Posts

Showing posts from December 6, 2015

PERJANTAI 11.12.15

PERJANTAI 11.12.15 1.TÄNÄÄN perjantaina on vielä aurinkoista ja suhteellisen lämmintä, joten nauttikaamme siitä. Huomenna ja ylihuomenna sateet alkavat uudelleen – ehkä useimmilla paikkakunnilla vain paikallisina kuuroina, mutta lämpötila alenee tämän päivän lukemista siten, että tiistaiksi ennustetaan vain 5 -14 lukemia, maanantaiksi jopa 11 asteen huippulukemaa. Lumisateita ei ole ennustettu vielä, mutta kokemuksen mukaan ne tulevat yllättäen, joten on syytä varautua siihenkin.
LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 7 -16; Tiberias 9 -21; Suolameri 12 -21; Eilat 8 -21 +C-astetta. Kinneretin pinta nousee +0.05 sm, mikä huomioidaan tyydytyksellä.
2.Tulkoon tässä yhteydessä huomioiduksi sekin, että pääministeri Netanyahun suurikokoinen valkoinen Kaia-koira on huomannut, ettei pelkkä haukkuminen riitä. Joskus on turvauduttava järeämpiin painostuskeinoihin – poliitikon koira kun on, joka on tottunut siihen, että politiikka on saastaista peliä, jossa puututaan henkilö-kohtaisuuksiin. Joka tapauks…

KESKIVIIKKO 09.12.15

KESKIVIIKKO 09.12.15 1.HYISELTÄ tuntui aamuinen viima kuuden maissa, vaikka lämpöä oli mittarin ja ToI:n ennusteen mukaan 8 plus-astetta. Taivas oli heikon pilviverhon peittämä nousevan auringon värittäessä niitä idänpuolen taivaalla vaalean punaisiksi. Ennusteen mukaan taivaankannen tulisi olla tänään ja kahtena seuraavana päivänä pilvetön, ja vasta lauantaina pilvipeitto vahvistuu tuoden paikallisia sateita mukanaan; lämpötilan pudotessa myös 7 -10 asteen tienoille tämän ja parin seuraavan päivän maksimilukemista 15 astetta.
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 8 -15; Tiberias 10 -23; Suolameri 15 -23; Eilat 10 -23 +C-astetta. Israeliin matkustavien olisi syytä varata villaista ja tuulen/sateen pitävää kevyttä asustetta, ettei vilu pääse yllättämään. Tapio-ystävämme valitti viimeisen Israelin vierailunsa jälkeen sairastuneensa salmonellaan, ja epäili vihanneksia syyllisiksi. Aapeli Saarisalo syötti ryhmänsä jäsenille valkosipulia ennen Egyptin matkaa kertoen, että toisten ryhmien kiemurrell…

SUNNUNTAI 06.12.15

SUNNUNTAI 06.12.15 1.Time of Israel, ToI, sääennusteen mukaan tänään on pakkaspäivä, ja siltä se tuntuikin kuuden maissa aamulla, kova viimainen tuuli tuntui hyytävän kylmältä. Ennusteen mukaan yölämpötila oli 0-astetta, päivälämpötila noussee 10 asteen tienoille. Taivas on aurinkoinen tänään ja lähipäivien aikana – ehkä huomenna tilapäinen puolipilvisyys – ja lämpötilat noussevat siten, että keskiviikon lämpölukemat ovat 7 -15 lämpöastetta. Talviturkki on kaivettava esiin.
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 0-10; Tiberias 6 -19; Suolameri 10 -20; Eilat 6 -20 +C-astetta. Toivotan kaikille lukijoille siunattua Suomen itsenäisyyspäivää. Rujouksissani ja toivelistallani on, että suloinen Suomen maa ja sen katajainen kansa selviäisi kunnialla ja itsenäisenä –tai itsenäiseksi - edessä olevien kuukausien aikana, jolloin maailman poliittinen tilanne voi muuttua hyvinkin radikaalisti, eivätkä ennusteet näytä positiivisilta.
2.Eteläisellä pallonpuoliskolla ihmiset kärventyvät äärimmäisessä helteessä…