KESKIVIIKKO 11.09.2019


KESKIVIIKKO 11.09.2019
01. Lupauksensa mukaisesti pääministeri Benyamin Netanyahu piti tiistaina ”dramaattisen” puheensa, joka esitettiin TV:ssä, mutta TV12 ja 13 tekivät ruman tempun ja asettivat selostajan puhumaan kovalla äänellä Bibin puheen aikana ja lopulta keskeyttäen äänityksen kokonaan hänen päästyään tärkeisiin aiheisiin, ja siirsivät lähetyksen keskusteluryhmään estäen kuulemasta puheen tärkeintä osaa.

Netanyahun puheen keskeisin aihe oli Jordanin laakson ja Suolameren pohjois-osien liittäminen Israeliin välittömästi muodostettuaan uuden hallituksensa vaalien jälkeen.

Samalla Netanyahu viittasi muihin Juudean ja Samarian osiin, joiden juutalais-yhteisöihin hän lupasi ulottaa Israelin lain, eli niiden liittäminen Israeliin.
”Kaikki tämä tulee tapahtumaan täydessä yhteisymmärryksessä USA:n presidentti Trumpin kanssa, joka hyväksyy Jordanin Laakson liittämisen”.

Netanyahu painotti päätöksensä historiallista luonnetta ulottaessaan Israelin täyden hallinnon Juudean ja Samarian ”kiistanalaisille alueille”, tämä vain, ”jos Likud voittaa syyskuun 17.päivän vaalit”.

”Tänään ilmoitan tarkoitukseni, muodostettuani uuden hallituksen, ulottaa Israelin täyden hallinnon Jordanin Laaksoon ja Kuolleenmeren pohjoisosiin.
Tämä on historiallinen tilaisuus – ainutkertainen - ulottaa Israelin täysi hallinto juutalaisyhteisöihin Juudeassa ja Samariassa, ja myös toisiin tärkeisiin kohteisiin turvallisuutemme, perintömme ja tulevaisuutemme kannalta”.

”Kunnioituksesta presidentti Trumpia kohtaan ja suureen luottamiseemme ystävyyteemme, siirrän täyden hallinnon julistamista presidentin poliittisen suunnitelman julkaisemiseen saakka” Netanyahu selitti. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5585937,00.html,

02. PA:n pääministeri Mohammed Shtayyeh sanoi Netanyahun särkeneen rauhanprosessin.
PLO:n pääsihteeri Saeb Erekat kutsui Netayahun julistusta laittomaksi.

PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas s anoi, että tämän johdosta PA/PLO tulee peruuttamaan kaikki allekirjoittamansa sopimukset Israelin kanssa, jotka hän oli jo peruuttanut viimeisen PLO:n konferenssin jälkeen.

Transjordania miehitti Jordanin Laakson kuten koko Juudean ja Samarian 1948 vapaussodassa liittäen ne osaksi kuningaskuntaa, joka omaksui nimen Jordania.
Vain Pakistan ja Englanti hyväksyivät Jordanian päätöksen.

Israel vapautti Juudean ja Samarian 1967 puolustussodassa kuten myös Jerusalemin itäosat, josta Jordania oli uhonnut 58 synagogaa ja muita juutalaisia rakenteita pyrkimyksissään muodostaa alueestaan ”judenrein” aluetta.

Jordanin Laakso on pinta-alaltaan 2400 neliökilometriä (926,65 neliömailia), muodostaen n. 30 % Juudean ja Samarian maa-alasta.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5585937,00.html,

03. Presidentti Donald Trump päätti erottaa turvallisuusneuvonantajansa John Boltonin ”syvien erimielisyyksien vuoksi”, joista viimeisin oli Trumpin päätös peruuttaa Afganistanin presidentin ja Talibanin edustajien kanssa sovittu neuvottelutilaisuus Washingtonissa.

Valkoinen Talo vakuuttaa, ettei USA:n ulkopolitiikka muutu Boltonin eroamisesta huolimatta. Bolton itse sanoo esittäneensä Trumpille eroamistaan.
Trump sanoo asettavansa muutamia henkilöitä ehdolle Boltonin seuraajaksi tulevan viikon aikana.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268718,

04. Pääministeri Netanyahu oli tiistai-iltana aloittamassa vaalipuhettaan Ashdodissa, kun hälytyssireenit varoittivat lähestyvästä raketista.

Pääministeri vietiin turvallisuusmiesten toimesta kiireesti suojatilaan, mutta hän palasi muutaman kymmenen minuutin jälkeen jatkamaan puhettaan.
Gazasta ammuttiin kaksi rakettia, jotka Iron Dome eliminoi.

IAF iski Gazaan Hamasin 15 eri kohteeseen yön aikana.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5586099,00.html,

05. USA:n poliisit ja turvallisuusmiehet estivät terrori-iskun Baltimoressa havaittuaan kaksi epäilyttävää umpipakettiautoa, joista löytyi toisesta 660 gallonaa ja toisesta 1000 gallonaa bensiiniä, jotka ilmeisesti oli tarkoitus sytyttää kaupungin keskustassa GOP:n konferenssin aikana, jossa presidentti Trump oli mukana.

Turvallisuusjoukot aloittivat tutkimukset, ketkä olivat näitten kuljetusten takana, miten ne liittyivät toisiinsa, ja mikä oli suunnitelman keskeinen kohde.
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/news-nation/terror-attack-to-burn-gop-congress-and-president-to-death-in-baltimore-foiled-when-two-vans-loaded-with-gasoline-impounded,

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019