Posts

Showing posts from December 30, 2018

TORSTAI 03.01.2019

TORSTAI 03.01.2019
01. Pääministeri Netanyahu sai Trumpin hallitukselta lähes kaiken, mitä hän halusi, kertoo korkea israelilainen virkailija Netanyahun (Bibin) ja USA:n ulkoministeri Mike Pompeon keskustelujen jälkeen Brasiliassa.

Virkailija kertoi Pompeon hyväksyneen seitsemän kahdeksasta Bibin tekemistä esityksistä, mikä antoi Israelin johtajalle aiheen tuntumaan, että juutalainen valtio pystyy vaikuttamaan USA:n politiikkaan määrätyillä alueilla.
Nimeltä mainitsematon virkailija hämmästeli sitä, että Netanyahu sai tiistaina pidetyssä Pompeon ja Bibin tapaamisessa myöntävän vastauksen lähes kaikkeen, mitä hän pyysi, kuten arvostettu lähde kertoi Jerusalemissa.

Israelin pääministeri kertoi Brasilian pääkaupungissa lehdistötilaisuudessa, joka pidettiin ennen Pompeon ja Bibin tapaamista, mutta Presidentti Jair Bolsonaron virkaan vihkimisen jälkeen, että tapaamisessa tullaan keskustelemaan USA:n joukkojen vetämisestä Syyriasta, sekä Iranin yrityksistä perustaa pysyviä tukikohtia jo…

TIISTAI 01.01.2019

TIISTAI 01.01.2019
01. Tänään tiistaina vuoden 2019 ensimmäisen kuun ensimmäisenä päivänä, heprealaisen ajanlaskun mukaan kolmantena Tevet-kuuta, lämpömittarin osoittaessa kahdeksan lämpöastetta taivaankannen ollessa osittain pilvien peitossa, olemme aloittelemassa aikajaksoa, jota monet odottavat pelon sekaisin tunnelmin, ja Israelin pääministeri Netanyahun jatkaessa virallista vierailuaan Brasiliassa, jossa hän on tavannut ja tavannee valtioiden päämiehiä ja muita merkkihenkilöitä.

Tänään hänen pitäisi tavata Brasilian presidentin Jair Bolsonaron virkaan vihkimis-tilaisuuden aikana jossain välissä USA:n ulkoministerin Mike Pompeon.

02. Netanyahu totesi Rio De Janeirossa journalisteille, "ettei hän eroa virastaan mahdollisen syytteen kuulemisen aikana, eikä se lopu, ennen kuin minun kantani on myös kuultu".
Pääministeri Netanyahua epäillään rikollisesta toiminnasta kolmessa eri tapauksessa, mutta hän vakuuttaa, että "hän on syytön poliisin suosituksista huolimatta&qu…

SUNNUNTAI 30.12.2018

Image
SUNNUNTAI 30.12.3018
01. Israelin kiemurainen poliittinen kartta tuli lauantaina entistäkin sotkuisemmaksi Jewish Home puheenjohtajan, opetusministeri Naftali Bennettin ja oikeusministeri Ayelet Shakedin ilmoitettua uuden puolueen perustamisesta. He eroavat entisestä Beit Yehudi puolueestaan, johon he ovat kuuluneet kuusi vuotta. Uuden puolueen nimeksi he ilmoittivat HaJamin HaDashah (uusi oikeistopuolue). Kolmantena perustajajäsenenä on Beit Yehudan ke. Shuli Moalem, joka varmistaa puoluevarojen seuraavan uuteen puolueeseen.

Bennettin ja Shakedin päätös yllätti useimmat, vaikka sitä on suunniteltu ja muotoiltu usean vuoden ajan. Lopullinen niitti päätökselle iskettiin viime kuussa pääministeri Netanyahun ahdettua heidät nurkkaan todettuaan, että tilanne oli silloin liian sensitiivinen uusiin vaaleihin, vain kääntyäkseen ympäri joulukuussa, mikä pakotti pääministerin myöntymään ennenaikaisiin vaaleihin.

JP:n artikkelin mukaan he ovat liian kunnianhimoisia pysyäkseen Netanyahun taust…