Posts

Showing posts from July 15, 2018

TORSTAI 19.07.2018

TORSTAI 19.07.2018
01. Raportit kertovat, että Hamas on suostunut lopettamaan syttyvillä tai räjähtävillä aineilla varustettujen leijojen ja heliumpallojen lähettämisen Gazasta länsituulten mukana Israeliin "asteittain", kertoo Al-Quds. Suostumus koskee tietysti myös raketteja.
Viimeisin keksintö heliumpallojen alueella on lintujen käyttäminen, joiden jalkaan sidotaan räjähdepanos ja lintu lasketaan lentoon. Yksi sellainen, kuollut haukka, löydettiin metsästä, jolla oli räjähdepanos sidottuna jalkaansa. Luonnonsuojelijat ovat nostaneet kovan huudon luonnoneläinten ja lintujen käyttämisestä ihmisten välisissä taisteluissa.

Kolmen kuukauden aikana Hamasin aktivistien käyttämä "leija-terrori" on polttanut 25 000 dunamia (6 177.6 eekkeriä) Israelin, pääosin maatalouden käyttämää, maata, luonnonpuistoja ja metsiä, ja se tullee lisääntymään ennen lopettamista. Tuhotun alueen määrä vaihtelee rajusti eri lähteissä.
Al-Guds kertoo, että leijaterrori lopetetaan ensi viik…

TIISTAI 17.07.2018

TIISTAI 17.07.2018
01. Syyrian kapinalisia lähellä oleva taho kertoi sunnuntai-iltana Syyrian pohjoisen Idlibin provinssissa kuulleensa ohjusten lentävän päittensä yläpuolella ennen räjähdyksiä Aleppon Nayrabin lentokentällä.
Henkilö, joka tuntee alueen tilanteita, kertoi JP:n toimittajalle, että "tämä on voimakas viesti Iranille. Iranin tulee poistua Syyriasta täydellisesti, ei vain Israelin pohjoisrajan tuntumasta".
Lähde kertoi, että Iranin tukema militia-järjestö kärsi vaurioita sunnuntain ilmaiskuissa. Näihin kuuluivat Irakista värvätyt sotilaat, joita oli sijoitettu edellä mainittuun kohteeseen.

Syyrian Lontoossa toimiva ihmisoikeusjärjestön edustaja raportoi, että tukikohtaa hoitavat Iranin Islamic Revolutionary Guards sotilaat, ja että 9 henkilöä oli saanut surmansa ilmaiskuissa, mukaan lukien 6 syyrialaista vapaaehtoista. Kolme muuta henkilöä saivat surmansa, mutta heidän henkilöllisyyttään ei tiedetä.

Syyrian valtion tukema media väitti, että "ilmaiskut oli…

SUNNUNTAI 15.07.2018

SUNNUNTAI 15.07.2018
01. Gazasta ammuttiin perjantai-illasta lähtien yli 200 kranaattia ja rakettia Israelin puolelle turva-aitaa. Iron Dome torjuntaohjukset eliminoivat niistä kymmeniä, osa putosi turva-aidan lähettyville, osa aukeille alueille aiheuttamatta vahinkoa, mutta muutamat osuivat juutalaisyhteisöihin. Shaar HaNegev alueella raketit aiheuttivat tuhoa synagogalle, mutta kukaan haavoittunut. Sderotissa raketti osui asunto-rakennukseen. Kolme ihmistä haavoittui raketin sirpaleista ja vietiin paikalliseen sairaalaan. Uutisartikkelit eivät puhu mitään rakettien aiheuttamasta psykologisesta traumasta asukkaille, jotka joutuvat pitkin yötä hyppäämään vuoteesta ehtiäkseen 15 sekunnissa suojatilaan, eikä rauhallisesta yöunesta tule mitään sellaisissa olo-suhteissa.
02. Shaar HaNegevin alueella asuntorakennukseen osunut raketti haavoitti 14-vuotiasta tyttöä jalkoihin, 15-vuotias poika haavoittui kasvoihinsa, ja 52-vuotias mies sai sirpaleen osuman rintaansa, hän on kohtalaisessa kun…