SUNNUNTAI 06.12.15

SUNNUNTAI 06.12.15
1.       Time of Israel, ToI, sääennusteen mukaan tänään on pakkaspäivä, ja siltä se tuntuikin kuuden maissa aamulla, kova viimainen tuuli tuntui hyytävän kylmältä. Ennusteen mukaan yölämpötila oli 0-astetta, päivälämpötila noussee 10 asteen tienoille. Taivas on aurinkoinen tänään ja lähipäivien aikana – ehkä huomenna tilapäinen puolipilvisyys – ja lämpötilat noussevat siten, että keskiviikon lämpölukemat ovat 7 -15 lämpöastetta. Talviturkki on kaivettava esiin.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 0-10; Tiberias 6 -19; Suolameri 10 -20; Eilat 6 -20 +C-astetta.
Toivotan kaikille lukijoille siunattua Suomen itsenäisyyspäivää. Rujouksissani ja toivelistallani on, että suloinen Suomen maa ja sen katajainen kansa selviäisi kunnialla ja itsenäisenä –tai itsenäiseksi - edessä olevien kuukausien aikana, jolloin maailman poliittinen tilanne voi muuttua hyvinkin radikaalisti, eivätkä ennusteet näytä positiivisilta.

2.       Eteläisellä pallonpuoliskolla ihmiset kärventyvät äärimmäisessä helteessä, Australiassa 45 astetta varjossa ja paikoin ylikin, mutta tarkkailijat näkevät Venäj[G1] än valmistautuvan ydinsotaan, mistä yhtenä osoituksena on ”tuomiopäivänkoneen” varustaminen käyttökuntoon parin viikon kuluessa. Se tuodaan Lähi-Itään, ja samaan aikaan maailman suurin sukellusvene tulee sekin Syyrian rannikon edustalle mukanaan 200 ydinkärjin varustettua ohjusta. USA:n ohjussuojaukseen rakennettu risteilijä höyryää puolestaan Mustallemerelle kuin ärsyttääkseen presidentti Vladimir Putinia, jos hän sitä tarvitsee poltettuaan päreensä Turkin isottelun takia.

Englanti, Saksa ja Ranska ovat USA:n ohella aktivoimassa toimintaansa Syyrian rintamalla, jossa rintamalinjat ovat jo ennestään sekavat. Tarkkailijoilla on vaikeuksia seurata, kuka siellä pommittaa ketäkin ja ketä tulisi tukea. Länsimaat ovat myös luvanneet tuoda sotilassaappaitaan hävittäjien ohella saastuttamaan islamin pyhiä paikkoja. Sääliksi käy Syyrian historiallisten kohteiden kohtalo siviili-ih[G2] misistä puhumattakaan, sillä maa pommitetaan ja tuhotaan soraläjäksi. Koskahan on Damaskoksen vuoro, sekin tulisi ilmoitusten mukaan tuhota asumiskelvottomaksi? http://www.thebigwobble.org/2015/12/southern-hemisphere-misery-temperatures.html, http://www.express.co.uk/news/world/624421/Russian-Doomsday-plane-nuclear-war-launch-two-weeks,
Uusi ja entistä vaarallisempi konflikti on kehittynyt Etelä Kiina merellä, jota Kiina haluaa valvontaansa rakentaen sinne keinotekoista saarijärjestelmää USA:n ja alueen maiden varoituksista huolimatta. Kiinan ohella vesialueista ja alueen johtoasemasta kiistelevät Intia, Japani ja Etelä Korea, mutta monet muut alueen maat (ainakin Indonesia, Filippiinit, Vietnam, Malesia ja Singapore) ovat erittäin huolestuneita tilanteen kehittymisestä. Vesialueitten valvonta ja omistus voivat aiheuttaa vaikeuksia kansainväliselle meriliikenteelle, missä USA tulee kuvaan mukaan 12 maan TPP-sopimuksen (Trans Pacific Partnership) puitteissa, jossa USA on mukana. USA käyttää 1 triljoona USD vuosittain alueen turvallisuutta takaavan sotilaallisen mahdin ylläpitämiseksi. http://www.marketoracle.co.uk/Article53214.html, https://en.wikipedia.org/wiki/Trans-Pacific_Partnership

3.       Maailman ilmastonmuutos konferenssiin osallistuvat yli 12 Afrikan maata vakuuttavat ponnistelevansa saadakseen Afrikan tuhotut aarniometsät uusituiksi. Kuten Etelä Afrikan edustaja totesi, operaatio toteutetaan puu puulta AP:n raportin mukaan, mutta operaatio on mittasuhteiltaan ja kustannuksiltaan valtava.
Maailman Luonnonvarojen Instituutin (WRI) raportin mukaan maailma on menettänyt ihmisten toimien johdosta yli puolet aarniometsistään.

Wanjira Afrikan maiden aloite on lyhennetty muotoon AFR100. Siinä Afrikan maat vakuuttavat palauttavansa aarniometsiä 100 miljoonan hehtaarin (386 000 neliömailin) alueille vuoteen 2030 mennessä, kuten instituutti raportoi.  
WRI:n toimitusjohtaja Andrew Steer antaa tunnustusta Afrikan maiden johtajille, jotka osoittavat johtajantaitoaan kunnianhimoisten vakuutusten johdosta, sillä ne maat ovat olleet viimeisinä turvaamassa aarniometsien jatkuvuuden ja säilymisen hengissä takaamiseksi aavikoitumista vastaan.

Kenian NOBELIN rauhanpalkinnon saajan Wangari Mathain tytär Wanjira Mathai kutsuu AFR100 Afrikan mantereen laajuista sopimusta ennen näkemättömäksi. Wanjira Mathai johtaa äitinsä perustamaa Green Belt (Vihreä Vyöhyke) järjestöä.
Hän uskoo AFR100 projektin hyödyttävän sekä maalaisyhteisöjen että kaupunkien asukkaita antaen heille uusia virikkeitä asuinalueittensa kehittämiseksi.
YK:n järjestämän Ilmastonmuutos konferenssin sivussa pidetyn Globaali alue-foorumin osanottajat Maailmanpankki ja Saksan hallitus muitten osanottajien kanssa lupasivat 1 miljardi USD kehitysvaroista ja 540 miljoonaa USD yksityisistä varoista AFR100 projektin edistämiseksi.

Yli 12 Afrikan maan joukossa AFR100 toteuttamiseksi ovat Etiopia, Kenia, Uganda, Burundi ja Ruanda ovat luvanneet miljoonia projektille, sillä nämä maat ovat kasvavan aavikoitumisen uhan alla, joka syö jatkuvasti viljelysmaata.
Afrikan maissa yleinen korruptio ja joittenkin maitten keskinäiset ristiriidat hupenevien vesivarojen hyödyntämisestä ja jakamisesta voivat aiheuttaa pahaakin vauriota projektille, mutta kansainvälisen seurannan ja avustusten varassa sillä on kuitenkin toteutumisen mahdollisuudet. Projekti AFR100 voi liittyä myös kansain-väliseen Agenda 2030 toteuttamiseen saman ajan kuluessa. http://www.timesofisrael.com/at-climate-talks-african-nations-pledge-to-restore-forests/

4.       JUUTALAISTEN vuotuiset hanukka-juhlat alkavat tänä iltana, jolloin sytytetään kaksi ensimmäistä kynttilää, ja joita lisätään yksi illassa, kunnes kaikki 9 kynttilää on sytytetty. Hanukka-aika on tarkoitettu valon juhlaksi, jonka aikana lapsille järjestetään lukuisia tilaisuuksia leikkeineen ja kisoineen sekä leivonnaisineen.
Juhla-aikaa vietetään jatkuvan terroriin varjossa, mutta sen ei anneta estää suunnitelmien ja tilaisuuksien järjestämistä, joskin häirintää voi esiintyä.
PA:n puheenjohtaja selitti televisioidussa puheessaan, ettei hän voi tuomita väkivaltaisuuksia, joissa viattomia siviili-ihmisiä haavoitetaan ja surmataan, sillä ne ilmentävät nuoren kansan rauhanomaista protestia miehittäjää vastaan. Entinen terrorijohtaja ja – rahoittaja ei näe mitään väärää siinä, että nuoret aikuiset ja lapset 11-vuotiasista lähtien kiihotetaan puukottamaan israelilaisia mullahien luvatessa heille sankarin sädekehän ja pääsyn Allahin puutarhaan, jos heidät surmataan.
Kokonainen sukupolvi on aivopesty tunnottomien muslimi-johtajien toimesta osaksi kuolemankulttuuria, jossa kesäleireillä lapsille opetetaan sotilaskoulutusta ja aseen-käsittelyä, mullahien ja leirien johtajien keskittyessä kehittämään heidän tietojaan ja taitojaan islamin pyhän kirjan Koraanin opetusten mukaan. Muhammed itse opettaa siellä, että ”juutalaiset ovat sikojen ja apinoiden jälkeläisiä, halveksittuja, koska he hylkäsivät totuuden, jonka profeetta heille ilmoitti”.  

PARIISIN chabad ilmoittaa, että se toimii hanukka-järjestelyissään suunnitelmansa mukaan, eikä anna pimeyden valtojen varjostaa kyntteleiden tuomaa voittoa pimeydestä. Kyntteleiden sytyttämisseremonioita järjestetään kaikkialla Pariisin alueella. Marraskuun 13. perjantaipäivän kuusi terrori-iskua aiheuttivat pelon, että terroristit voivat uusia hyökkäyksensä uusin voimin.
”Periaatteesta johtuen Chabad on aina ottanut asenteen, että juutalaisen aktiivisuuden pienentäminen on antautumista terrorille, alistumista pimeydelle, jota hanukka-kyntteleiden on tarkoitus karkottaa”, sanotaan Chabad Lubavitch päämajan julkaisemassa päätöstä selittävässä tiedotteessa.

13.marraskuuta tehdyissä iskuissa sai surmansa 132 siviiliä ja satoja haavoittui. Poliisi suositteli Chabad-järjestölle tilaisuuksien peruuttamista, koska jännitys on edelleen korkealla turvallisuusjärjestöjen selvitellessä hyökkääjien taustoja, mutta tutkimusten painopiste on siirtynyt Brysselistä ja Pariisista Lontooseen.
Viime tiistaina pidetyn Chabad-järjestön ja poliisin välisissä keskusteluissa poliisi antoi luvan 19 julkisen tulen sytyttämisseremonian järjestämiselle.
Yksi tilaisuuksista on suuren menoran vuosittainen sytyttäminen Pariisin käynti-korttina tunnetulla Eiffel-tornilla viimeisen 25 vuoden ajan.
Viime vuonna tilaisuuteen osallistui 6 000 pariisilaista ja turistia.
Chabad-järjestön uhmakkaasta päätöksestä huolimatta olla välittämättä terroriuhasta, maa polttaa Ranskan juutalaisten jalkojen alla, koska myös yleinen anti-semitismi ja Israelin ja juutalaisten vastaisuus on kasvanut sietämättömäksi aikana, jolloin muslimien invaasio uhkaa tuhota koko EU:n rakennelman. http://www.timesofisrael.com/rejecting-terror-threat-paris-to-light-up-with-hanukkah-celebrations/, http://www.timesofisrael.com/spotlight-of-paris-attacks-probe-turns-on-britain/,

5.       UUTISOTSIKOITA
·         Haifassa asuva arabi aikoo syyttää Class-Deal online myymälää rasismista sen työntekijän ilmoittaessa ostajalle: ”Me emme palvele arabeja”. Ynetnews artikkelin mukaan 26-vuorias arabiasiakas vaatii 200 000 NIS korvauksia. Hän oli jättänyt tilauksen Dingly Industry Group heinäkuussa. Toimituksen viipyessä hän otti yhteyden toimituspalveluun, jossa valitettiin tilausten ruuhkautumista ja postin hitautta, vaikka toimitus luvattiin 15 -35 työpäivän aikana. Viikkoa myöhemmin Gereis, joka toimii Mega super-marketin pääkassanhoitajana, sai yllättävän vihaisen ja torjuvan vastauksen: ”Kuule, senkin arabi, me emme myy arabeille, sinä koira ja terroristi”. Gereis yritti sovitella jännitystä, mutta syytökset vain kovenivat ja lopulta luuri lyötiin hänen korvaansai. Gereis aikoo nostaa syytteen tapauksen johdosta. http://www.timesofisrael.com/online-store-rep-calls-arab-customer-a-dog-terrorist/
·         Arabiterroristi puukotti kolmea ihmistä Lontoon maanalaisella, yksi puukotetuista on hengenvaarassa. Terroristi huusi: Tämä on Syyrian puolesta. Poliisi ampui taserilla terroristia ja pidätti hänet. Poliisi joutui käyttämään taser-rauhoittajaa kuusi kertaa ensimmäisen epäonnistuttua.  Scotland Yard pitää Itä-Lontoossa tapahtunutta hyökkäystä terrori-iskuna. Englannin kuningashuoneen vastauksessa pääministeri Netanyahun kutsuun prinssi Charlesille vierailla Israelissa todetaan, ”ettei se ole mahdollista, sillä liian monia maamiinoja on tiellä vierailla maassa, joka miehittää palestiinalaisten maata ja asuu kiistanalaisten rajojen sisällä”. Vastausta voidaan pitää korkea tason loukkauksena Lähi-Idän ainoaa toimivaa demokratiaa vastaan. Toiseksi vastauksessa viitataan, että Israelin päämiesten vierailut ovat luoteeltaan niin poliittisia, ettei niihin voida suostua. Vasta poliittisen ratkaisun jälkeen kuninkaallinen vierailu on mahdollista toteuttaa juutalaisten asuttamaan maahan, todetaan. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/multiple-stabbings-in-london-underground-terror-attack-video/2015/12/06/
·         60 % amerikkalaisista katsoo, että USA on sodassa ISIS:n kanssa, mutta presidentti Barack Hussein Obama ei näe mitään sotaa. Obama ei koskaan suostu käyttämään nimitystä radikaali islam. Ehkä hän on oikeassa, koska valtaosa muslimeista tukee väkivaltaa. Islam on islam, kuten Turkin presidentti Erdogan totesi, eli koko kansa on radikalisoitunut. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/most-americans-but-not-obama-says-us-at-war-with-radical-islam/2015/12/05/

.  
 [G1]
 [G2]isitä puhumattakaan

Comments

Popular posts from this blog

SUNNUNTAI 01.12.2019

TORSTAI 30.04.2020

TORSTAI 14.05.2020