Posts

Showing posts from August 6, 2017

PERJANTAI 11.08.2017

PERJANTAI 11.08.2017
01. ISRAELIN media käsittelee etusivun artikkeleissaan pääministeri Netanyahun asemaa maan ja Likudin johtajana: Miten käy maan suotuisan taloudellisen kehityksen, orastaville ulkomaansuhteille muslimimaihin, miten maan turvallisuusjärjestelyille ja ennen kaikkea, miten käy USA:n suhteille ja USA:n sponsoroimille rauhanneuvotteluille, joita ei ole edes saatu kunnolla alkuun, jos Netanyahua syytetään oikeudessa vakavista rikoksista? Eroaako hän heti saatuaan syytteet vai jatkaako kuin mitään ei olisi tapahtunut? Samoja kysymyksiä selvitteli myös Shiluv TV-gallup.

Ennen gallupia Netanyahu piti puheen Likudin jäsenille Tel Avivin tivolialueilla keskiviikkona, mutta TV1:n torstaina suorittaman gallupin tulosten perusteella hän ei pystynyt vakuuttamaan edes puolueensa aktivisteja syyttömyydestään.
Gallupin mukaan vain 33 % uskoo Bibin syyttömyyteen, joiden joukossa 25 % sanoi jotenkin uskovansa, ja vain 8 % uskoo vahvasti, että pääministeri on syytön.
69 % sanoi, et…

KESKIVIIKKO 09.08.2017

KESKIVIIKKO 09.08.2017
ALOITAN keskiviikon raportin laatimisen tänään tiistaina, ja jatkan sitä keskiviikkoaamuna, koska saamme huomenna harvinaisia vieraita, ja haluan keskittyä "vahvistumaan yhteisestä uskostamme".
01. Reserviläinen, Haifasta kotoisin oleva 43-vuotias armeijan majuri David Zohar sai surmansa harjoitus-onnettomuudessa armeijan tukikohdassa Israelin eteläosassa myöhään maanantaina. Onnettomuudessa haavoittui vaikeasti kakkosohjaaja, luutnantti, jonka nimeä ei ole vielä annettu julkisuuteen.
David "Dudi" Zohar ilmoitti vähän ennen yhdeksää illalla, että hänen ohjaamassaan Apache helikopterissa ilmeni ongelmia lennon aikana Ramon tukikohdassa Negevin erämaassa.
Pian ilmoituksen jälkeen varsin matalalla lentänyt, Apache helikopteri yritti laskeutua, mutta se rysähti kiitoradalle.
Viikkoa aiemmin toinen Apache helikopteri joutui tekemään pakkolaskun. Ongelmien syytä ei vielä tiedetä, mutta armeija asetti Apache helikopterit lentokieltoon tutkimusten…

SUNNUNTAI 06.08.2017

SUNNUNTAI 06.08.2017
01. Sosiaalisessa mediassa on tiettävästi esiintynyt tietoja, joiden mukaan Israelin pohjoisrajalla vallitsee lähes sotatila. Mistä tiedot lienevät peräisin, mutta paikallinen media ei ole raportoinut suurista joukkojen keskittämisestä pohjoisrajalle, mitä sotatila edellyttäisi.
Muutamia raketteja ja kranaatteja on tullut rajan yli Israelin puolelle seurauksena Syyrian eteläosassa käydyistä taisteluista, mihin IDf on vastannut iskemällä ohjuksillaan Syyrian armeijan tukikohtiin, koska IDF syyttää rajarikoksista Assadin armeijaa. Israelin suurin huoli ovat potentiaaliset kommaniskut Syyriasta israelilaisiin siviilikohteisiin panttivankien hankkimiseksi, joilla voitaisiin kiristää Israelia myönnytyksiin. Näiden estämiseksi IDF on tehostanut sekä tiedusteluaan että rajan tuntumassa olevien tukikohtiensa vahvuutta ja tulivoimaa. IDF asetti kieltoja siviilien ja patikoitsijoitten liikkumiseksi määrätyillä alueilla harhalaukauksien vuoksi Syyriasta, mikä vaikeuttaa ma…