Posts

Showing posts from July 24, 2016

PERJANTAI 29.07.2016

PERJANTAI 29.07.2016 01.Päivä alkoi tavanomaisen lämpöisenä ja kuulakkaana, pilviä tuskin nimeksikään. Päivän huippulukema noussee 32 asteen tienoille ja huomenna asteen verran enemmän, yölämpötila oli tänään 22 astetta, huomenna 24, joten lämmintä riittää öisinkin. Säätilat tänään: Jerusalem 22 –32; Tiberias 28-40; Suolameri 32 -42; Eilat 30 -43 +C-astetta. Lämpötila jatkaa nousemistaan siten, että maanantaiksi ennustetaan 22 -34 lukemia. 02. Israelin poliittisella rintamalla sen sijaan jatketaan keskinäistä kinastelua paidan selkämys märkänä, vaikka virastoissa ja varakkaitten asunnoissa humisee ilmastointi pitkin päivää. Pääministeri Benyamin Netanyahu saa virka-asemaansa kuuluvat haukut ja syytökset ensimmäisenä ja tuhoisimpina. Kun yhdestä saa hetken rauhaa, tulee toinen, jos mahdollista, entistäkin yllättävältä suunnalta. Paksunahmaisuutta siinä mieheltä vaaditaan, mutta sieluparka lienee palasina.  Rakkaitaan v. 2014 Gazan sodassa menettäneet omaiset esittivät rajua kritiikkiä h…

KESKIVIIKO 27.07.2016

KESKIVIIKKO 27.07.2016 01.EIPÄ tainnut toiveeni toteutua, että tästä viikosta tulisi vähemmän väkivaltainen kuin edellisestä viikosta. Maailma näyttää olevan menossa kohti syvenevää sekasortoa ja kaaosta. Ranskassa tapahtunut 85-vuotiaan roomalaiskatolisen papin isä Jacques Hamelin raaka murha aamurukousten aikana Saint Etienne-Rouvreissa seurakuntansa ja kirkkonsa alttarin edessä ei ole vain hyökkäys kirkkoa vaan koko Ranskaa vastaan, totesi Ranskan presidentti Franois Hollande lisäten, että ISIS järjestö on julistanut sodan Ranskaa vastaan.
Kaksi kirkkoon tunkeutunutta terroristia pakottivat papin polvilleen viiltäen sitten hänen kurkkunsa auki. He ottivat viisi kirkossa ollutta seurakuntalaista panttivangeiksi. Yksi nunna pääsi papin murhan aikana pakenemaan kertoen poliisille tapahtumien yksityiskohdista. Hän sanoi heidän toimintansa alttarin ympärillä muistuttaneen arabian-kielistä uskonnollista rituaalia videoiden tilanteen.
Muslimijärjestön Amaq-uutistoimisto kertoi, että kaksi …

SUNNUNTAI 24.07.2016

SUNNUNTAI 24.07.2016 01."Jos minun pitäisi tehdä valinta territorioitten ja rauhan välillä, minä valitsisin rauhan" sanoi Israelin ensimmäinen pääministeri David Ben Gurion v. 1968. Sopisi kysyä, mitä hän vastaisi nyt, jos hänellä olisi siihen mahdollisuus, niin täydellisesti tilanne on muuttunut hänen ajoistaan sekä maan sisällä että elinympäristössä, joka on tullut, jos mahdollista, entistä vaarallisemmaksi.
Israelin päivän poliitikot usein vetoavat menneitten aikojen johtajiin saadakseen tukea mielipiteilleen, mutta tarkkaavainen tarkkailija huomaa, että totuutta vähän muutetaan tai esitetään heidän sanojaan typistetyssä muodossa, muusta sisällöstä irrotettuina.
Tämä pätee etenkin tapaan, millä vasemmisto – joskus myös oikeisto - lainaa Yitzhak Rabinin mielipiteitä Israelin maasta ja rajoista. Rabinia pidettiin heikkotahtoisena ja viinaan meneväksi, josta hän haki lohtua joutuessaan tekemään elintärkeitä päätöksiä. Jo äidinmaidossa marxilaisen viruksen niellyt – hänen äit…