KESKIVIIKKO 30.12.15

KESKIVIIKKO 30.12.15
1.       VUODEN 2015 päivät alkavat uhkaavasti huveta käsistä, tänään eletään kuin viimeistä edellistä päivää, eikä Messias ole vieläkään tullut, vaikka merkkejä Hänen pikaisesta tulostaan on ollut mediassa vaikka kuinka paljon. Lienee sittenkin parempi varautua siihen, että elämä jatkuu ensi vuonna siitä, mihin tänä vuonna päädytään. Jeesuksen opetuslapsetkin kyselivät Herraltaan: ”Tänä aikanako Sinä jälleen rakennat Israelille kuningaskunnan?” johon Herra vastasi heille: ”Ei ole teidän asianne tietää ajoista ja ajanjaksoista, jotka Jumala oman valtansa voimalla on asettanut”. (Apt 1:6-7 englantilaisen käännöksen mukaan)
Tämä antaa meille kuitenkin sen lohdullisen varmuuden, etteivät maailman sekavat ja epäjohdonmukaiset ja mieltä kauhistavat tapahtumat ole sattumaa, vaan Jumala ohjailee niitä teitä pitkin, joiden merkitys selviää vasta jälkeenpäin.

Säätilat tänään: Jerusalem 7 -13; Tiberias 12 -20; Suolameri 15 -21: Eilat 13 -19 +C-astetta. Viime yön aikana alkoivat sateet, ja niiden ennustetaan jatkuvat ainakin koko ennusteajan, eli lauantaihin saakka, joskin pohjoisessa ennustetaan sateitten loppumista. Lämpötilat alenevat samalla; lauantaiksi eli sapatiksi ennustetaan lukuja 2 -6 +C-astetta taivaankaaren pysyessä pilvisenä ja sään sateisena.
Tämä keskiviikkoaamuna oli ulkona yön sateitten jälkeen niin paksu sumu, että näkyvyys oli korkeintaan 50 metriä, mutta sateet olivat keskeytyneet.

2.       WND:n julkaisema artikkeli käsittelee evankelisten kristittyjen näkemyksiä aikamme tapahtumista otsikolla: ”Evangelical Beliefs on Israel Match Pophetic Doomsday Scenarios”. (Evankelisten uskomukset Israelista tukevat profeetallisia tuomionpäivän näkymiä)
Brooking Instituutin, Washington DC, otsikolla ”Amerikan suhtautuminen Lähi-Itään ja Israeliin” suorittaman ja äskettäin julkistaman mielipidetiedustelun mukaan merkittävimpien tulosten joukosta ponnahtaa esiin kaksi havaintoa.
Hämmästyttävästi 73 % evankelisista vastaajista sanoi, että maailman tapahtumat kääntyvät sitä enemmän Israelin vastaisiksi, mitä lähemmäs päivien loppua etenemme. Lisäksi 79 % uskoo, että voimistunut väkivalta Lähi-Idässä on merkki lopun ajan päivien lähestymisestä. Nämä kaksi havaintoa ovat artikkelin mukaan yhteneväisiä raamatullisten profetioiden ja rabbien opetusten kanssa.
”Raamatun profetiakirjoissa on kaksi näkymää, jotka koskevat Gogin ja Magogin sotaa; yksi Hesekielin ja toinen Sakarian kirjassa”.

WND:n artikkeli kertoo rabbi Yechiel Weitzmanin tulkinnasta, jonka mukaan Hesekielin saama ilmoitus on miellyttävämpi (Israelin kannalta), sillä se käydään Israelin ulkopuolella. Israel ei tule osallistumaan siihen ollenkaan, koska se käydään pohjoisilla vuorilla eikä Israelissa. (Hes.38)
Sakariaan profetiassa sota käydään Jerusalemissa. (Sak.14:2)

Ismaelin harjoittama väkivalta, joka nousi merkittävimpien merkkien joukkoon lopun ajan lähestyessä, esiintyy myös Davidin Psalmissa. ”Voi minua, joka olen vaeltanut Meshekissä ja asunut Kedarin majoissa. Kauan aikaa sieluni asui niiden joukossa, jotka vihaavat rauhaa. Haluan rauhaa, mutta kun puhun (siitä) he haluavat sotaa.
(Ps.120:5 -7) Raamatussa käytetään Abrahamin pojasta Ismael joskus nimitystä Kedar. ”Ja nämä ovat Ismaelin poikien nimet syntymäjärjestyksen mukaan: Ismaelin esikoispoika oli Nebaioth, ja Kedar ja Abde´el ja Mibsam. (1.Ms.25:13 )

Rabbi Meir Israel HaCohen Kagan, 1839 -1933, ennusti vaikeista ajoista Israelille ennen lopun ajan alkamista. Hänen tunnetaan nimellä Chofetz Chaim. Hän ilmoitti Israelin valtion syntymisestä ja Islamin väkivallan noususta. Hän ilmoitti myös Israelin joutuvan kärsimään monista vaikeuksista hyvin lyhyin välein.
Weitzmanin käännöksen mukaan Chofetz Chaim ennusti: ”Ennen Messiaan (Moshiah) tuloa Jumala (HaShem) tulee toimimaan niin nopeasti ja hämmästyttävällä tavalla, etteivät edes viisaat ymmärrä sitä. Vaikeudet ja vainot (juutalaista kansaa kohtaan) seuraavat niin nopeassa tahdissa, ettei ole mitään aikaa niiden välillä. Kuten odottava nainen, joka on aloittamassa synnytystä, mitä lähemmäs syntymähetki lähestyy, sitä voimallisemmiksi hänen synnytyskipunsa ja tuskansa nousevat, ja tämä kaikkein selvin merkki synnytyksen lähestymisestä; samoin myös aikajakson pyörät pyörivät sitä nopeammin, mitä pitemmälle Messiaan tulon synnytystuskissa edetään.”

Rabbi Pinhas Winston, joka tunnetaan lopun ajan ennustusten asiantuntijana, toteaa, että historia näyttää pelaavan lopun aikaa lähestyttäessä paljon vähemmän armeliasta peliä (kuin mitä profetioissa ilmoitetaan). Hän toteaa, että ”monet ovat nauraneet tuomiopäivän ennustajille pitäen heitä haihattelijoina kylmien reaaliteettien valossa, mutta suunta, johon historia näyttää olevan menossa – vastoin tahtoamme – osoittaa realiteettien saavan kosketuksen tuomiopäivän ennustajiin. Jopa valtamedia on yhtäkkiä omaksunut terminologiaansa kolmannen maailmansodan mahdollisuuden ja lopun aikojen näkymien todellisuuden, josta on tullut kansojen yhteinen kulttuuri”, Winston toteaa.  http://www.breakingisraelnews.com/56637/evangelical-beliefs-israel-match-prophetic-doomsday-scenarios-biblical-zionism/?utm_source=Breaking+Israel+News&utm_campaign=b28d45c813-BIN_evening_12_15&utm_medium=email&utm_term=0_b6d3627f72-b28d45c813-86610633#owlT3FzEFeGvc4v9.97

3.       Terroristi Samir Kuntarin teloittaminen ohjusiskuilla, josta syytetään Israelia, on saanut Hizbullahin johtajan Hassan Nasrallahin eittämään julmia uhkauksia Israelia kohtaan vannoen, ettei Kuntarin teloitus jää kostamatta. Hizbullahilla on jo useita tapauksia, joista Nazrallah on uhannut kostoa Israelille, mutta ei ole kuitenkaan uskaltanut tai voinut toteuttaa uhkauksiaan hyvin tiedostaen, että IDF:n vastaus tulee olemaan raju, joka kohdistuu koko Libanonia ja sen hallitusta vastaan.

Pääministeri Benyamin Netanyahu sanoi tiistaina tilaisuudessa, joka pidettiin presidentin kansliassa Mossadin kunnostautuneiden virkailijoitten kunnioittamiseksi, että Israel käy sotaa islamin kahta ääriryhmittymää vastaan, todeten, että Israelin tulee toimia noita uhkakuvia vastaan.
”Kukaan ei ole sanonut, että nuo hyökkäykset loppuisivat, kun Israel herää”. Hän viittasi Psalmiin ”Hän joka Israelia vartioi, ei torku eikä nuku”.(Ps.121:4)
”Israelilla on vihollisia ja ystäviä, joille pelkkä Mossadin nimen mainitseminen saa tuntemaan kylmiä väreitä selkäpiissään. He tietävät, että Israelin valtion pitkä käsi ei ole pelkkä klishe, vaan täyttä todellisuutta”.
Pääministeri käytti tilaisuutta hyväkseen esittääkseen vakavan varoituksen niille, jotka suunnittelevat hyökkäyksiä Israelia vastaan, että IDF tulee vastaamaan niihin voimalla, osoittaen sanansa erityisesti Hassan Nasrallahille, joka uhkasi Israelia kostoiskuilla. Netanyahu totesi, että ”vihollisten tulee tietää, että Israel tulee käyttämään kaikkia voimiaan hyökkääjää vastaan”. Yhtä hyvin hän olisi voinut suunnata sanansa Iraniin, jonka mullah-johto uhkaa Israelin tuhoamista täydellisesti.

PRESIDENTTI Reuven Rivlin puolestaan tuomitsi samassa tilaisuudessa sosiaalisessa mediassa tehdyt hyökkäykset oikeusministeri Aielet Shakedia vastaan todeten, että hyökkäykset häntä vastaan olivat outoja, väkivaltaisia ja iljettäviä. Presidentti lisäsi, että oikeus protestoida ja esittää eriäviä mielipiteitä on hyväksyttävä, mutta että valitun hallinnollisen virkailijan julkinen häpäiseminen – erityisesti kansan valistajien ollessa kysymyksessä - ei ole oikea tapa.
Rivlinin moite kohdistui kahteen Heprealaisen Yliopiston professoriin, Ofer Cassif ja Amiram Goldblum.
Goldblum esitti syytöksen, että Shakedin vaalikampanjaan osallistuneet olivat rikastuneet myymällä aseita Sierra Leonen tappajille Etelä Amerikassa.
Cassif puolestaan kutsui Shakedia neo-natsiksi, joka ei ollut vain syyllistynyt Israelin ”natsistamiseen ” vaan myös epäsuorasti kansanmurhaan ja rikoksiin inhimillisyyttä vastaan Afrikassa.
Juutalainen Koti puolueen puheenjohtaja, opetusministeri Naftali Bennett sanoi maanantaina, että kiihotuksesta Shakedia vastaan on tullut kansanhuvi (problem). http://www.timesofisrael.com/netanyahu-israel-in-world-war-with-islamic-extremists/

4.       UUTISOTSIKOITA
·         Raportin mukaan Obaman hallitus vakoili pääministeri Israelin hallitusta salakuuntelemalla Netanyahun ja USA:n kongressin välisiä puheluja ennen P5+1 maiden ja Iranin välisen ydinsopimuksen käsittelyä kongressissa. Ei ole tiedossa, esittikö Netanyahun hallitus virallisen vastalauseen, kuten Saksan ja Ranskan hallitukset tekivät CIA:n kuunnellessa salaa liittokansleri Merkelin puheluita, joita hän kävi hyväuskoisesti kännykällään. Raportin mukaan NSA sai kehotuksen ja valtuudet vakoilla pääministeri Netanyahua hänen agressiivisen kampanjansa vuoksi vaikuttaa kongressin jäseniin ennen kriittistä äänestystä, kuten Wall Street Journal raportoi tiistaina.
NSA kuunteli Netanyahun ja hänen avustajiensa välisiä keskusteluja, mikä edelleen syvensi USA:n ja Israelin välistä luottamuskriisiä. Voidakseen estää jälkien seuraamisen asian paljastuessa, NSA sai ohjeet, mítä julkistaa ja millä tavoin, mutta pyrkien suojelemaan Obaman syyttömyyttä vakoiluun. Obaman suurin huoli oli, että Israel voi toteuttaa uhkauksensa iskeä Iranin ydinlaitoksiin Obaman neuvotellessa Iranin kanssa sopimuksesta. Michael Hayden, joka johti NSA ta Natoa Bushin aikana, sanoo USA:n ja Israelin välisiä tiedustelu suhteita tulenarimmiksi koostumukseksi läheisyyttä ja varovaisuutta, mitä USA:lla on koskaan ollut. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4746225,00.html
·         Patriarkkain Mausoleumin huoltomies Genadi Kaufman taisteli joulukuun 7.päivästä lähtien puukkohyökkäyksessä saamiaan haavoja vastaan, mutta menehtyi lopulta lääkärien ponnisteluista huolimatta. Hän muutti Israeliin 21 vuotta? sitten Ukrainasta. Hänellä jäi kaksi lasta, poika, joka palvelee IDF:n laivastossa, ja toisesta avioliitosta 7-vuoden ikäinen tytär. Hän oli sekä Kiryat Arban että Hebronin asukas. 21-vuotias terroristi Ihad Maswaba tuli paikalle linja-autossa ja ensi töikseen hyökkäsi huoltomiehen kimppuun puukottaen häntä hengenvaarallisesti Bakery tarkastuspisteessä, jota sotilaat vartioivat. Rajapoliisit ampuivat terroristin kuolleeksi paikalla. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4746222,00.html
·         Häätilaisuuden sulhanen Yakir Ashbal, jonka Duman polttomurhaa tutkivat virkailijat olivat pidättäneet osallisuudesta ”vihatanssiin” vauvan kuvan ympärillä puukottaen sitä hänen häätilaisuudessaan, vapautettiin keskiviikkona tuomari Joya Skappa-Shapiron toimesta. Kaksi muuta syytettyä päästettiin vapaiksi odottamaan heitä vastaan nostettuja syytteitä, joita syyttäjät vielä valmistelevat.  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4746248,00.html
·         Tapaus on tuonut esiin Rabinin murhan aikaiset syytökset Shin Betin harjoittamasta provokaatiosta epäiltyjen saamiseksi paljastetuiksi. Shin Bert asetti kouluttamiaan agitaattoreita uskonnollisten ryhmien joukkoon, joista Avishai Raviv paljastui, mutta jota vastaan ei nostettu syytteitä. Yigal Amir oli yksi näiden provokaattoreiden uhri, joka tuomittiin elinkautiseen ilman mahdollisuutta armahdukseen pääministeri Rabinin murhasta, josta edelleen elää epäilyjä Rabinin vastaisesta salaliitosta. Shin Betillä oli toinen tavoite saada ns. ”setlerit”, epäilyksen alaisiksi, ja - kuten näyttää - tämä vihamielisyys Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjä vastaan jatkuu yhtä polttavana kuin Rabinin aikana. Israel ei ole vieläkään saanut johtajaa, joka pystyisi Davidin tavoin kokoamaan hajanaiset heimot yhdeksi kansaksi. Tämä eripuraisuus kansan keskellä on historiallinen tosiasia, jonka johdosta uskonnolliset ryhmittymät taistelivat vielä keskenään vihollisen saartaessa Jerusalemia Babylonian ja Rooman vallan aikana.
·         Pääministeri Benyamin Netanyahu vakuutti avatessaan hallituksen kabinetin istunnon tänään, että Israet tulee pysymään Hebronissa ja Patriarkkain Mausoleumissa ikuisesti, ja kehotti PA:n johtoa luopumaan epätodellisista haaveistaan niiden riistämiseksi Israelilta. PA:n johto on kansainvälisen tuen kautta pyrkinyt poistamaan Israelin laillisen oikeuden sekä Hebroniin että Mausoleumiin ja moniin muihin juutalaisten pyhiin paikkoihin, joista Temppelivuori on tärkein. PA pyrkii kieltämään juutalaisten oikeuden uskontonsa harjoittamisen sekä estämään juutalaisten rukoilemisen niissä. Kolmas kiistanalainen kohde on Josefin hautakammion Sikemissä. Neljänneksi voidaan mainita Rakelin hautakammio Betlehemissä, sekä Beit El Samariassa, jossa juutalaisten Liitonarkki oli vuosikymmenien aikana. Joittenkin mielestä Jeriko on myös tärkeä, eli koko Abrahamille ja hänen jälkeläisilleen luvattu maa Eufrat virrasta Egyptin puroon ja Jordanin vuorista Välimereen saakka. Sitä maata ei kukaan muu voi saada hallintaansa kuin juutalainen kansa, jonka tulee huolehtia siitä kuin vuokralainen maan omistajalle, koska koko maa on Jumalan. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/netanyahu-we-will-be-in-the-cave-of-the-patriarchs-forever/2015/12/30/
·         Pääministeri Netanyahu kumoaa huhut, että hallitus aikoo aloittaa kiistellyn E1-alueen rakentamisen Maale Adumimin ja Jerusalemin välillä. Israel kuitenkin katsoo, että sen rakentaminen ja liittäminen Jerusalemiin on elin-tärkeä turvallisuuden vuoksi. Peace Now NGO järjestön nimellä kulkeva painostusryhmä, joka jatkaa Israelin vastaista toimintaansa ulkomailla ja etenkin USA:ssa, ilmoitti, että Israel aikoo rakentaa yli 55 000 asunto-yksikköä Juudeaan ja Samariaan, mukaan lukien E1 alue. USA:n ulkoministeriö tarttui välittömästi tähän tuomiten sen, koska se estää kahden valtion perustamisen. Kukaan ei näytä informoineen USA:n ulkoministeriötä, että ajatus uudesta ääri-islamin valtiosta Israelin sisään on kuollut ja odottaa vain virallista hautaamistaan. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/pm-denies-plans-to-build-in-e1-blames-uri-ariel/2015/12/29/
·         PA:n arabiterroristit avasivat tulen Israelin rajapoliisin partioryhmää vastaan ohi ajavasta autosta noin 10.00 aikaan keskiviikkona. Poliisit vastasivat tuleen, mutta terroristit pääsivät karkuun, joita IDF etsii. Iskussa kukaan ei haavoittunut. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/tuesday-drive-by-terrorist-shooting-in-samaria/2015/12/30/
·         IDF seuraa hermostuneena Venäjän suorittamia ilmaiskuja Syyrian Golanilla aivan pohjoisrajan takana. Venäjä pyrkii nopeasti karkottamaan kapinallisten (Al-Nusra) joukot alueelta ilmaiskujen tukemina, mutta ne avaavat samalla tien Syyrian armeijan ja Hizbullahin joukoille rajan pintaan. http://www.debka.com/article/25116/Concentrated-Russian-air-strikes-may-open-Syrian-Hizballah-door-to-Israeli-border
·         Israel suoritti muutamia päiviä sitten onnistuneen kokeen USA:n osittaisen rahoituksen tuvin kehittämällään Arrow II eli Davidin Linko, tai Magic Wand nimellä kulkevalla ohjustentorjuntaan tarkoitetulla järjestelmällä. Se on tarkoitettu keskimatkan ohjuksille sekä risteilyohjuksille. Israelin ilma-puolustusjärjestelmä alkaa olla täydellinen Iron Domen, Davidin lingon ja Arrow IIL:n ansiosta. Mikään järjestelmä ei pysty täysin estämään 150 000 ohjuksen massaiskuja Israelia vastaan päivästä päivään
·         Iranin sota-alukset suorittivat ohjuskokeita vaarallisen lähellä USA:n lentotukialusta Hormuzan Salmella Persianlahdella. Iran uhkaa upottaa USA:n suuria sota-aluksia risteilyohjuksillaan, joita se kehittää Venäjän ja Pohjois-Korean avustuksella, Kiinan seuratessa kiinteästi sivusta. http://www.debka.com/article/25116/Concentrated-Russian-air-strikes-may-open-Syrian-Hizballah-door-to-Israeli-border
·         Netanyahu nimitti Brasilian suurlähettilääksi entisen Juudean ja Samarian neuvoston puheenjohtajan Danny Dayanin, jota Brasilia kieltäytyy hyväksymästä. Israel syyttää NGO-järjestöjä maan maineen häpäisemisestä. Israel on kuitenkin lujasti Dayanin nimityksen takana. Brasilia on tärkeä kauppakumppani - kolmannella tilalla - ja poliittisesti tärkeällä paikalla etelä Amerikan suurimpana ja voimakkaimpana valtiona. http://www.timesofisrael.com/well-always-have-brasilia-how-the-dani-dayan-saga-will-play-out/

Comments

Popular posts from this blog

SUNNUNTAI 01.12.2019

TORSTAI 30.04.2020

TORSTAI 14.05.2020