TIISTAI 04.09.2018

TIISTAI 04.09.2018
01. Peace Now järjestön organisoima delegaation Abbasin vastaanotolle Ramallahiin maanantaina osallistui Meretzin ja Zionist Unionin kansanedustajia, sekä Likudin Young Guard varajohtaja Yoel Nagar yhden toisen aktivistin kanssa, jotka pyysivät päästä mukaan voidakseen oppia palestiinalaisten ajattelutapaa, mihin Peace Now suostui.
Tilaisuudessa Abbas paljasti presidentti Trumpin tarjonneen hänelle rauhansuunnitelmaa perustuen konfederaatioon Jordanian kanssa. Abbas sanoi esittäneensä Trumpille, että hän haluaa Israelin siihen mukaan, ja että ensin tulee perustaa Palestiinan valtio 1967 rajoille pääkaupunkinaan Jerusalem. Jordania on sittemmin kiivaasti kieltänyt osallistuvansa sellaiseen konfederaatioon.

Likudin Nuoren Kaartin johtaja David Shayan erotti Nagarin tehtävistään saatuaan kuulla varamiehensä matkasta ilman hänen lupaansa.
Shayan sanoo olleensa hämmästynyt ja shokissa saatuaan tietää matkasta.

"Abbas tukee terrorismia ja nimeää yleisiä toreja murhaajien nimen mukaan" hän selitti. "Hän on antisemitisti ja holokaustin kieltäjä, joka ei tunnusta Israelia juutalaisen kansan valtiona. Ne jotka on valittu virallisiin asemiin Likudin Nuoressa Kaartissa, eivät voi liittyä tapaamiseen tuollaisen miehen kanssa." Shayan sanoi Nagarin ylittäneen punaisen varoituslinjan rikkoen Nuoren Kaartin politiikkaa, ja että hän ymmärsi päätöksen. Nagar kuitenkin katsoo, että hänellä oli oikeus tavata palestiinalaisten johtaja. https://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/Likud-Young-Guard-deputy-head-fired-for-meeting-Abbas-566385,

02. Abbasin nimittämä tiedottaja Nabil Abu Rudeineh sanoi Trumpia matkien: "Ensin Palestiina" ja kahden valtion periaate, sen jälkeen voidaan tutkia mahdollisuuksia konfederaatiosta Jordanian ja Israelin kanssa".
Runeideh, joka toimi Yasser Arafatin uskottuna kuiskuttaen hänen korvaansa, mitä pitää sanoa Raisin muistin pätkiessä, reagoi sunnuntaina julkistettuihin raportteihin konfederaation Israelin ja Jordanian kanssa osana Israelin ja PA/PLO:n välisen ongelman ratkaisua.
Rudeineh vakuutti idean konfederaatiosta nousseen PA:n agendaan vuonna 1984, ja että PA:n johdon asema siitä alkaen aina tähän päivään asti painottaa kahden valtion ratkaisua alkusoittona erityissuhteille Jordanian kanssa, mutta ei välttämättä osana rauhansopimusta.
Peace Now jäsenet väittivät aiemmin sunnuntaina Trumpin esittäneen konfederaatiota.

Organisaation sisäiset lähteet täydensivät aiempia tietoja todeten, että Abbas sanoi sunnuntaina, että Valkoisen Talon lähettiläs Jason Greenblatt ja Talon vanhempi neuvonantaja Jared Kushner kysyivät häneltä, voisiko hän hyväksyä ajatuksen konfederaation muodostamiseksi PA:n ja Jordanian välille.
"He kysyivät minulta, uskonko federaation Jordanian kanssa, johon vastasin: Kyllä, kannatan kolmen valtion konfederaatiota Israelin ja Jordanian kanssa. Kysyin vielä, voisiko Israel hyväksyä sen?"

Jordanian hallituksen tiedottaja Jumana Ghunaimat sanoi myöhemmin, ettei konfederaatio Jordanian ja Palestiinan kanssa ole keskustelun alaisena.
Hän selitti, että "Jordanian asema kysymykseen perustuu kahden valtion ratkaisuun ja Palestiinan valtion perustamiseen 1967 sotaa edeltävin rajoin pääkaupunkinaan Jerusalemin itäosa."

Muslimiveljeskunnan puoluejärjestö Islamic Front tiedottaja Murad al-Adayla sanoi: "Abbas puhuu joutavia esittäessään konfederaatiota Israelin kanssa, ja että tämän kysymyksen pyörittelyn asemesta Abbasin tulisi poistaa Gazan saarto ja sallia vastarintajärjestöjen operoimisen Länsirannalla".
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/251489,

03. Mikä on palestiinalaispakolaisten todellinen asema? Kysytään JP:n julkaisemassa artikkelissa.
Pääministeri Netanyahu kutsuu UNRWA:ta pakolaisia säilyttäväksi järjestöksi.
"Miljoonia palestiinalaispakolaisia ei voida noin vain kuvitella olemattomiksi" sanoi YK:n tukeman järjestön johtaja Pierre Krahenbuhl maanantaina vastauksena USA:n lopetettua UNRWA:n taloudellisen tuen väittäen, että sen avustustyö vain ikuistaa heidän vaikeutensa.
Reutersin alkujaan laatimassa artikkelissa todetaan UNRWA:n tarjoavan palvelujaan n. 5 miljoonalle palestiinalaispakolaiselle Jordaniassa, Libanonissa, Syyriassa, Länsirannalla ja Gazassa. "useimmat heistä ovat n.
700 000 palestiinalaisen jälkeläisiä, jotka ajettiin kodeistaan tai pakenivat taisteluja 1948 Israelin itsenäisyyssodassa, joka johti Israelin perustamiseen".

USA, joka on UNRWA:n suurin tukija, viittasi pakolaisten kasvavaan määrään päättäessään lopettaa UNRWA:n taloudellisen tuen, millä voi olla seurauksia heidän pyrkiessään säilyttämään paluuoikeutensa entisille kotiseuduilleen.

Israelin toisiaan seuraavat hallitukset ovat hylänneet sellaisen mahdollisuuden peläten Israelin menettävän juutalaisen enemmistönsä.

UNRWA:n pääkomissaari Pierre Krahenbuhl valitti avoimessa kirjeessään palestiinalaispakolaisille ja järjestön työntekijöille USA:n ottamaa kantaa päätöksessään lopettaa järjestön tukeminen, vakuuttaen työn jatkuvan.

USA:n ulkoministeriön tiedottaja Hather Nauert totesi Israelin kantaa
seuraten, etteivät 1948 pakolaiset voi säilyttää pakolaisasemansa kritisoiden UNRWA:a loputtomiin kasvavasta yhteisöstä, jolla on paluuoikeus.
Krahenbuhl viittasi useisiin toisiin pakolaisiin, joilla on pakolaisasema-Afganistan, Sudan, Somalia, Kongo, joita YK tukee. Mutta vain palestiinalais-pakolaisilla on oma YK-järjestö, joka hoitaa vain heidän asioitaan, eikä missään mennä sentään viidenteen sukupolveen ja yli sen.

Krahenbuhl sanoi että kaikesta huolimatta heillä on oikeutensa kansainvälisen lain mukaan, eikä 5.4 miljoonan kansaa, miehiä, naisia ja lapsia voida noin vain toivoa olemattomiksi.
USA:n maksuosuus tälle vuodelle oli 385 miljoonaa USD, josta se maksoi tammikuussa 60 miljoonaa USD ennen tuen lopettamista.
Gulfmaat ovat luvanneet maksaa osan, mutta 200 miljoonaa USD tarvitaan. UNRWA:n Libanonin haaran johtaja Caludio Cordone sanoi rahan riittävän vain kuun loppuun asti, mutta varojen hankkimista jatketaan.
Koulut avattiin viime viikolla, mutta jatkosta on vielä epävarmuutta. https://www.jpost.com/Middle-East/What-is-the-real-status-of-millions-of-Palestinian-refugees-566391,

04. Israelissa virallisella vierailulla oleva Filippiinien presidentti Rodrico Duterte
kiitti israelilaisia isäntiään "kriittisestä avusta, mitä maa tarvitsee eniten", menemättä yksityiskohtiin.

Duterte sanoi "Israelin ja Filippiinien potevan samaa kaipuuta rauhaan, samaa sympatiaa ihmisolentoihin, ja samaa päättäväisyyttä taistella niitä korruptoituneita ideologeja vastaan, jotka haluavat tuhota maamme".

Diplomaatit arvioivat presidentti Duterten tarkoittavan Euroopan Unionia, joka on ollut hyvin kriittinen hänen huumekartelleita vastaan käymäänsä sotaan, mikä on johtanut tuhansien ihmisten teloittamiseen.

"Siinä suhteessa Israel voi odottaa kaikkea apua, mitä Filippiinit voivat tarjota" presidentti lupasi.

Pääministeri Netanyahu lausui Duterten tervetulleeksi, vaikka monet olisivat mieluummin nähneet vierailun peruuntumisen. Etenkin medianedustajat ovat unohtaneet kohteliaan käytöstavan ja vieraanvaraisuuden korkealle vieraalle, joka tuli 400 hengen delegaation kanssa tarjoten hänelle Tzipi Livnin sanoin "hyvin matalan tason vastaanoton".
Bibi kiitti vierastaan Filippiinien tarjoamasta avusta antamalla 10 000 viisumia natseja pakeneville juutalaisille, joista Japanin hyökkäyksen vuoksi vain 1300 pystyttiin käyttämään. Duterte kävi kunnioittamassa tämän työn muistoksi pystytettyä muistopatsasta.
Bibi muisteli lämmöllä filippiiniläistä hoitajaansa, joka osoitti harvinaista
myötätuntoa ja älykkyyttä.
Yksi allekirjoitetuista sopimuksista koskee filippiiniläisten hoitajien taloudellista asemaa Israelissa, joka on nyt säännöstelty sopimuksella.

Duterte liitti vierailuunsa erityisen henkilökohtaisen viestin, esitellen mukana seuraavan tyttärensä ensimmäisen vaimonsa Elisabeth Zimmermanin kanssa, jonka jälkeläiset olivat natsivanoja pakenevien joukossa Filippiineillä. https://www.jpost.com/Israel-News/Duterte-thanks-Israel-for-unspecified-critical-help-566389,

05. Israel on asentanut tuhansia kameroita Juudeaan ja Samariaan sekä Jerusalemiin terroristien sieppaamiseksi, sanoi yleisen turvallisuuden ministeri Gilad Erdan Kansainvälisessä Instituutissa vastaterrorismin konferenssissa Herzliassa maanantaina.
Erdanin paljastus ja sen yksikohtaisuus ohittaa suuresti aiemmin anonyymien virkailijoiden viittaukset valtavasti kasvaneeseen valvontaa terrorismin vastaisessa kamppailussa.

Erdan painotti edistyneen teknologian, sen ja ihmisen silmien olleen avaimina ns. "puukko-intifadan" lopettamisessa 2015 -2016.
Hän sanoi, että kaksi tekijää ovat avainasemassa terrorismin kanssa taistellessa: Virkailijoitten - kuten poliisi, vankilat ja palomiehet - merkityksen ymmärtäminen, sekä taistelu ruohonjuuritason kiihotusta ja terrorismia vastaan.
Erdan sanoi käsitteelliseen muutokseen olevan tarpeen tehtävien asettamisessa ja koulutuksessa kotirintaman puolustamiseksi ei-sotilaallisin asein siviilien vastaterrorismin aktiivisuuden helpottamiseksi.
Hän sanoi laajentaneensa turvallisuustaustaisten ja ilman rikollista taustaa olevien siviilien oikeutta kantaa asetta terrori-iskujen estämiseksi, mutta lisäsi, että aseenkantolupa on Israelissa kuitenkin paljon rajoittavampi kuin Yhdysvalloissa, jossa se on jokaisen perustuslaillinen oikeus.

Seuraavaksi Erdan viittasi ponnisteluihin vähentää terroristien online käyttöä.
Hän totesi EU:n, ja etenkin Saksan, molempien lähestyvän Israelin omaksumaa kantaa painostaen FB:tä ja muita sosiaalisia kanavia poistamaan terroristien sivuja, vaikka ne kritisoivat Israelia tästä vähän aiemmin.
Kun EU viittaa johonkin terroristin sivuun, se tulee poistaa tunnin kuluessa.

Mossadin entinen johtaja Shabtai Shavit sanoi aiemmin konferenssissa, ettei globaali shia-terrorismi voi voittaa vapaata maailmaa - ei siksi, että vapaa maailma olisi liian vahva, vaan siksi, ettei se voi voittaa sunni enemmistöä.
Hän sanoi, että kääntöpuolella on tosiasia, ettemme 45 vuoden aikana ole pystyneet voittamaan terrorismia, ei Israelissa eikä vapaassa maailmassa.
Hän päivitti modernin terrorismin todeten, että Israel on joutunut taistelemaan sitä vastaan 1960-luvun puolivälistä erään saksalaisen ryhmän liityttyä arabi-valtioihin taistellakseen Israelia vastaan - ja PLO:n perustamisesta lähtien.

Shavit totesi, että "vaikka sekulaari terrorismi on muuttanut muotoaan globaaliksi islamilaiseksi, se silti uhkaa maailman agendaa. Vaikka voittaisimme yksittäisiä taisteluja, niin kauan kuin ideologia säilyy, sota tulee jatkumaan. Vapaa maailma voi vaimentaa sen volyymin, mutta se ei pysty poistamaan uskonnollista ideologiaa sen taustalla".
Hänen reseptinsä mukaan "globaalin terrorismin voittaminen edellyttää, että vapaa maailma muuntaa ajattelutapansa voidakseen käsitellä sitä paljon tehokkaammin, kuin mitä se tekee tänään".
"Tämän yhteistyön toteutumiseksi vapaan maailman tulee päästä sopimukseen laajasta strategiasta, laillisesta oikeudesta ja arvoista – tulee tehdä universaali määritelmä terrorismista".

YK:n turvallisuusneuvoston vastaterrorismin korkea virkailija Michele Coninsx kertoi konferenssissa, että 26. tammikuuta hänen toimistonsa tulee paljastamaan uuden globaalit standardit valtioille digitaalisten todisteiden kokoamiseksi yksityisiltä tietoliikenneyhtiöiltä.
Coninsx ei mennyt yksityiskohtiin ristiriistaisten tietojen kokoamiseksi yksityisiltä yhtiöiltä, kun muutamia vuosia sitten – ainakin USA:n ulkopuolella – sellaisten tietojen kokoamista pidettiin arveluttavana, ellei hylättävänä.
https://www.jpost.com/Israel-News/Fighting-terrorism-with-Big-Brother-566433,

06. UUTISIA LYHYESTI
PA/PLO:n ilman mandaattia toimiva puheenjohtaja Mahmoud Abbas esitti raporttien mukaan Trumpille vaatimuksen Valkoisen Talon erityislähettilään Jason Greenblattin poistamista ehtona palaamiseksi neuvotteluihin.

Israel Hajom raportoi asiasta näin: PA:n virkailija ja Abbasin uskottu virkailija sanoi, että Abbas vaatii Greenblattin erottamista hänen tuoreen artikkelinsa vuoksi, jossa hän kritisoi PA:n johtoa sen kieltäydyttyä palaamasta neuvotteluihin Israelin kanssa, sekä PA:n ilmoittama aie olla harkitsematta Valkoisen Talon laatimia suuntaviivoja lopullisen ratkaisun sopimukseksi.

"PA:n johdon kieltäytyminen on pettymys, mikä vahingoittaa kansaa, jota se sanoo palvelevansa, kuten sen tuomitseminen suunnitelmaa, jota se ei ole koskaan nähnyt. Tämä tulee edelleen estämään Palestiinan kansaa nousemaan naapuriensa tasolle" kuten artikkelissa todetaan.
PA:n virkailija sanoi Greenblattin artikkelin osoittavan hänen Israelia suosivan kantansa, ja väitti Abbasin haluavan palata pöytään, jos Trump vaihtaa hänen tilalleen enemmän tasapuolisuutta osoittavan henkilön.
Abbasin Washingtoniin lähettämän tiimin vaatimusten kärjessä on Greenbalttin erottaminen ja uuden miehen valitseminen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/251565,

Venäjän armeijan laajimmat sotaharjoitukset NL:n hajoamisen jälkeen 1991 voivat Ben Gurionin ilmoituksen mukaan aiheuttaa melkoista häiriötä lento-liikenteelle maahan ja siitä ulos.
Kremlin on suunnitellut sarjan sotilaallisia harjoituksia monilla alueilla, aloittaen yhdistetyillä ilma- ja meriharjoituksilla viikon vaihteen aikana. Välimeren itäosan harjoitukset ovat Venäjän ilmoituksen mukaan vaaralliset ja voivat pahoin häiritä lento- ja meriliikennettä, ne alkavat lauantaiyönä. Lentoyhtiöt joutuvat muuttamaan lentoreittejään, mikä tulee aiheuttamaan muutoksia ja viivästyksiä aikatauluissa.
Syyskuun 11. -15. toteutettavat harjoitukset "Vostok 2018" käsittävät sarjan testejä, joihin osallistuu 36 000 tankkia ja 300 000 miestä. Vaikka "Vostok 2018", laajimmat 1981 jälkeen, toteutetaan Siperiassa Kiinan ja Mongolian rajoilla, Välimeren itäosan sotilasharjoitukset aiheuttavat jo muutoksia israelilaisille matkailijoille kiihkeän lomakausi-matkailun alkaessa.
Kremlin tiedottaja varoitti harjoitusten olevan vaarallisia meri- ja lento-liikenteelle, pakottaen yhtiöitä muuttamaan tavanomaisia reittejään, mikä aiheuttaa aikataulumuutoksia ja viivästyksiä.
Keskiviikkona arvioidaan yli 90 000 matkustajan tulevan Ben Gurionin terminaalin kautta 588 tulevilla ja lähtevillä lennoilla.
Torstaina matkustajamäärän arvioidaan nousevan 107 000 henkilöön 650 lennolla.
Ennen Rosh HaShanaa (uuttavuotta) 30 000 matkailijaa lentää suunnitelmien mukaan vuosittaiselle UMAN pyhiinvaellusmatkalleen Ukrainaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/251564

USA:n presidentti Trump varoittaa Venäjää ja Irania tekemästä vakavaa humanitääristä virhettä tukiessaan Syyrian armeijan suunnittelemia hyökkäyksiä Idlibin valtaamiseksi. Samalla Trump varoitti Syyrian presidentti Bashar Assadia "vastuuttomasta hyökkäyksestä Idlibin provinssiin".
"Satoja tuhansia ihmisiä tulisi kuolemaan, älkää antako sen tapahtua" hän kirjoitti Tweet sivullaan.
Iran kehotti lausunnossaan maanantaina "puhdistamaan Idlibin kapinallisista" valmistautuessaan keskusteluihin Syyrian ja Venäjän kanssa viimeisen suuren alueen vapauttamiseksi kapinallisilta, kuten REUTERS raportoi.
Presidentti Assadin armeija suunnittelee toteuttavansa hyökkäyksen asteittain. Aiemmin raportoitiin, että Turkki on rakentanut 12 tukikohtaa Idlibin alueelle voidakseen valvoa tilannetta. Turkin reaktiosta ei ole kerrottu mitään, kuten ei myöskään USA:n aikeista, jos hyökkäys aloitetaan, kuten on raportoitu. Turkki pelkää pakolaisvyöryä rajalleen. Turkissa on ennestään 3.5 miljoonaa pakolaista, eikä halua lisää.
Idlibin alueella arvioidaan asuvan 2.5 miljoonaa ihmistä, heidän joukossaan Syyrian muista vapautetuista alueista sopimuksen mukaan poistuneita eri kapinallisten ryhmien taistelijoita.
Venäjän ja Syyrian ilmavoimien koneet ovat tulittaneet kapinallisten asemia ennen Syyrian armeijan hyökkäystä.
Iran ja Syyrian allekirjoittivat yhteistoiminta sopimuksen ennen hyökkäystä, ja Iran vakuuttaa jatkavansa Assadin hallituksen tukemista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/251555

Entinen knessetin jäsen tri Einat Wilf vaatii globaalia kampanjaa arabi-propagandaa vastaan, joka väittää palestiinalaisilla olevan oikeuden paluuseen, jota ei ole olemassakaan. Hän vaatii UNRWA:n lopettamista, eikä usko arabimaiden haluun osallistua sen rahoittamiseen, koska pakolais-ongelma on YK:n ongelma. Wilf selittää, ettei palestiinalais-pakolaisia ole olemassakaan, koska UNRWA paisuttaa pakolaisten jäsenmäärää ulottaen sen jopa viidenteen sukupolveen ja yli. Lisäksi erityisesti järjestön perustamisen aikoihin 1949 virkailijat avoimesti tunnustivat hyväksyvänsä pakolaisiksi paikallisia asukkaita, jotka nauttivat pakolaisten oikeuksia kodeissaan asuen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/251548.

Israelin arabien Joint List kansanedustajia lensi Brysseliin, jossa he tapaavat korkeita EU-virkailijoita ja EP kansanedustajia pyrkien selittämään heille, miten kauheasti Israelin "kansa-valtio" laki polkee heidän ja muiden vähemmistöjen oikeuksia Israelissa.
Oikeuskansleri Avichai Mandelbit sanoo, ettei laki vähennä vähemmistöjen oikeuksia, eikä anna palkkiota juutalaisten asutustoiminnalle Juudeassa ja Samariassa, koska hän sai muutettua sen lopullista tekstimuotoa.
Hän kielsi syytökset Netanyahua vastaan jatkuvien poliisitutkimusten viivyttämisestä todeten, että hän haluaa huolellisesti tutkia kaikki esiin nousevat mahdolliset rikokset ennen päätöksensä julkaisemista.
https://www.jpost.com/Israel-News/Mandelblit-Parties-trying-to-undermine-legitimacy-of-PM-probes-566409,

Turvallisuusjoukot pystyivät estämään PA:n arabin aikoman puukotuksen. Hän lähestyi juosten sotilaita Givat HaAvot tarkastuspisteessä vetäen esiin veitsensä maanantaina iltapäivällä Kiryat Arbassa Hebronin pohjoispuolella. Koska hän ei välittänyt käskystä lopettaa juoksunsa,
sotilaat avasivat tulen häntä kohti surmaten hänet.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Stabbing-attack-on-IDF-soldier-near-Hebron-thwarted-566405,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 19 -32; Tiberias 26 -38; Suolameri 28 -39; Eilat 28 -42 +C-astetta, aurinkoista, torstaina puolipilvistä.
'
Brasilian ylpeys, 200 vuotta vanha Rio de Janeiron kansallismuseo syttyi tuleen tuhoten mittaamattoman arvokkaita arkeologisia kalleuksia sekä Amerikasta että monista muista maista. Tulen syttyminen on vielä arvoitus, mutta vahingot ovat mittavat. Palossa tuhoutui myös vanhimpia Brasiliasta löydettyjä fossiileja. Tuli tuhosi suurimman osan 20 miljoonasta historiallisista esineistä ja kalleuksista.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-6125217/Giant-flames-tear-National-Museum-Rio-Janeiro.html.


























Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019