Posts

Showing posts from May 23, 2010
PERJANTAI 28.05.10

1. IRAN kannattaa rauhankeskusteluja Israelin kanssa, väitti Syyrian presidentti Bashar Assad Charlie Rose PBS shown haastattelussa USA:ssa torstaina. Assad selitti, että keskusteluissa Iranin presidentin Mahmoud Ahmadinejadin kanssa tämä mainitsi asian kahdesti, mutta epävirallisesti, ei julkisissa lausunnoissa.
ASSAD kuitenkin selitti, ettei keskusteluja Israelin kanssa voi käydä niin kauan kuin se ”miehittää” arabien maata, eikä Syyria voi samasta syystä johtuen luopua Hizbullahin ja Hamasin tukemisesta. ”Hamas puolustaa omaa maataan miehitystä vastaan ja Hizbullah puolustaa Libanonia, jonka ilmatilaa Israel rikkoo päivittäin ja tunneittain.” Assad kutsui noitten terroriryhmien tukemista ”poliittiseksi” tueksi Palestiinan asialle, sillä Hamas on palestiinalainen järjestö, jonka maa on miehitetty. ”Heillä on oikeus omaan valtioon. Heillä on oikeus saada maansa takaisin, joka on ollut miehitettynä –67 lähtien, mitä heillä ei vielä ole”.

ASSAD SELITTI haastat…
TORSTAI 27.05.10

1. ISRAELIN media suitsuttaa ylistystä Obamalle tämän henkilökuntapäällikön Rahm Emanuelin esittäessä Netanyahulle virallisen kutsun Valkoiseen Taloon ensi viikon tiistaina. Artikkeleitten sävy antaa kuvan, että ”tapaaminen on kuin vierailu messiaan luona”, joka tasoittaa syntyneet erimielisyydet tai väärin ymmärrykset; ”kuin kuuta nousevaa”, voisi sanoa jos uskaltaisi ilman, että joku voisi nähdä tässä viittauksen Obaman islam-sympatiaan.

JP:N ARTIKKELIN kirjoittajat H keinon ja T Lazaroff eivät säästele sanojaan pyrkiessään kuvailemaan, millainen tapaaminen Obaman kanssa olisi: ”Ensi viikon tapaaminen Washingtonissa Benyamin Netanyahun ja US presidentti Barack Obaman kanssa tulee olemaan syleilyjä ja suukkoja sekä lyhyellä että pitkällä tähtäyksellä”, he vakuuttavat israelilaisen viranomaisen kertoneen heille keskiviikkona pian sen jälkeen kun Emanuel oli esittänyt virallisen kutsunsa. Viranomaisen kerrotaan otaksuvan, että virallisen kutsun tarkoituksena on …
KESKIVIIKKO 26.05.10

1. TÄMÄN keskiviikkoaamun ennusteet lupaavat 31 asteen hellettä ulkona, mutta uutisia
läpi käyden on todettava, että varsinaiset polttopisteet liittyvät diplomaattiseen kehitykseen Lähi Idän alueella. Yritän kasata hajanaisista tiedonmurusista yhtenäisen kokonaisuuden, sikäli kuin se Lähi Idän nopeasti muuttuvissa olosuhteissa on mahdollista.

ENSIMMÄISET uutiset kertovat, että Obama on antanut käskyn laajentaa salaisia tiedusteluja Iranista käyttäen sekä vakoilukoneita että yhteyksiä Iranin hallitusta vastustaviin ryhmiin.
Näin kertoo haaretz.com uutisartikkelissaan. Toiseksi ne kertovat, että pääministeri Netanyahu tapaa ensi viikon tiistaina Kanadan vierailunsa yhteydessä presidentti Barack Obaman Washingtonissa. Uutinen kertoo, että tämä on Obaman epätoivoinen yritys korjata vahinkoja, mitä hänen ja Netanyahun edellinen tapaaminen aiheutti Israelin ja USA:n sekä Obaman ja Amerikan juutalaisten välisiin suhteisiin, jotka ovat romahtaneet 78 %:n lukemista alle 40…
TIISTAI 25.05.10

1. IDF VALITTAA, ettei talousministeriö anna sille kuuluvia varoja kaasunaamareitten hankkimiseksi. IDF kertoo, että se on pystynyt hankkimaan vain 60 % tarvittavasta määrästä. Tämä samaan aikaan kun kotirintama pitää suuria katastrofiharjoituksia olettaen, että maa on joutunut massiivisen ohjus- ja raketti-iskun kohteeksi ja maa on kärsinyt suuria taloudellisia ja inhimillisiä menetyksiä. IDF varautuu bio/kemiallisen iskun varalta.
HARJOITUS ”Turning point 4” keskittyi maanantaina neljään kymmeneen kunnanvaltuustoon, jotka harjoittelivat useita tapahtumavaihtoehtoja – mukaan lukien massiivinen ohjusisku -, jotta selvitettäisiin, miten paikalliset kunnat toimivat täysimittaisen sodan aikana.

APULAISPUOLUSTUSMINISTERI Matan Vilnai, joka johtaa harjoitusta, selitti, että harjoituksen tarkoituksena on valmistaa kansaa todellisiin uhkakuviin. ”Kuvitellut tilanteet aiheuttavat pelkoja joissain ihmisissä, mutta ne on suunniteltu vastaamaan todellisia tilanteita. Ei o…
MAANANTAI 24.05.10

1. PÄÄMINISTERI Netanyahun puhe Likudin ministereille kertoi, ettei varsinaisia neuvotteluja PA:n kanssa ole edes aloitettu. Molemmat osapuolet puhuvat Mitchellille, mutta ne puhuvat toistensa ohi, aivan eri asioista. Ei ole myöskään tietoa, miten Mitchell asiat näkee, koska häneltä ei ole saatu lausuntoa, jossa hän selvittäisi asioita.

SIINÄ missä Israelin edustajat Netanyahu ja Molcho puhuvat vedestä – Netanyahun ilmoituksen mukaan – PA:n neuvottelijat puhuvat rajoista ja turvallisuudesta - Abbasin ilmoituksen mukaan. Mitchell sanoi päättäneensä toisen vaiheen keskustelut ja lensi takaisin Yhdysvaltoihin torstaina.
ABBAS kertoi lauantaina journalisteille, että molemmat osapuolet ovat periaatteessa sopineet maan vaihdosta, joskin määrät ja alueet on sopimatta.
Netanyahu vakuuttaa, ettei hän ole saanut minkäänlaista esitystä maan vaihdosta PA:n taholta eikä siten mistään vaihtokaupoista ole sovittu. Israelilaiset viranomaiset harmittelevat PA:n neuvottelijoitte…
SUNNUNTAI 23.05.101. ”ASEELLINEN TAISTELU aloitetaan uudelleen, elleivät epäsuorat keskustelut tuota tulosta”, uhkaa PA:n keskuskomitean jäsen, entinen PLO:n lähettiläs Libanoniin, Abbas Zaki. Hän puhui näitä ”rauhankyyhkyn puheitaan” jordanialaisen lehden Al-Ghad haastattelussa. Zaki selitti lehden artikkelin mukaan, jota JP:n toimittajat Kh A Toameh ja H Keinon referoivat, että ”palestiinalaiset voivat vaatia YK:ta palaamaan vuoden 1947 esitykseensä silloisen britti-mandaatin jakamisesta juutalaisten ja palestiinalaisten kesken kahdeksi valtioksi siten, että Jerusalemin ja Betlehemin alueet asetetaan kansainvälisen turvallisuustakuun alaisiksi”.ABBAS ZAKI on yksi palestiinalainen lisää uhkailemassa Israelia, ellei se kiireesti alistu PA:n vaatimuksiin; kiireesti, sillä aikaa koko operaatioon on kaikkiaan 4 kuukautta, ja siitä on jo useita päiviä tuhraantunut tarpeettomassa kiistelyssä keskustelujen agendasta.

PA:n parlamentin jäsen Zaki uhkaili, että ”Israelin jääräpäisyys ja…