KESKIVIIKKO 07.12.11

1. ÄSKEN julkistetussa kirjassa paljastetaan vuoden aikana Palestiinan Auktoriteetin mediassa esiintyneet vääristelyt ja virheellisyydet, jotka tarkoituksellisesti demonisoivat Israelia ja kiistävät sen olemassaolon.
KIRJAN, nimeltään Deception: Betraying the Peace Process (Petos: Rauhanprosessin kavaltaminen), kirjoittivat Itamar Marcus ja Jacques Zilberdik, jotka analysoivat PA:n median kulttuurillista, opetuksellista ja yleistä mediasisältöä vuoden ajalta. He päätyvät lopputulokseen, että PA julkistaa vihan viestejä voidakseen kaivaa maat rauhan prosessin alta Israelin kanssa.
KIRJOITTAJAT aloittivat PA:n hyväksymän median tutkimuksensa toukokuussa 2010 voidakseen analyyttisesti todeta, miten PA suhtautui kvartetin sille asetettuun velvollisuuteen: edistää väkivallattomuutta; tunnustaa Israelin juutalainen valtio ja hyväksyä se rauhan-kumppaniksi.

ANALYSOITUAAN vuoden ajan laaja-alaisesti makasiineja ja kulttuurijulkaisuja heidän päätelmänsä oli, että PA:n suoraan tai epäsuoraan julkistamat viestit osoittavat sen velvollisuuksien täydellisen kieltämisen omalle kansalleen, kuten Marcus toteaa.
Kirjassa esitellään sadoittain esimerkkejä kulttuurin, opetusalan ja median lähteistä, joissa esitetään vihan viestejä ja mitätöidään rauhanprosessi Israelin kanssa.
Kirjassa luetteloidaan ja osoitetaan PA:n lukuisia toimia terrorismin ylistämiseksi, Israelin ja juutalaisten demonisoimiseksi sekä Israelin olemassaolon oikeuden kieltämiseksi.
Tämä tendenssi ulotetaan jopa sellaisiinkin kohteisiin kuten kertomus pelistä, jossa Israeliin ei viitata ”Israelina” vaan ”kotimaahan, joka on miehitetty”. Kuten artikkelissa todetaan, on huomioitava tämän koskevan koko Israelin aluetta, eikä vain Juudeaa, Samariaa tai Gazaa. Samoin kaikki Israelin kaupungit esitetään palestiinalaisiksi kaupungeiksi sekä TV:n ohjelmissa että painetussa tekstissä, myös lapsille tarkoitetuissa opetusohjelmissa.
Marcus toteaa, että analyysi havaitsee eron niiden, jotka kieltävät Israelin oikeudet niistä, jotka kokonaan kieltävät Israelin olemassaolon, mikä ilmenee tavasta, millä Israelilaiset kaupungit Haifa, Tiberias ja Jaffa esitetään palestiinalaisiksi.

KIRJAN julkistamistilaisuuteen osallistuivat Nobel-palkittu Eli Wiesel sekä Advancing Human Rights (Ihmisoikeuksien Edistäminen) järjestön perustaja Bob Bermstein, joka totesi: ”Länsimainen media kieltää tämän esiintymisen, sillä ne eivät lue arabi-tekstiä.”
Marcus toteaa, että yhtä lailla hälyttävää on tapa, millä Israel rinnastetaan natsi Saksaan ja syytökset, että Israel myrkytti Arafatin, mikä edelleen nousee esiin PA:n johtajien puheissa. Edelleen Israelin demonisoiminen ilmenee tavasta, millä itsemurhaajia ylistetään ja urheilu-kenttiä, kilpailuja ja kaupungin aukioita nimetään heidän mukaansa.
Toinen kirjan kirjoittajista Jacques Zilberdik totesi tähän tapaan: ” ”Ellei PA lopeta terroristien esittämistä roolihahmoiksi ja juutalaisia ja israelilaisia läpeensä pahoiksi, ja ellei se lopeta kansansa opettamista kuvitteellisesta maailmasta ilman Israelia, ei ole mitään mahdollisuuksia saavuttaa pysyvää rauhaa.”
Marcus esitti toivomuksensa, että kirjaa levitettäisiin USA:n kongressin ja EU parlamentin jokaiselle jäsenelle, että he voisivat nähdä PA:n avustuksia myöntäessään, mihin niiden myöntämiä varoja käytetään. Hän uskoi totuudenmukaisen informaation voivan saada muutoksen aikaan niiden suhtautumisessa PA:n toimintaan.(JP, Jordana Horn)
http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=248424

2. ENGLANNIN British Advertising Standards Authority ASA (Brittiläinen mainostus-standardin hallitus) kielsi PA:n diplomaattiedustuston hyväksymän kartan käyttämisen Englannissa, koska siinä Israel on hävitetty kokonaan ja liitetty osaksi Palestiinaa.
Kartta liittyy PA:n laatimaan mainosesitteeseen nimellä ”Discover Palestine” (Löydä Palestiina). Sen esittämään informaatioon liittyy karttapiirros, joka on peitetty Palestiinan lipulla Jordanjoesta Välimereen, sekä kirjoitetun tekstin liitteeksi asetettu karttapiirros, jossa Israel on poistettu ja korvattu nimellä Palestine.

ASA tunnustaa turismin edistämiseksi PA:n alueilla tarkoitetun mainoslehtisen piirrosten ja tekstin virheellisyyden, ja että juliste tarkoituksellisesti kieltää Israelin olemassa olon.
PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas on viime aikoina englanninkielisissä puheissaan sanonut hyväksyvänsä Israelin rauhanneuvottelujen kumppaniksi, jos se suostuu 1949 aselepolinjoihin Palestiinan valtion rajoiksi pääkaupunkinaan Jerusalem.
Puhuessaan arabiaksi hän kuitenkin kieltää Israelin olemassa olon, mistä on osoituksena tämäkin mainoslehtinen Palestiinan valtiosta ilman Israelia.

ASA toteaa kieltävän lausuntonsa perusteluissa, että informaatioon liitetty karttapiirros antaa kuvan yleisölle, että koko alue Jordanjoesta Välimereen on miehitettyä aluetta, mikä ei ole totta, ja siksi hallitus kieltää sen käyttämisen mainostamiseen web-sivuillaan.
PA:n taholta todettiin, että se muuttaa piirroksen tekstin muotoon: ”Palestiina 1948”, pyrkien tällä silmänkääntötempulla todistelemaan, että mainos tarkoittaa historiallista Palestiinaa, mutta tosiasiassa sekin on virheellinen, koska Palestiinasta alettiin puhua julkisuudessa vasta vuosia myöhemmin. Kuten useissa yhteyksissä on todettu, PA:n päämääränä on levittää vääristeltyä ja tosiasiat kieltävää propagandaa ei vain omalle kansalleen, vaan myös maailmalle, josta tämän karttapiirroksen maininta Jaffan kaupungista miehitettynä palestiinalaisena kaupunkina on kuvaava esimerkki.

JERUSALEM esitetään mainoksessa ”yhtenäisenä arabi Jerusalemina”, edes vaivautumatta näyttämään kaupungin itä- ja länsiosien välisiä rajalinjoja. ASA toteaa Jerusalemista, että sitä pidetään ”kiistanalaisena kaupunkina”, eikä se siten kuulu miehitettyyn Länsirantaan, ja siksi karttapiirros on harhaanjohtava ja kielletty.
HEBRON osoitetaan mainoksessa samoin ”vanhimmaksi palestiinalaiseksi kaupungiksi”, mainitsematta ollenkaan sen juutalaisesta historiasta, siitä, miten Abraham osti Machpelan luolaston 400:lla hopearahalla, ja miten David asettui asumaan Hebroniin ennen kuin hänet valittiin Israelin kuninkaaksi ja muutti hovinsa Jerusalemiin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/150479#.Tt8VW1b3vO0

3. ISREALIN Punaisen Ristin paikallisedustaja Magen David Adom (Davidin Punainen Kilpi) (MDA) teki jokin aika sitten päätöksen, jolla sen omistamia ambulansseja kiellettiin käyttämästä sen symbolia liikkuessaan Juudeassa ja Samariassa, ja sen mukaisesti poisti kaikki sitä osoittavat merkit ajoneuvoistaan noilla alueilla. Päätös herätti suurta ihmettelyä erityisesti Juudean ja Samarian juutalaisasukkaissa, jotka katsovat päätöksen diskriminoivan heitä. MDA teki sen jälkeen päätöksen, jolla Juudeassa ja Samariassa liikkuvat ambulanssit siirrettiin paikallisten kaupunkien ja kylien omistukseen ja vastuulle todeten samalla, että ne voivat käyttää aiemmin hyväksyttyä punaista kristalli-symbolia, mikä ei tyydytä asukkaita.

MDA:n ambulansseihin maalattiin uudelleen Punaisen Ristin symboli punainen risti, mutta Samarian asukasneuvosto antoi vapaaehtoisten käyttöön Davidin tähdellä varustettuja lippuja varustettuina tekstillä Magen David Adom, joita he voivat asettaa ambulansseihinsa.
ARUTZ-SHEVA sanoo saaneensa käyttöönsä dokumentin nimellä ”Muistio sopimuksesta Magen David Adom, Israel, ja Palestiinan Punaisen ristin välillä”.
Dokumentissa Israelia kutsutaan miehittäjäksi ja että sen tunnustamat ”kansainvälisesti hyväksytyt rajat” ovat sopimuksen mukaiset rajat Punaiselle Ristille eikä kuten Magen David Adom ne määrittelee. Siinä MGA lupaa Punaiselle Ristille, ettei se toimi Länsirannan alueilla hyväksyessään dokumentin maininnan ”kansainvälisistä rajoista”. Sen mukaan punainen Davidin tähti-kuvio korvataan punaisella kristalli-kuviolla. Sopimus herätti syvää ärtymystä Juudean ja Samarian juutalaisasukkaissa, jotka vaativat MDA-symbolin palauttamista. Asukasneuvosto sanoi päätöksessään, ettei se halua luovuttaa verta boikottajille, vaikka se lisäisi työmäärää.
Kansanedustaja Aryeh Eldad (NU) vaati MGA:n tukijoita lopettamaan rahallisen tukensa sille poliittisesti yksipuolisen ja virheellisen dokumentin hyväksymisen johdosta. Hän pitää sitä antautumisena Palestiinan Punaiselle Ristille (Kuunsirpille) voidakseen päästä jäseneksi Kansainvälinen Punainen Risti järjestössä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/150474#.Tt8e2Vb3vO0

4. UUTISOTSIKOITA
- Australian kansalainen, Viktorian osavaltiosta kotoisin oleva Mansor Almaribe, joutui Saudi Arabian uskonnollisen poliisin pidättämäksi 14.marraskuuta Medinassa pyhiinvaellus-matkallaan Mekkaan syytettynä Mohammedin kumppanien solvaamisesta. Hänet toimittiin saamaan 500 raipaniskua ja hänet määrättiin vuodeksi vankeuteen. Mohammedin tai hänen kumppaniensa solvaamista pidetään sharia-lain hallitsemassa Saudi Arabiassa törkeänä rikoksena. 500 raipaniskua merkitsee kuolemantuomiota, sillä ihminen ei kestä niin monta. Australian lähettiläs Riyadissa vetoaa kuningas Abdullahiin miehen armahtamiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/150481#.Tt8oiFb3vO0
- Israelissa toimiva ELBIT Systems voitti 80 miljoonan USD tarjouskilpailun. Yhtiö uudenaikaistaa IDF:n kevyitä ampuma-aseita ja samoin EU:n maitten sekä USA:n joukkojen ajoneuvoihin sijoitettavia uudenaikaisia asekokonaisuuksia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/150482#.Tt8qkFb3vO0
- Israelin sisäisen puolustuksen ministeri Matan Vilnai lupaili eilen, että ministeriö harkitsee Iron Dome ohjustentorjunta patteriston sijoittamista Haifaan siellä sijaitsevien öljynjalostuslaitosten suojaamiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/150477#.Tt8rtFb3vO0
- Israelin kahdeksas presidentti Moshe Katsav aloittaa tänään 7 vuotta kestävän linnatuomionsa kärsimisen. Hän totesi ennen menoaan vankiautoon olevansa syytön, mutta paikalla ollut kansa syytti häntä raiskaajaksi. Hän yritti vielä äskettäin saada korkeinta oikeutta muuttamaan hänen tuomionsa kotiarestiksi Kiryat Malachissa, mutta siihen ei suostuttu. Asiaa pohtii kuitenkin laajempi tuomaristo lähi aikoina. Hän kärsii Maasiyahu vankilan uskonnollisessa siivessä ja jakaa sellinsä Shlomo Benizrin kanssa. Häntä tullaan tarkkailemaan kaiken aikaa itsemurhan estämiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/150480#.Tt8sVlb3vO0
- Terrorihyökkäysten kasvamisen vuoksi Kiryat Arban asukkaat ovat aloittaneet siviili-partioinnin yhteisönsä suojelemiseksi, koska IDF:n resurssit eivät riitä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/150472#.Tt8uSlb3vO0
- IDF:n lausunnossa todetaan, että IAF iski kahta terrorisolua vastaan Gazassa, jotka olivat valmistautuneet ampumaan raketteja Israelin puolelle. Iskuissa kuoli yksi terroristi ja ainakin kaksi muuta haavoittui. Rakettien ampuminen Gazasta Israelin puolelle on jatkunut, muutama raketti viikossa, vaikka Hamas pidättyy niistä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/150476#.Tt8uu1b3vO0
- Isä pelastui ihmeellisesti ajaessaan Jerusalemin Geula-lähiössä poikiensa kanssa, kun kadulla seisova suuri traktori kaatui hänen autonsa päälle murskaten sen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/150464#.Tt8vklb3vO0
- 20 miljoonaa afrikkalaista ympärileikataan AIDS:sin vastaisessa kansainvälisessä kampanjassa, jota USA, YK ja Israel tukevat. Operaatiota kannustaa Jerusalemissa toimiva Operaatio Abraham projekti. Operaation uskotaan pelastavan 3.4 miljoonaa miestä HIV-tartunnalta ja säästävän 16.5 miljardia USD ongelman hallitsemiseksi. http://www.jpost.com/Health/Article.aspx?id=248428
- Syyria syyttää Turkkia, että se avustaa Syyriaan tunkeutuvia terroristeja. Syyria hyväksyi arabiliiton tarjoamat valvojat, joiden toivotaan voivan avustaa maassa jatkuneitten murhien loppumiseksi ja ongelman ratkaisemiseksi. Yli 4 600 siviiliä lienee saanut surmansa, armeijan väitetään menettäneen tuhat sotilasta. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=248355
- PA:n pääministeri Salaam Fayad ilmoittaa harkitsevansa asettua ehdokkaaksi PA:n presidentin vaaleissa, mikäli Abbas jää pois, mutta tekee päätöksensä vasta, kun Fatah on valinnut oman ehdokkaansa. Hamas ei hyväksy hänen ehdokkuuttaan. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=248380

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019