Posts

Showing posts from September 2, 2018

TORSTAI 06.09.2018

TORSTAI 06.09.2018
01. Israelin valmistautuessa vuoteen 2779 väkivaltaisuudet, tiedot ja huhut sodista, ja epätavallisen yleisistä lähes katastrofaalisista luonnonilmiöistä värittävät uutisraportteja maailmanlaajuisesti.

Syyriassa sisällissodasta kansainväliseksi kehittynyt sota käynee viimeisiä vakavia ja vaarallisia suonenvetojaan presidentti Bashar Assadin armeijan aloittaessa Idlibin provinssin puhdistamisen viimeisitä kapinallisista.
Armeijan eteneminen kuitenkin pysäytettiin USA:n varoitettua sekä Syyriaa että Venäjää taisteluista, joiden pelätään vaativan runsaasti siviiliuhreja.
Venäjän ilmavoimat ovat kuitenkin jatkaneet kapinallisten tukikohtien
pommittamista pehmittääkseen heitä suostumaan luopumaan aseistaan.
USA:n kerrotaan avustaneen Syyrian Arabiarmeijaa (SAA), kurdeja ja Al-Nusra järjestöä ja lähettäen heille aseita Ukrainan kautta. USA:n lausunnossa varoitetaan erityisesti massatuho- (kemiallisten) aseiden käyttämisestä. Hänen varoituksensa katsotaan kohdistuvan p…

TIISTAI 04.09.2018

TIISTAI 04.09.2018
01. Peace Now järjestön organisoima delegaation Abbasin vastaanotolle Ramallahiin maanantaina osallistui Meretzin ja Zionist Unionin kansanedustajia, sekä Likudin Young Guard varajohtaja Yoel Nagar yhden toisen aktivistin kanssa, jotka pyysivät päästä mukaan voidakseen oppia palestiinalaisten ajattelutapaa, mihin Peace Now suostui.
Tilaisuudessa Abbas paljasti presidentti Trumpin tarjonneen hänelle rauhansuunnitelmaa perustuen konfederaatioon Jordanian kanssa. Abbas sanoi esittäneensä Trumpille, että hän haluaa Israelin siihen mukaan, ja että ensin tulee perustaa Palestiinan valtio 1967 rajoille pääkaupunkinaan Jerusalem. Jordania on sittemmin kiivaasti kieltänyt osallistuvansa sellaiseen konfederaatioon.

Likudin Nuoren Kaartin johtaja David Shayan erotti Nagarin tehtävistään saatuaan kuulla varamiehensä matkasta ilman hänen lupaansa.
Shayan sanoo olleensa hämmästynyt ja shokissa saatuaan tietää matkasta.

"Abbas tukee terrorismia ja nimeää yleisiä toreja mur…

SUNNUNTAI 02.09.2018

SUNNUNTAI 02.09.2018
01. PA ei näytä oikein ymmärtävän, että jos joku ei halua käyttää omia varojaan toisen hyväksi – joka lisäksi toimii terrorismin tukikohtana ja siten lahjoittajan intressejä vastaan – se on hänen vallassaan.
Trumpin hallitus teki päätöksen lopettaa 300 miljoonan USD lahjoitukset UNRWA:n tukemiseksi, jota se on tehnyt sen perustamisesta lähtien ollen sen tärkein tukija. Etenkin arabimaat, joilla voisi olettaa olevan kiinnostusta antaa valtavista petro-varoistaan palestiinalaisveljiensä hyväksi, ovat olleet kitsaimpia avaamaan rahapussiensa nyörejä. He ovat kuitenkin poliittisista syistä tukeneet PA/PLO:ta tukevia ja Israelia solvaavia päätöslauselmia YK:n yleiskokouksissa ja YK:n alaisissa instituutioissa, joista UNRWA on yksi.

Israel lausuu mielihyvänsä Valkoisen Talon päätöksestä lopettaa tämän sinänsä tärkeää työtä tekevän järjestön tukemisen, mutta josta on vuosien varrella kehittynyt Israelin vastainen instituutio, joka on kasvattanut lastentarhoissaan ja ko…