Posts

Showing posts from September 3, 2017

PERJANTAI 08.09.2017

PERJANTAI 09.08.2017
01. INTERNETYHTEYS ulkomaailmaan on toistaiseksi poikki – ollut eilisestä lähtien – enkä sen vuoksi pysty antamaan lähdetietoja tai linkkejä normaaliin tapaan. Kirjoitan JP:n paperikopion mukaan toivoen, että voisin julkaista sen jossain välissä. Yhteys palautui osittain lauantain aikana.

02. EUROOPAN tilanne on ollut kaaoksessa siitä lähtien, kun EU-maiden toisenlaisiin olosuhteisiin laadittujen lakien ja normien vuoksi hallitsematon ja ilmeisesti ulkomaisten avustusten turvin alkanut ja edelleen jatkuva invaasio on hukuttanut jäsenmaiden paikallishallinnon kestokykyjensä äärirajoille. Kestokyky vaihtelee tietenkin kunkin maan vaurauden ja järjestelykyvyn mukaan.

Saamieni tietojen mukaan, joita en pysty vahvistamaan tieto-lähteiden pysyessä internetin vaikeuksien vuoksi edelleen saavuttamattomissa, Euroopan maissa on vahvistumassa kolme toimintasuunnitelmaa, joista yksi valitaan toteuttamiskelpoiseksi. Osa tiedoista tulee epätavallisista lähteistä, mikä tulee hu…

KESKIVIIKKO 06.09.2017

KESKIVIIKKO 06.09.2017
01. HURRIKAANI Irma on voimistunut ja laajentunut Atlantilla pyyhkien kulkiessaan Caribianmeren saaria aiheuttaen välittömän vaaran pienille pohjoisen Leewards saarille mukaan lukien Antigua ja Barbuda, kuten myös brittien ja USA:n Neitsytsaaret ja Puerto Rico. Edellinen suuri myrsky iski Floridaan 2005, jolloin Wilma myrsky möyhensi osavaltiota 195 km/h tuulilla surmaten 5 ihmistä.
Floridan kuvernööri Rick Scott julisti valtioon hätätilan antaakseen paikallis-hallinnolle tarpeeksi aikaa ja resursseja sekä joustoa valmistautumaan lähestyvän myrskyn varalle. Presidentti vahvisti kuvernööri Scottin julistaman hätätilan kuten FEMA (Federal Emergency Management Agency) raportoi ennen myrskyä.
Scott varoitti, että vaikka myrskyn reittiä ei tarkoin tiedetä, tuulten voima tulee olemaan äärimmäinen ja elämää uhkaava, ja että sen vaikutus tunnetaan sisämaassa rannikon ohella. Hän kehotti Floridan kansalaisia noudattamaan evakuointimääräyksiä.
"Myrskyllä on potenti…

SUNNUNTAI 03.09.2017

SUNNUNTAI 03.09.2017
01. TURVALLISUUSJOUKOT poistivat väkivaltaisesti Amonan juutalais-yhteisön 40 perhettä helmikuussa tämä vuonna korkeimman oikeuden päätettyä, että läheisen arabikylän joittenkin asukkaitten esittämien dokumenttien mukaan yhteisö oli ainakin osittain rakennettu arabien omistamalle maalle. Hallitus lupasi rakentaa karkotetuille uudet asunnot välittömästi, mutta lupaus on edelleen toteuttamatta.
Hallitus lupaa hyväksyä 55 miljoonaa NIS rakennustöiden aloittamiseksi. Projektiin on käytetty tähän mennessä 60 miljoonaa NIS. Hallituksen odotetaan samalla hyväksyvän 5 miljoonan NIS lisäbudjetin Amonasta poistetun 40 perheen tilapäisten asuntojen järjestämisesi, kunnes pysyvät asunnot valmistuvat. He ovat asuneet tähän saakka Ofran koulutiloissa. Hallitus hyväksyi maaliskuussa suunnitelmat kokonaan uuden asuntoyhteisön rakentamiseksi Amonasta karkotetuille. Yhteisö on nimeltään Amichai. Se on tarkoitus rakentaa Shiloan lähelle Binjamin alueella Samariassa. Projekti ei ole …