Friday, February 12, 2016

PERJANTAI 12-02.2016

PERJANTAI 12.02.2016
1.     PÄIVÄSTÄ näyttää tulevan aurinkoinen kuten ennusteet kertovatkin, ja lämpötilakin varsin kohtuullinen keskellä talvea eli 8 asteen tienoilla, joka noussee iltapäivään mennessä 16 asteeseen. Mustarastasta olen kuullut vain kerran – ehkä sen sisäinen kello ei ole vielä hälyttänyt – mutta uskollisesti se on aloittanut huilukonserttinsa joka kevät, joten miksi tämä olisi poikkeus? Minun fyysinen kuntoni vain on poikkeus, sillä jostain joku vihulaisenagentti oli päässyt tuikkaamaan flunssan aihion elimistööni, mitä nyt olen yrittänyt ”eliminoida”, kuten IDF sanoo raporteissaan saatuaan yhden puukkoa heiluttavan arabineitosen taltutettua. Se on kummasti vaikuttanut siihen, etten oikein pysty näkemään, mikä aiheuttaa lyöntivirheitä. (tuleehan niitä tosin muutenkin).

Kuten totesin, ennusteet lupaavat aurinkoista säätä tänään, huomenna aurinko vetää häveliäästi pilvenlonkkaa peitteekseen rohkaistuakseen uudelleen sunnuntaiksi ja ainakin maanantaiksi. Lämpötilat noussevat myös tämän päiväisistä siten, että 8 -16 luvut nousevat maanantaina lukuihin 10 -21 +astetta. Kyllä siinä kelpaa jo tepastella, jopa ehkä vähentää vaatekertojaankin. Edelliset ennusteet lupasivatkin jyrkkää lämpötilojen nousua ensi viikon ajaksi, mutta talvi ei ole vielä ohi, joten paras pitää villapaidat siten, että ne voi helposti vetää uudelleen ylleen.

LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 8 -16; Tiberias 10 -20; Suolameri 16 -24; Eilat 10 -25 +C-astetta. Eilatissa lämpömittarin lukemat noussevat maanantaina lukemiin 15 -30 +astetta, Siellä on jo kesä.
Kinneretin vedenkorkeus nousi 1 sm ollen nyt -212.75 m meren-pinnan alapuolella.

2.     ENTINEN PA:n ministeri tri Mohammad Shtayyeh, joka palveli sekä julkisten töiden ja talonrakentamisen että PA:n taloudellisen kehitysneuvoston ministerinä, ilmoitti julkisuudessa torstaina, että PA aikoo informoida Israelia torstain aikana, ettei se ole enää sidottu Oslon sopimuksen ehtoihin niin kauan kuin Israel ei noudata niitä. Tämä kysymys kumpi noudattaa Oslon sopimuksia on ikuisuuskysymys kummankin syyttäessä toista sen rikkomuksista.
Israelin näkemyksen mukaan PA ei ole vielä edes aloittanut noudattamaan yhtäkään sen määräyksiä. Tunnettu esimerkki on sopimuksessa PA:ta sitova kohta, jonka mukaan PA:n tulee takavarikoida kaikki laittomat aseet alueellaan ja antaa ne US:lle tuhottaviksi. Toiseksi siinä vaaditaan, että PA taistelee terrorismia vastaan ja pidättää sen harjoittajat luovuttaakseen ne Israelille tuomittaviksi. Kumpaakaan määräystä ei ole toteutettu.

Samalla tavoin PA syyttää Israelia sopimusrikkomuksista alusta lähtien. Israel ei ole vieläkään vapauttanut ennen Oslon sopimusta pidättämänsä ja tuomitsemansa arabit, kuten olisi pitänyt.
”Israel ei ole neuvotteluosapuoli, se on vihollinen, joka miehittää maatamme”, Shtayyeh sanoi radio-ohjelmassa osallistuessaan konferenssiin Beirutissa lisäten, että PA:n strategiana on lopettaa USA:n johdolla käydyt hedelmättömät neuvotteluyritykset ja kansain-välistää PA/PLO:n arabien ponnistelut valtionsa perustamiseksi.
Hän kutsui arabinuorten käymää ”puukkointifadaa” heräämiseksi, joka on tällä hetkellä PA/PLO:n keskeinen ”taistelu miehitystä vastaan”. Jos joku miehittää Juudeaa ja Samariaa, se on PA/PLO.

ISRAELIN ministeri Zeev Elkin totesi vastuksena Shtayyehin lausuntoon: Jos tämä on totta, se on yksi uusi naula PA/PLO:n arkkuun, koska niiden olemassaolo riippuu täysin Oslon sopimuksista. Jos Oslo peruutetaan, se lopettaa samalla PA/PLO:n toimintaoikeuden. Israelin kannalta tärkein on turvallisuus-yhteistyön jatkuminen, mikä hyödyttää molempia osapuolia.
Jos Oslon sopimusehdot nollataan, se tarkoittaa käytännössä PA/PLO:n romahtamista, mikä Elkinin käsityksen mukaan ei tulisi pahemmin jos ollenkaan vahingoittaisi Israelin imagoa maailmalla.

Käytännössä PA/PLO:n ja Abbasin kannatus on heikko PA:n ja Gazan arabien keskuudessa. Jos vaalit pidettäisiin nyt, gallupien mukaan Hamas tulisi voittamaan ne ja Ismail Haniyeh nousisi PA/PLO:n johtoon. PA/PLO:n ja Abbasin valta perustuu IDF:n antamaan turvallisuuteen. http://www.jewishpress.com/news/former-pa-minster-we-no-longer-abide-by-oslo-accords/2016/02/11/

3.     ISRAELIN arabikansanedustajat Basel Ghattas, Hanin Zoabi ja Jamal Zahalka, kutsuvat terrorihyökkäyksissä surmansa saaneita, joista useimmat ovat alaikäisä poika ja tyttöjä, marttyyreiksi ja kansan idoleiksi, ”arvokkaiksi pojiksemme”.
Nämä kolme arabikansanedustaa Israelin Knessetistä kuuluvat Balad-arabipuolueeseen. He olivat järjestäneet yhteisen tapaamisen 10 arabiperheen jäsenille, joiden jäseniä oli saanut surmansa hyökkäyksensä aikana.
Asiasta nousseen kohun ja juutalais-kansanedustajien vaatimusten vuoksi heidän erottamisekseen Knessetin toiminnasta he ovat pyrkineet tasoittelemaan aiheuttamaansa ristiaallokkoa todeten, että he osoittivat vain surunvalittelunsa, muta vähättelevät sitä, että he pitivät hiljaisen hetken surmansa saaneiden kunniaksi, ja lupasivat taivuttaa IDF:ä luovuttamaan surmattujen ruumiit omaisilleen. Arabitavan mukaan kuolleet tulee haudata vuorokauden kuluessa, mikä on ymmärrettävä ilmaston vaatimusten mukaisesti.
IDF vaatii lupausta, että hautaaminen suoritetaan salaisesti yön aikana, ettei tilaisuudesta kehittyisi näyttävä propagandatilaisuus.
PMW:n paljastuksen mukaan Ghattas tunnusti PA:n TV:n ohjelmassa, että vierailun tarkoituksena oli osoittaa tukea terroristeille eikä niinkään surunvalittelusta tai lupauksesta pyrkiä saamaan terroristien ruumiit luovutettua hautaamista varten. Terroritoimintaan osallistuneet ovat lähes yksinomaan PA:n valvomilta alueilta, vain harva Israelin arabeista.

GHATTAS selitteli näkemystään todeten, etteivät nuoret ole syyllistyneet rikokseen tai terrorismiin pyrkiessään murhaamaan juutalaisia, sillä he taistelevat tukahduttavaa miehitystä vastaan. ”Sinä päivänä, jona arabikansanedustaja luistaa velvollisuudestaan käydä rohkaisemassa surmansa saaneiden omaisia, hän voi luopua edustajan tuolistaan ja jäädä kotiin”. Jos asiaa koskeva lakialoite hyväksytään. terroristin omaisten luona vieraillut menettää paikkansa Knessetissä ainakin määräajaksi.
Knessetin eettinen komitea pidätti näiden kolmen arabikansan-edustajan oikeuden osallistua Knessetin toimintaan 2 kuukaudeksi mistä he esittivät eriävän mielipiteensä. Myös arabilistan puheenjohtaja Ayman Odeh tuomitsi komitean päätöksen sanoen, että 3 arabikansanedustajan toiminta on hyväksyttävissä yleis-inhimillisin perustein. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/arab-mk-describes-terrorists-as-precious-sons/2016/02/11/

4.     LIKUDIN kansanedustaja Anat Berko aiheutti pyörremyrskyn lasissa todettuaan, etteivät palestiinalaiset voi vaatia itselleen valtiota nimeltä Palestiina, koska arabiassa ei ole koko B konsonanttia, eivätkä he osaa lausua sitä. Sen sijaan he käyttävät konsonanttia B tai F, joten Palestiinan on heillä Balestiina.
Berko osoitti hallitsevansa arabienkielen sisältä päin. Hän totesi, että arabit käyttävät useita mielenkiintoisia kurkkuäänteitä, joita eurooppalaisten on vaikea ellei mahdotonta lausua. Tämä aiheutti valtavan huutomyrskyn istuntosalissa useimpien arabiedustajien huutaessa yhteen ääneen syyttäen Berkoa rasistiksi. Muutaman konsonantin puutteen lisäksi arabeilta näyttää puuttuvan huumorintaju, mikä on paha puute, minkä he peittävät raivoamisella.  http://www.jewishpress.com/news/theres-no-p-in-palestine/2016/02/11/

5.     USA:n kongressi hyväksyi vastalauseitta liiketoimintaa ja kauppaa koskevan lain Trade Facilitation and Enforsement Act 2015, mutta presidentti Barack Obama tarttui lain yhteen kohtaan todeten, että se sotii USA:n pitkäaikaista käytäntöä vastaan koskien Israelin kanssa käytävää liiketoimintaa. Hän kuitenkin lupasi allekirjoittaa lain.
Obaman presidentin kanslian lausunnossa todetaan: ”Mitä tulee puolueiden väliseen kompromissi-lainsäädäntöön, siinä on osia, joita emme voi hyväksyä, mukaan lukien kohta, joka sotii USA:n pitkäaikaista politiikkaa Israelia ja miehitettyjä territorioita kohtaan, mukaan lukien Israelin harjoittama ”setlementti-toiminta”.
Artilkkelissa todetaan, että tällä lausunnollaan Onbama osoittaa Israelin vastaisuutensa, koska kyseinen lain kohta vastustaa Israelin vastaista BDS-toimintaa. Obama on henkilökohtaisesti antanut tukensa EU:n vaatimukselle luetteloida Israelin juutalaisyhteisöissä Juudeassa ja Samariassa valmistetut tuotteet. Hän antoi tammikuussa lausunnon, jossa hän vastustaa Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöissä valmistettujen tuotteiden valmistus-maaksi Israelia.

Kokenut kongressin edustaja, joka oli osallistunut lain laadintaan, ilmaisi hämmästyksensä Obaman ottamaan Israelin vastaiseen kantaan. Hän totesi, että kieltäessään tukensa BDS:ä vastaan taistelevilta, hän itse asiassa osoittautuu BDS:n kannattajaksi.  
Kyseinen lainkohta kehottaa muun muassa estämään potentiaalisten kauppakumppaneitten toimia, jotka suoraan tai epäsuorasti kieltävät tai estävät kauppasuhteita yksinomaan USA:n ja Israelin välillä.
Laki koskee sekä ulkomaalaisia yksityisiä ja yhtiöitä kuten myös USA:n yksityisiä kansalaisia tai yhtiöitä. Laki kehottaa USA:n hallitusta raportoimaan 180 päivän kuluessa lain voimaan tulosta mahdolliset poliittiset BDS-toimet Israelia vastaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/207933#.Vr2ZJVNxc6s

6.     UUTISOTSIKOITA
·        PA:n poliisit tekivät ratsian Eizariyan lähiöön Jerusalemissa rikkoen räikeästi Oslon sopimuksia. Lähiö kuuluu B-alueeseen, jossa Israelilla on turvallisuusvastuu, mutta PA vastaa lähiön siviilihallinnosta. Lähiö sijaitsee Jerusalemin itäosassa Abu Dis-lähiön ja Maale Adumimin kaupungin välissä. Arabialueilla toimiva Wafan uutistoimisto ilmoitti, että PA:n Al-Quds turvallisuusjoukot ovat toimineet aktiivisesti Jerusalemin itäosien lähiöissä. Sen tarkoituksena lienee tieten osoittaa väheksyntänsä Oslon sopimukselle, jonka PA:n viranomaiset Annasia myöten sanovat hylänneensä. Se voi liittyä myös toi9mintaan E1 vyöhykkeen asuttamiseksi beduiineilla EU:n rahoituksen turvin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/207936#.Vr2iXFNxc6s
·        Yesh Atid puheenjohtaja Yair Lapid peruutti salaisesti puheenjohtajavaalit ottaen itselleen diktaattorin valtuudet. Tämä on Israelin sisäistä käytännön demokratiaa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/207911#.Vr2ljlNxc6s
·        Arabia vastaan nostettiin syytteet hänen esitettyään murhauhkailut Israel Beitenu puheenjohtajaa Avigdor Libermania vastaan. Arabi sanoi, että kaikki arabit ovat yhtä kuin Nashat Milhem, joka murhasi 3 juutalaista. Hän sanoi FB-kirjoituksessaan kannattavansa Hamasin sotilassiipeä izzadin Al-Qassam prikaatit.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/207896#.Vr2mV1Nxc6s
·        Arabihammaslääkäri tuomittiin vankeuteen hänen lähetettyään suuria summia rahaa Hamasille ja salakuljetettuaan sen jäseniä Samariaan Hamasin osaston perustamiseksi Samariaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/207875#.Vr2nlVNxc6s
Wednesday, February 10, 2016

KESKIVIIKKO 10.02.2016

KESKIVIIKKO 10.02.2016
1.    AAMULLA kuuden maissa taivas oli kauttaaltaan pilvien peittämä, kuten ennusteissa kerrotaankin, ja lisäksi paikallisia sadekuuroja voi tulla päivän mittaan. Maallikon käsityksen mukaan tänä talvena on saatu sateita ihan mukavasti, mutta sääproffat käyttänevät omia perusteitaan väittäessään, että tämä talvi on kolmas kuiva talvi peräkkäin. Olkoon näin, säästä puhuminen on vaaraton ja tunteita häiritsemätön puheenaihe, mutta pelkkää ajanhukkaa, mikä ei johda mihinkään. ’

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 7 -11: Tiberias 10 -18; Suolameri 14 -20; Eilat 10 -21 +C-astetta. Puolipilvisyys jatkuu tänään ja huomenna, torstaina kirkastuu, mutta pilvisyys palaa uudelleen perjantaina. Lämpötila nousee siten, että perjantain lukemat ovat 9 -17 +-astetta. Kinneretin pinta nousi 1 sm:n.

2.    Juutalaiset sen sijaan seuraavat innokkaasti USA:n presidentin esivaaleja, sillä demokraattien toinen ehdokas on juutalaista syntyperää, vaikka hän sanookin vieraantuneensa juutalaisuudestaan vietettyään muutaman kuukauden 60-luvulla nuorena miehenä Israelissa vapaaehtoisena työntekijänä sosialistisessa kibbutsissa keskittyen enemmän hauskanpitoon nauttiakseen seksuaalisesta ja henkisestä – ellen sanoisi – moraalisesta vapaudesta vasemmisto-kibbutsiussa. Juutalaisten tulisi varoa näitä uskostaan vieraantuneita, sillä historian opetuksen mukaan juutalaiset ovat perinteisesti johtoasemassa sekä hyvässä että pahassa. Kukaan ei tiedä, mitä Bernie Sanders tarkoittaa todellisella muutoksella, jota hän tarjoaa valitsijoilleen.
3.    Presidentti Barack Hussein Obama tarjosi myös muutosta saaden 78 % Amerikan juutalaisista äänestämään itseään. Muutosta on todella tapahtunut, mutta ei sitä, mitä juutalaiset ja muutkin äänestäjät odottivat ja toivoivat.
Obaman päämääränä on tuhota USA:n ”kohtuuton valta-asema”, kuten hän sanoo, ja palauttaa maa sille kuuluvaan asemaan. Siksi hän jatkaa USA:n armeijan tuhoamista sisältä päin hallinnollisilla päätöksillään ilman kongressin käsittelyä ja tahtoa. Hän on erottanut yli 350 armeijan avainkomentajaa saaden armeijan iskukyvyn vaaralliseen asemaan. Viimeiseksi hän erotti USA:n laivaston komentajia pyrkien rampauttamaan sen toiminnan maailman merillä, mihin USA:n voima suurelta osin perustuu. http://israelupdate.achlak.net/kirjoja/naky/,

4.    Obaman viimeaikaiset lausunnot ovat herättäneet joittenkin kristillisten johtajien innostuneesti toteamaan, että Obama taitaa sittenkin olla kristitty, vaikka hän vierailikin moskeijassa, joka tukee kahta tunnettua muslimi-terrorijärjestöä. Olisi syytä muistaa, että alkukirkon johtajat varoittelivat, että aikojen lopussa seurakuntaan hiipii petollisia susia, jotka eivät seurakuntaa säästä. Kristityksi ei tunnustauduta lausumalla jonkin iskulauseen, kuten islamissa tehdään.

Kristityksi tunnustautuminen edellyttää todellista syväkyntöä ihmisen sisimmissä elimissä, joissa synnin aihiot elävät odottaen vain sopivaa tilaisuutta vapautuakseen yhteisönsä rajoituksista ja estoista. Ulos tullessaan ne samalla saastuttavat ihmisen. (Mt.15:18-19)  Pelkkä pintakerrosten karhitseminen ei riitä. ISIS-johtajat ovat antaneet ohjeita varustaessaan agenttejaan länsimaihin, että heidän tulee ajaa pois täyspartansa ja opetella muutamia kristittyjen käyttämiä avainlauseita voidakseen soluttautua kristillisiin järjestöihin tuhotakseen ne sisältä päin. http://www.wnd.com/2016/02/you-dont-know-what-obama-said-at-the-mosque/,

5.    ISRAELIN sisällä sen sijaan pyritään löytämään tapoja, joilla Israelin arabi-kansanedustajat saataisiin käyttäytymään sivistyneen maailman tavoin pyrkimättä puremaan kättä, joka ruokkii niitä. Kolme arabi-kansan-edustajaa vierailivat heti verisen terrori-iskun jälkeen 10 arabiperheen edustaien luona, jotka olivat menettäneet poikansa tai tyttärensä terrori-iskussa, osoittaakseen myötätuntoaan ja osanottoaan. Juutalaiset katsoivat tämän Israelin vastaisen terrorin tukemiseksi ja vaativat lakia, jolla tällaiset kansanedustajat suljetaan määräajaksi Knessetin työskentelystä.

ARABITERRORISMI jatkuu sen sijaan, päivittäin rekisteröidään vähintään yksi kuukotus tai autojen kivitys-tapaus. Eilen rekisteröitiin kolme puukotusta tai sen yritystä, 2 niistä Jerusalemin vanhassa osassa, yksi Gush Etzionissa, jossa arabimies puukotti 20-vuotiasta hölkkääjää Neve Danielin sisäänkäynnin lähellä. Tämä on huolestuttava, sillä käymme silloin tällöin ostamassa perhe-pizzan Efratin keskuksesta ja syömme sen Neve Danielin viehättävässä puistossa. Jerusalemin puukottajat ovat nuoria tyttöjä, toinen yritti osua poliisiin Damaskos-portilla, toiselta löydettiin keittiöveitsi koululaukusta.

PÄÄMINISTERI Netanyahu sen sijaan toteaa, että ainoa tapa päästä edes hetkeksi rauhaan ”noista pedoista”, on rakentaa joka puolelle maan rajoilla niin korkea ja tiivis aita, ettei kettukaan pääse siitä läpi.  Juutalaiset tulisivat .tämän näkemyksen mukaan sulkemaan itsensä maailman suurimpaan ghettoon – tämän vapaaehtoisesti uskoen voivansa tällä päästä erottautumaan noista ”pedoista” Bibin sanoja lainatakseni. Voisi sanoa, että lausunto oli heitetty puolihuolimattomasti ”lonkalta”, mikä tullee nousemaan esiin sopivissa ja sopimattomissa tilanteissa, kuten Herzlian puheessaan antamansa lupaus pyrkiä toteuttamaan kahden valtion periaatetta.
Iranin shia-johtajat ovat todenneetkin kyynisesti, että on hyvä, kun juutalaiset kokoontuvat yhteen valtioon, sillä siten heidät on helpompi tuhota ydinpommilla, mikä on osa Iranin virallista politiikkaa, kuten he tunnustavat. http://www.debka.com/newsupdatepopup/14953/Netanyahu-security-fence-to-be-built-on-all-of-Israel-s-borders

6.    PUOLUSTUSMINISTERI Moshe Yaalon käy henkilö-kohtaista sotaansa opetusministeri Naftali Bennettiä vastaan, jota hän syyttää lapselliseksi vaatiessaan, että IDF:n tulisi tehdä jotain jatkuvan tunnelien rakentamisen lopettamiseksi, ettei rajan pinnassa asuvien juutalais-asukkaitten tarvitsisi herätä jalkojensa alta kuuluviin kaivausääniin. Moshe Yaalon näyttää kuitenkin lopulta tunnustaneen, että kaivauksia tehdään, mistä todistavat nekin Hamasin taholta tulevat tunnustukset, että ainakin 10 kaivajaa on saanut surmansa tunnelien romahtaessa. Todellinen luku lienee paljon suurempi, mutta kukaan ei tiedä, miksi ne romahtavat. IDF pitää hyvin tarkasti tiedot sisällään, mutta vihjaavat: Yksin Jumala tietää.

HAMASIN tärkein ja tunnollisin rahoittaja on ollut Qatar. Debkafile kertoo, että Qatarin edustaja ja itse asiassa sen lähettiläs Gazassa Mohammed al-Emadi on tärkeä mies Yaalonille tunnelien vastaisessa sodankäynnissään, sillä hänellä uskotaan olevan vaikutusvaltaa Hamasin johtajiin ja sen pääministeriin Ismail Haniyehiin. Artikkelin mukaan Emadi on Yaalonin salainen ase, mutta onko hänellä pienintäkään halua avustaa Israelia, jota hän inhoaa, on toinen kysymys. Ehkä tieto tästä antaa Yaalonille kuitenkin rauhalisen yönlevon, joten jotain hyötyäkin siitä on. Emadin tehtäviin kuuluvat myös Hamasin ja Egyptin väliset suhteet, jotka ovat kireät. Egypti syyttää Hamasin toimittavan aseita ja miehiä Siinailla Egyptiä vastaan taisteleville kapinallisille, sekä hoitaa Siinailla haavoittuneita taistelijoita Gazan sairaaloissa, kuljettaen heidät sinne salaisten tunnelien kautta. http://www.debka.com/article/25219/Ya%E2%80%99alon-counts-on-the-Qatari-envoy-for-solving-Hamas-tunnel-problem

7.    ISRAELIN suurimmat ja vaarallisimmat ongelmat ovat kuitenkin toistuvat tiedot, joiden mukaan Hamas varustautuu sotaan Israelia vastaan Se koulutta izzadin al-Qassam sotilassiiven joukkojaan ja täydentää kovalla kiireellä asearsenaaliaan. Sen modifioidut raketit yltävät Gazasta Tel Aviviin, mitkä voisivat aiheuttaa suurta tuhoa IDF:n torjuntajärjestelmien kehittymisestä huolimatta.

JP:n vakiokolumnisti Isi Leibler tarkastelee tilannetta artikkelissaan kysyen: Pitäisikö meidän seistä tumput suoria tietäessämme, että Hamas valmistelee sotaa? Leibler sanoo, ettei Netanyahun asema ole kadehdittava, sillä lähikuukausien aikana hänen on tehtävä tuskaisia ratkaisuja: Odottaako vai turvautuuko ennalta ehkäisevään iskuun? Teki hän ratkaisun kumpaan suuntaan tahansa, ne vaativat ihmishenkiä, mitä hän poliitikkona kauhistelee, sillä vastuu niistä mitataan seuraavissa vaaleissa.
Hamas ei ole suoraan osallistunut Israelin siviiliväestöä rasittavaan terroriin, mutta se kehottaa siirtymän tuliaseisiin ja bussien räjäyttämiseen.

Israelin maine ja tuki maailmalla on alhaisimmillaan aikoihin, ja sitä varjostaa USA:n presidentti Obaman yhä viileämmäksi ja vihamielisemmäksi muuttunut suhtautuminen Israeliin. Myötätuntoa osoittavien lausuntojen taustalla on syvä vastenmielisyys, jota hän ei edes pyri peittelemään viimeisenä vuotenaan USA:n presidenttinä. Israelin pyynnöt 1.9 miljardin lisäämisestä vuosittaiseen 3.1 miljardin tukeen torjuttiin kättelyssä, ja Pentagonia opastettiin torjumaan IDF:n avustuspyynnöt. Pyyntö perustuu USA:n lupaukseen lisätä tukea Iranin kanssa tehdyn ydinsopimuksen tultua hyväksytyksi.

ISRAELIN onneksi Hizbullah on edelleen kiinni Syyrian taisteluissa, eikä sillä riitä kapasiteettia kiihottaa Israelin ja Libanonin välistä rajaa vihaisia lausuntoja lukuun ottamatta. Hizbullahin raketti- ja ohjuskaluston suuruus on arvoitus, mutta arviot liikkuvat Kerryn 80 000 ja median 150 000 välillä. Se on joka tapauksessa valtava määrä, eikä sen keskitettyjen laukausten määrää pysty täysin torjumaan millään keinolla. Ainoa selviytymisen mahdollisuus onkin ennalta estävät iskut, joilla niiden lähtötelineet ja varastot tuhottaisiin, joita on sijoitettu runsaan asutuksen keskelle ja jopa asuinrakennuksiin. Siviiliuhrit tulisivat olemaan suuret, mistä IDF on jo varoitellut, mutta muuta vaihtoehtoa tuhon lisäksi ei ole.  http://www.jpost.com/Opinion/Should-we-stand-by-knowing-that-Hamas-intends-to-attack-us-444399
8.    UUTISOTSIKOITA
·       Israelin entinen pääministeri Ehud Olmert pyysi armoa korkeimmalta oikeudelta, mutta sai kuukauden lisää oikeuskäsittelyn häiritsemisestä. Hän aloittanee istumisensa vankilan VIP-osastolla ensi viikolla. Hänen rangaistuksensa pituus on 19 kuukautta, mutta sitä voidaan lyhentää hyvän käytöksen ja katumuksen osoittamisen johdosta. Siten sekä entinen presidentti että entinen pääministeri istuvat samaan aikaan vankilassa. Korruptio on yleisin tuomioiden aihe, mutta syytökset seksuaalisesta häirinnästä ovat yhä suuremmassa määrin yleisiä. Kuinka paljon niistä on poliittisia ja kuinka paljon aitoja, on vaikea sanoa, mutta feministiliikkeiden nousu vaikuttaa niihin. http://www.timesofisrael.com/olmert-handed-another-6-months-in-jail-for-obstructing-justice/
·       Raportin mukaan Israel ja Eu pyrkivät korjaamaan pahasti ryvettyneitä suhteitaan, mikä johti EU:n sulkemiseen ulos rauhanneuvotteluista. http://www.timesofisrael.com/eu-israel-said-in-talks-to-restore-ties-hurt-by-labeling/
·       Liikenneonnettomuudet vaativat tiistaina 6 ihmisen hengen, 3 niistä samasta perheestä. Nokkakolari tiellä nro 31 Huran lähellä Negevissä vaati vuosi sitten 8 beduiininaisen hengen samalla kohdalla. Nokkakolarissa Shoket risteyksessä luoteeseen Beershebasta Abu al-Kaian perheen 3 jäsentä saivat surmansa. 3 muuta haavoitti eriasteisesti. Beershebassa ajaja kuoli kolarissa, ja Gederassa taksi ajoi jalankulkijan yli surmaten hänet. http://www.timesofisrael.com/car-accidents-claim-5-lives-tuesday-3-from-a-single-family/,
·       Lisa Haven Steve Quaylestä suoritti vaarallisia tutkimuksia YK:n arkistoissa tullen toteamukseen, että lähes kaikki ns. rauhanturvaajat, jotka toimivat YK:n lipun ja rahoituksen alla, ovat muslimeja. Hän tulee johtopäätökseen, että globalistit valvovat YK:ta. http://lisahavennews.net/2016/02/09/major-united-nations-secret-they-dont-want-out-but-has-just-been-leaked-itll-put-all-the-puzzle-pieces-together/, https://www.youtube.com/watch?v=MdDHDh0s_BQ,
·       Paavi Francis I ja Venäjän orthodoksikirkon metropoliitta Kirill tapaavat toisensa Kuubassa valmistellessaan yhtä ja ainoaa uskontoa maailmalle. Tapaaminen on ensimmäinen 11. vuosisadalla tapahtuneen eroamisen jälkeen. http://skywatchtv.com/2016/02/09/en-route-to-one-world-church-petrus-romanus-to-have-historic-meeting-with-russian-patriarch-to-mend-1000-year-old-division/Sunday, February 07, 2016

SUNNUNTAI 07.02.2016

SUNNUNTAI 07.02.2016
1.    VETTÄ satoi kuin reiällisestä ämpäristä aamulla kuuden maissa tehdessäni aamuisen happikävelyn kadun varteen, ja tullee jatkumaan tämän ja huomisen päivän. Se jälkeen pidetään pieni hengähdystauko tiistaina ja jatketaan samaa vetistä tahtia keskiviikosta eteenpäin. Näin ennustavat sääprofeetat, joiden ennustuksissa olisi paljonkin viilaamisen varaa.
Lämpötila on 6 -9 lukemissa tänään, mutta näyttäisi ennusteiden mukaan nousevan siten, että tiistaiksi ennustetaan 9 -12 lukemia. mikä tuntuu tervetulleelta. Tuuli oli aamulla tarpeettoman voimakas lisäten viileyden tuntua. Lieneekö koiran vai minkä eläimen ilma, mutta tyttäremme Tarjan Kfir-koira (leijonan pentu) arasteli mennä aamulenkilleen, vaikka oli varustautunut sade-takilla, toisaalta ruokakuppi näytti kiinnostavammalta.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 6 -9; Tiberias 11 -15; Suolameri 15 -19; Eilat 10 -18 +C-astetta. Viileää on koko maassa, ja vettä tihkuttaa lähes koko maassa, joten arvoisat pyhiinvaeltaja, huomioikaa tämä epämukavuus.
Kinneretin vedenkorkeus pysyttelee samoissa lukemissa kuin jo parin päivän ajan, vaikka lisää kaivattaisiin.

2.    Times of Israel (ToI) Avivan ja Shmuel Bar Am kirjoittamassa artikkelissa varoitetaan, että Kidronin laakso on varoittava esimerkki tottelemattomille lapsille. Artikkelin mukaan kuningas Davidin suosikkipoika Absalom kapinoi isäänsä vastaan ja sai surmansa Davidin sotapäällikön keihäästä jäätyään tuuheasta hius-kuontalostaan roikkumaan tammenoksaan muulin juostua pois hänen altaan. Kirjoittajat painottavat, että siitä huolimatta Kidroninlaakson huomattavin rakennus on Absalomin hautakammio Öljyvuoren alapuolella. Niin sanotun kuparikäärön mukaan 100 tonnia kulta- ja hopea-aarteita on piilotettuna eri puolille Israelia. Yksi kätkö-paikka on profeetta Sakarian hautakammio Kidronin laaksossa. Kuparikäärön tekstin tulkinnut brittitutkija John Marco Allegro järjesti tutkimusretkikunnan – maa oli silloin Jordanian valvonnassa – Kidroninlaaksoon Jordanian luvalla, joka antoi työntekijöitä ja kuljetusapua. Rahoitus ei ollut ongelma, siitä vastasi Daily Mail tabloid uutislehti. Ongelman aiheuttivat Sakarian hautakammion ympärille haudattujen juutalaisten haudat, mutta Jordania antoi luvan niiden siirtämiseksi muualle.

Tänä päivänä yksi hankalimpia ongelmia uusissa rakennuskohteissa muodostavat löydetyt ikivanhat haudat, joihin ortodoksi-juutalaiset eivät anna koskea. Vasta pitkien ja hankalien neuvottelujen jälkeen yleensä löydetään ratkaisu, jolla muinaiset luut siirretään tai peitetään teräsbetonikuorella, joka jää rakennelman alle.

Allegro ei löytänyt mitään aarretta, mutta Sakarian hautakammion alta he löysivät portaat, jotka johtivat hautaluolaan, jonne oli haudattu alkukirkon jäseniä.
Alla olevassa linkissä on kertomus kirjoittajien tekemästä tutustumiskierroksesta Kidronin laakson rakennelmiin. http://www.timesofisrael.com/in-jerusalems-kidron-valley-a-warning-to-disobedient-children/

3.    USA:n presidentinvaalien demokraattien toinen ehdokas Bernie Sanders on sukujuuriltaan juutalainen, eikä hän mitenkään salaile sitä joskaan ei ylpeilekään, vaikka syytä olisikin. Journalistit, joiden suurimpana huolena on kiinnostavan jutun laatiminen, tunkeutuivat Sandersin – hän on lähes tasoissa kilpailijansa Hillary Clintonin kanssa – aikaisempiin elämänvaiheisiin ja havaitsivat, että hän oli nuoruusvuosinaan 25 vuotta sitten viettänyt muutaman kuukauden vapaaehtoisena sosialistisessa kibbutsissa Shaar HaAmakim, joka kuuluu MaZomer HaTzait (nuoret vartijat) vasemmistolaiseen liikkeeseen. Tämä oli 60-luvun aikaa ja etenkin 67-sodan jälkeen, jolloin tuhannet nuoret ympäri maailmaa tungeksivat vapaaehtoisina Israeliin työskentelemään, huvittelemaan, polttamaan ruohoa ja toteuttamaan seksuaalista vallankumousta kibbutsin tarjoamassa seksuaalisen vapaamielisessä ilmapiirissä.

JP:n kolumnisti Yossi Melman sanoo tavanneensa Sandersin ja ystävystyneensä hänen kanssaan, joka kertoili juutalaisuudestaan ja aiemmista vaiheistaan.  Sanders palasi Yhdysvaltoihin, jossa hän eteni poliittisella polullaan päästen Vermontin Burlingtonin pormestariksi. Hän eteni nousten kongressiin ja edelleen senaattiin Vermontin edustajana. Hän on nyt 74-vuotias.

Keskustellessaan Melmanin kanssa Sanders sanoo unohtaneensa Israelin, sionismin ja myös vieraantuneensa juutalaisuudesta, mutta on edelleen ylpeä vasemmistolainen.
1990-luvulla antamassaan haastattelussa hän sanoo juutalaisena hävenneensä USA:n aseiden myyntiä Israelille sekä Keski-ja Etelä-Amerikan kelvottomille hallituksille. Miksi niillä tulee olla palkkasotureita Amerikan hallituksessa? hän kyselee.
Hän kannattaa Israelin painostamista myönnytyksiin PA:n arabien vaatimuksissa, mutta ei ole sionismin eikä Israelin vastainen, Melman toteaa vaikutelmanaan. http://www.timesofisrael.com/sanders-in-1990-us-must-pressure-israel-on-palestinians/, http://www.jpost.com/International/Analysis-Bernies-socialist-kibbutz-444085,
Juutalaisuudestaan vieraantuneet juutalaiset ovat vaarallisia Israelille, sillä juutalainen olettaa juutalaisen ajavan Israelin ja sionismin asiaa, mikä ei aina toteudu. Varoittava esimerkki on Henry Kissinger, joka vuosikaudet hallitsi USA:n ulkopolitiikkaa, Neuvotellessaan Israelin ja Egyptin välisestä rauhansopimuksesta hän presidentti Carterin tieten vuosi salaisia tietoja sekä Egyptille että Saudi Arabialle Israelin ja USA:n välisistä asioista.

4.    PA:n ja Israelin arabit jatkavat veristä väkivaltaansa Israelia vastaan puheenjohtajansa Mamoud Abbasin innostamina. Tämän puukkointifadan erikoisuutena on se, että sitä harjoittavat valtaosin alaikäiset tytöt, tulituksia ja autoväkivaltaa harjoittavat ovat nuoria työíkäisiä miehiä

Viimeisin absurdi näytös esitettiin sunnuntaiaamuna keskus-bussiasemalla Ashkelonissa Ben Gurion kadulla. Tapausta kuvaavat artikkelit eivät kerro hyökkääjän sukupuolta eivätkä ikää, mutta hän pääsi yllättämään 20-vuotiaan sotilaan puukottaen häntä useita kertoja ylä-vartaloon. Hyökkääjä juoksi pakoon, mutta paikalla ollut toinen sotilas sieppasi uhrin aseen ja juoksi terroristin perään saavuttaen hänet 1.5 km:n takaa-ajon jälkeen ja ampuen sai hänet pysähtymään. Hän kärsii kohtalaisen vaikeista luodinhaavoista, mutta ilman hengenvaaraa. Hänet toimitettiin sairaalaan.
Puukotuksen uhri kuljetettiin sairaalaan kohtalaisen vaarallisessa tilassa, mutta hän oli täysin tajuissaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/207622#.Vrb62lN706s,
5.    UUTISOTSIKOITA
·       Poliisi kutsuttiin tarkastamaan löydettyä pakettia kevyen rautatien pysäkin alla Damaskos-portin lähellä. Poliisi kutsui paikalle pioneerit, jotka neutraloivat potentiaalisen pommi-iskun ilman vahinkoja sivullisille. Vaunut pysäytettiin hetkeksi. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/suspected-bomb-found-at-light-rail-stop-near-damascus-gate/2016/02/07/
·       Pääministeri Netanyahu lupasi lauantai-iltana, että edellisen yön aikana Torah-rullia ja rukous-kirjoja polttaneet tuhopolttajat tullaan ottamaan kiinni ja saamaan oikeuden eteen. Tuhopolton kohteena oli Givat Sorekin synagoga Karmei Tzurin lähellä Gush Etzionissa. ”Eilen iltana Givat Sorekin synagoga Gush Etzionissa sytytettiin palamaan palestiinalaisten toimesta” Netanyahu sanoi. ”Me tulemme rankaisemaan tuhopolton tekijöitä”, hän lupasi FB:n sivullaan sekä hepreaksi että englanniksi. Hän vaati myös kansainvälisiä yhteisöjä tuomitsemaan tämän pyhäin häväistyksen. Givat Sorekin telttamainen synagoga sijaitsee näköalapaikalla, josta on hyvä näköyhteys paikkaan, jossa 2014 PA:n arabien murhaaman kolmen yeshiva-nuoren ruumiit löydettiin hätäisesti haudattuina. Torahrullat ja rukouskirjat oli koottu rovioksi rakenteen ulkopuolelle ja sytytetty tuleen. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/netanyahu-i-expect-world-to-condemn-desecration-of-a-synagogue/2016/02/07/
·       65.vuotiasta naista puukotettiin niskaan lauantaina hänen tehdessään kauppaostoksiaan Rahatin kaupungissa Negevissä. Hän sanoi tunteneensa korviensa alkavan soida, vaikka ei tiennytkään joutuneensa puukotuksen uhriksi. Vasta lyyhistyttyään maahan ja noustessaan siitä ylös hän tajusi joutuneensa hyökkäyksen uhriksi. Uhri on Shlomit Gonen Mismar HaNegev kibbutsista. hyökkääjän etsinnät aloitettiin välittömästi ja ne ulotettiin myös kaupungin moskeijoihin. Rahatin arabipormestari yhdessä alueneuvoston johtajan kanssa toivovat syyllisen löytyvän pian. He kuitenkin vakuuttavat, että yhteistoiminta kaupungissa jatkuu hyökkäyksestä huolimatta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/207610#.VrcE-FN706s
·       Temppelivuorelle asennettavien valvonta-kameroiden asennus on viivästynyt, koska Jordania ja waqf eivät ole pystyneet sopimaan Israelin kanssa, kuka niitä valvoo ja kenelle niiden ottamat kuvat välitetään. Waqf vaatii, ettei niitä saa antaa Israelille, eikä halua kameroita Al-Aksa moskeijaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/207626#.VrcKYVN706s
·       Jerusalemin päärabbi David Lau sanoo, että sopimus, joka hyväksyttiin hallituksessa, koskien naisten oikeuksia Länsimuurin edustalla oli virhe. Juutalaisten tapana on pitää kiinni omasta mieli-piteestään viimeiseen saakka, mikä on tuonut useita katastrofeja Israelille aina erämaanvaelluksesta alkaen Jerusalemin piirityksiin saakka, joiden aikana juutalaisjärjestöt vielä sotivat keskenään. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/207611#.VrcKplN706s
·       USA:n ulkoministeri John Kerry sanoo, ettei USA:n
ohjelmassa ole uusien neuvottelujen aloittaminen
Israelin ja PA:n välillä, mitä myös Israelin johtajat painottavat, sillä aika ei ole sopiva. Ranskan uhkaus tunnustaa Palestiinalaisvaltio, elleivät neuvottelut ala pian, on osoituksena Ranskan johdon paniikista terrori-iskujen ja islam-invaasion johdosta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/207624#.VrcMBlN706s
·       Venäjä esitti kirpeän varoituksen USA:lle, Turkille ja Saudi Arabialle pysytellä sivusta Aleppon ratkaisevien taistelujen alkaessa. 30 000 pelokasta ja hätääntynyttä siviiliä odottaa Turkin rajalla pääsyä Turkkiin ja sieltä Eurooppaan. Al-Nusran ja muitten kapinallisryhmien yhteydet Turkkiin on katkaistu, eikä niillä ole mahdollisuutta saada aseita ja tarvikkeita. 35 000 kapinallisen edessä on joko antautuminen tai taistelu kuolemaan saakka. http://www.debka.com/article/25215/Russian-hands-off-warning-to-US-Saudis-Turks-amid-crucial-Aleppo-battle
·       Valtion tarkastaja Yosef Shapira antoi hallitukselle vakavia varoituksia tavasta, millä se on hoitanut tunnelien rakentamisesta aiheutuvaa uhkaa rajan pinnassa oleville asukkaille. Hamas syyttää, että Israel on syypää useitten tunnelien romahtamiseen, vaikka puolustusministeri Moshe Yaalon väittää, ettei niitä enää kaiveta lisää. Asukkaat kuulevat kaivausten äänet päivällä ja yöllä talojensa alla. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4762493,00.html
·       Yuval Steinitz sanoo: yhteistoiminta Egyptin kanssa on vakaa, ja varoittaa Iranista Syyriassa. http://www.jpost.com/Middle-East/Steinitz-Egypt-floods-Hamas-tunnels-in-part-due-to-Israels-request-444040