttanut eroavansa jo useaan kertaan ennen tätä. Ainoa, mikä on muuttunut edellisistä, on hänen ikänsä, joka nousee yhdellä vuodessa. Hän vakuutteli tätä myös arabijohtajille, joten ehkä lupaus tällä kertaa pitää. Abbasin kansansuosio kasvaa kuin lehmän häntä, alaspäin.

Abbasin seuraajasta aloitettiin tavanomaiset spekulaatiot, eikä itsestään selvää Arafatin ja Abbasin manttelin perijää ole vielä löydetty. Abbasin järjestelyt potentiaalisten ehdokkaiden eliminoimiseksi ovat antaneet tilaa olettamuksille, että hän valmistelee liikemiespoikansa nousemista jatkamaan hänen työtään.
Ainakin PLO:n pääsihteeri Abdel Rabbo ja entinen pääministeri Salaam Fayyad ja Mohamed Dahlan ovat joutuneet näiden Abbasin poliittisten järjestelyjen uhreiksi. Ehkä suosituin ehdokas Marwin Barghouti istuu linnassa kärsien viittä elinkautistaan + 40 vuotta Fatah Tanzim järjestön johtajana v., 2000 alkaneen toisen intifadan aikana. Hän on lähetellyt viestejään kansalleen salakuljetetun kännykän avulla.

3.       ABBAS suunnittelee kutsuvansa Syyriassa pakolaisleireissä asuvat arabipakolaiset Juudeaan ja Samariaan. PA:n virallisen uutistoimiston WAFA:n mukaan Abbas antoi PA/PLO:n YK:n lähettiläälle Riyad Mansourille ohjeet toimia YK:n pääsihteerin Ban ki-Moonin kanssa yhteistyössä ”sopivien ja välttämättömien toimien aloittamiseksi arabipakolaisten siirtämiseksi miehitetyille territorioille”, kuten uutisessa kerrottiin. Abbas turvautuu mieluummin kansanväliseen apuun, kuin suoriin neuvotteluihin Israelin kanssa, joita Netanyahu tarjosi äskettäin ilman ehtoja. Abbas katsoo, että YK:n kautta hän saa enemmän sitoutumatta mihinkään.

Abbasin aloite tulee asettamaan kokonaan uudenlaisen haasteen Israelin juutalais-yhteisöjen asemalle Juudeassa ja Samariassa, joita USA pitää laittomina ja joiden asema myös sekä YK:n että EU:n lausunnoissa on vähintään kiistanalainen.
On syytä taas kerran kummastella, miksei Netanyahun hallitus ole nostanut kissaa pöydälle selvittääkseen selvästi ja lopullisesti Israelin oikeudet ja velvollisuudet Juudean ja Samarian asuttamiseksi lähtien tosiasiasta, että ne kuuluvat kansainvälisen oikeuden mukaan juutalaisille annettuun mandaattiin, johon alun perin kuului myös nykyinen Jordanian alue?

WAFA:n julkaiseman artikkelin mukaan Abbas antoi Mansourille ohjeet etsiä kansainvälistä tukea PA:n arabipakolaisten siirtämiseksi leireistään, jotka ovat joutuneet IS:n joukkojen uhkaamiksi, Juudeaan ja Samariaan.
Abbasin tehtäväkuvauksen mukaan kysymys ei ole vain inhimillisen oikeuden toteuttamisesta, vaan ”heidän kärsimystensä lopettamisesta ja heidän toiveittensa toteuttamisesta palata entisille kotipaikkakunnilleen”.

Syyriassa on kaikkiaan 13 pakolaisleiriä, joihin sijoitettiin tilapäisesti Israelin itsenäisyyssotaa ja sitä seuranneita sotia paenneet arabit, joille sotaa käyvien arabimaitten johtajat uskottelivat sodan olevan ohi parissa viikossa ja maan vapautuvan juutalaisten paetessa tai joutuessa massamurhan kohteiksi.
Leirejä hoitaa ja niiden taloudesta vastaa UNRWA, eikä YK ole tehnyt aloitettakaan heidän asuttamisekseen kohdemaissaan leirien ulkopuolelle.
Suurin pakolaisleiri Syyriassa on Yamouk, joka perustettiin Damaskoksen lähelle, mutta jonka kasvava pääkaupunki on imaisut osaksi kaupunkia. Yarmoukin leirissä asui parhaimmillaan 150 000 arabia, mutta suurin osa sen asukkaista on paennut peläten IS:n joukkojen valtaavan sen, minkä ne toteuttivat huhtikuussa 2015. Leirissä uskotaan asuvan edelleen 18 000 arabipakolaista.

ISRAELIN poliitikot ja heistä etenkin vasemmistoa edustavat ovat tehneet esityksiä Yarmoukin pakolaisten avustamiseksi heidän kiistämättömän sukulaisuussuhteiden vuoksi Juudean ja Samarian arabeihin. Oppositiojohtaja Isaac Herzog ehdotti, että Israelin tulisi osallistua pakolaisten avustamiseen antamalla osan heistä muuttaa asumaan Israelin alueille. Hän ei täsmentänyt, keitä pakolaisia hän tarkoitti.
Oikeistokolumnisti Amnon Lord kehotti tiedottamaan maailmalle, että Israel huolehtii ”palestiinalaisistaan” enemmän kuin mistään muusta vähemmistöstä, ja että Israel on aina elänyt heidän rinnallaan ja tullee elämään vastakin. http://www.timesofisrael.com/abbas-calls-to-allow-palestinian-refugees-from-syria-into-west-bank/

4.       YK:N PÄÄSHTEERI Ban ki-Moon aikoo aktivoitua kesälomansa jälkeen ja aloittaa uudelleen tunnustelut Palestiinan kysymyksen ratkaisemiseksi. Maailman johtajat kokoontuvat New Yorkiin osallistuakseen YK:n uuden toimikauden alkajais-seremonioihin, jotka samalla antavat heille mahdollisuuden esittää maailmalle omat näkemyksensä, toiveensa ja tulevaisuuden odotuksensa, sekä tavata toisiaan epä-virallisissa puitteissa. Pääsihteeri aikoo hyödyntää hänelle tarjottua tilaisuutta 30. syyskuuta tapahtuvien avajaisseremonioiden yhteydessä.

YK:n tiedottaja Stephane Dujarric kertoi, että pääsihteeri on kutsunut New Yorkiin kvartetin jäsenmaiden (USA, Kiina, Venäjä, YK ja EU) ulkoministerit, ja lisäksi hän tapaa arabiliiton pääsihteerin sekä Egyptin, Jordanian ja Saudi Arabian ulkoministerit.
Rauhankeskustelujen aloittaminen USA:n johdolla epäonnistui 2014, mikä antaa tilaisuuden kvartetille yrittää vuorostaan uudelta pohjalta. PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas pitää kiinni arabimaiden esityksestä, mitä Israel vastustaa.
PA/PLO:n pääneuvottelija Saeb Erekat torjui Netanyahun tarjouksen aloittaa keskustelut ilman ennakkoehtoja kutsuen pääministeri Netanyahua halventavasti ”setlereitten kuninkaaksi”, mikä ei osoita kunnioitusta Bibin rauhantahtoon eikä hänen tarjouksensa vilpittömyyteen.
PA/PLO:n edustaja YK:ssa Riyan Mansour sanoi toivovansa, että PA:n lippu liehuu muitten YK-maitten lippujen rivistössä 30. syyskuuta. Hän uskoo YK:n enemmistön kannattavan PA/PLO:n esitystä lipusta. http://www.timesofisrael.com/un-chief-tries-to-breathe-fresh-life-into-peace-talks/

5.       RANSKAN ja PA/PLO:n edustajat tapaavat toisensa Pariisissa viikon aikana. Ranska on laatinut oman rauhanesityksensä, jota se tarjoaa YK:n turvallisuusneuvostolle, mutta haluaa ennen sitä varmistaa PA/PLO:n minimivaatimukset.  
Ranskan ulkoministeri Laurent Fabius sanoi kuitenkin tavatessaan Israelin pääministerin kesäkuussa, ettei Ranska jätä esitystään YK:n turvallisuusneuvostolle, jos on ilmeistä, että USA voi upottaa se veto-oikeudellaan.

Ranskan esitys noudatellee ennakkotietojen mukaan arabisuunnitelmaa perustuen 1949 aselepolinjoihin, mutta ei sisältäne pakolaisten paluuoikeutta. Jerusalemin kysymys lienee siinä myös vastoin Israelin vaatimuksia. Ranska ja USA ovat vuosikaudet kiistelleet johtoasemesta Euroopan ja Lähi-Idän kysymyksissä, joten USA voi käyttää veto-oikeuttaan Ranskan esitystä vastaan periaatteen vuoksi.

PA/PLO:n pääneuvottelija Saeb Erekat ei usko Netanyahun tarjouksen vilpittömyyteen rauhankeskusteluista ilman ennakkoehtoja. Toiseksi PA/PLO on aloittanut diplomaattiset hyökkäykset Israelia vastaan monella sektorilla hyödyntäen suosiotaan kehitys- ja arabimaiden edustajien keskuudessa, joiden kannatus on lähes automaattinen YK:ssa ja sen alaisissa instituutioissa. PLO:n ja Hamasin edustajat tapaavat Qatarissa yrittäen sopia yhteisestä Israelin vastaisesta linjasta.

RANSKAN esitys sisältää ehdon jonka mukaan lopullisille keskusteluille varattu aika on 18 kuukautta. Tarkkailijat ovat havainneet, että Ranskan esitys on osa sen päätöstä tunnustaa Palestiinan valtio, mikä toteutetaan pian, ellei YK hyväksy sen turvallisuusneuvostolle esittämää rauhansuunnitelmaa. http://www.timesofisrael.com/france-and-pa-to-hold-peace-summit-in-paris/, http://www.timesofisrael.com/top-pa-hamas-officials-talk-internal-politics-in-qatar/

6.       EUROOPPA näyttää hukkuvan maahanmuuttajien (mamu) tulvaan jota ne itse rohkaisivat poliitikkojen vastuuttomilla lupauksilla, että ”kaikki pakolaiset ovat tervetulleita”. Virkailijat, joiden olisi tullut rekisteröidä maahan tulleet kuten EU:n säännöt edellyttävät, tunnustavat tilanteen ryöstäytyneen käsistä, eikä heillä ole edellytyksiä selviytyä kaaosmaisesta tilanteesta. Lisäksi monet valittavat rekisteröinnin hitautta, mikä saa matkarasitusten uuvuttamat mamut väkivaltaisiksi.

Espanja, Ranka, Englanti, Puola, Unkari Tsekki ja Baltianmaat eivät halua asettaa kiintiöitä maahan tuleville mamuille. Saksa ja Itävalta ovat ilmeisen halukkaimmat ottamaan vastaan kaikki maahan pyrkivät, mutta tilanne on epäselvä.
Itävaltaan tulvi 6 500 mamua lauantain aikana Unkarista, joka ensin kielsi Itävallan
lähettämät bussit, mutta järjesti mamuille käytävän Itävallan rajalle, jossa heidän
tulee jatkaa matkaansa jalkaisin Itävallan puolella odottaviin busseihin. 2 500 heistä haluaa jatkaa matkaansa Saksaan. 10 000 mamun uskotaan matkustavan Saksaan Itävallan kautta päivän aikana. Itävalta on asettanut kaksi junaa mamujen siirtämiseksi Unkarin rajalta, yksi Salzburgiin, toinen Wieniin. Osa Itävaltaan pyrkivistä mamuista kyllästyi odottamaan jatkaen matkaa jalkaisin. He kieltäytyivät menemästä vastaanottokeskuksiin rekisteröitäviksi, joissa heitä oli valokuvattu, otettu heiltä sormenjäljet ja vaadittu muita tunnistamistoimia. Jotkut maat ovat asettaneet vaatimuksia vain vainottujen uskontoryhmien hyväksymisestä, mutta toisten mielestä se on vastoin inhimillistä oikeutta ja siten moraalitonta. http://www.rt.com/news/314491-austria-border-refugees-hungary/

7.       ISRAEL aloitti tänään turvallisuusaidan rakentamisen Jordanian rajalle. Virallinen aloitustilaisuus pidetään tänään, johon osallistuvat sekä pääministeri Netanyahu että puolustusministeri Moshe Yaalon.
Aita on samankaltainen kuin Egyptin rajalle pystytetty, joka on lopettanut laittoman rajanylityksen lähes kokonaan. Jotkut Europan maat, kuten Unkari ja Bulgaria, ovat pyytäneet Israelilta asiantuntija-apua omien turva-aitojensa rakentamiseksi.
Israelin ja Jordanian välinen raja on n., 230 km pitkä.
Nyt aloitettu aita on pituudeltaan 30 km, se aloitetaan Eilatista jatkaen sieltä Suolameren eteläpäähän. Se maksaa n. 3 miljardia NIS.  
Jordanian puolelta on tullut Israelin puolelle aseellisia ryhmiä, jotka tunkeutuvat juutalaissiirtoloihin varastellen karjaa ja lampaita ja uhkaillen alueen rauhallisia asukkaita, jotka eivät ole varautuneet tällaisiin ratsioihin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/200340#.Vevup4r7RsU

8.       UUTISOTSIKOITA
·         Englannissa aloitettu 100 000 allekirjoituksen kokoaminen, jolla vaaditaan pääministeri Netanyahun pidättämistä sotarikollisena, jos hän astuu brittien saarten maaperälle, täyttyi lauantaina. Lain mukaan Englannin parlamentin tulee käsitellä asiaa ennen Netanyahun saapumista Lontoon lentokentälle. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/200336#.VevybYr7RsU
·         Israelin puolustusjärjestelmiä suunnitteleva ja rakentava Elbit järjestelmän Istar osasto solmi 78 miljoonan USD arvoisen sopimuksen miehittämättömien pienkoneitten toimittamiseksi Euroopan maalle, jota ei lähemmin paljasteta. Urakkasopimus toteutetaan kahden vuoden kuluessa. Istar järjestelmä hyödyntää AMOS (Advanced Multi-sensor Payloud System) usean sensorin sähköoptista järjestelmää, joka mahdollistaa kauaskantavan silmämääräisen tiedustelun sekä päivällä että yöllä.
Järjestelmään voidaan liittää monia muita ilmavalvonnan järjestelmiä, ja se muodostaa oleellisen osan tiedustelutehtävien koordinoimiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/200343#.Vevzoor7RsU
·         Duman arabikylässä tapahtuneen murhapolton seurauksena perheen pahoin palanut äiti on lääkärien mukaan kliinisesti kuollut. Arabit syyttävät poltosta juutalaisia uutisasukkaita, mutta arabien omien käsitysten mukaan murha-poltto oli kylän sisäinen kosto, mutta ketään ei ole pidätetty. Dawabshen perheen äiti Riham on Al-Jazeeran saaman tiedon mukaan kliinisesti kuollut. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/200341#.Vev3cYr7RsU
·         Paikallisten asiain apulaisministeri Aioub Kara kehotti Israelia ottamaan maahan tuhansia mamuja. Hän totesi, että kokemansa holokaustin vuoksi Israelilla on moraalinen vastuu osallistua pakolaisten auttamiseen. Yhä useampi kansalainen on vaatinut, ettei Israel voi katsella sivusta, kun Suomen pääministeri Juha Sipilä tarjoaa jopa oman kotitalonsa pakolaisille todeten että siihen mahtuu useita pakolaisia. Israelin ongelmana on se, että Syyria ja Israel ovat edelleen virallisesti sotatilassa vuodesta 1973 lähtien. Israel on kuitenkin hoitanut satoja Syyrian taisteluissa haavoittuneita kyselemättä heidän kantaansa Israelista. Israelin pääministerillä on 2 yksityistä asuntoa, ja lisäksi virkatalo, joten osa niistä joutaisi mamuille. http://www.timesofisrael.com/deputy-minister-israel-should-take-in-thousands-of-refugees/
·         Egyptiläinen miljardööri lupaa ostaa Välimerellä saaren pakolaisten sijoittamiseksi, ilmaisematta, missä sellainen saari sijaitsisi, jossa ei olisi ennestään asukkaita. Ehkä hän rakentaa sen kuten Gulfmaissa tehdään, joissa rahaa on liikaa, eikä tiedä, mihin sitä käyttäisi. Hän ehdottaa ”Kreikan ja Italian rannikon saaria, joihin helposti voisi sijoittaa 100 000 -200 000 ihmistä”. http://www.jpost.com/Middle-East/Egyptian-billionaire-offers-to-buy-Mediterranean-island-to-accommodate-refugees-415366
·         USA:n ulkoministeri John Kerry sanoi venäläiselle virkaveljelleen olevansa huolissaan uutisista, joiden mukaan Venäjä siirtää nopeasti sotilaskalustoa ja – yksiköitään Syyriaan. Sekä USA että Saudi Arabia ovat sopineet yhteisestä strategiasta Bashar Assadin hallituksen kaatamiseksi. Jos näin tapahtuu, Syyriassa alkaisivat ennen näkemättömät kostotoimet kaikkia Assadin armeijaa tukeneita vastaan, joista alaviitit, kurdit ja kristityt shiojen ohella joutuisivat ottamaan vastaan pääosan. Venäjä toimii suojelijan asemassa.
·         Upporikkaat arabimaat ovat sivusta seuranneet Eurooppaa runtelevaa kansainvaellusta osallistumatta siihen ollenkaan, eikä ole viitteitä, että ne olisivat halukkaita ottamaan heitä alueilleen. Orjuus tai sitä muistuttava käytäntö on edelleen yleistä arabimaissa, eikä UNHRC puutu siihen mitenkään. Maahanmuuttajat luultavasti orjuutettaisiin arabimaissa. http://www.jpost.com/Middle-East/How-is-the-Arab-world-responding-to-the-refugee-crisis-415319