Posts

Showing posts from August 18, 2019

TORSTAI 22.08.2019

TORSTAI 22.08.2019
01. Jerusalem Post käsittelee pääkirjoituksessaan PA/PLO:n uudelleen herättämää YK:n yleiskokouksen (UNGA) 10.11.1975 hyväksymän päätöslauselman ottamista uuteen käsittelyyn, jossa julistetaan, että ”sionismi” – Israelin valtion peruskivi, jolla juutalaiset tunnustetaan Pyhän maan (aiemmin tunnettu nimellä Palestiina) alkuperäiseksi kansaksi ja johon heillä on oikeus – ”on rasistinen yritys”.

UNGA:n päätöslauselma 3379 hyväkyttiin äänin 72 - 35, 32 poissa olevaa, eikä liene mikään sattuma, että se hyväksyttiin Saksan natsien Kristallnacht, tai ”lasinsirpaleitten yön” 37. vuosipäivänä 10.11.1975.

Päätöslauselma peruutettiin UNGA:n yleisistunnossa 17.12.1991, 1.5 kuukautta ennen Madridin konferenssia, jonka jälkeen kansainväliset suhteet kapaloistaan päässeen Israelin kanssa alkoivat avautua.

Israelin silloinen YK:n lähettiläs Haim Herzog - joka valittiin Israelin kuudenneksi presidentiksi - antoi oman määritelmänsä sionismista 3 700 sanan puheessaan, jota pidetään…

TIISTAI 20.10.2019

TIISTAI 20.08.2019
01. PA/PLO on uuden pääministerinsä Mohammad Shtyehin rohkaisemana tehostanut kampanjaansa taistelussa Israelin kanssa Juudean ja Samarian omistuksesta, vaikka ”se tietää että siellä on Herra”, kuten Hesekiel sanoo käsitellessään kysymystä näiden ikuisten vuorien omistusoikeudesta.

”Koska sinä olet sanonut: Ne kaksi kansaa ja kaksi maata(Juudea ja Samaria) ovat minun, me otamme ne omiksemme (hyvin tietäen), että siellä on Herra”.
(Hes 35:10)

PA/PLO:n viimeisin näyte omistusoikeutensa näyttämiseksi on sen kehotus arabeille muuttaa Jordan joen laaksoon luvaten hallituksen tukea kustannusten peittämiseen.

Kuten JP:n artikkelissa kerrotaan, Kuolleenmeren pohjoispuolella sijaitseva, Jordanin joen ja Samarian kukkuloiden välinen laakso on pinta-alaltaan 30 % Juudean ja Samarian alueista, ja siellä asuu 65 000 PA/PLO:n arabia ja 11 000 juutalaista. 90 % alueesta kuuluu Israelin hallinnon alaiseen C-alueeseen.

PA/PLO lupaa tukea PA:n yliopistoista valmistuneille, jot…

SUNNUNTAI 18.08.2019

SUNNUNTAI 18.08.2019
01. Minun on vaikea ymmärtää ja vielä vaikeampi hyväksyä, miksi riippumattomana, Israelin keskustan ja sitoutumattomien äänitorvena pidetty Jerusalem Post julkaisee päivästä toiseen etusivun ykkösartikkeleinaan USA:n kongressin ”squad-koplaan” kuuluvien kahden Israelia solvaavien, BDS järjestöä tukevien, kahden jäsenen Ilman Omarin ja Rashida Tlaibin suunniteltua, mutta nyt peruttua Israelin vierailua, suurilla kuvilla varustettuina?

Lieneekö tämän kampanjan taustalla pääministeri Benyamin Netanyahun aseman saattaminen naurunalaiseksi kuvaamalla hänet heikoksi ja ulkomaitten johtajien, ennen kaikkea presidentti Trumpin, ohjailemaksi, joiden mielipiteet hänen täytyy ensin selventää voidakseen tehdä omat päätöksensä?

Trump sanoi omassa Tweedissään, että hän oli näiden kahden naisen Israelin vierailua vastaan, mutta tarkoituksena ei ollut vaikuttaa Netanyahun päätökseen. Hän kuitenkin letkauttaa siinä, että ”tämän kampanjan suurin voittaja oli Tlaibin isoäiti, jonk…