Posts

Showing posts from June 12, 2011
PERJANTAI 17.06.11

1. TURKIN johdon äänenpainot Syyrian sotatoimille omia kansalaisiaan ja kaupunkejaan vastaan ovat jyrkentyneet ”ystävyyssuhteista” huolimatta. Syyriasta armeijan julmia toimia Turkin puolelle paenneita on uusien arvioiden mukaan 8 900. Armeijan ja mielensoittajien välisissä kahakoissa on ihmisoikeusjärjestön laskelmien mukaan saanut surmansa 1 300 ihmistä. Näitä lukuja ei ole pystytty verifioimaan, koska puolueeton media on suljettu pois maasta ja journalistien toimia seurataan ja heidän raporttejaan tarkkaillaan kovalla kädellä. Armeija sanoo menettäneensä 120 sotilasta ja turvallisuusvirkailijaa, jotka surmattiin Jisr al-Shughourin kaupungin lähellä. Valtion TV näytti videota, jossa sotilaat avasivat löytämänsä joukkohaudan, johon turvallisuusvirkailijoita oli haudattu virkapukuineen.

Turkin ulkoministeri Ahmet Davutoglu sanoi vierailtuaan pakolaisleirissä ja keskusteltuaan torstaina kolmen tunnin ajan Syyrian presidentin lähettämän delegaation kanssa, jota johti…
TORSTAI 16.06.11

1. USA:n presidentti Barack Obama yrittää vielä kerran ennen syyskuun ratkaisevaa päivää saada lukkiutuneet rauhankeskustelut alkamaan Washingtonissa järjestettävällä ”kolmi-kantaisella huippukokouksella”, kuten he sitä nimittävät. Tähän kokoukseen on kutsuttu pääministeri Netanyahu ja PA:n ilman mandaattia puheenjohtajan, ”presidentin” asemaa pitävä Mahmoud Abbas, presidentti Obaman toimiessa ”takapiruna”, eli kokouksen isäntänä ja erotuomarina. Uutisten mukaan sekä Netanyahu että Abbas ovat tiettävästi hyväksyneet kutsun – tämä lienee niitä mafiajohtajan tekemiä tarjouksia, joita ei voi torjua joutumatta vaikeuksiin – mutta miten pääpukarit silaavat julkisuudessa toistamansa ehdottomat vaatimukset, joista ei voida rivetä piirunkaan vertaa, nähtäneen lähipäivien aikana.

JULKISUUDESSA kolmikanta-kokouksen tarkoituksena kerrotaan olevan estää tarpeettoman, hyödyttömän ja jopa vaarallisenkin Palestiinan valtion perustamishankkeen alistaminen YK:n turvallisuusneuvoston …
KESKIVIIKKO 15.06.11

1. SYYRIAN presidentti Bashar Assad näyttää olevan isänsä poika, ainakin jos raakuutta ja ihmisen kärsimyksistä piittaamattomuutta pidetään mittatikkuina. Hänestä piti tulla arvostettu silmälääkäri. Hän oli opiskelemassa Lontoossa, kun hänen isänsä Hafez Assad antoi hänelle käskyn jättää opinnot ja tulla kiireesti kotiin, sillä hänet koulutettaisiin Syyrian johtajaksi vanhemman veljen, jota koulutettiin johtajaksi, saatua surmansa auto-onnettomuudessa, jonka olosuhteita kutsuttiin hämäriksi. Bashar Assadin nuorin veli Maher koulutettiin presidentin käskyjen toimeenpanijaksi ja hänen turvallisuutensa takaajaksi. Maher Assad sai komentoonsa neljännen prikaatin, josta hän koulutti ja jonka hän varusti eliittiosastoksi.
Neljäs prikaati sai tehtäväkseen puhdistaa kapinallinen Jisr al-Shughourin kaupunki.

Presidentti Bashar Assad, joka oli 36-vuotias tultuaan presidentiksi isänsä Hafezin yllättävän kuoleman jälkeen erikoislain turvin, koska lain mukaan presidentin tul…
TIISTAI 14.06.11

1. EGYPTISSÄ sunnuntaina vakoilusta syytetty ”israelilainen” on USA:n kansalainen Ilan Grapel. Hänestä annettiin aluksi pari muutakin nimeä, mutta Ilan Grapel on osoittautunut oikeaksi. Hän sanoi - lopetettuaan alustavan koulutuksensa USA:ssa - haluavansa jotain jännittävää elämäänsä tylsistyttävän tavanomaisuuden vastapainoksi ja matkusti Israeliin, jossa hän liittyi IDF:n laskuvarjojoukkoihin taistellen Libanonin kakkossodassa, jossa hän myös haavoittui. Hänet internoitiin Israelissa.

EGYPTIN syytteiden mukaan hän tuli maahan väärällä viisumilla esiintyen lehtimiehenä kirjoittaen amerikkalaiselle lehdelle, mutta salaisesti toimi Hosni Mubarakin kannattajien mukana palauttaakseen hänen valtansa.
Ilan Grapelin vanhemmat kieltävät ehdottomasti Egyptin väitteet, että heidän poikansa kuuluisi mihinkään salaisiin tiedustelujärjestöihin. Hänen äitinsä Irene Grapel sanoo, että hänen poikansa Ilan vain sattui olemaan väärässä paikassa väärään aikaan. Ilan matkusti Egyptiin…
MAANANTAI 13.06.11

1.Egyptiläinen lehti Al-Yom al-Saba raportoi sunnuntaina, että israelilainen henkilö
nimeltään Ilan Goren oli pidätetty Egyptissä hänen hotellihuoneessaan. Häntä syytetään vakoilusta, Egyptin vallankumouksen tulosten mitätöimisyrityksistä kiihottamalla nuoria kopteja ja muita vähemmistöjä vastaan mielenosoituksiin maan tasapainon järkyttämiseksi. Hänen sanotaan olevan Mossadin agentti, hänen hotellihuoneestaan löydettiin salkkumikro ja kolme kännykkää. Hänen pidätystään pidennettiin 15 päivää. Tutkimuksia johtaa Egyptin oikeuskansleri. Hänen kerrotaan tunnustaneen, että tarkoituksena oli 25. tammikuuta alkaneen kapinaliikkeen mitätöiminen. Hänen syytetään saaneen heikkoluonteisia ihmisiä puolelleen, joiden tarkoituksena oli aloittaa mielenosoituksia, kuten Al Ashbua lehti kertoo.
Häntä vastaan nostetut syytteet sisältävät nauhoitettuja keskusteluja ja valokuvia tilanteista, jotka vahvistavat hänen tehtävänsä luonteen, egyptiläiset lehdet kertovat. Tietoja ei ole v…
SUNNUNTAI 12.06.11

1. BASHAR ASSADIN joukkojen turvautuessa yhä raaempiin menetelmiin kansalaisiaan vastaan maan luoteisosassa, jonne hallituksen sotilaitten tukahduttamistoimet ovat nyt keskittyneet, tuhansia siviilejä pakenee Turkin puolelle peläten joutuvansa sodan jalkoihin ja vastaamaan osallistumisestaan mielenosoituksiin.
Eilen iltaan mennessä ilmoitettiin, että noin 4.300 siviiliä oli paennut Turkin puolelle, mutta tuhansia muita odottaa rajalla. Turkin punainen kuunsirppi sanoi valmistelevansa pakolaisleirin pystyttämistä Syyrian puolelle. Turkin viranomaiset ovat suhtautuneet esimerkillisen myönteisesti heidän alueelleen tulviviin ihmisiin, joiden joukossa on myös armeijasta karanneita sotilaita. Turkin viranomaiset välttävät käyttämästä heistä sanontaa ”pakolainen” tai ”turvapaikkaa hakeva”.
Turkin pääministeri Recep Tayyip Erdogan kehotti Assadia huomioimaan kansansa vaatimukset ja kutsui Syyrian armeijan toimia julmiksi.

Syyrialaiset aktivistit kertoivat, että siviilie…