Posts

Showing posts from November 26, 2017

PERJANTAI 01.12.2017

PERJANTAI 01.12.2017
01. OLEMME hyvää vauhtia lähestymässä "Rauhan Ruhtinaan" syntymän muistopäivää – olkoonkin, että sen ajankohdasta ollaan eri mieltä – mutta käytännössä todellisesta rauhasta tuskin voidaan edes puhuakaan, ainakaan Hänen synnyinmaassaan, kuten raportit kertovat suurin otsikoin.
Kauko-Idässä valmistaudutaan ydinsotaan, joka voi helposti levitä maailmanjaakuiseksi katasrofaalisine seurauksineen: joukoittain kuolonuhreja ja haavoittuneita, nälänhätää ja kulkutauteja, massoittaisia kansainvaelluksia turvallisemman elinpaikan löytämiseksi, työttömyyttä ja turvattomuutta.

Eikä tilanne ole paljon positiivisempi Lähi-Idän alueella paikallisten kansojen sotiessa keskenään, tai uhaten sillä toisiaan. Aseita hankitaan entistä runsaammin, jopa enemmän kuin maan resurssit sallisivat, tai maasta löytyisi niiden käyttäjiä, kuten kävi Libyassa, jonka yksinvaltias Muammar Ghaddafi hankki niitä varastot täyteen, mutta ei uskaltanut kouluttaa sotilaitaan niiden käyttäjiks…

KESKIVIIKKO 29.11.2017

KESKIVIIKKO 29.11.2017
01. JP:n arvostettu kolumnisti Isi Leibler arvioi candidly speaking kolumnissaan nimellä "Storm Clouids gathering over the Region"
(myrskypilvet kokoontuvat alueen ylle) miten "epävakainen poliittinen aktiivisuus on päätä huimaava".
Leibler käsittelee artikkelissaan, että eniten hämminkiä aiheuttavat kohteet aloittaen Syyrian sisällissodasta, jonka hän toteaa lähenevän loppuaan jättäen presidentti Bashar Assadin valtaan sekä antaen Iranin ja sen äpärän Hizbullahin nousta selviksi voittajiksi. Antaessaan Iranin joukoille laillisen oikeuden jäädä Syyriaan presidentti Putin samalla vakuutti, ettei se uhkaisi Israelin turvallisuutta, minkä pääministeri Netanyahu kiisti mahdottomana hyväksyä uhaten sotilaallisilla iskuilla, mikäli tilanne niin vaatii. Hänen on kuitenkin varottava astumista Venäjän varpaille välttääkseen sotkemasta hyviä suhteitaan Pútinin kanssa. Tilannetta hämmentää entisestään Iranin toistuvat uhkaukset Israelin tuhoamisesta, s…

SUNNUNTAI 26.11.2017

SUNNUNTAI 26.11.2017
01. PERJANTAINA Egyptin Siinailla tapahtunut terrori-isku etsii vertaistaan raakuudessaan etenkin huomioiden, että sekä terroristit että heidän uhrinsa sanovat olevansa muslimeja. Terroristit ajoivat moskeijan läheisyyteen viidellä SUV-autolla juuri ennen palveluksen alkamista ja imaamin valmistautuessa aloittamaan saarnansa. He asettuivat kaikkien ikkunoitten ja ulko-ovien ulkopuolelle aloittaen tulituksen automaattiaseillaan moskeijan sisään sulloutuneen n. 500 seurakuntalaisen joukkoon heittäen samalla käsikranaatteja. Ulospyrkijöitä ja vielä elossa kiemurtelevia ammuttiin lähietäisyydeltä suoraan päähän tai rintaan. 20 minuuttia kestäneen infernon jälkeen ainakin 305 ihmistä, heistä 27 lasta, oli raakalaisesti murhattu ja 128 haavoittunut. Jotkut perheet menettivät kaikki tai useimmat mies-puoliset perheenjäsenensä. Ambulanssien ajaessa paikalle terroristi tulittivat niitäkin ennen kuin pakenivat paikalta autoillaan.
Perjantain terrori-isku tapahtui pienen ja…