Posts

Showing posts from October 11, 2015

PERJANTAI 16.10.15

PERJANTAI 16.10.15 1.SÄÄENNUSTEET lupaavat tälle ja huomiselle päivälle aurinkoista ja lämmintä säätä. Sunnuntaina taivas saa uudelleen osittaisen pilvipeitteen lämpötilan hieman laskiessa, mutta pysyenä kohtuullisissa rajoissa. LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 18 -30; Tiberias 22 -35; Suolameri 26 -34; Eilat 24 -36 +C-astetta.- Maanantaiksi ennustetaan 18 -27 asteen lämpötilaa ja puolipilvistä säätä. Kinneretin vedenpinta laskee 0.5 sm päivässä.
2.YKSITTÄISIÄ hyökkäyksiä tai niiden yrityksiä tapahtuu edelleen eri puolilla Israelia, mutta vain Gazasta on yritetty tehdä joukkoryntäyksiä Israelin puolelle pystyen leikkaamaan aukkoja juuri tehostetun turvallisuusaidan. Aidan läpi päässeet on palautettu omalle puolelleen pyrkien käyttämään vain mellakantorjuntaan tarkoitettuja välineitä, mutta välttäen kovien patruunoiden käyttämistä. Juudean ja Samarian alueilla ei vastaavaa ryntäystä ole tapahtunut. Jerusalemin Temppelivuorella nuoret arabit pyrkivät kivittämään Vuorella nousseita poliis…

KESKIVIIKKO 14.10.15

KESKIVIIKKO 14.10.15 1.PÄIVÄ alkoi viileähkönä ja sumuisena ennusteen luvatessa puolipilvistä säätä, mikä voinee toteutuakin, vaikka puoli seitsemän maissa taivas on kokonaan vetisen näköisten pilvikerrosten peittämä. Sateita ei kuitenkaan luvata tälle päivälle eikä lähipäivinäkään. Ilma oli aamulla suhteellisen viileän ja kostean tuntuinen, vaikka lämpöä oli ennusteen ja oman mittarimme todisteen mukaan 18 astetta. Syksyn säät alkavat pukata esiin ihan ajankohdan mukaisesti, mutta eilen iltapäivällä oli lämpöä 30 astetta ja aurinko tuntui polttavan kuumalta. Tänään luvataan 28 astetta pääkaupungin alueella, maan pohjois- ja eteläosissa selvästi yli 30 astetta.
LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 18 -28; Tiberias 24 -36; Suolameri 29 -36; Eilat 25 -37 +C-astetta. Puolipilvisyys jatkuu koko ennusteajan, mutta sapatin tienoille voi tulla paikallisia vesikuuroja, mutta ei yleistä sadetta. Kinneretin pinta laskee 0.5 sm päivässä, Suolameren pinnan laskua ei uskalleta edes arvioida.
2.PA:n ja I…

SUNNUNTAI 11.10.15

SUNNUNTAI 11.10.15 1.UUSI viikko alkoi kosteana ja suhteellisen lämpimänä sateitten loputtua tällä erää. Osittainen pilvisyys jatkunee ennusteiden mukaan ainakin kesiviikkoon saakka. Lämpötila noussee tänään 30 asteen tienoille ennusteen mukaan nousten myös yölämpötilojen osalta, jotka pysyttelevät 16 ja 20 asteen tienoilla. Säätila on kuitenkin yhtä epävakainen kuin poliittinen tilanne Lähi-Idässä, ja nopeita muutoksia on odotettavissa sateineen ja tuulineen.
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 18 -30; Tiberias 24 -37; Suolameri 27 -36; Eilat 24 -36 +C-astetta. Lämpötilan viileneminen alkaa tiistaina siten, että keskiviikoksi luvataan 27 astetta Jerusalemissa vaikka taivaankasi selkeneekin.
2.UUTISRAPORTTIEN otsikot huutavat kuin hädissään terrorin uhrilukujen kasvamisesta. ”Kymmenen haavoittui terrori-iskujen jatkuessa maanlaajuisesti”, kertoo Jerusalem Postin etusivun ykkösotsikko. Alaotsikossa lisätään: Israelilaisia pahoinpideltiin pääkaupungissa ja Länsirannalla; Kolme terroristia sai su…