Posts

Showing posts from November 11, 2018

TORSTAI 15.11.2018

TORSTAI 15.11.2018
01. Israelin puolustusministeri Avigdor Liberman erosi Netanyahun hallituksesta eilen. Järjestämässään lehdistötilaisuudessa hän esitti eronsa syyksi tulitauon sopimisen Hamasin kanssa sen sijaan, että ponnistelut olisi keskitetty pitkän aikajakson aselepoon Gazan terrorijärjestöjen kanssa.

Toiseksi Liberman syytti 15 miljoonan USD toimittamisesta Hamasille samana päivänä, jona vihollisuudet kehittyivät avoimeksi tulitukseksi Gazan rajan yli. Hamasille menneet varat olivat ilmeisesti Qatarin lahja virkailijoitten palkkojen maksamiseksi, mistä PA on kieltäytynyt. Omituista tässä on se, että noin suuria summia kuljetetaan kolmeen matkalaukkuun sullottuina henkilö-autossa ilman minkäänlaista seurantaa tai valvontaa.

Liberman selitti myöhemmin Yisrael Beitenun erityisessä kokouksessa: "Kysymykseen miksi nyt? mielestäni se, mikä tapahtui eilen – tulitauko yhdistettynä prosessiin Hamasin kanssa – merkitsee antautumista terrorille. Sillä ei ole mitään muuta merkitys…

TIISTAI 13.11.2018

TIISTAI 13.11.2018
01. IDF:n erikoisjoukkojen ratsia Gazan alueelle sunnuntai-iltana on peitetty salaisuuden verhoon.
IDF ei suostu kertomaan, mikä oli ratsian varsinainen tarkoitus, vaan toteaa, ettei tarkoituksena ollut Hamas-johtajien teloitus tai sieppaus, eikä myöskään tietojen kerääminen, mutta että "se oli hyvin tärkeä Israelin turvallisuudelle".

Erikoisjoukkojen ryhmä ajoi Gazaan siviiliautossa, kuten Hamas kertoo, mutta se ilmeisesti paljastettiin, ja ryhmä joutui tulitaisteluun Hamasin Qassam joukkojen kanssa. Ryhmä joutui taistelemaan tiensä takaisin Israelin puolelle IAF:n tulituen turvaamana.

Ratsiassa sai surmansa ryhmän johtaja everstiluutnantti M. ja hänen vara-johtajansa haavoittui pahoin; heidän taustoistaan ei haluta kertoa enempää. Olivatko tiedustelutiedot epätarkkoja, vai menikö jotain pahoin pieleen, pysyy toistaiseksi salaisuutena, kuten myös ryhmän koko. Hamas ilmoittaa kuuden Qassam-taistelijan saaneen surmansa taistelussa IDF:n kanssa, niiden muka…

SUNNUNTAI 11.11.2018

SUNNUNTAI 11.11.2018
01. Israel on toistaiseksi pidättäytynyt tarkemmin analysoimasta USA:n väli-vaalien tuloksia ja niiden vaikutusta Israelin ja USA:n suhteisiin odottaessaan tilanteen selkenemistä ja tulosten lopullista vahvistusta, jota voitaneen odottaa vielä jonkin aikaa paljastuneitten väärinkäytösten ja – rikosten vuoksi.

Ynetnews.com analysoi Itamar Eicherin laatimassa artikkelissa todeten, että vaikka Israelin virkailijat uskovat republikaanien valvoman senaatin jatkavan Israelille myönteistä kantaansa, kongressin edustajainhuoneen (House) suhtautumiseen vaikuttavat huonetta hallitsevan Demokraattisen puolueen uusien jäsenten palestiinalaisille myönteiset kannanotot.

Pääministerin kanslian apulaisministeri Michel Oren uskaltaa kuitenkin esittää omana kantanaan, että Republikaanisen puolueen edustajainhuoneen menettäminen tulee vaikuttamaan siihen, että USA:n presidentti Donald Trump tulee investoimaan enemmän aikaa ulkomaan suhteisiin ja tulee esittämään "vuosisadan d…