Posts

Showing posts from February 21, 2010
PERJANTAI 26.02.10

1. PA:N PÄÄNEUVOTTELIJA Saeb Erekat julkisti joulukuussa 2009 dokumentin nimeltä ”Poliittinen tilanne USA:n ja Israelin hallituksen sekä Hamasin jatkuvan Gazan vallan-kaappauksen näkökulmasta.” Hän esittelee siinä muutamia väkivallattomia tapoja osoittaa mieltä rauhankeskustelujen jatkuvan siirtymisen vuoksi.

EREKAT esittää, että PA voisi lopettaa turvallisuusyhteistyön Israelin kanssa. Tämä tarkoittaisi USA:n kouluttamien turvallisuusjoukkojen hajottamista siinä muodossa, kuten ne nyt ovat. Mikä rooli niillä tulisi olemaan sen jälkeen jää arvailujen varaan, mutta on luultavaa, että ne muodostettaisiin uudelleen toisessa kokoonpanossa ja tehtäväkentässä.
TOISEKSI Erekat esittää Oslon sopimusten vuodelta 1993 romuttamista, mikä tarkoittaisi kaikkien Israelin ja PA:n välisten sopimusten raukeamista. Hän esittää jopa, että PA hajotettaisiin, mikä toisi kaaoksen alueella ja pakottaisi IDF:n ulottamaan valvontansa kaikkialle Juudeassa ja Samariassa, myös PA:n nyt…
TORSTAI 25.02.10

1. HALLITUKSEN perinnesuunnitelman johdosta jatkuneet mielenosoituksen Hebronissa alkaessa laantua palestiinalaiset valmistautuvat uuteen mielenosoitukseen Goldsteinin suorittaman – tai hänen nimissään suoritetun, salaliittoteoria elää edelleen – massamurhan 16.muistopäivänä tänään torstaina.
Kuten yleisesti uskotaan ja julkisesti on kansalle kerrottu, Amerikasta Israeliin muuttanut lääkäri Goldstein surmasi helmikuun 25. päivänä 1994 automaattiaseellaan 29 muslimia, jotka olivat kokoontuneet rukoilemaan Patriarkkain mausoleumirakennukseen rakennettuun moskeijaan. Lisäksi 150 muuta muslimia haavoittui, ennen kuin muslimit nuijivat hänet kuoliaaksi. Tilanteeseen liittyy epäselvyyksiä, kuten kysymys, miten hän pystyi vaihtamaan lippaan aseeseensa ilman, että läsnäolijat olisivat pystyneet estämään ampumisen.

ANTAAKSEEN oman vakuuttavan lausuntonsa paikan liittymisestä juutalaisuuteen - onhan se toiseksi tärkein kohde juutalaisille Temppelivuoren jälkeen – Hebron…
KESKIVIIKKO 24.02.10

1. PA:N PUHEENJOHTAJA Mahmoud Abbas kiihottaa palestiinalaisia uskonsotaan Israelia vastaan. Hän puhui eilen EU:n parlamentin kokouksessa Brysselissä, kaksi päivää sen jälkeen, kun Israelin hallitus hyväksyi Netanyahun laatiman kansallisen perinne-suunnitelman, johon oli lisätty Machpelan hautamonumentti Hebronissa sekä Rachelin hautakammio lähellä Betlehemiä. Suunnitelman mukaan perinnekohteita kunnostetaan ja ylläpidetään 600 miljoonalla shekelillä, koska hoidon puutteessa ne ovat vaarassa rappeutua. Molemmat lisätyt kohteet ovat juutalaisuuden tärkeimpiä ja muistorikkaimpia historiaan kiinnittyneitä kohteita Abrahamin ajoilta lähtien 4000 vuotta sitten.

JA MITÄ PA:n puheenjohtaja, ei uskonnollisena muslimina tunnettu Abbas, jonka mandaatti päättyi 24. tammikuuta 2009, julisti EU:n parlamentaarikoille?
Abbas julisti puheessaan, että Netanyahun suunnitelma voi aloittaa kolmannen intifadan ja uskonsodan: ”Tämä on vaarallinen provokaatio. Israel otti nämä as…
TIISTAI 23.02.10
1. EU:N ULKOMINISTERIT Brysselissä miedonsivat julkilausumaansa Dubaissa käytetyistä EU-maitten ilmeisesti väärennetyistä passeista. Alkuperäinen versio, joka julkistettiin EU:n tarkkailijan Web-sivulla, luonnehti Dubain surmaa ”lain ulkopuoliseksi surmaamiseksi” (extra-judicial killing), mikä ei sisältynyt lopulliseen lausuntoon.

ULKOMINISTERIEN lausunnossa ei suoraan viitattu Israeliin Hamas-johtajan Mahmoud Mabhouhin surmatyön tekijäksi. Siinä kiitetään Dubain viranomaisten työtä surman selvittämiseksi ja pyydetään kaikkia valtioita avustamaan tutkimuksissa.
Lausunnossa vakuutetaan, että EU tulee työskentelemään varmistaakseen EU kansalaisten luottamuksen EU:n jäsenmaitten passien uskottavuuteen. Sen mukaan EU passit ovat luotettavimpien passien joukossa maailmassa täyttäen täysin kansainväliset standardit.
Siinä viitataan, että EU passeihin liittyy fyysisiä turvallisuustakeita väärentämisen ja väärinkäytön estämiseksi. (JP)

2. ULKOMINISTERI Avigdor Li…
MAANANTAI 22.02.10
1. JOUKKO juutalaisia, joita JP:n artikkelin kirjoittajat T Lazaroff ja Y Lappin kutsuvat ”oikeistolaisiksi”, meni sunnuntaiyönä Jerikoon, jonne pääsyyn tarvitaan armeijan lupa. Joukko oli kaikkiaan 80 hengen suuruinen, mutta 35 heistä linnoittautui tyhjillään olevaan vanhaan Naaran synagogaan kieltäytyen lähtemästä pois. Lopulta armeijan sotilaat joutuivat saatuaan lisävoimia raahaamaan heidät sieltä pois. Pidätettyjen joukossa oli pari naista ja muutama alaikäinenkin. He pystyttivät Israelin lipun synagogan viereen.
Suurempi 45 hengen joukko pyrki pääsemään toiseen tyhjillään olevaan Shalom Al-Israel synagogaan, mutta sotilaat pystyivät estämään sen ja joukko hajaantui itsestään.

PIENEMPI ryhmä meni Jerikoon Mooseksen kuolinpäivänä, juutalaisen kalenterin mukaan 7. Arad-kuuta. He sanoivat, että juutalaisina heillä on oikeus liikkua vapaasti heille ikuiseksi omaisuudeksi luvatussa maassa. On tarkoituksellista Jumalan lupauksen häpäisemistä tapa, millä Oslon …
SUNNUNTAI 21.02.10
1. DUBAIN poliisi: ”Pian meillä on todisteet, että Mossad surmasi Mabhouhin”. Dubain surmaa tutkivat viranomaiset ilmoittivat eilen, että se tulee pian julkistamaan löytämänsä pitävät todisteet. Sen todisteiden kärjessä lienevät operaatioon osallistuneitten tekemän luottokorttiostokset ja puhelut kännyköitten kautta. Dubain poliisin mukaan operaatioon osallistuneet 11 henkilöä tulivat maahan väärennetyillä passeilla. Poliisin julkistamassa lausunnossa kiinnittyy huomio siihen, että poliisi katsoo pääasialliseksi tehtäväkseen todistaa, että surmatyön teki Mossad, eikä surmaajien henkilöllisyyden paljastaminen.

DER SPIEGEL lehti Saksassa kertoi lauantaina, että operaatioon osallistuneen käyttämä Saksan kansalaisen Michael Bodenheimerin passi oli aito, eikä väärennetty. ”Israelin kansalainen Bodenheimer teki anomuksen Saksan passin saamiseksi 2009.” Der Spiegelin mukaan hän esitti passitoimistossa vanhempiensa avioliittotodistuksen ja israelilaisen passin vuodelt…