Friday, January 01, 2016

PERJANTAI 01.01.2016

PERJANTAI 01.01.2016
1.       NÄIN VIERÄHTI edellinen vuosi antaakseen tilaa uudelle, jonka alkua vietettiin terrorismin varjossa. Monin paikoin oli rajoitettu ilotulitusrakettien käyttöä ja aattopäiväksi suunniteltuja terrorihyökkäyksiä oli estetty viime hetkellä ainakin New Yorkissa, Brysselissä ja Eilatissa tiedustelun saamien vihjeiden perusteella. Vuoden-vaihteen juhlallisuudet peruutettiin niissä kaupungeissa. Dubaissa kerrottiin rajusta hotellipalosta, mutta tiedot ovat vielä epämääräisiä.
Ennakkotiedot kertovat, että vuosi 2015 oli ennätyslämmin.
Israelissa sää muuttui sateisen viileäksi juuri ennen aattopäivää, ja lumisateita ennustettiin jopa Jerusalemiinkin, mutta Kastellissa ei lumesta ole tietoakaan, vaikka lämpötila yön aikana lienee lähellä nollaa. Tällä hetkellä puoli seitsemän maissa aamulla ilma on sumuinen ja vettä tihkuttaa hiljalleen. Ilma lienee nyt kovin otollinen yskälle ja kuumeilevalle flunssalle, minkä terveysviranomaisetkin ovat havainneet ja kehottivat ottamaan rokotuksen virusta vastaan, mutta JP:n mukaan Maccabin vakuutusyhtiön rokotusaine on loppunut heti alkuunsa. Ilmeisesti kansa uskaltaa ottaa rokotuksen huolimatta varoituksista niiden luotettavuuteen.
Elämä näyttää jatkuvan kuitenkin varoituksista ja terrorin uhasta huolimatta – ainakin toistaiseksi, joten tutkitaanpas, mitä sääprofeetat ennustavat.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 4 -4; (JP:n mukaan 2 -4, mikä lienee oikeampi); Tiberias 12 -12 (JP:n mukaan 8 -12); Suolameri 15 -16; Eilat 12 -16 +C-astetta.
Ajoittaisia sateita ennustetaan huomiseksi ja ylihuomiseksi, mutta sunnuntaina sateet alkavat loppua ja taivaankansi kirkastuu maanantaiksi pilvettömäksi lämpötilan noustessa siten, että lukemat ovat silloin 6 -13 +C-astetta.

2.       USA:ssa Mississippijoen rannoilla on ollut valtavia tulvia joen levitessä yli äyräittensä pakottaen ihmiset evakkoon sadoin tuhansin. Tusinoittain kyliä ja kaupunkeja on tyhjennetty historialliseksi luonnehditun tulvan vuoksi, joka on surmannut ainakin 20 ihmistä, mutta viranomaiset varoittavat uhriluvun kasvavan. Viisi ulkomaista sotilasta Pohjois-Afrikasta ja Malesiasta, jotka olivat koulutuksessa USA:ssa, saivat surmansa heidän autonsa huuhtouduttua maaseututieltä kuohuvaan vesimassaan.
Mississippijoen tulvia verrataan vuoden 1993 tuhoisimpaan luonnonkatastrofiin, joka surmasi 50 ihmistä ja aiheutti 15 miljardin USD vahingot. Sateitten johdosta ylikuormittuneet laskujoet ovat levittäneet tuhoaan laajoille alueille asettaen viranomaisten laskelmien mukaan 17 miljoonaa ihmistä vaaralle alttiiksi tuhansien kotien joutuessa veden valtaan.  
Pohjoisnavalla epätavallinen myrsky Frank aiheutti harvinaisen lämpöaallon, joka aloitti sulatusoperaation jäälautoilla lämpötilan noustessa – 1.9 C-asteeseen (F-28.6) meriveden lämpötilan ollessa ennätyskorkean. Arktinen sää oli vaihteeksi lämpöisempi kuin useimmissa suurkaupungeissa USA:ssa ja Euroopassa.
3.       DEBKAFILE kertoo, että kaikkien Syyrian sodan osapuolten ja lähellä olevien maiden armeijat asetettiin torstaina Hizbullahin aiheuttaman välittömän sodanuhan vuoksi korkeimpaan sotahälytystilaan. Tämä koskee Israelin lisäksi Syyrian sodan osapuolia Venäjää, Irania ja Syyriaa, mutta vaaravyöhykkeessä ovat myös Libanon ja Jordania. USA ja sen liittolaismaat seuraavat toistaiseksi tilanteen kehitystä sivusta.

Hizbullahin pääsihteeri Hassan Nasrallah vannoi, että joulukuun 20. päivänä ohjusiskussa Syyriassa surmansa saaneen Hizbullah-johtajan Samir Kuntarin teloitusta ei voida jättää kostamatta. Israelilaislähteen mukaan Kuntarin teloituksen keskeisin syy oli se, että hänen suunnitelmansa vihollisuuksien aloittamiseksi Israelin Golanilla olivat lähellä toteutumistaan. Nasrallah syyttää Israelia ohjusiskusta, jossa Samir Kuntar sai surmansa, mutta jota IDF ei ole kieltänyt eikä myöntänyt.  

Monet välittäjät vierailivat DF:n mukaan Beirutissa pyytäen Hizbullahia jättämään kostoaikeet tässä vaiheessa; heidän mukanaan Saksan BND:n ulkomaantiedustelun entinen johtaja Gerhard Konrad, joka informoi matkansa tuloksista liittokansleri Angelika Merkeliä. Hän tapasi Nasrallahin 29. joulukuuta todeten, ettei Nasrallah ole taivutettavissa sodan aloittamisesta, ja että sen valmistelut ovat jo alkaneet. Konradilla on aiempia kokemuksia neuvotteluista Lähi-Idän ja etenkin Syyrian ja Libanonin johtajien kanssa. Hän osallistui neuvotteluihin Hizbullahin kanssa, jossa Israel luovutti Samir Kuntarin kahta siepattua IDF:n sotilasta Eldad Regevin ja Ehud Goldwasserin vapauttamista vastaan kuvitellen heidän olevan elossa, mutta heidät palautettiin kahdessa mustassa ruumisarkussa, mikä paljastui vasta vankien vaihto-tilaisuudessa. Tämä petollinen sopimus aiheutti Israelissa suurta pahennusta. Tämä tapahtui 7 vuotta sitten. Konrad käytti hyviä suhteitaan hyväkseen myös Gilad Shalitin vapauttamisen yhteydessä 2011 vietettyään 5 vuotta Hamasin vankeudessa.

DEBKAFILEN mukaan Konrad tapasi Nasrallahin henkilökohtaisesti Beirutissa tämän vahvasti vartioidussa ja linnoitetussa bunkkerissaan. DF kertoo, että Konrad välitti tiedon lähettäjilleen, ettei Nasrallah ole taivutettavissa todeten, että tämä on hyvin tietoinen IDF:n antamista varoituksista välittömistä vastaiskuista Hizbullahin kohteisiin Syyriassa (ja Libanonissa). Myös sekä Syyrian ja Iranin että Venäjän sotilasjohto ovat tietoisia, mitä IDF:n komentaja kenraaliluutnantti Gady Eisenkott sanoi maanantaina: ”Kuten olemme aiemmin osoittaneet, me tiedämme, miten iskeä ketä hyvänsä vastaan, joka aikoo vahingoittaa meitä. Vihollisemme ovat hyvin tietoisia, että he tulevat kärsimään raskaita vahinkoja pyrkiessään vahingoittamaan turvallisuuttamme”.
Konradin neuvottelun tulosten tultua ilmi Eidenkott - yhdessä varakomentajan kenraalimajuri Yair Golanin ja IDF:n pohjoisen lohkon komentajan kenraalimajuri Aviv Kochavin kanssa - tekivät tarkastusmatkan pohjoiselle rajalle tutkien puolustus-valmiuden ja siihen liittyvien turvallisuusjärjestelyjen riittävyyden. He huomioivat lisäksi, että Nasrallah voi käyttää myrskyistä ja sateista säätä hyväkseen yllätyshyökkäyksen suorittamiseksi. http://www.debka.com/article/25120/IDF-Russian-Iranian-forces-on-war-alert-for-Hizballah-attack-on-Israel-%E2%80%93-and-backlash
Debkafile ei spekuloi, miten Hizbulah voisi aloittaa sotatoimensa, mutta edellisten kokemusten perusteella ensimmäiset iskut annetaan massiivisella raketti-iskulla, jonka suojassa kommandoyksiköt voivat yrittää miehittää jonkun rajan läheisyydessä sijaitsevan kylän tai juutalaisyhteisön panttivankien saamiseksi.

4.       Time of Israel kertoo vähän jo vanhentuneessa uutisessaan, että tiedustelutietojen mukaan IS;n 5 -7-hengen muodostama solu suunnitteli iskua Mynchenin kaupungissa. Tiedot saatiin ulkomaisten tiedusteluyksiköitten kautta, ja ne oli tarkoitus suorittaa uudenvuoden aattona. Varotoimena poliisi kehotti kansalisia pysyttelemään poissa kaupungin sekä keskus- että toiselta rautatieasemalta.
Mynchenin poliisikomentaja presidentti Hubertus Andreae sanoi, että varoitus oli saatu ulkomaisista lähteistä, ja että iskut oli tarkoitus suorittaa 5 -7 itsemurhaajan toimesta. Varoitus koski välitöntä iskua.

Poliisin tiedottaja Werner Kraus sanoi, että poliisi aloitti keskusrautatienaseman evakuoimisen välittömästi ja kehotti asukkaita välttämään muitakin rautatieasemia sekä suurten joukkojen kokoontumisia. Pidätyksiä ei ole vielä tehty. Varoitus annettiin tunteja ennen vuoden vaihtumista, mikä houkutteli runsaasti ihmisiä kaduille juhlimaan uuden vuoden alkamista varoituksista huolimatta, jotka tulivat Ranskasta. Sekä Pariisissa että Brysselissä kiellettiin ilotulitusrakettien käyttö.
Myös kaikkien muiden Euroopan maiden pääkaupungit olivat hälytysvalmiudessa, mutta tällä hetkellä iskut näyttävät siirtyneen vaikka tuskin poistuneen.
Terroriuhka on kuitenkin islamin invaasion kanssa aiheuttanut laajan sekasorron ja epätietoisuuden kansalaisten parissa, koska tilanne on ennen kokematon. http://www.timesofisrael.com/is-suicide-bombers-plan-new-years-eve-attack-in-munich/,
Ranskan presidentti Francoise Hollande varoitti, ettei Ranska ole vielä suinkaan silvittänyt välejään terrorismin kanssa, eli hänen väittämänsä terrorin vastainen sotansa jatkuu. Hän selitti terrorin juurien olevan Irakissa ja Syyriassa, ja niiden poistaminen on elintärkeä sen kuihduttamiseksi. ”Tämä tarkoittaa pahan juurien poistamista Syyriassa ja Irakissa, minkä vuoksi olemme kiihdyttäneet ilmaiskujamme”. Hän arvioi IS:n kärsineen pahoin niiden johdosta.
Ranskan 100 000 poliisia ovat valppaina vuodenvaihteen aikana, heistä 11 000 Pariisissa, jossa terroriuhka oli ilmeisin. http://www.timesofisrael.com/france-not-yet-finished-with-terrorism-warns-hollande/,

New Yorkin polisi esti terrori-iskun torstaina pidättämällä äskettäin muslimiksi kääntyneen 25-vuotiaan Emahuel Lutchmanin. Hän suunnitteli iskua baariin ja oli koonnut sitä varten veitsiä ja matcheja iskua varten, Hän sanoi olleensa yhteydessä IS:n jäsenen kanssa, ja oli hankkinut materiaaleja IS:n agenteille USA:ssa. http://www.timesofisrael.com/fbi-foils-ny-new-years-eve-terror-attack-by-is-supporter/,

5.       HA´AARETZ kertoo lähteisiinsä vedoten, että Israelin oikeuskansleri Yehuda Weinstein antoi poliisille ja Shin Betille luvan kidutuksen käyttämiseksi Duman arabikylässä suoritetun murhapolton epäiltyjen kuulustelemiseksi. Hän informoi pääministeriä lupauksestaan vasta jälkeenpäin. Hän oli ilmeisesti taipunut ulkomaisen ja kotimaisen vasemmiston painostuksen alaiseksi tulosten saamiseksi. Jos uutinen on totta, se on räikeä loukkaus Israelin oikeusjärjestelmää ja yleistä oikeustajua vastaan, sillä tilanne tuskin on niin pakottava, josta lakiteksti puhuu
kidutuksen käyttämiseksi tietojen saamiseksi kuulusteltavalta voidakseen estää välittömän hyökkäyksen tai murhan.
Nimettömät lähteet kertovat, että Weinstein antoi luvan äärimmäisten kuulustelumenetelmien käyttämiseksi useita kuukausia sitten. Poliisi kieltää kidutuksen käyttämisen, mutta vapauteen päästetyt epäillyt kertovat niistä median edustajille, ja heidän asianajajansa toteaa niitä käytetyn, mikä lain mukaan mitätöi kuulusteluissa saadut tunnustukset,

Poliisin ja Shin Betin suostuminen laittomuuksiin – mikäli se sitä oli – asettavat molempien kuulustelijat ja edustamansa instituutit varsin outoon valoon, ja antavat lisäsykettä epäilyksille vasemmiston johtamasta ”setlementtien” vastaisesta salaliitosta. Israelin kansa on pahasti jakaantunut kahteen sovittamattomaan leiriin suhteessa Juudean ja Samarian rakentamisesta.
Tämä on sitäkin valitettavampaa, että ulkomaat – USA, EU ja YK – hyvin kärkkäästi omaksuvat Israelin vasemmiston heille antamat tiedot, joissa väitetään virheellisesti Israelin kansan enemmistön kannattavan Juudean ja Samarian luovuttamista PA:lle, mutta että juutalaisten jatkuva ja heidän väitteensä mukaan laajeneva rakentaminen Juudeassa ja Samariassa estävät ainoan järkevän ratkaisun eli kahden valtion perustamisen. Vasemmiston pelkäämä demografian peikko. eli arabienemmistöstä Israelissa muutamassa vuodessa, on sekin näytetty virheelliseksi.

Vasemmiston suunnitelmassa – jota NGO-järjestöt tukevat ja levittävät tietoja siitä ulkomaille – ei ole annettu mitään ratkaisumallia Israelin turvallisuuden säilyttämiseksi, jos Juudeaan ja Samariaan perustetaan ääri-islamilainen valtio. Abbas toteaakin julkisesti puhuessaan arabeille omalla kielellään, että tarkoituksena on Israelin taloudellinen ja poliittinen tukahduttaminen, mikä lopulta romahduttaisi koko maan ja sen hallituksen. Hän kuvittelee voivansa saavuttaa päämääränsä YK:n ja sen alaisten instituuttien sekä ICC:n avulla kansainvälisen painostuksen avulla. http://www.timesofisrael.com/a-g-authorized-torture-of-jewish-terror-suspects-report/,

6.       UUTISOTSIKOITA
·         Israelin väkiluku oli uuden vuoden kynnyksellä 8 462 000 asukasta. Juutalaisten määrä on 6 335 000 kansalaista (74.9 %); arabien määrä on
1 775 000 (20.7 %); muiden määrä on 370 000. Vuoden 2015 aikana väkiluku kasvoi 2 %. 176 700 vauvaa syntyi, 74 % juutalaisista ja 23 % arabeista, 4.4 % muista vanhemmista. Uusia kansalaisia rekisteröitiin alian kautta n. 28 000 (ennakkoarvioiden mukaan 33 000, mikä ei toteutunut). Eniten heitä tuli Ranskasta (25 %) Ukrainasta (24 %) ja Venäjältä (23 %), USA:sta vain 9 %. Edellisten lukujen lisäksi maassa asui 192 000 ulkomaista työntekijää. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/on-eve-of-2016-israel-boasts-population-of-8-5-million/2015/12/31/
·         71 % kansasta arvioi, että hallitus on epäonnistunut terrorin vastaisessa taistelussaan. 61 % sanoo persoonallisen turvallisuutensa heikentyneen n. 3 kuukautta sitten alkaneiden hyökkäysten aikana. 29 % arvioi, ettei heidän turvallisuutensa ollut vaarantunut. Vain 19 % sanoi luottavansa hallituksen kykyyn toimia oikein terrorin vastaisessa taistelussaan, ja 9 % ei tiennyt. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/205808#.VoY_D1N706s
·         Dubain keskustassa sijaitsevassa Addres-hotellisssa uuden vuoden aattona alkanut valtava tulipalo kytee edelleen. UAE:n viranomaiset tutkivat edelleen miten palo sai alkunsa 63-kerroksisen hotellirakennuksen 20.kerroksessa. Hotelli sijaitsee maailman korkeinta rakennusta Burj-Khalifa vastapäätä. Neljä sammutusryhmää saivat palon yön aikana lopulta hallintaan, mutta rakennuksesta kuului edelleen räjähdyksiä perjantai-aamuna. Rakennuksen vasen sivusta on täysin tuhoutunut, ylempien kerrosten osalta liekit ovat sammuneet, mutta ne jatkavat alempiin kerroksiin. Hotellissa alkoi valtava rynnäkkö ihmisten pyrkiessä pakoon hotellista. Tämä on hyvää harjoitusta vastaavien tapausten varalta, sillä arabit rakentavat yhä korkeampia rakennuksia, joista Saudien rakenteilla oleva asuin- ja liiketalo Punaisenmeren rannalla on yli kilometrin korkuinen. Arabeilla kun on vaikeuksia löytää sijoituskohteita valtaville dollarivaroilleen, joiden arvio keikkuu veitsen terällä dollarin arvon mukaisesti, vaikka luulisi Saudi Arabian hiekka-aavikoilla olevan tilaa rakentaa lähempänä maan pintaa. Kysymys lienee enemmän arvostuksesta kuin järkevyydestä. Addres-hotelin korkeus on 300 metriä; Burj-Khalifan korkeus on 829.8 metriä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/205809#.VoZAf1N706s
·         Alla olevassa linkissä on kuvia maailman juhlimisesta terrorin varjon alla. http://www.timesofisrael.com/welcoming-in-the-new-year-despite-terror-fears/Wednesday, December 30, 2015

KESKIVIIKKO 30.12.15

KESKIVIIKKO 30.12.15
1.       VUODEN 2015 päivät alkavat uhkaavasti huveta käsistä, tänään eletään kuin viimeistä edellistä päivää, eikä Messias ole vieläkään tullut, vaikka merkkejä Hänen pikaisesta tulostaan on ollut mediassa vaikka kuinka paljon. Lienee sittenkin parempi varautua siihen, että elämä jatkuu ensi vuonna siitä, mihin tänä vuonna päädytään. Jeesuksen opetuslapsetkin kyselivät Herraltaan: ”Tänä aikanako Sinä jälleen rakennat Israelille kuningaskunnan?” johon Herra vastasi heille: ”Ei ole teidän asianne tietää ajoista ja ajanjaksoista, jotka Jumala oman valtansa voimalla on asettanut”. (Apt 1:6-7 englantilaisen käännöksen mukaan)
Tämä antaa meille kuitenkin sen lohdullisen varmuuden, etteivät maailman sekavat ja epäjohdonmukaiset ja mieltä kauhistavat tapahtumat ole sattumaa, vaan Jumala ohjailee niitä teitä pitkin, joiden merkitys selviää vasta jälkeenpäin.

Säätilat tänään: Jerusalem 7 -13; Tiberias 12 -20; Suolameri 15 -21: Eilat 13 -19 +C-astetta. Viime yön aikana alkoivat sateet, ja niiden ennustetaan jatkuvat ainakin koko ennusteajan, eli lauantaihin saakka, joskin pohjoisessa ennustetaan sateitten loppumista. Lämpötilat alenevat samalla; lauantaiksi eli sapatiksi ennustetaan lukuja 2 -6 +C-astetta taivaankaaren pysyessä pilvisenä ja sään sateisena.
Tämä keskiviikkoaamuna oli ulkona yön sateitten jälkeen niin paksu sumu, että näkyvyys oli korkeintaan 50 metriä, mutta sateet olivat keskeytyneet.

2.       WND:n julkaisema artikkeli käsittelee evankelisten kristittyjen näkemyksiä aikamme tapahtumista otsikolla: ”Evangelical Beliefs on Israel Match Pophetic Doomsday Scenarios”. (Evankelisten uskomukset Israelista tukevat profeetallisia tuomionpäivän näkymiä)
Brooking Instituutin, Washington DC, otsikolla ”Amerikan suhtautuminen Lähi-Itään ja Israeliin” suorittaman ja äskettäin julkistaman mielipidetiedustelun mukaan merkittävimpien tulosten joukosta ponnahtaa esiin kaksi havaintoa.
Hämmästyttävästi 73 % evankelisista vastaajista sanoi, että maailman tapahtumat kääntyvät sitä enemmän Israelin vastaisiksi, mitä lähemmäs päivien loppua etenemme. Lisäksi 79 % uskoo, että voimistunut väkivalta Lähi-Idässä on merkki lopun ajan päivien lähestymisestä. Nämä kaksi havaintoa ovat artikkelin mukaan yhteneväisiä raamatullisten profetioiden ja rabbien opetusten kanssa.
”Raamatun profetiakirjoissa on kaksi näkymää, jotka koskevat Gogin ja Magogin sotaa; yksi Hesekielin ja toinen Sakarian kirjassa”.

WND:n artikkeli kertoo rabbi Yechiel Weitzmanin tulkinnasta, jonka mukaan Hesekielin saama ilmoitus on miellyttävämpi (Israelin kannalta), sillä se käydään Israelin ulkopuolella. Israel ei tule osallistumaan siihen ollenkaan, koska se käydään pohjoisilla vuorilla eikä Israelissa. (Hes.38)
Sakariaan profetiassa sota käydään Jerusalemissa. (Sak.14:2)

Ismaelin harjoittama väkivalta, joka nousi merkittävimpien merkkien joukkoon lopun ajan lähestyessä, esiintyy myös Davidin Psalmissa. ”Voi minua, joka olen vaeltanut Meshekissä ja asunut Kedarin majoissa. Kauan aikaa sieluni asui niiden joukossa, jotka vihaavat rauhaa. Haluan rauhaa, mutta kun puhun (siitä) he haluavat sotaa.
(Ps.120:5 -7) Raamatussa käytetään Abrahamin pojasta Ismael joskus nimitystä Kedar. ”Ja nämä ovat Ismaelin poikien nimet syntymäjärjestyksen mukaan: Ismaelin esikoispoika oli Nebaioth, ja Kedar ja Abde´el ja Mibsam. (1.Ms.25:13 )

Rabbi Meir Israel HaCohen Kagan, 1839 -1933, ennusti vaikeista ajoista Israelille ennen lopun ajan alkamista. Hänen tunnetaan nimellä Chofetz Chaim. Hän ilmoitti Israelin valtion syntymisestä ja Islamin väkivallan noususta. Hän ilmoitti myös Israelin joutuvan kärsimään monista vaikeuksista hyvin lyhyin välein.
Weitzmanin käännöksen mukaan Chofetz Chaim ennusti: ”Ennen Messiaan (Moshiah) tuloa Jumala (HaShem) tulee toimimaan niin nopeasti ja hämmästyttävällä tavalla, etteivät edes viisaat ymmärrä sitä. Vaikeudet ja vainot (juutalaista kansaa kohtaan) seuraavat niin nopeassa tahdissa, ettei ole mitään aikaa niiden välillä. Kuten odottava nainen, joka on aloittamassa synnytystä, mitä lähemmäs syntymähetki lähestyy, sitä voimallisemmiksi hänen synnytyskipunsa ja tuskansa nousevat, ja tämä kaikkein selvin merkki synnytyksen lähestymisestä; samoin myös aikajakson pyörät pyörivät sitä nopeammin, mitä pitemmälle Messiaan tulon synnytystuskissa edetään.”

Rabbi Pinhas Winston, joka tunnetaan lopun ajan ennustusten asiantuntijana, toteaa, että historia näyttää pelaavan lopun aikaa lähestyttäessä paljon vähemmän armeliasta peliä (kuin mitä profetioissa ilmoitetaan). Hän toteaa, että ”monet ovat nauraneet tuomiopäivän ennustajille pitäen heitä haihattelijoina kylmien reaaliteettien valossa, mutta suunta, johon historia näyttää olevan menossa – vastoin tahtoamme – osoittaa realiteettien saavan kosketuksen tuomiopäivän ennustajiin. Jopa valtamedia on yhtäkkiä omaksunut terminologiaansa kolmannen maailmansodan mahdollisuuden ja lopun aikojen näkymien todellisuuden, josta on tullut kansojen yhteinen kulttuuri”, Winston toteaa.  http://www.breakingisraelnews.com/56637/evangelical-beliefs-israel-match-prophetic-doomsday-scenarios-biblical-zionism/?utm_source=Breaking+Israel+News&utm_campaign=b28d45c813-BIN_evening_12_15&utm_medium=email&utm_term=0_b6d3627f72-b28d45c813-86610633#owlT3FzEFeGvc4v9.97

3.       Terroristi Samir Kuntarin teloittaminen ohjusiskuilla, josta syytetään Israelia, on saanut Hizbullahin johtajan Hassan Nasrallahin eittämään julmia uhkauksia Israelia kohtaan vannoen, ettei Kuntarin teloitus jää kostamatta. Hizbullahilla on jo useita tapauksia, joista Nazrallah on uhannut kostoa Israelille, mutta ei ole kuitenkaan uskaltanut tai voinut toteuttaa uhkauksiaan hyvin tiedostaen, että IDF:n vastaus tulee olemaan raju, joka kohdistuu koko Libanonia ja sen hallitusta vastaan.

Pääministeri Benyamin Netanyahu sanoi tiistaina tilaisuudessa, joka pidettiin presidentin kansliassa Mossadin kunnostautuneiden virkailijoitten kunnioittamiseksi, että Israel käy sotaa islamin kahta ääriryhmittymää vastaan, todeten, että Israelin tulee toimia noita uhkakuvia vastaan.
”Kukaan ei ole sanonut, että nuo hyökkäykset loppuisivat, kun Israel herää”. Hän viittasi Psalmiin ”Hän joka Israelia vartioi, ei torku eikä nuku”.(Ps.121:4)
”Israelilla on vihollisia ja ystäviä, joille pelkkä Mossadin nimen mainitseminen saa tuntemaan kylmiä väreitä selkäpiissään. He tietävät, että Israelin valtion pitkä käsi ei ole pelkkä klishe, vaan täyttä todellisuutta”.
Pääministeri käytti tilaisuutta hyväkseen esittääkseen vakavan varoituksen niille, jotka suunnittelevat hyökkäyksiä Israelia vastaan, että IDF tulee vastaamaan niihin voimalla, osoittaen sanansa erityisesti Hassan Nasrallahille, joka uhkasi Israelia kostoiskuilla. Netanyahu totesi, että ”vihollisten tulee tietää, että Israel tulee käyttämään kaikkia voimiaan hyökkääjää vastaan”. Yhtä hyvin hän olisi voinut suunnata sanansa Iraniin, jonka mullah-johto uhkaa Israelin tuhoamista täydellisesti.

PRESIDENTTI Reuven Rivlin puolestaan tuomitsi samassa tilaisuudessa sosiaalisessa mediassa tehdyt hyökkäykset oikeusministeri Aielet Shakedia vastaan todeten, että hyökkäykset häntä vastaan olivat outoja, väkivaltaisia ja iljettäviä. Presidentti lisäsi, että oikeus protestoida ja esittää eriäviä mielipiteitä on hyväksyttävä, mutta että valitun hallinnollisen virkailijan julkinen häpäiseminen – erityisesti kansan valistajien ollessa kysymyksessä - ei ole oikea tapa.
Rivlinin moite kohdistui kahteen Heprealaisen Yliopiston professoriin, Ofer Cassif ja Amiram Goldblum.
Goldblum esitti syytöksen, että Shakedin vaalikampanjaan osallistuneet olivat rikastuneet myymällä aseita Sierra Leonen tappajille Etelä Amerikassa.
Cassif puolestaan kutsui Shakedia neo-natsiksi, joka ei ollut vain syyllistynyt Israelin ”natsistamiseen ” vaan myös epäsuorasti kansanmurhaan ja rikoksiin inhimillisyyttä vastaan Afrikassa.
Juutalainen Koti puolueen puheenjohtaja, opetusministeri Naftali Bennett sanoi maanantaina, että kiihotuksesta Shakedia vastaan on tullut kansanhuvi (problem). http://www.timesofisrael.com/netanyahu-israel-in-world-war-with-islamic-extremists/

4.       UUTISOTSIKOITA
·         Raportin mukaan Obaman hallitus vakoili pääministeri Israelin hallitusta salakuuntelemalla Netanyahun ja USA:n kongressin välisiä puheluja ennen P5+1 maiden ja Iranin välisen ydinsopimuksen käsittelyä kongressissa. Ei ole tiedossa, esittikö Netanyahun hallitus virallisen vastalauseen, kuten Saksan ja Ranskan hallitukset tekivät CIA:n kuunnellessa salaa liittokansleri Merkelin puheluita, joita hän kävi hyväuskoisesti kännykällään. Raportin mukaan NSA sai kehotuksen ja valtuudet vakoilla pääministeri Netanyahua hänen agressiivisen kampanjansa vuoksi vaikuttaa kongressin jäseniin ennen kriittistä äänestystä, kuten Wall Street Journal raportoi tiistaina.
NSA kuunteli Netanyahun ja hänen avustajiensa välisiä keskusteluja, mikä edelleen syvensi USA:n ja Israelin välistä luottamuskriisiä. Voidakseen estää jälkien seuraamisen asian paljastuessa, NSA sai ohjeet, mítä julkistaa ja millä tavoin, mutta pyrkien suojelemaan Obaman syyttömyyttä vakoiluun. Obaman suurin huoli oli, että Israel voi toteuttaa uhkauksensa iskeä Iranin ydinlaitoksiin Obaman neuvotellessa Iranin kanssa sopimuksesta. Michael Hayden, joka johti NSA ta Natoa Bushin aikana, sanoo USA:n ja Israelin välisiä tiedustelu suhteita tulenarimmiksi koostumukseksi läheisyyttä ja varovaisuutta, mitä USA:lla on koskaan ollut. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4746225,00.html
·         Patriarkkain Mausoleumin huoltomies Genadi Kaufman taisteli joulukuun 7.päivästä lähtien puukkohyökkäyksessä saamiaan haavoja vastaan, mutta menehtyi lopulta lääkärien ponnisteluista huolimatta. Hän muutti Israeliin 21 vuotta? sitten Ukrainasta. Hänellä jäi kaksi lasta, poika, joka palvelee IDF:n laivastossa, ja toisesta avioliitosta 7-vuoden ikäinen tytär. Hän oli sekä Kiryat Arban että Hebronin asukas. 21-vuotias terroristi Ihad Maswaba tuli paikalle linja-autossa ja ensi töikseen hyökkäsi huoltomiehen kimppuun puukottaen häntä hengenvaarallisesti Bakery tarkastuspisteessä, jota sotilaat vartioivat. Rajapoliisit ampuivat terroristin kuolleeksi paikalla. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4746222,00.html
·         Häätilaisuuden sulhanen Yakir Ashbal, jonka Duman polttomurhaa tutkivat virkailijat olivat pidättäneet osallisuudesta ”vihatanssiin” vauvan kuvan ympärillä puukottaen sitä hänen häätilaisuudessaan, vapautettiin keskiviikkona tuomari Joya Skappa-Shapiron toimesta. Kaksi muuta syytettyä päästettiin vapaiksi odottamaan heitä vastaan nostettuja syytteitä, joita syyttäjät vielä valmistelevat.  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4746248,00.html
·         Tapaus on tuonut esiin Rabinin murhan aikaiset syytökset Shin Betin harjoittamasta provokaatiosta epäiltyjen saamiseksi paljastetuiksi. Shin Bert asetti kouluttamiaan agitaattoreita uskonnollisten ryhmien joukkoon, joista Avishai Raviv paljastui, mutta jota vastaan ei nostettu syytteitä. Yigal Amir oli yksi näiden provokaattoreiden uhri, joka tuomittiin elinkautiseen ilman mahdollisuutta armahdukseen pääministeri Rabinin murhasta, josta edelleen elää epäilyjä Rabinin vastaisesta salaliitosta. Shin Betillä oli toinen tavoite saada ns. ”setlerit”, epäilyksen alaisiksi, ja - kuten näyttää - tämä vihamielisyys Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjä vastaan jatkuu yhtä polttavana kuin Rabinin aikana. Israel ei ole vieläkään saanut johtajaa, joka pystyisi Davidin tavoin kokoamaan hajanaiset heimot yhdeksi kansaksi. Tämä eripuraisuus kansan keskellä on historiallinen tosiasia, jonka johdosta uskonnolliset ryhmittymät taistelivat vielä keskenään vihollisen saartaessa Jerusalemia Babylonian ja Rooman vallan aikana.
·         Pääministeri Benyamin Netanyahu vakuutti avatessaan hallituksen kabinetin istunnon tänään, että Israet tulee pysymään Hebronissa ja Patriarkkain Mausoleumissa ikuisesti, ja kehotti PA:n johtoa luopumaan epätodellisista haaveistaan niiden riistämiseksi Israelilta. PA:n johto on kansainvälisen tuen kautta pyrkinyt poistamaan Israelin laillisen oikeuden sekä Hebroniin että Mausoleumiin ja moniin muihin juutalaisten pyhiin paikkoihin, joista Temppelivuori on tärkein. PA pyrkii kieltämään juutalaisten oikeuden uskontonsa harjoittamisen sekä estämään juutalaisten rukoilemisen niissä. Kolmas kiistanalainen kohde on Josefin hautakammion Sikemissä. Neljänneksi voidaan mainita Rakelin hautakammio Betlehemissä, sekä Beit El Samariassa, jossa juutalaisten Liitonarkki oli vuosikymmenien aikana. Joittenkin mielestä Jeriko on myös tärkeä, eli koko Abrahamille ja hänen jälkeläisilleen luvattu maa Eufrat virrasta Egyptin puroon ja Jordanin vuorista Välimereen saakka. Sitä maata ei kukaan muu voi saada hallintaansa kuin juutalainen kansa, jonka tulee huolehtia siitä kuin vuokralainen maan omistajalle, koska koko maa on Jumalan. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/netanyahu-we-will-be-in-the-cave-of-the-patriarchs-forever/2015/12/30/
·         Pääministeri Netanyahu kumoaa huhut, että hallitus aikoo aloittaa kiistellyn E1-alueen rakentamisen Maale Adumimin ja Jerusalemin välillä. Israel kuitenkin katsoo, että sen rakentaminen ja liittäminen Jerusalemiin on elin-tärkeä turvallisuuden vuoksi. Peace Now NGO järjestön nimellä kulkeva painostusryhmä, joka jatkaa Israelin vastaista toimintaansa ulkomailla ja etenkin USA:ssa, ilmoitti, että Israel aikoo rakentaa yli 55 000 asunto-yksikköä Juudeaan ja Samariaan, mukaan lukien E1 alue. USA:n ulkoministeriö tarttui välittömästi tähän tuomiten sen, koska se estää kahden valtion perustamisen. Kukaan ei näytä informoineen USA:n ulkoministeriötä, että ajatus uudesta ääri-islamin valtiosta Israelin sisään on kuollut ja odottaa vain virallista hautaamistaan. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/pm-denies-plans-to-build-in-e1-blames-uri-ariel/2015/12/29/
·         PA:n arabiterroristit avasivat tulen Israelin rajapoliisin partioryhmää vastaan ohi ajavasta autosta noin 10.00 aikaan keskiviikkona. Poliisit vastasivat tuleen, mutta terroristit pääsivät karkuun, joita IDF etsii. Iskussa kukaan ei haavoittunut. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/tuesday-drive-by-terrorist-shooting-in-samaria/2015/12/30/
·         IDF seuraa hermostuneena Venäjän suorittamia ilmaiskuja Syyrian Golanilla aivan pohjoisrajan takana. Venäjä pyrkii nopeasti karkottamaan kapinallisten (Al-Nusra) joukot alueelta ilmaiskujen tukemina, mutta ne avaavat samalla tien Syyrian armeijan ja Hizbullahin joukoille rajan pintaan. http://www.debka.com/article/25116/Concentrated-Russian-air-strikes-may-open-Syrian-Hizballah-door-to-Israeli-border
·         Israel suoritti muutamia päiviä sitten onnistuneen kokeen USA:n osittaisen rahoituksen tuvin kehittämällään Arrow II eli Davidin Linko, tai Magic Wand nimellä kulkevalla ohjustentorjuntaan tarkoitetulla järjestelmällä. Se on tarkoitettu keskimatkan ohjuksille sekä risteilyohjuksille. Israelin ilma-puolustusjärjestelmä alkaa olla täydellinen Iron Domen, Davidin lingon ja Arrow IIL:n ansiosta. Mikään järjestelmä ei pysty täysin estämään 150 000 ohjuksen massaiskuja Israelia vastaan päivästä päivään
·         Iranin sota-alukset suorittivat ohjuskokeita vaarallisen lähellä USA:n lentotukialusta Hormuzan Salmella Persianlahdella. Iran uhkaa upottaa USA:n suuria sota-aluksia risteilyohjuksillaan, joita se kehittää Venäjän ja Pohjois-Korean avustuksella, Kiinan seuratessa kiinteästi sivusta. http://www.debka.com/article/25116/Concentrated-Russian-air-strikes-may-open-Syrian-Hizballah-door-to-Israeli-border
·         Netanyahu nimitti Brasilian suurlähettilääksi entisen Juudean ja Samarian neuvoston puheenjohtajan Danny Dayanin, jota Brasilia kieltäytyy hyväksymästä. Israel syyttää NGO-järjestöjä maan maineen häpäisemisestä. Israel on kuitenkin lujasti Dayanin nimityksen takana. Brasilia on tärkeä kauppakumppani - kolmannella tilalla - ja poliittisesti tärkeällä paikalla etelä Amerikan suurimpana ja voimakkaimpana valtiona. http://www.timesofisrael.com/well-always-have-brasilia-how-the-dani-dayan-saga-will-play-out/

Sunday, December 27, 2015

SUNNUNTAI 27.12.15

SUNNUNTAI 27.12.15
1.       TUNTUU pahalta häiritä ihmisten joulurauhaa, onhan nyt kolmas joulupäivä, jota kutsutaan myös apostoli Johanneksen päiväksi, mutta toisaalta tämän päivän uutinen on vanhentunut huomenna, eikä Israelissa huomioida tätä päivää juhlapäivänä. Päivän kunniaksi pyrin laatimaan artikkelin tavallista kevyemmäksi ja anniltaan enemmän tapahtumien esittelyksi uutisotsikoiden tapaan.

Sääennusteet lupaavat täksi päiväksi aurinkoista ja suhteellisen siedettävää säätä.
Säätilat: Jerusalem 8 -16; Tiberias 10 -21; Suolameri 11 -21; Eilat 8 -22 +C-astetta. Taivas pysytellee aurinkoisena, mutta huomiseksi ennustetaan kovia tuulia. Keskiviikkona voi tulla paikalisia sadekuuroja, lämpötilat laskevat hieman.

2.       ARABIEN puukotukset jatkuvat edelleen, eikä niiden lopettamiselle ole löydetty tehokasta keinoa. Turvallisuudesta vastaavat henkilöt ennustavat, että tämä tapa harjoittaa terroria israelilaisia siviilejä ja sotilaita vastaan voi jatkua vielä kuukausien ajan. Ei kovin lohduttavalta näytä. Terroristien kotien ja rangaistusten koventaminen eivät näytä tuottavan tulosta, mutta terrorin aiheuttamien taloudellisten vahinkojen maksattaminen nuorten vanhemmilla on voinut saada alaikäisten lasten vanhemmat valvomaan tarkemmin jälkikasvuaan.

Jerusalemin poliisin mukaan arabiterroristi puukotti IDF:n sotilasta niskaan sunnuntai-aamuna noin 06.40 aikaan Jerusalemin HaTzi-kadulla Center 1 kauppakeskuksen lähellä. Keskuksen vartija ampui arabia osumatta, mutta arabi katsoi parhaaksi luovuttaa ja antautui vartijalle. Paikalle kiirehtineet poliisit korjasivat arabin talteen kuulusteluja varten. Sotilaan vammat olivat suhteellisen lievät, mutta niitä hoidetaan Hadashan sairaalassa.  http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/idf-soldier-stabbed-in-jerusalem-terror-attack/2015/12/27/

Juutalaisen sapatin aikana lauantaina kirjattiin kaksi terrorihyökkäystä, joissa terroristit saivat surmansa.
Sikemissä (Nablusissa) arabiautoilija Maher al-Jabi, 56, haavoitti kohtalaisesti IDF:n sotilasta pyrkien sen jälkeen pakoon ohittaen useita toisia autoja. Sotilaat avasivat tulen haavoittaen häntä kuolettavasti.
Jerusalemin Kikar-aukiolla ratsupoliisin upseeri havaitsi arabin, joka istui kahvila-pöydässä. Arabi nousi kuitenkin paikaltaan alkaen seurata kahta tallis-liinaa kantavaa juutalaista. Poliisi lähestyi arabia vatien häntä näyttämään henkilökorttinsa. Arani vastasi tähän vetäen esiin puukkonsa uhaten poliisi, joka ampui hänet kuoliaaksi. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/alert-pedestrians-help-foil-stabbing-attack-in-jerusalem/2015/12/26/

Perjantaina ennen sapatin alkua NGO-järjestön Breaking the Silence opiskelijoille järjestämä kiertoajelu Kiryat Arbaan ja Hebroniin sai ikävän käänteen arabien aloittaessa kivittää heidän bussiaan. Kolme opiskelijaa saivat lieviä vammoja kivistä, ja bussin ikkunat särkyivät, mutta henkinen rasitus kivityksen kohteeksi joutuneille on vaikeasti mitattavissa. Sotilaat huolehtivat bussin turvallisuudesta sen jälkeen. Breaking the Silence (vaikenemisen lopettaminen) on ulkomaisen avustusten varassa toimiva järjestö, jonka aktivistit seuraavat sotilaitten toimia kulkien heidän mukanaan ja rekisteröiden pienimmätkin poikkeamat hyväksyttävästä. Se levittää kokoamiaan rikkeitä ulkomaisille järjestöille ja median edustajille. Israelissa on taas kerran lakialoite, jolla tällaiset saadaan yhteiskunnan valvontaan ja lopettamaan valtion ja IDF:n mainetta tahraavien tietojen – aitojen tai ei – levittäminen ulkomaille. Myös toinen bussi joutui kivityksen kohteeksi samassa paikassa.  Uutiset kertoivat myös, että latinalaiskirkon korkean johtajan autoa kivitettiin.  http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/breaking-the-silence-tour-bus-stoned-by-arabs/2015/12/25/, http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4744283,00.html

Perjantaina iltapäivällä arabinainen yritti ajaa autollaan rajapoliisin ryhmän yli, mutta poliisit havaitsivat ajoissa hänen aikeensa ja ampuivat naisen kuoliaaksi. Hyökkäysyritys tapahtui Ofran juutalaisyhteisön lähellä. Poliisit on sijoitettu Silwadin arabikylän lähelle Ramallahista luoteeseen. Samanlainen yritys ajaa poliisien yli tapahtui samalla paikalla viikko sitten. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/205484#.Vn-Ij1N706s

On syytä huomioida, että 140 rekisteröidyn terrorihyökkäyksen lisäksi arabit ovat joulukuun 16. päivän jälkeen tehneet 2 225 kivitystä juutalaisautoilijoita vastaan.

3.       Heinäkuussa 2015 Duman arabikylässä Dawabshan kotiin heitetty petrolipommi sytytti tulipalon, jossa kolme perheen jäsentä, molemmat vanhemmat ja sylilapsi, saivat surmansa, ja kuuden vuoden ikäinen poika on lääkärien mukaan paranemassa saamistaan palovammoista huolimatta.

Murhapolttoa ovat siitä lähtien tutkineet Shin Betin eríkoistutkijat, jotka eivät ole todistettavasti pystyneet selvittämään, keitä murhapolttajat olivat. Poliisi vihjaa, että heillä on tieto heistä, mutta pitävät todisteet puuttuvat. Shin bet on pidättänyt useita nuoria, joita kutsutaan ”setlereiksi”, joiden Shin Bet sanoo tehneen murhapolton. Nuorten asianajaja väittää kuulustelijoiden käyttäneen kidutusta saadakseen heiltä tunnustuksen lisäten, ettei siten saatu tunnustus päde oikeudessa. Asiasta nousseen hälyn vuoksi nuoret päästettiin kotiarestiin.
Sekä pääministeri että puolustusministeri Yaalon ja opetusministeri Bennett kieltävät kidutuksen käytön, jonka myös oikeusministeri Shaked vahvistaa.
Yaalon paljastaa, että syytteet murhapolton tekijöitä vastaan esitetään pian.

Dawabshan perheen murhapolton selvittelyjen viivästyminen on päästänyt liikkeelle useita huhuja ja syytöksiä, joissa on vedetty esiin uskonnollisen sionismin ja sen tärkeimmän tukijan Jewish Home mahdollisesta osuudesta, minkä puolueen puheenjohtaja Naftali Bennett jyrkästi kumoaa. Myös oikeusministeri Shaked torjuu vihjaukset edustamansa puolueen osallisuuden, ja sanoo luottavansa Shin Betiin.

Heti murhapolton jälkeen kylän arabiasukkaat sanoivat, että se oli toisen arabi-klaanin suorittama ja torjui ajatuksen juutalaisista, koska talo on kylän keskellä, eivätkä juutalaiset olisi uskaltaneet mennä sinne. Joukko rabbeja väittää, että murha-polton suoritti Shin Bet palkkaamiensa arabien avulla. He viittaavat siihen, että Shin Bet perusti terrorijärjestön Eyalin, joka teki Shin Betin likaiset työt.
Puolustusministeri Moshe Yaalon syyttää, että Israelissa toimii juutalaisten muodostama terrorijärjestö, jonka hän lupaa tuhota.
Muutamat poliitikot ja journalistit ovat tarttuneet tähän puhuen juutalaisesta ISIS järjestöstä, mikä näyttää levinneen ulkomaille saakka blogi-kirjoituksiin.
Mielestäni tällainen rinnastaminen Syyrian ja Irakin ISIS järjestöön on puutteellisesti harkittua ja jopa vaarallista, koska se kytkee Israelin arabikevään ilmiöön, jonka kanssa Israelilla ei ole mitään tekemistä eikä osuutta siihen.

Edelliseen liittyy äskettäin eräässä häätilaisuudessa videoitu tilanne – jonka Shin Bet julkisti osoittaakseen, mistä päin syyllisiä on etsittävä. Videossa näytetään miesten tanssivan Dawabshan perheen surmansa saaneen sylivauvan kuvan ympärillä. Hääparin sulhanen sanoo, ettei hänellä ollut mitään tietoa tällaisesta, ja että kuvan ympärillä tanssivat miehet olivat häissä tuntemattomina kuokkavieraina.
Poliisi pidätti kymmeniä henkilöitä häätilaisuuteen osallistuneitten joukosta kuulusteluja varten.
Puolustusministeri sanoo jyrkästi, että kysymys on juutalaisesta terrorista, eikä siihen saa suhtautua kevyesti. Hän kehottaa joitakin sionisteja suorittamaan syvää itsetutkistelua osoittamatta suoraan, keitä hän tarkoittaa. Opetusministeri Bennettin turvallisuusjärjestelyjä on sittemmin lisätty, mikä osoittaa tilanteen vaarallisuuden.
Koko tämä draama lienee osa Israelin jähmettynyttä tilannetta, jossa kansa ei tiedä, mihin maata johdetaan, eivätkä ole varmoja, että nykyinen hallitus pystyy käsittelemään monimukaisia sisä- ja ulkopoliittisia kysymyksiä, joihin maa näyttää ajautuneen johdonmukaisen ja aloitteellisen näyn puuttuessa. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Duma-killers-will-be-charged-soon-says-defense-minister-438504

4.       Israelin hallitus torjui heinäkuussa PA:n esityksen salaisista neuvotteluista, jotka keskittyisivät Israelin ja arabien valvoman maan rajojen muodostamiseen. Rapotin mukaan tarkoitus oli muotoilla tulevan Palestiinan valtion suuruus ja muoto. Neuvotteluja käytiin Israelin sisäministeri Silvan Shalomin ja PA:n pääneuvottelijan, myöhemmin PLO:n pääsihteeriksi nimitetyn Saeb Erekatin välillä Jordaniassa 24.heinäkuuta 2015. Shalom joutui eroamaan politiikasta, hallituksesta ja Knessetistä häntä vastaan nostettujen syytteiden vuoiksi.
Neuvotteluja oli tarkoitus jatkaa useissa Euroopan pääkaupungeissa, mukaan lukien Pariisi, sekä Ammanissa.

PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas on varojen puutteesta huolimatta hakenut lukuisia YK:n instituutioiden jäsenyyksiä, myös ICC:n rikosoikeuden, voidakseen saada valtionsa perustetuksi ilman sopimuksia Israelin kanssa. Käytännössä tämä tarkoittaa Oslon ja sen jälkeen tehtyjen sopimusten raukeamista, mutta Netayahun hallitus jatkaa ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut.
Israelin kannalta tärkein on turvallisuusyhteistyön jatkuminen, mitä Hamas ja useat PLO:n jäsenistä vaativat keskeytettäväksi. Jännitys Israelin ja PA:n arabien välillä on korkea yli 100 päivää kestäneitten väkivaltaisuusien vuoksi. http://www.timesofisrael.com/israel-rejected-talks-on-palestine-borders-report/

Syyrialainen media väittää, että IAF:n koneet oloisiuvaty tehneet useita ohjusiskuja Qalamounin alueella Syyriassa Hizbullahin asemia vastaan – varmaankin Venäjän luvalla, joka valvoo Syyrian ilmatilaa. IDF on ollut aivan hiljaa asiasta. http://www.timesofisrael.com/syrian-media-israel-hits-hezbollah-targets-in-qalamoun-area/
Siunattua joulun jatkoa!