Posts

Showing posts from September 1, 2013

PERJANTAI 06.09.13

Perjantai 06.09.13
Julkaistu perjantai, 6.9.2013 , kirjoittanut Gavriel Eskel

Hyvät ystäväni, käyn seuraavassa kursiivisesti läpi aamunb tärkeimpiä otsikoita.

1. USA:n YK:n lähettiläs Samantha Power sanoi eilen New Yorkissa, ettei Venäjä tue USA:n suunnitelmia iskeä Syyriaan, vaikka todistetaan, että Assadin armeija on käyttänyt kemiallisia aseita Damaskokossa 21.08.Hän syytti edelleen, attä Venäjä pitää YK:n turvallisuusneuvostoa panttivankinaan, eikä usko presidentti Putinin vakuutuksiin. Obama pyrki saamaan kannatusta suunnitelmalleen G-20 konferenssissa, mutta sekä YK:n pääsihteeri Ban ki-Moon että EU-maat ja paavi Francis I vastustavat hyökkäystä Syyriaan ja vaativat neuvotteluja. (Times of Israe)

2. USA:n senaattori Mike Lee, joka näki Obaman todisteet Syyriasta, sanoo, että ne voivat todistaa Assadin käyttäneen kemiallisia aseita – vaikka ei ole vakuuttunut siitä – muttavastustaa suunnitelmaa iskeä Syyriaan, sillä hän ei haluaisi sotkea Yhdysvaltoja uuteen sotaan Lähi Idässä…

KESKIVIIKKO 04.09.13

KESKIVIIKKO 04.09.13
1. TÄNÄÄN keskiviikkona, syyskuun neljäntenä päivänä, juutalaisen uuden vuoden no 5774 aattona, juutalainen kansa valmistautuu uuden 12 kuukautta kestävän aikakauden alkamiseen mieli täynnä epävarmuutta ja –tietoisuutta ellei peräti pelkoakin siitä, mitä tämä ajanjakso tuo tullessaan. Mutta juutalainen kansa on vuosisatoja kestäneen vaeltamisensa aikana kansojen erämaassa oppinut katsomaan tulevaisuuteen uskoen ja luottaen siihen, että Hän, joka ohjailee kansojen kohtaloa, on luvannut myös näin: ”Älä pelkää Minun kansani, joka Siionissa asut, Assyriaa, kun hän sinua vitsalla lyö ja kohottaa sauvansa sinua vastaan Egyptin tavalla”. (Jes.10:24)
Inhimillisesti asioita tarkastellen israelilaisilla on täysi syykin tuntea olonsa ellei turvattomaksi ainakin epävarmaksi. Kun katsoo Lähi Idän karttaa, Israeliksi kutsuttu vähäinen maarepale Välimereen viettävällä rinteellä Jordanjoen ja Välimeren välissä on vaikeasti erotettavissa islamin meren kyljessä, jossa sitä vierok…

TIISTAI 03.09.13

TIISTAI 03.09.13
1. PRESIDENTTI Barack Obaman yllättävä päätös siirtää Syyriaa vastaan suunniteltua iskua antaakseen kongressille mahdollisuuden keskustella kysymyksestä ja tehdäkseen päätöksen sen tukemisesta tai hylkäämisestä, on aiheuttanut lukuisia kysymyksiä: Mikä oli päätöksen todellinen aiheuttaja, pelkuruus vai diplomaattiset taustatekijät, joita ei ole paljastettu medialle. Obama sanoo tulleensa päätökseen 45 minuutin kävelyretken aikana todeten, että armeijan komentajan Martin Dempseyn vakuutukset, ettei ajankohdan siirtäminen muutamalla päivällä tai viikolla ole merkittävä sotilaalliselta kannalta, vaikuttaneen päätökseen. Israelissa asiantuntijat kuitenkin katsovat sen antavan Assadin armeijalle aikaa siirtää arkoja laitteistoja ja aseita pois potentiaalisista hyökkäyskohteista, ja toisaalta herättävän negatiivisia päätelmiä Obaman kyvystä tehdä ratkaisevia päätöksiä ja toimia niiden mukaan.
YHTENÄ syynä mainitaan operaation mahdollinen eskaloituminen paikalliseksi soda…
MAANANTAI 02.09.13
1. USA:N presidentti Barack Obaman epäröinti ja aiemmin antamansa vakuutus toimimia päättäväisesti Syyrian kemiallisten aseitten käyttämistä vastaan on saanut hämminkiin ei vain hänen hallituksensa jäsenet vaan arabimaailman ja ennen kaikkea Israelin, jossa odotettiin ja toivottiin hänen päättävän nopeista iskuista Assadin hallituksen komento- ja valvonta-keskuksia sekä strategisia kohteita vastaan. Operaation siirto kysymyksen ratkaisemisesta kongressissa on sekin aiheuttanut hämminkiä, sillä hän antaa ymmärtää, että USA iskee Syyriaan vaikka kongressi olisikin sitä vastaan. Jos hän on päättänyt näin, miksi sitten alistaa kysymys kongressiin? Vain ajan voittamiseksi? Odottaako hän, että jokin yllättävä käänne maailman tilanteessa voisi poistaa asian ohjelmasta? Ehkä G-20 kokous?
USA lähettää ydinkäyttöisen emälaivan USS Nimitzin ja muita aluksia Punaisellemerelle tukemaan mahdollista Syyrian rankaisuretkeä. USA:n viranomaiset vakuuttavat, että Nimitz ja sen saatt…

SUNNUNTAI 01.09.13

SUNNUNTAI 01.09.13
1. USA:N presidentti Barack Obama ilmoitti eilen tehneensä päätöksen, että USA. tulee iskemään Syyriaan rangaistakseen presidentti Bashar Assadia kemiallisten aseitten käyttämisestä milloin vain, päivien. viikkojen, tai kuukausien aikana, mutta samalla hän ilmoitti, että hän tarvitsee kongressin päätöksen asiassa. Hän antoi ymmärtää, että päätös hyökkäyksestä toteutuu, oli kongressin päätös kielteinen tai myönteinen. Tämä on varsin outo tapa ilmoittaa sodan aloittamisesta, mitä amerikkalaiset kolumnistit ja analyytikot ovat kritisoineet. He sanovat, että Obama ottaa tällä itselleen tutkijan, käsittelijän ja tuomarin sekä tuomion täytäntöönpanon suorittajan aseman. Toiseksi he kritisoivat sitä, että Obaman ilmoitus vain kosmeettisesta näpäytyksestä Assadin sormille antaa vastustajille väärän kuvan USA:n aikomuksista ja rohkeudesta taistella oikeuden puolesta ja seistä päätöksensä takana.
USA:n kongressin edustajat toteavat, että Obaman tapa toimia on amatöörimäine…