Posts

Showing posts from December 4, 2011
PERJANTAI 09.12.11

1. IAF iski ohjuksellaan eilen iltapäivällä Gazan kaupungissa autoon, jossa istuneet kaksi terroristia saivat surmansa. Isku suoritettiin kirurgisesti tarkasti, sillä auton ohjaamo oli tuhoutunut täysin, mutta se ei aiheuttanut juuri mitään vahinkoa ympäristöön tai kadulla kulkeville ihmisille.
IDF:n ilmoituksen mukaan autossa istuneet terroristit olivat suunnittelemassa terrori-iskua Siinain kautta Israelin puolelle Negevissä tai Eilatissa. Toinen terroristeista oli Gazan kaupungissa asunut Ismail Batash, joka kuului Fatahin Al-Aksan Marttyyreihin, mutta oli jäsen myöskin al-Qaidan alaisessa ”uskovien armeijassa” Gazassa, kuten ilmeisesti toinenkin.

BATASH osallistui 2007 hyökkäyksen suunnitteluun, jossa itsemurhaterroristi tunkeutui Siinailta Israelin puolelle Eilatiin räjäyttäen pomminsa leipomossa surmaten kolme israelilaista. Hän oli osallistunut useiden muiden terrori-iskujen suunnitteluun vuosien aikana.
IDF olettaa, että Siinain kautta Israelin puolella s…
TORSTAI 08.12.11

1. SYYRIAN uhmakas presidentti Bashar Assad vakuutti eilen, ettei hän ole määrännyt armeijaa tulittamaan siviilejä lisäten, että ”vain mielensä menettäneet johtajat surmaavat omia kansalaisiaan”. Hänen lausuntonsa on vastoin kaikkia todisteita, jotka osoittavat juuri näin tapahtuneen, tai sitten hän ei ole maansa johdossa. On totta, että Syyrian armeijan asema on vahva ja presidentti on joutunut huomioimaan sen mielipiteet jopa siinä määrin, että armeijan on katsottu määrittelevän, kuka maata johtaa. Armeijan vahvin mies lienee Bashar Assadin nuorempi veli Maher Assad, joka komentaa armeijan valiojoukkoja.

”Me emme surmaa omaa kansaamme. Ei mikään hallitus maailmassa surmaa kansalaisiaan, ellei sen johtaja ole mielenvikainen”, Bashar Assad selvitti ABC:n toimittajalle Barbara Waltersille myöntämässään haastattelussa. ”Useimmat surmansa saaneet ovat hallituksen kannattajia eikä päinvastoin”, Bashar vakuutti englanniksi käydyssä haastattelussa.
Syyrian hallitusta vas…
KESKIVIIKKO 07.12.11

1. ÄSKEN julkistetussa kirjassa paljastetaan vuoden aikana Palestiinan Auktoriteetin mediassa esiintyneet vääristelyt ja virheellisyydet, jotka tarkoituksellisesti demonisoivat Israelia ja kiistävät sen olemassaolon.
KIRJAN, nimeltään Deception: Betraying the Peace Process (Petos: Rauhanprosessin kavaltaminen), kirjoittivat Itamar Marcus ja Jacques Zilberdik, jotka analysoivat PA:n median kulttuurillista, opetuksellista ja yleistä mediasisältöä vuoden ajalta. He päätyvät lopputulokseen, että PA julkistaa vihan viestejä voidakseen kaivaa maat rauhan prosessin alta Israelin kanssa.
KIRJOITTAJAT aloittivat PA:n hyväksymän median tutkimuksensa toukokuussa 2010 voidakseen analyyttisesti todeta, miten PA suhtautui kvartetin sille asetettuun velvollisuuteen: edistää väkivallattomuutta; tunnustaa Israelin juutalainen valtio ja hyväksyä se rauhan-kumppaniksi.

ANALYSOITUAAN vuoden ajan laaja-alaisesti makasiineja ja kulttuurijulkaisuja heidän päätelmänsä oli, että PA:n …
TIISTAI 06.12.11

1. USA:N sotilaallinen johto on huolissaan, että Iran on pystynyt saamaan hallintaansa sen huippusalaisen aseen, pienoiskoneen, drone, kuten uutiset jo eilen kertoivat. USA myöntää menettäneensä koneen, mutta sanoi kadottaneensa yhteyden siihen Afganistanin yllä. Viimeisten tietojen mukaan näyttää ilmeiseltä, ettei konetta ammuttu alas, kuten USA:n taholta ilmoitettiinkin, vaan että Iranin insinöörit olivat löytäneet avaimen, jolla ne pääsivät käsiksi koneen ohjaukseen ja sen avulla ohjasivat sen Iraniin. Koneen siivet ilmeisesti vahingoittuivat laskun aikana, koska Iranilaiset valvojat eivät hallinneet täysin sen hienouksia. USA:n sotilaslähteet ehdottomasti kielsivät Iranin tiedon koneen ampumisesta alas, mikä lopputuloksen kannalta olisi ollut sittenkin edullisempi.
Kone on USA:n viimeisintä mallia oleva RQ-170, täynnä huippusalaista tekniikkaa. Se menettäminen on todellinen takaisku sekä USA:n että Israelin miehittämättömien UAV-koneitten kehittelylle ja käyttämi…
MAANANTAI 05.12.11

1. IDF:n ennakoinneissa tulevaa sotaa varten pohjoisrajoilla on otettava huomioon se tosiasia, että Hizbullah yksin pystyy ampumaan 600 rakettia ja ohjusta päivässä Israelin puolelle, ja varsinkin sotilastukikohdat tulevan olemaan niiden maalitauluina.
IDF:n suunnittelu-organisaatio on tullut siihen lopputulokseen, että sotilastarvikkeiden siirto pohjoisen ja etelän välillä tulee vaikeutumaan, kunnes IDF pystyy eliminoimaan tai ainakin vähentämään Libanonin ja Syyrian puolelta ammutut ohjukset.

Sotatilanteessa huoltotoiminta IDF:n eteläisen ja pohjoisen armeijalohkojen välillä häiriintyessä tai estyessä kokonaan pakottaa rakentamaan kallioon suojattuna asevarikoita maan keskiosiin. Suojattujen asevarikoiden rakentamissuunnitelma on laadittu, ja sen hyväksyi IDF:n logistiikan ja teknologian johtokunnan johtaja kenraalimajuri Danny Biton.
Usean miljoonan arvoinen projekti on valmis aloitettavaksi, ja rakennustyöt alkanevat lähi kuukausien aikana. Aluksi rakennetaan …
SUNNUNTAI 04.12.11

1. EGYPTIN parlamenttivaalien ensimmäisen osan tuloksia alkaa tippua maailmalle arabilehtien välittäminä. Niiden mukaan Muslimiveljeskunnan Vapaus- ja Oikeuspuolue (FJP) on voittanut ennusteiden mukaisesti 40 % äänistä, kakkosena salafi-puolue Al-Nour, joka sai 20 % äänistä. Tämän mukaan ne voivat yhdessä muodostaa hallituksen, jolla olisi ehdoton enemmistö Egyptin 498 edustajan parlamentissa. Liberaalipuolueet saivat 15 % äänistä, mikä on aiheuttanut shokkitilan joissakin kansanosissa, kuten Kopti-kristittyjen parissa, jotka pelkäävät Salafi-puolueen pakottavan maan virallisen politiikan ääri-islamilaisuuteen, joka suhtautuu suvaitsemattomasti toisiin uskontoihin ja kaventaa ihmisten vapauksia.

ÄÄNESTYSVILKKAUS oli 62 %, mitä eräs aktivisti kutsui ”suurimmaksi sitten faaraoitten”. Egyptin ensimmäiset vapaat vaalit voitiin pitää Tahrir-aukiolta helmikuussa alkaneitten Mubarakin hallituksen vastaisten mielenosoitusten kaataessa lopulta hänen hallituksensa, mutta v…