Thursday, August 29, 2019

TORSTAI 29.08.2019


TORSTAI 29.08.2019
01. Ennen Varsinaisten uutisraporttien käsittelyä haluan esitellä Teille ”Before its news” julkaiseman videokoosteen, sopivilla Raamatun lauseilla varustetun, 10.39 minuuttia kestävän videon, ”God wants you to see this /Jumala haluaa sinun näkevän tämän, ”rakkauskirje Jumalalta sinulle”. ”Sinä et ehkä tunne Minua, mutta Minä tiedän sinusta kaiken”. (Ps.139:1) (End time Productions)

Suosittelen, sillä vaikka et osaisikaan kieltä, voisit keskeyttää videon kunkin Raamatunlauseen kohdalla, etsiä tekstissä esitetyn jakeen omasta Kirjastasi, ja jatkaa sen jälkeen videon seuraamista seuraavaan jakeeseen.
https://beforeitsnews.com/spirit/2019/08/god-wants-you-to-see-this-2516089.html,

02. Ennen aamun valkenemista Beirutissa, Dahiyehin lähiössä tapahtunut kahden drone-koneen tuhoutumisen ympärille koostuneet epäselvyydet alkavat saada järjellistä selitystä ja sisältöä.

ToI:n julkaiseman artikkelin mukaan yksi helikopterin tapaan lentävän drone rysähti maahan ja joutui Hizbullahin asiantuntijoitten käsiin.
Toinen drone räjähti ilmassa, aiheuttaen melkoista vahinkoa ympäristössä ja aiheuttaen siellä tulipalon.

Hizbullah ja Libanonin hallitus syytti drone-hyökkäyksestä Israelia. Israelin hallitus kieltäytyy kommentoimasta, ja useat analyytikot epäilevät, että iskun tehneet dronet olivat iranilaisia, eivät israelilaisia, sillä vuoden 2006 sodan jälkeen IDF on välttänyt hyökkäämästä Hizbullah/Iran kohteisiin Libanonissa.

Libanonilainen media esitti tiistaina, että drone lähetettiin ilmaan 8 km:n päässä iskukohteesta, viitaten siihen, että ne lähetettiin joko Libanonista tai mereltä.

Hizbullah toteaa lausunnossaan, että dronen räjähdys vahingoitti sen media-keskuksen toimitiloja, mutta se oli vain yritys peittää tosiasioita.

Tiistaina Times britti-uutislehti raportoi, että iskun kohteina olivat kaksi sälelaatikkoa, joissa oli Hizbullahille tarkoitettuja materiaaleja, joilla Hizbullahin ohjelman mukaisesti voidaan muuntaa tavanomaiset epätarkat ohjukset täsmäohjuksiksi, ja joihin oli valmiiksi asennettu aiottujen kohteiden koordinaatit Israelissa, mutta ne molemmat vahingoittuivat drone-iskussa.

Uutisraporteissa on aiemmin kerrottu Hizbullahin ohjelmasta muuntaa tavanomaisia ohjuksia Iranin antaman avustuksella, mutta että vain pieni määrä ohjuksia on pystytty ajanmukaistamaan (update) täsmäohjuksiksi.
Hizbullahin update-ohjelman onnistuminen moninkertaistaa sen kykyä aiheuttaa korvaamatonta tuhoa Israelin strategisille avainkohteille ja siviiliyhteisöille.

Tiistai-iltana hepreankieliset medialähteet raportoivat tarkentavaa informaatiota Beirutin drone-iskun kahdesta kohteesta – erikoisrakenteisesta teollisesta sekoittajasta ja toisesta ATK-ohjelmoidusta valvontayksiköstä.

Näiden lähteiden mukaan erikoisrakenteinen, hienomekaaninen sekoittaja oli iskun merkittävin kohde, sillä se on välttämätön ballistisissa ohjuksissa käytetyn kiinteän polttoaineen valmistamiseksi. Tämä sekoittaja (mixer) oli ainoa laatuaan Libanonissa, ja sen menetys lähes korvaamaton vahinko Hizbullahille.

Tämä sekoittaja laite, - tunnettu nimellä vertical planetary mixer – on armeijoiden ja avaruusohjelmien käyttämä ohjelma kiinteän polttoaineen valmistamiseksi. Prosessin hienovaraisuus vaatii, että laite täytyy valmistaa erittäin tarkkojen mittojen ja ohjeiden mukaan, ja siksi sen valmistaminen on vaikeaa.

Hizbullah tarvitsee kiinteää polttoainetta ballististen ohjusten valmistamiseksi Libanonissa Beirutin ulkopuolella sijaitsevassa tehtaassa.
Drone-isku vahingoitti mixer-laitteen käyttökelvottomaksi, aiheuttaen Israelin laskelmien mukaan ainakin vuoden viiveen Hizbullahin ohjelmaan.

Drone-iskun toinen kohde oli ATK-järjestelmään sidottu valvontayksikkö, jolla vanhentuneet ohjukset voidaan ajanmukaistaa (uddate) täsmäohjuksiksi.

Hizbullah tarkensi tiistaina aikaisempia tietojaan todeten, että molemmat dronet oli varustettu n. 5.5 kg:n räjähdysaineella, mutta toinen niistä ei räjähtänyt teknisen virheen johdosta. Tämän Hizbullahin expertit hajottivat, todeten, ettei se ollut tarkoitettu vain vakoilun vuoksi, sillä siinäkin oli 5.5 kg:n räjähdyspanos.

Hizbullah uhkaa vastaiskuilla, mutta ei vielä halua sotaa, koska se ei ole valmis siihen. Ilmeisesti drone-iskut muuttivat sen aiemmat taistelusuunnitelmat.
Hizbullah on USA:n määrityksen mukaan terrorijärjestö, ja sillä on merkittävä rooli Syyrian tulevaisuudesta päätettäessä.
https://www.timesofisrael.com/report-drone-strike-will-delay-hezbollah-missile-program-by-at-least-a-year/,

On syytä hämmästellä Israelin vakoilun korkeaa tasoa, että se pystyi saamaan vihjeen Iranin toimittamien kahden sälelaatikon tulemisesta Dahiyaan odottamaan kuljetusta tehtaaseen, jossa niitä odotettiin kuumeisesti Hizbullahin ohjelman toteuttamiseksi.

Myös Libanonin presidentti Michel Aioun määrittely Iranin toimitusten tuhoamisesta Beirutissa sodanjulistukseksi, on farisealainen, sillä Hizbullah on niin suuresti sisällä Libanonin hallituksen toiminnassa, että hän on varmaan tietoinen sen toimista.

03. Haaretz käsittelee artikkelissaan nimellä ”Israel´s Modern–day Sodom and Gomorrah” tilannetta Lakiyan beduiinikylässä, joka ehkä on laajennettavissa muihinkin Beduiini-kaupunkeihin ja -kyliin.

Meirav Arlosoff toteaa artikkelinsa aluksi, että Lakiyan beduiinikylä on suuresti korruptoitunut, eikä toimi ollenkaan modernin yhteiskunnan periaatteiden mukaan.
”Eikä hallitus näytä välittävän”.

Klaanien välistä sotaa ja erimielisyyksiä ratkotaan usein tuliaseilla, josta esimerkkinä on elokuussa Sliman ja Aziza Albaridin, molemmat 37-vuotiaita, murha autoonsa Negevissä sijaitsevassa Lakiyan kaupungissa. Heidän 8-vuotias poikansa todisti tilanteen mutta säilyi hengissä.

Poliisin lausunnon mukaan murhan ainoa motiivi on kahden klaanin välien selvittely.

Murha tapahtui vajaa kuukausi sen jälkeen, kun valtion tarkastaja oli julkistanut raporttinsa Lakiyan kaupungin virkamiehistä.
Raportti oli ”kirotuin, mitä tarkastajan toimisto on koskaan julkistanut, määritellen kaupungin Sodoman ja Gomorran kaupunkien kaltaiseksi”.

”Sliman ja Aliza Albarinin ra´asta murhasta huolimatta tarkastajan raportti ei herättänyt ansaittua huomiota sosiaalisessa mediassa ja joutui pian unohduksiin”.

”Lakiyah on Israelin tunnetuin beduiinikaupunki, asukkaita on 14 000 virallisesti ja toiset 4 000 asuvat kaupungin alueella ilman rekisteröintiä, mutta nauttivat kuitenkin sen sosiaalipalveluista. Sen on kansallisen sosiaalitaloudellisen mittapuun mukaan pohjalla”.

Valtiontarkastajan raportissa listaamat puutteet kaupungin palveluissa herättävät enemmän itkua kuin naurua: ”Ei puistoja eikä leikkikenttiä: ei kunnollista infrastruktuuria eikä liikenneväyliä, joita voitaisiin kutsua kaduiksi”.

Muutamat julkiset laitokset ovat joutuneet korruption uhreiksi.
Talonrakennusministeriö myönsi kaupungille varoja urheilukeskuksen rakentamiseksi, mutta pian valmistumisensa jälkeen se rappeutui hoidon puutteesta. Valiontarkastajan raporttiin liitetyissä kuvissa ilmenee, että ”tuolit on revitty paikoiltaan; pesuhuoneet on rikottu sirpaleiksi, ja laskettu katto on romahtanut”.

”Äskettäin valmistunut esikoulurakennus on ryöstetty perustuksiaan myöten, ja erilliset tilapäiset luokkarakennukset on poltettu”.

Kaupungin virkailijat eivät katsoneet aiheelliseksi informoida poliisia vandalismista tai asettaa vartijoita – tosin sopimus oli tehty vartiointiliikkeen kanssa, mutta vartijoita ei ole asetettu paikoilleen, ja heidän palkkansa maksettiin eri klaaneille suojelurahaksi.

”Lakiyan asukkaat ottivat sähköä ja vettä kaupungin kaapeleista ja johdoista. Sähkövarkaus oli niin yleistä, että viidennes kaupungin varoista meni sähkölaskuihin, eivätkä virkailijat puuttuneet siihen”.

Listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta verojenkanto on sekin olematonta eikä kaupungissa toimivia liikelaitoksia veroteta eikä rekisteröidä – kahta lukuun ottamatta.
Veroja voidaan yrittää koota vain kilpailevan klaanin jäseniltä.

Kaupungin virkailijoita ei vaihdeta vaalien, vaan klaanien välisten sopimusten perusteella, eivätkä asukkaat ole pystyneet vaikuttamaan asiaan.

”Valtio on pyrkinyt avustamaan asettamalla varoja kaupungin käyttöön, mutta Lakiya on pystynyt saamaan niistä käyttöönsä vain 55 %, eikä valtio ole aktiivisesti pyrkinyt saamaan beduiineja valtion tukemiin johtajuusohjelmiin”.
https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-israel-s-modern-day-sodom-and-gomorrah-1.7761551?=&ts=_1567065352686,

04. Negevin beduiinit muodostavat Israelin valtiolle tikittävän aikapommin, eivätkä vaaleilla valitut poliitikot, kansanedustajat ja virkailijat näytä tiedostavan tilanteen kehittymistä vaaralliseksi maan turvallisuudelle.

Beduiinit ovat luonnostaan vaeltavia paimentolaisia, jotka eivät välitä maitten välisistä rajoista tai heille asetetuista rajoituksista. He pystyttävät mustan telttansa sopivaksi katsomalleen rinteelle kyselemättä maan omistuksesta. Heidän ajattelutapansa mukaan asuminen jonkin aikaa jollakin alueella riittää vakuuttamaan omistusoikeuden.

Tämä ei kuitenkaan oli laillinen peruste eikä sitä hyväksytä oikeudessa. Länsimaissa koulutetut lakimiehet avustavat beduiineja ja arabeja omistusoikeuden viidakossa, eikä omistusoikeuden väärentäminen ole ollenkaan harvinaista. Turkin ottomaanihallituksen ja brittihallinnon perusteen mukaan Negevin alue on valtion maata (mawat).

Israelin valtio on pyrkinyt saamaan heitä muuttamaan järjestettyihin kaupunkeihin, joissa heille tarjotaan tontteja rakentamista varten, asuntoja kerrostaloissa, infra-struktuuria sekä koulu-ja terveyspalveluja. Samoin koululaitosta on pyritty kehittämään beduiinien tavoitteille sopiviksi, mutta kehitys etenee hitaasti beduiinipäälliköiden vastustuksen vuoksi, peläten arvovaltansa menettämistä.
Moniavioisuus on heillä myös perinne, josta he eivät halua luopua.

Beduiinien lisääntyminen on voimakasta, ja muutaman vuosikymmenen kuluessa heidän lukumääränsä ylittää juutalaisten määrän, ja voivat vaatia itsehallintoa Negeviin.

Negevin beduiinien lukumäärä lähentelee neljännesmiljoonaa, alueen asukkaitten kokonaismäärästä 640 000. Uskonnoltaan Beduiinit ovat valtaosin muslimeja.

120 000 beduiinia asuvat suunnitelluissa yhteisöissä; 90 000 asuvat kylissä ja leireissä, joita ei ole virallisesti tunnustettu eikä rekisteröity. Heidän asuttamansa maa-alue on 530 neliökilometriä, suurin osa Negevin pohjoisosissa. Vaatimuksia omistusoikeuksista he ovat antaneet oikeuksille 587 neliökilometrin alueelta. https://embassies.gov.il/MFA/AboutIsrael/Spotlight/Pages/The-Bedouin-in-Israel.aspx,

05. UUTISIA LYHYESTI

Libanonilaiset lähteet raportoivat, että IDF on paikoittanut jeeppinsä lähelle Libanonin rajaa ja asettanut siihen sotilasta muistuttavan nuken.

Auto on paikoitettu alueelle, josta se näkyy hyvin Libanonin puolelle.
Sen sijaan ei ole selvää. Miksi se paikoitettiin sinne ja mikä on siihen asetettu nukke? Lieneekö sen tarkoituksena ottaa vastaan Nasrallahin lupaamat kostotoimet? Vai ovatko IDF:n sotilaat kieltäytyneet asettumista maalitauluksi, kuten kävi Gazan ajalla? http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268089,

Yaminan johtajistoon kuuluva, opetusministeri rabbi Rafi Peretz reagoi FB:ssa olleisiin henkilökohtaisiin hyökkäyksiin häntä kohtaan sen jälkeen, kun eilen illalla News 13 julkaisi osia luennoista, joita hän piti ”Etzem armeijaan valmistavassa akatemiassa” (Mechina), jota hän johti.

”Olemme ilkeissä hyökkäyksissä arvojamme vastaan. Hyvin ajoitettu kampanja juutalaisuutta ja perintöä vastaan”, Peretz julisti. ”Eilen illalla News 13 yhtyi tekaistuihin uutiskampanjoihin Demokraattisen Unionin taholta. He ottivat osia luennoistani irrallaan yhteydestä käyttääkseen niitä meitä vastaan. Sovellan niitä koulujen opetus-ohjelmaa laatiessani”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268090,

Nauru-valtion Mikronesiassa ilmoitti torstaina tunnustavansa Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi. Järkeviä ihmisiä sielläkin, siunaus heille, jotka tunnustavat Jerusalemin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268084

Tusinoittain arabeja Jerusalemin Issawiyan lähiössä osoittivat mieltään heitellen poliiseja ja median edustajia ilotulitusraketeilla ja kivillä. Median edustajat valittivat joutuneensa kivisateeseen, vaikka aina he haluavat eturiviin saadakseen hyviä kuvia.
Kivittäminen on kuitenkin vähentynyt poliisin toimien vuoksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268086,

Marokon viranomaiset hajottivat NGO-järjestön pystyttämän holokaust-muistomerkin.
Se oli pystytetty ilman vaadittavaa lupaa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268087,

Salainen cyber-attack USA:sta Irania vastaan poisti kriittisen tiedoston, jota iranilaiset olivat käyttäneet hyökkäyksissä öljytankkereita vastaan. Tämä vaikeuttaa toistaiseksi Iranin kykyä suoriin hyökkäyksiin niiden tietoliikenteen häiritsemiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268071,

Ravbbi Yoel Ben Nun ja Shlomo Bar voittivat opetusministerin palkinnon. Opetus-ministeri Peretz sanoi: ”Yhteydet joita teitte ja rakkaus, jota levitetti juutalaisiin kohteisiin, maan aluenäkymät kuvastavat polkua meille kaikille”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268085,

Israelilainen tiedusteluyhtiö sanoo venäläisten hakkerien tunkeutuneen Benny Gantzin käsipuhelimeen. CGI-ryhmä sanoo: ”voimakas ja odottamaton venäläisten hakkerien suorittama hyökkäys tehtiin Gantzin kännykkään, jota emme ole aiemmin kohdanneet”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268080,

Libanonista raportoitiin armeijan tulittaneen israelilaista dronia Libanonin yllä. IDF rauhoittelee tilannetta todeten, etteivät Libanonissa toimivat dronet vahingoittuneet. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268064,

Yair Netanyahu kertoi medialle: ”Likud tulee muodostamaan hallituksen Gantzin johtaman SiniValkoinen puolueen kanssa”, ja että ”pääministeri tulee paljastamaan Ayelet Shakedin yhteydet vasemmistoon”, haaretzin Haim Levinson raportoi eilen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268059,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 19 -31; Tiberias 25 -38; Suolameri 27 -37; Eilat 25 -39 +C-astetta, aurinkoista, ei muutoksia lämpötiloissa.

Israelin judoka Sagi Muki voitti kultaa maailman mestaruuskisoissa keskiviikkona voittaen viimeisen kilpailijansa Belgian Matthias Cassen. Egyptin kilpailija kieltäytyi kättelemästä Mukia neljännesfinaaliottelun jälkeen.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5577171,00.html,
Tuesday, August 27, 2019

TIISTAI 27.08.2019


TIISTAI 27.08.2019
01. Jännitys Israelin ja sen naapurien välinen on noussut huomattavasti viikon vaihteen jälkeen sekä etelässä että pohjoisrajalla.

Israel syyttää Islamic Jihadia Gazassa kolmen raketin ampumisesta Israelin puolelle rajaa sunnuntai-iltana. Iron Dome eliminoi kaksi rakettia, mutta jätti kolmannen rauhaan todettuaan, ettei se aiheuttanut vaaraa ihmisille.

Kolmas raketti putosi Sderotin kaupungissa tielle lähettäen sirpaleita moneen suuntaan ja säikyttäen musiikki-festivaaliin osallistunutta 4000 vierasta, jotka ryntäilivät peloissaan holtittomasti haavoittaen toisiaan.

AIF kävi rangaistusretkellä Gazassa iskien kahteen Jihadin kohteeseen, toinen niistä sen sotilassiiven korkean komentajan toimistotiloihin tuhoten kalustoa.

COGAT koordinaattori kenraalimajuri Kamil Abu Rokon kirjoitti arabiaksi FB:n sivulleen Gazan kansalle tarkoitetun viestin: ”Iranin tahdon mukaan Islamic Jihad heikentää teidän turvallisuuttanne, jonka seuraukset kohdistuvat teihin.”

”Vihamieliset sotaintoilijat - lähellä ja kaukana – vetävät teidät väkivallan tielle ja rauhantilan menettämiseen. Nähtävästi jotkut ryhmät Gazassa mieluummin täyttävät Iranin toiveet kuin omien kansalaistensa odotukset” Rokon kirjoitti.
”Huonontunut turvallisuustilanne johtaa tuhoon ja vahingoittaa Gazan asukkaita”.

Hamasin tiedottaja Hazim Qasim sanoi aiemmin, etteivät Hamas eivätkä muutkaan arabiryhmät Gazassa ole vastuussa viimeisistä raketti-iskuista. Hän syytti Israelia syyn asettamisesta Hamasin hartioille oikeuttaakseen ilmaiskut Gazaan.

Pääministeri Netanyahu pudotti Gazaan toimitettavan polttoöljyn määrän puoleen entisestään maanantaista lähtien. Gazan ainoa sähkölaitos toimii öljyllä.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5575871,00.html,

02. Jerusalem varoitti maanantaina 26.08. välikäsien kautta Beirutia, että mikä tahansa hyökkäys Israelin Golanille tai Galileaan aiheuttaa voimakkaat vastaiskut Israelin taholta. Varoitus toimitettiin Hassan Nasrallahille ja Libanonin armeijan komentajalle kenraalimajuri Joseph Aounille, kuten Debkafilen sotilas- ja tiedustelulähteet toteavat, UNIFILIN komentajan kenraalimajuri Stefano Del Colin kautta.

DF:n artikkelin mukaan ”tämä askel otettiin ponnisteluissa estää jännityskierteen Israelin viikon vaihteen aikana Libanonissa ja Syyriassa suorittamien ennalta ehkäisevien toimien vuoksi kehittymiseksi kontrolloimattomaksi”.

Libanonin presidentti Michel Aoun kuvaili maanantaina Israelin hyökkäyksiä Beirutin eteläpuolelle Dahyan lähiöön ”sodan julistukseksi”. ”Olemme velvolliset käyttämään oikeuttamme puolustaa itsenäisyyttämme, vapauttamme ja alueellista yhtenäisyyttä”.

Israel informoi maanantaina useissa salaisissa diplomaattisissa vastauksissaan Nasrallahia, että niin kauan kuin Hizbullah käy sotaa Israelia vastaan Syyrian maaperältä, hänen taistelijansa jakavat kohtalonsa niiden kanssa, joita IDF on soveltanut heihin sadoissa operaatioissaan Iranin ja sen liittolaisten sotilaihin.

Varoitukseen sisältyi myös uhkaus, että uusissa vihollisuuksissa Israelilla ei ole muuta mahdollisuutta kuin poistaa Hizbullahin valtava ohjusarsenaali, mikä tulisi aiheuttamaan massiivista vahinkoa Libanonille.

USA:n Beirutin lähettiläs Elisabeth Richard järjesti kiireisen tapaamisen presidentti Aoun kanssa tämän antaman ”sodanjulistuksen” jälkeen. Richard varoitti Aounia, että ”hänen jatkuva tukensa Hizbullahille ja sen johtajalle Nasrallahille voi johtaa USA:n Libanonille antaman sotilasavun uudelleen harkintaan”.

Syyrian presidentti Bashar Assad väitti, ettei hän tiedä mitään A- Gods ja Hizbullahin perustamasta tukikohdasta Akrabassa Damaskoksen eteläpuolella, jonne Iran oli koonnut drone koneittensa laivueen valmiina iskemään Israelin Golanille.

Israelin ilmavoimat kävivät lauantai-iltana tuhoamassa nämä tukikohdat ja niihin kootut aseistetut miehittämättömät drone-koneet.
Tyypilliseen tapaansa ”Syyrian presidentti Assad antoi komennon, jolla kielletään ohjusten ampuminen Syyrian alueelta Israelia vastaan”. Siinä ei mainittu muita Israelin vastaisia hyökkäyksiä, kuten maavoimien tunkeutumista Israeliin tai drone-iskuista.

Varotoimina IDF kuitenkin vahvisti suuresti Libanonin ja Syyrian rajojen tuntumassa olevia joukkojaan vieden sinne panssarijoukkoja ja tykistö- ja ohjuspattereita. https://www.debka.com/israel-quietly-warns-beirut-powerful-response-would-greet-an-attack-on-golan-or-galilee/,

03. Beirutissa kahden drone-koneen tuhoutuminen on epäselvää, kenen lähettämiä koneet olivat ja mikä oli niiden tarkoitus. Uutiskuvien perusteella arvioiden ne muistuttavat enemmän iranilaisia, mutta mikä olisi ollut niiden tarkoitus?
Debkafile päättelee artikkelissaan, että koneet olivat israelilaisia.

Debkafile arvioi, että ensimmäinen kone lähetettiin selvittämään Iranin korkeitten sotilasjohtajien liikkeitä, ja toisen tehtävänä oli tuhota auto, johon IRGC:n komentajan Qassem Soleimani oli menossa. Jos se oli tarkoitettu hänen teloittamisekseen, se olisi ollut ensimmäinen julkinen operaatio IRGC:n komentajaa vastaan, ja samalla vakava varoitus Hassan Nasrallahille, että IDF on tietoinen myös hänen liikkeistään.

Soleimani kutsui operaatiota mielenvikaiseksi.

Israel jatkoi Iranin vastaisia operaatioitansa iskemällä drone-koneillaan sunnuntaina voimallisen, Irania tukevan Irakin Hashd al-Shaabin (PMU) sotilassaattuetta vastaan niiden ajaessa Irakin rajakaupungin Al Qaim ohi matkallaan Syyrian rajalle.

Dronet tuhosivat kaksi kuorma-autoa surmaten ainakin 10 PMU:n taistelijaa, heidän joukossaan järjestön korkea upseeri.
DF paljastaa, että drone-iskun kohteena oli PMU:n 45. pataljoona, joka vastaa Iranin aseitten kuljettamisesta Irakista Syyriaan ja Libanoniin Hizbullahille.
Irak kutsuu IAF:n iskuja sodan julistuksena Irakia vastaan.

Aiemmin maanantaina ilmoitettiin libanonilaisiin lähteisiin viitaten, että IAF:n koneet hyökkäsivät PFLP:n kohteita vastaan Bekaan laaksossa lähellä Syyrian rajaa. https://www.debka.com/israel-in-counter-terror-mode-beirut-drone-attack-was-targeted-assassination-strikes-on-lebanese-beqaa-drone-hits-pmu-convoy/,
https://www.timesofisrael.com/troops-in-north-gird-for-possible-reprisal-attack-after-hezbollah-threat/,

04. Hizbullah julkaisi oman versionsa kahdesta drone-koneesta Beirutissa.
Nämä kaksi konetta putosivat Beirutissa Moawwas lähiössä lähellä Hizbullahin Dahiyehin tukikohtaa, mikä johti Hizbullahin varoitukseen vastaiskusta.

”Islamilaisen vastarinnan asiantuntijoitten tutkittua ja hajotettua ensimmäisen dronen, tuli selväksi, että se oli varustettu pommilla, mikä asiantuntevasti suojattiin ja eristettiin.” Lausunnossa todettiin, että ”pommi oli 5.5 kg C4 räjähdysainetta”. Lausunnossa painotetaan, että ”molemmat koneet oli varustettu pommeilla, eikä ensimmäinen kone ollut tiedustelutehtävissä, kuten väitettiin”.

”Ensimmäinen kone putosi teknisen vian vuoksi, toinen kone räjähti ilmassa.” Hizbullahin tiedottaja Muhammad Afif sanoi sunnuntaina, että ”israelilainen kone räjähti ilmassa ja aiheutti melkoista tuhoa ryhmän toimistotiloihin haavoittaen kolmea ihmistä. Toinen kone tuhoutui Hizbullahin tukikohdan Dahiyan alueella aiheuttamatta vahinkoa”.
IDF ei halunnut kommentoida todeten, ”ettei IDF kommentoi vieraita raportteja”. https://www.jpost.com/Breaking-News/Hezbollah-Israeli-drones-were-carrying-explosives-599799,

05. Patrick J Buchanan sano WND:n julkaisemassa artikkelissa, että ”USA:n presidentti Trump on osoittanut useissa lähihistorian tilanteissa, ettei hän halua sotaa Iranin tai sen proxien kanssa”.

”USA ei reagoinut Iranin pudottaman Predator drone-koneen johdosta, eikä ole halukas surmaamaan iranilaisia kostoksi. USA:n lentotukialus Abraham Lincoln ole edennyt Persianlahdelle, vaan pysyttelee turvallisesti Arabianmerellä, eikä USA:lla ole tarpeeksi joukkoja alueella sodan aloittamiseksi”.

Buchanan arvioi, ”ettei sama koske Israelin pääministeri Benyamin Netanyhaua, jolla on runsaasti aiheitta ainakin kiristää jännitystä sodan partaalle saakka”.

Hän viittaa viimeisten päivien aikana vaarallisiin tilanteisiin Libanonissa ja Syyriassa Damaskoksen eteläpuolella, sekä myös Irakissa ja - kuka tietää - sen takanakin. Israel tunnustaa tehneensä vuosien aikana tuhansia operaatioita Syyrian alueella estääkseen Iranin ja sen boxin Hizbullahin levittäytymisen sen pohjoisrajan tuntumaan.

”Netanyahun johtaman Israelin äskeiset toimet ovat aiheuttaneet sodanjulistuksia sekä Libanonissa että Irakissa, joiden alueille viimeiset iskun tehtiin”. Eikä siinä kaikki.

Perjantaina Israelin Gazan rajalle rakentaman turvallisuusaidan varteen kokoontui tulitaukosopimuksen vastaisesti 8 000 Gazan arabia, 71. viikko näiden ”paluumarssien” alkamisesta.
IDF:n pyrkiessä hillitsemään mielenosoittajia, joista jotkut pyrkivät tunkeutumaan aidan läpi Israelin puolelle hyökätäkseen siviiliasutuksiin rajan pinnassa sijaitsevissa juutalaisyhteisöissä, kibbutseissa ja moshaveissa.

Hamasin ”terveysministeriön” mukaan 50 Gazan arabia haavoittui sotilaitten luodeista. 16 kuukauden aikana 200 Gazan arabia on kuollut IDF:n luodeista ja tuhansia on haavoittunut.

USA:n puolustusministeri Mike Pompey otti yhteyttä Netanyahuun luvaten USA:n tukea. Tämä sai joitakin irakilaisia vaatimaan USA:n 5 000 sotilaan poistamista Irakista.

Buchanan vastaa omaan kysymykseensä, ”miksi kauimmin Israelin pääministerinä hallinnut Netanyahu haluaa kiristää jännitystä äärimmilleen, jopa laajentaen sitä aina Iraniin saakka?”

Hän päätyy selitykseen, että jos Netanyahu ei pysty muodostamaan haluamaansa hallitusta syyskuun 17. päivän vaalien jälkeen, hänen uransa on lopussa, ja mikä pahinta, häntä odottavat syytökset korruptiosta ja muista rikoksista.

Vaarana on tietenkin se, että ”virhearvion vuoksi sota syttyy varotoimista huolimatta, ja USA joutuu taistelemaan Israelin sotia”, mitä Trump ei sittenkään halua.
https://www.wnd.com/2019/08/will-bibis-war-become-americas-war/.

06. UUTISIA LYHYESTI

Zehut-puolueen puheenjohtaja Moshe Feiglin, jonka puolue ei gallupien mukaan läpäise vaalikynnystä 3.25 %, sanoo, ettei Bibi on vaatinut häntä vetäytymään vaaleista, tarjoten vastapainoksi jotain ministeriötä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267976,

Voisiko naispoliitikko Ayelet Shaked, jonka puolue ei päässyt Knessetiin viime vaaliessa, nousta uuden Yamina-puolueensa kanssa jopa pääministeriksi?
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267822,

Iran päätti pitää oikeuden tuomion vakoilusta kahta ulkomaalaista, toinen heistä UK:n kansalainen, vastaan, antaen kullekin 10 vuotta vankeutta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267822,

IDF:n sotilaat löysivät aseitten valmistuspajan Beit Liqyassa Binyamin alueella, takavarikoiden sorvipenkin, jolla aseitten osia sorvattiin. 8 arabia epäillään terrorismista ja muista rikoksista ja heidät pidätettiin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267972,

IDF kartoitti Dvir Sorekin murhaajan kotitalon pian seuraava tuhoamista varten. Kartoitus ei sujunut aivan rauhallisesti, kylän asukkaan mellakoivat sotilaita vastaan polttaen autonrenkaita ja kivittäen sotilaita. IDF käytti mellakantorjuntavälineitä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267970,

Netanyahu pyysi SiniValkoinen puolueen johtajan Benny Gantzin luokseen keskustelemaan nykytilanteesta, minkä arvioidaan voivan merkitä valmistautumista laajaan sotilaalliseen operaatioon rajoilla.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267963,

Poliisi tutkii vielä tuntemattoman henkilön ampumia laukauksia Bnei Brakissa asuntokerrostalossa Menachem-kadulla. Kukaan ei haavoittunut ja ampuja(t) pakeni(vat) paikalta kertomatta syytä tulitukseensa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267971,

Poliisia vastaan heitettiin putkipommi Jerusalemissa pääkaupungin pohjoispuolella sijaitsevassa Issawiyan arabikylässä. 2 arabia pidätettiin kuulusteluja varten. Toisessa tapauksessa poliiseja vastaan heitettiin ilotulitusraketteja, poliisi sai lieviä vammoja. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267968,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 18 -31; Tiberias 24 -38; Suolameri 27 -38; Eilat 26 -41 +C-astetta, huomenna samat lukemat.

Sunday, August 25, 2019

SUNNUNTAI 25.08.2019


SUNNUNTAI 25.08.2019
01. PA:n terroristien perjantaina 23.08. Danny lähteellä kauko-ohjauksella laukaistu pommi oli DF:n mukaan kotitekoinen, ja osoittaa arabien olevan palautumassa toisen intifadan aikoihin iskuina sinviilikohteisiin ja pommeineen ja massamurhineen.

Asiantuntijoitten mukaan pommin asentamiseen lähteen reunalle aikaisin perjantaiaamuna osallistui 2-3 miestä, kiirettä pitämättä ennen ihmisten saapumista paikalle, joka oli suosittu tutustumiskohde.

Asennettuaan pommin terroristit nousivat läheisen oliivilehdon yläpuoleiselle tasanteelle, josta he pystyivät seuraamaan ensimmäisten ihmisten tuloa. Nähtyään ensimmäisten saapuvan paikalle he sytyttivät pommin kauko-ohjauksella ja pakenivat lähellä odottavalla autolla.

49-vuotias rabbi Eytan Shnerb saapui paikalle 17-vuotiaan tyttärensä Rina Shnerbin ja hänen 19-vuotiaan veljensä Dvirin kanssa. Rina juoksi edelle innostuneena saaden suurimman osan pommista ruumiiseensa. Hänet todettiin kuolleeksi paikalla, rabbi-isä haavoittui - kuten Dvir-poika, jonka verenvuotoa isä pyrki estämään rukousliinallaan, ja kutsui paikalle apua.
He ovat edelleen sairaalahoidossa, mutta eivät enää hengenvaarassa.

Turvallisuusjoukot aloittivat välittömästi terroristien etsimisen sulkien paikan lähellä olevat ja viereiseen arabikylään johtavat tiet.

He päättelevät pommi-iskun suunnittelusta ja pommin kokoamisesta, ettei kysymyksessä ole yksityisen terroristin suorittama teko, vaan sen takana on järjestäytynyt solu, joka suunnitteli iskun huolellisesti ja huolehti myös terroristien pakenemisesta iskunsa jälkeen.
https://www.debka.com/back-to-the-2nd-intifada-and-palestinian-remote-control-bombs-no-leads-to-killer-terrorists/,

02. PA:n median mukaan Israelin turvallisuusjoukot pidättivät kolme PA:n arabia 7 km:n päässä Ramallahista länteen sijaitsevaan Ein Arikin arabikylään tekemänsä ratsian aikana.

Kaksi pidätettyä arabia ovat Ein Arikin kylästä, kolmas arabi on kotoisin läheisestä Ein Qiniyan arabikylästä. Heidän yhteytensä Dolevin juutalais-kylän lähellä tehtyyn terrori-iskuun on vielä selvittämättä. On kuitenkin selvää, ettei pommeja ole voitu rakentaa kylässä asukkaitten tietämättä.

Pommi-iskua tutkivat turvallisuusmiehet tutkivat aluksi mahdollisuutta, että pommi oli heitetty Shnergin perhettä kohti, mutta ovat sittemmin päätyneet siihen, että pommi laukaistiin kauko-ohjauksella.
Terroristien olinpaikasta ei ole vielä saatu mitään vihjeitä.

Tällainen kauko-ohjattu pommi on harvinainen ja sen kokoaminen ja sytyttimen asentaminen edellyttää huomattavaa asiantuntemusta, mutta herättää myös epäilyjä, että samantapaisia ansapommeja on asennettu enemmänkin Juudeaan ja Samariaan juutalaisten suosimien vaelluskohteiden läheisyyteen.

Juutalaisyhteisöjen turvallisuustoimenpiteitä on lisätty ja asukkaita on kehotettu raportoimaan poliisille tapahtuneista muutoksista ympäristössä.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5574489,00.html,

03. PA/PLO:n puheenjohtaja ei ole vielä tuominnut perjantaiaamuna tapahtunutta terrori-iskua Dolevin juutalaiskylän ja Ramallahin lähellä.

Terrorijärjestöt sen sijaan eivät kaihda käyttää kaikkia superlatiiveja ylistäessään iskua ”sankarilliseksi toimeksi, jolla on suuri ansio”.
Gazan kaduilla uutista murhasta levitettiin kannettavien mikrofonien kautta.

Al-Aksa Marttyyrien Prikaatin ja marttyyri Ayman Judehin ryhmät ylistivät murhaa sankarilliseksi toimeksi. ”Se on osa ”Palestiinan kansan” laillisia oikeuksia käyttää kaikkea väkivaltaa sionistista vihollisarmeijaa ja sen setleri-joukkoja vastaan.”

Islamilainen terrorijärjestö ”Kansan vastarintakomiteat” Gazassa sanoi murhan olevan arvokkaan toimen PA:n arabien taistelussa Juudeassa ja Samariassa todeten, että se oli luonnollinen seuraus ”setlerien rikoksista Jerusalemissa”.
”Se oli sankarillinen teko ja arvokas PA:n kansan puolustamiseksi itseään ”setlerien terroria ”vastaan”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267844,

04. Entinen puolustusministeri ja SiniValkoinen puolueen kenraalijuntan jäsenkansanedustaja Moshe ”Boie” Yaalon hyökkäsi puheessaan Netanyahun hallituksen harjoittamaa Gazan politiikkaa vastaan tilanteen kiihtyessä maan eteläosassa.

”Tunsin olevani haavoitettu Israelin valtion puolesta kuunnellessani Hamas-johtajan Yahiya Sinwarin lausuntoja, joissa hän totesi: ”Jos minulle ei olisi annettu rahaa, olisin aiheuttanut tilanteen kiihtymisen”.

Yaalon sanoi Reshet Bet haastattelussa tulleensa haavoitetuksi Sinwarin lausunnon vuoksi. ”Pelotusvoimaa ei saavuteta rahan voimalla” hän sanoi varoittaen pääministeri Netanyahua suostumusta jatkaa politiikkansa Qatarin myöntämien varojen toimittamiseksi Gazaan.

Myöhemmin Yaalon kritisoi Israelin päätöstä tunnustaa virallisesti tehneensä hyökkäyksen Syyriassa, jonka tarkoituksena - IDF:n raportin mukaan – oli estää Iranin Al-Quds joukkojen suunnittelema hyökkäys Israeliin. Hän valitti sitä, että iskujen tunnustamista käytetään poliittiseen tarkoitukseen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267857,

05. Hizbullah väitti lauantaina ampuneensa alas kaksi Israelin lähettämää dronea, miehittämätöntä konetta, yhden Beirutin eteläpuolella ja toisen lähellä maanpintaa, jossa se räjähti.

Toinen drone aiheutti vahinkoa räjähtäessään Dahyeh-lähiössä, lähellä Hizbullahin mediakeskusta, järjestön virkailija kertoi.

Uutinen tästä tuli pian sen jälkeen, kun IDF esti Al-Qudsin joukkojen suunnittelemat drone-koneilla aikomat hyökkäykset Israeliin. IAF iski ohjuksillaan iranilaisia kohteita vastaan Damaskoksen ulkopuolella, saatuaan tiedustelutietoja Iranin suunnitelemasta hyökkäyksestä.

Pää- ja puolustusministeri Benyamin Netanyahu sanoi lausunnossaan iskujen jälkeen: ”Suurin operatiivisin ponnistuksin me pystyimme estämään Iranin Al-Quds joukkojen ja shia-militaristien hyökkäykset Israeliin” lisäten:

”Iranilla ei ole immuniteettia missään. Joukkomme operoivat jokaisella sektorilla Iranin hyökkäyksiä vastaan. Jos joku nousee tuhoamaan sinut, tuhoa sinä ensin hänet. Olen komentanut joukkojamme valmistautumaan kaikkiin näkymiin. Tulemme jatkamaan päättäväisiä ja vastuullisia iskuja Irania ja sen liittolaisia vastaan Israelin turvallisuuden varmistamiseksi”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267851, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267860,

06. Israelin ulkoministeri, turvallisuuskabinetin jäsen, Yisrael Katz torjui sunnuntaina Moshe Yaalonin kritiikin hallituksen päätöksestä julkistaa sen drone-hyökkäykset iranilaisia kohteita vastaan Damaskoksen lähellä.

”Katsoimme oikeaksi julkistaa ilmaiskumme iranilaisiin kohteisiin Syyriassa, koska operaation tarkoituksena oli iskeä suoraan käärmeen päähän”.

Ulkoministeri Katz puuttui myös perjantaiaamun pommi-iskuun Dolevin juutalaiskylän lähellä todeten: ”PA/PLO:n puheenjohtaja Abu Mazen (nimi, jota Abbasista käytettiin hänen aktiivisena terrorikautenaan) toimii itseään vastaan, kieltäytymällä tuomitsemasta tällaista murhaa, ja maksamalla palkkaa Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsiville terroristeille”.

”Me leikkaamme Hamasin villiksi kasvaneen ruohon. Vain IDF:n antama turvatakuu estää Hamasia ottamasta vallan Juudeassa ja Samariassa, kuten se teki Gazassa.” Yisrael Katz selitti. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267858,

07. Iranin vallankumouskaartin (IRGC) komentaja kenraalimajuri Hossein Salami kertoi Iranin testanneen uutta ohjusta, mutta ei antanut yksityiskohtia.

”Maamme toimii useiden puolustus- ja strategisten järjestelmien testikenttänä ja näiden jatkuvien toimien päämääränä on kasvattaa pelotus-voimaamme” Salami sanoi. ”Eilen oli yksi noista maallemme onnekkaista päivistä”.

Päivää aiemmin Iranin apulaispuolustusministeri Qassem Taqizadeh paljasti Iranin kehittäneen erittäin tarkkoja ohjuksia, joita se ei ole julkistanut.
Iran julkaisi torstaina S-300 mallin mukaan kotimaassa kehitetyn ilma-torjunta-järjestelmän Bavar 373.

Iran on jatkanut keskeytyksettä ballististen ohjusten suunnittelua ja rakentamista, mitä USA pitää YK:n turvallisuusneuvoston päätöksen 2231 vastaisena, jolla vahvistettiin JCPOA Iranin ydintutkimusta koskeva kansain-välinen sopimus v. 2015. USA sanoutui myöhemmin irti sopimuksesta.

Helmikuussa Iran yritti ampua avaruuteen oman satelliittinsa, mutta ohjus ei pystynyt kuljettamaan sitä suunnitellulle radalle. Iran väittää toistuvasti ”ballististen ohjusten rakentamissuunnitelmansa lisäävän sen puolustusta, mutta ettei Iran uhkaa sillä naapurimaitaan”, kuten Hassan Rouhani sanoi.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267855, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267828,

08. PA/PLO:n turvallisuuslähteet kertoivat KanNews TV-yhtiölle, että ainakin vuoden ajan Hamas on tehnyt suuria ponnisteluja kouluttaakseen räjähde- aineiden insinöörejä Juudeaan ja Samariaan.

Lähde kertoi, että Hamas on jo pystynyt soluttamaan ainakin yhden insinöörin Juudean ja Samarian alueelle, mutta ei tiedä yksityiskohtia.

Tietolähteen mukaan Hamas ei tyydy kouluttamaan räjähdysaineiden asiantuntijoita vain internetin kautta, vaan kouluttaa ja tukee heitä myös Israelin ulkopuolella. Nämä aktivistit pääsivät lähtemään ulkomaille väittäen
olevansa opiskelijoita, tai heidät oli rekrytoitu Israelissa.

Raportin mukaan arabinuoret Juudeassa ja Samariassa – sekä Fatahia että Hamasia kannattavat - pitävät Hamasin taktiikkaa Gazassa malliesimerkkinä, miten onnistua sitomaan IDF:n kädet, ja pyrkivät soveltamaan sitä Juudean ja Samarian alueille.

Arabinuoret katsovat Israelin antautuvan Hamasille ja toimittavan sille rahaa, samaan aikaan kun se kuivaa PA/PLO:n varoista yhteistyöstä huolimatta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267842,

09. Qatarin lähettiläs Mohammed al-Emadi, joka äskettäin vei Gazaan 10 miljoonaa USD, sanoo AFP:n haastattelussa lauantaina, että Qatarin toimittamat sadat miljoonat USD avustusvarat Gazaan - kuten myös sen yhteydet sekä Hamasin että Israelin kanssa - ovat pystyneet estämään uuden katastrofaalisen sodan syttymisen.

Emadi kertoi AFP:n toimittajalle, että uusi 10 miljoonan USD avustuserä on tarkoitettu jaettavaksi sunnuntaina 100 000 köyhälle perheelle Gazassa.

Qatarin toimittamia avustuksia on käytetty polttoöljyn ostamiseen sähkö-voimalalle Gazassa, sekä köyhien perheiden avustamiseen, nousten 330 miljoonaan USD viime vuoden aikana.
Äskettäin Israel salli 15 miljoonan USD avustuserän viemiseksi Gazaan. Hamas on kuitenkin kieltäytynyt PA/PLO:n tavoin hyväksymästä Israelin eri syistä suorittamia vähennyksiä, ja vaatii varojen maksamista kokonaisena. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267853,

10. Irakin entinen pääministeri Nouri al-Maliki varoittaa Israelia voimakkaasta reaktiosta, jos osoittautuu, että Israel oli säkeisten ilmaiskujen takana Irakissa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267831,

11. Naftali Bennett sanoo äskeisen pommi-iskun jälkeen Dolevin lähellä: ”Ne eivät tule hyväksymään meitä tässä maassa. Kysymys ei ole miehityksestä, vaan siitä, ettei meitä haluta tänne”.

”150 vuotta sitten, kauan ennen valtiota, he murhasivat juutalaisia; 60 vuotta sitten mellakoiden aikana he murhasivat juutalaisia, ja nyt taas. Hamas-johtaja Haniyeh ylistää murhaajia, ja PA/PLO:n johtaja jakaa murharahoja verenhintana murhaajille ja heidän omaisilleen. He ovat raakoja murhaajia”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267829,

12. Gallup: Kanava 12 News perjantain gallupin mukaan Likud ja SiniValkoineen saavat kumpikin 30 edustajaa Knessetiin; arabien Joint List ja Jamina 11; Israel Beitenu 10; UTJ 8; Shas 7; Barakin IDP 7; Labor/Gesher 6; Otzma Yehudit ja Zehut eivät ylitä vaalikynnystä 3.25 %.

Oikeistoblokki saa 56 edustajaa; keskusta/vasemmisto 54, eli Israel Beitenu toimii taas kuninkaan tekijänä.
Gideon Sa´ar on vahvin ehdokas Netanyahun seuraajaksi.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267832,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 19 -32; Tiberias 25 -38; Suolameri 27 -38; Eilat 28 -41 +C-astetta, aurinkoinen sää jatkuu edelleen.

G7 maiden jatkaessa Ranskassa maailman talousongelmien ratkaisemiseksi tarkoitettuja keskustelujaan USA:n ja Kiinan taloussodan varjossa, Lindsey Williams varoittaa: ”Talousromahdus on tosiasia - maailman talous vaatii uudelleen asettamista, mutta mikään ei voi estää romahdusta”.
https://beforeitsnews.com/alternative/2019/08/lindsey-williams-warning-economic-collapse-has-arrived-global-currency-reset-nothing-can-stop-it-3697527.html,

Maailman eliitit tietävät, mitä tapahtuu 30.elokuuta. Salaisia harjoituksia pidetään; Elon Musk sanoo: olemme tuomittuja, iskeekö jokin suuri vuorta muistuttava kallionlohkare (asteroidi) lähestyy maata, eikä siihen ole varauduttu. Siinä lukijoille ajantäyttöä pohdiskelua varten. (Lk21:28,34-36) https://beforeitsnews.com/prophecy/2019/08/the-elite-know-what-happens-august-30th-secret-drills-elon-musk-says-we-are-doomed-2507617.html,