Posts

Showing posts from September 8, 2019

PARAS PIKNIK 30 VUOTEEN

PARAS PIKNIK 30 VUOTEEN.
Antti 86v.päivän kunniaksi päätimme perheen voimalla järjestää päivällisen piknikin tapaan luonnon helmassa; parhaan koskaan kokemamme, kuten Maija sanoi.
Vaihtoehtoja oli useita, mutta sopivimmaksi katsottiin Jemenpuisto, jonne automatka hyvää asfalttitietä pitkin kestää 20 minuutin ajan. Puistosta on hyvät näköalat alempana sijaitsevaan Beit Shemesh (Aurinkokoti) kaupunkiin.
Valmisteluja tehtiin hyvissä ajoin, teknisesti taitava Markku paistoi lihaviipaleet ja ranskalaiset perunat, Maija ja Tarja huolehtivat salaateista ja muista kasviksista, ja suklaakakku oli valmistettu aamulla hyvissä ajoin, joka keittämäni vahvan Presidentti-kahvin kanssa sopi erinomaisesti kruunaamaan ateriamme.
Ruokajuomaksi löysimme aiemmin ostetun vaaleanpunaisen italialaisen granaatti-omenaviini - pullon, joka vähäalkoholisena sopi hyvin päivällisemme tyyliin.
Niin sitten olimme valmiit lähtemään matkaan, mutta Tarjan Kfir (leijonanpentu) tuli ulos puutarhaan, haisteli ilmaa j…

TORSTAI 12.09.2019

TORSTAI 12.09.2019
01. Pääministeri Benyamin Netanyahu (Bibi) julisti tiistai-iltana pitämässään ”dramaattisessa” TV-puheessaan - jota Israelin TV-yhtiöt pyrkivät häiritsemään julkeasti – liittävänsä Jordanin Laakson Israeliin välittömästi voittoisan vaalitaistelun jälkeen muodostamansa hallituksen kokouksessa.

Arutz Shevalle antamassaan haastattelussa Bibi täydensi tiistain puhettaan todeten, että Likudin sisällä on todellinen pelko häviöstä syyskuun 17. päivän vaaleissa, ellei kansa herää ja nouse äänestämään Likudia.

”Likud on suurempi kuin Gantz ja Lapid, mutta tällä hetkellä me olemme pienempi, kuten kaikki mielipidetiedustelut vahvistavat” Bibi tähdensi asiaa Arutz Shevan toimittajalle.
”Yaminan saama äänimäärä on merkityksetön, sillä se ylittää 3.25 %:n vaali-kynnyksen joka tapauksessa, ja neuvottelut aloitetaan Yaminan kanssa uuden hallituksen muodostamiseksi”.

”Mutta Likud tarvitsee kaksi jäsentä lisää Knessetiin, muuten presidentti Rivlin antaa hallituksen muodostamiste…

KESKIVIIKKO 11.09.2019

KESKIVIIKKO 11.09.2019
01. Lupauksensa mukaisesti pääministeri Benyamin Netanyahu piti tiistaina ”dramaattisen” puheensa, joka esitettiin TV:ssä, mutta TV12 ja 13 tekivät ruman tempun ja asettivat selostajan puhumaan kovalla äänellä Bibin puheen aikana ja lopulta keskeyttäen äänityksen kokonaan hänen päästyään tärkeisiin aiheisiin, ja siirsivät lähetyksen keskusteluryhmään estäen kuulemasta puheen tärkeintä osaa.

Netanyahun puheen keskeisin aihe oli Jordanin laakson ja Suolameren pohjois-osien liittäminen Israeliin välittömästi muodostettuaan uuden hallituksensa vaalien jälkeen.

Samalla Netanyahu viittasi muihin Juudean ja Samarian osiin, joiden juutalais-yhteisöihin hän lupasi ulottaa Israelin lain, eli niiden liittäminen Israeliin.
”Kaikki tämä tulee tapahtumaan täydessä yhteisymmärryksessä USA:n presidentti Trumpin kanssa, joka hyväksyy Jordanin Laakson liittämisen”.

Netanyahu painotti päätöksensä historiallista luonnetta ulottaessaan Israelin täyden hallinnon Juudean ja Sama…

TIISTAI 10.09.2019

TIISTAI 10.09.2019
01. Tilanne Israelin potentiaalisilla taistelurintamilla pohjoisessa ja etelässä kuumenee, mutta samoin kuumenevat taistelut maan poliittisella rintama-lohkolla, jossa taistelua käydään Israelin säilymisestä oikeistolaisena maana, tai suuntaamisesta keskusta-vasemmiston hallitsemaksi maaksi.

Vaihtoehtona on tietenkin johtavien puolueitten, Likudin ja SiniValkoisen välinen yhteishallitus pienemmillä puolueilla täydennettynä. SiniValkoisen puolueen sisällä tämä vaihtoehto elää edelleen voimallisena, mutta kantona tässä kaskessa on pääministeri Banyamin Netanyahu, jota monet karsastavat.

Kummallakaan vaaliryhmittymällä, ei Likudin johtamalla oikeistolla eikä SiniValkoisen johtamalla keskusta-vasemmistolla, näytä olevan reaalisia mahdollisuuksia saada 61 kansanedustajan enemmistöä Knessetissä voidakseen hallita maata ilman toistuvia hallituskriisejä.

Minne ovat hävinneet uskonnolliset puolueet: Shas ja UTJ, ja mikä on Israel Beitenun lopullinen kanta Natanyahun joh…

SUNNUNTAI 08.09.2019

SUNNUNTAI 08.09.2019
Ei onnistunut kuvien liittäminen artikkelien yhteyteen, joten pyydän lukijoita käyttämään antamiani linkkejä kuvien saamiseksi kirjoituksen tueksi.
01. PA/PLO:n ja Hamasin arabit jatkavat Israelin alistamiseksi tarkoittamiaan hyökkäyksiä sekä Juudeassa ja Samariassa että Gazan rajan tuntumassa.

Gazasta ammuttiin eilen Israelin puolelle viisi rakettia ja lähetetiin yksi hyökkäys-drone, joiden johdosta IDF teki ilmaiskuja Hamasin etuasemiin Gazan keskiosissa. Gazasta lähetetty Drone pudotti räjähdepanoksen Israelin puolelle pyrkien osumaan IDF:n ajoneuvoon.

Ihmisvahinkoja ei ole raportoitu näissä yhteyksissä.

Perjantain ”paluumarssiin” osallistui tuhansia Gazan arabeja, jotka IDF:n kuvauksen mukaan ”käyttäytyivät tavallista raivokkaammin”. Kaksi Gazan arabia sai surmansa IDF:n vastatoimissa, joilla se pyrki estämään mellakoitsijoiden pääsyn turva-aidan läpi; kymmeniä haavoittui.

IDF:n tiedotteen mukaan sen ilmaiskut kohdistuivat useisiin Hamasin sotilaallisiin …