Posts

Showing posts from December 23, 2018

TORSTAI 27.12.2018

Image
TORSTAI 27.12.2018
01. Merry Christmas otsikoi Jerusalem Post 23.12. julkaisemansa pääkirjoituksen.
Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että JP:n toimituskunta tai sen päätoimittaja Yacov Katz olisivat nähneet valon, mutta sen sanoma on kuitenkin tärkeä kristityille, ei vain paikallisesti vaan maailmanlaajuisesti.

Pääkirjoitus perustuu Englannin kirkon johtajan, Canterberryn arkkipiispan Justin Welby kirjoitukseen Sunday Telegraph lehdessä, jossa hän toteaa: "Uskomme syntymäkohdussa kristillinen yhteisö on välittömän häviämisuhan alla". Hän sanoo tilanteen olevan pahimman sitten Mongolien hyökkäyksistä 13. vuosisadalla.

Egyptin hallitus ahdistaa kristittyjä, mikä on johtanut heidän ennätykselliseen muuttamiseensa maasta.
Libanonin kristityt pelkäävät Hizbullahin vallan kasvua maassaan, mihin liittyy Syyrian pakolaisten virta.
Turkin kristityt kokevat myös maansa hallituksen painostuksen.
Irakin kristitty kansa on lähes täysin tuhottu, mutta jäljelle jääneet yrittävät kuite…

SUNNUNTAI 23.12.2018

SUNNUNTAI 23.12.2018
01. Joulunkellojen kilahdukset näyttävät hukkuvan sotarumpujen pärinään, ainakin mikäli HalTurnerradioshow:n julkaisemaan raporttiin on uskomista.

Raportin mukaan Ukraina parlamentille (Ukraine Rada) esiteltiin 21.12.2018 ke. Vitaliy Nikolayevichin laatima lakiesitys, jolla julistetaan sota Venäjää vastaan, ja katkaistaan diplomaattiset ja liikenne suhteet Ukrainan ja Venäjän välillä, kuten raporttiin liittyvässä linkissä (Draft resolution on the appeal) todetaan.

HalTurner raportissa todetaan, että "vain itsetuhoinen maaninen, poissa järjiltään oleva henkilö voi esittää sellaista Ukrainan lainlaatijoille, eikä kukaan täysissä järjen voimissaan oleva voisi edes ajatella esittävänsä sellaista, ellei hänelle olisi annettu täysiä vakuuksia NATO:n ja USA:n tuesta".

Venäjä on aiemmin tehnyt täysin selväksi, että jos Ukraina aloittaa sotilaalliset toimet venäjää-puhuvia Donetskin ja Luhanskan provinssia vastaan Ukrainan itäosassa, Venäjä tulee puuttumaan si…