Posts

Showing posts from May 21, 2017

PERJANTAI 26.05.2017

PERJANTAI 26.05.2017
01. KUHERRUSKUUKAUSI Trumpin ja Israelin välillä on sitten ohi, Trumpin häämatka tehty, ja paluu karuun arkeen alkanut.
Mutta kuten joskus käy, onnen huumassa silmät ovat kiinnitetyt käsillä oleviin asioihin ja unohdettu elintärkeiden avio/avo-sopimusten tekeminen.
Nyt sitten aletaan muistella, mitä se innokas kosija lupasikaan, ja mitä hän nyt häämatkallaan puhui. "Eihän se tällaista pitänyt olla" on pettyneen Israelin havainto karun arjen alkaessa toden teolla.
Ei Jerusalemin tunnustamista Israelin jakamattomaksi ja ikuiseksi pääkaupungiksi: ei Temppelivuoren ja sen Länsimuurin kuulumisesta Jerusalemiin ja Israeliin; ei Juudean ja Samarian sekä Jerusalemin itäosien kuulumisesta Israeliin, eikä etenkään sinne rakennettujen juutalaisyhteisöjen ja lähiöiden asemasta siinä lopullisessa sopimuksessa, josta Trtump puhuu.
Kaiken kukkuraksi Trump on alkanut heilastella arabien ja PA/PLO:n johtajien kanssa. Saudeille hän lupautui toimittamaan uudenaikaisi…

KESKIVIIKKO 23.05.2017

KESKIVIIKKO 24.05.2017
01. USA:N PRESIDENTTI Donald Trump tuli, vietti 28 tuntia Israelissa ja meni Roomaan ja Vatikaaniin. Paljon oli odotuksia ja toiveita hänen vierailunsa suhteen, mutta mitkä niistä lopulta toteutuivat? USA:n presidentin sinivalkoisen virkakoneen Air Force I:n häivyttyä harmaisiin pilviin kansalaiset ovat alkaneet kysellä, mikä oli hänen vierailunsa tarkoitus? Oliko se pelkkä turistimatka, vai oliko sillä mahdollisesti muita tavoitteita, joista ehkä puhuttiin suljettujen ovien takana, mutta tavallinen kansa ja media jätettiin arvailemaan? Tulee mieleen Hillary Clintonin maininta Libyasta senaatin kuulusteluissa. "Tulin, näin, ja hän kuoli", tarkoittaen Libyan diktaattoria Muammar Ghaddafia, jonka CIA jätti kansan-joukkojen käsiin, jotka raakalaismaisesti murhasivat hänet.
Trump kieltäytyi ilmoittamasta lopullista kantaansa kolmeen ajankohtaiseen kansalliseen kysymykseen. Ei juutalaiskaupunkien asema Juudeassa ja Samariassa, Ei Jerusalemin tunnustaminen…

SUNNUNTAI 21.05.2017

SUNNUNTAI 21.05.2017
01. USA:n presidentti Donald Trump sai kuninkaallisen vastaanoton saavuttuaan Riyadin lentokentälle lauantaina. Hänen koneessaan lentäneet vävypoikansa Jared Kushner ja hänen vaimonsa, Trumpin tytär, Ivanka olivat saaneet rabbin luvan lentää sapattina kashrut-käytännön vastaisesti, eikä Melanie Trump käyttänyt pääliinaa osallistuessaan vastaanottoseremoniaan.

Saudi Arabian iäkäs ja sairaalloinen kuningas Salman halusi osoittaa arvokkaalle vieraalleen kunnioitustaan tulemalla itse King Khalid lentokentälle tervehtimään presidentti Trumpia ja hänen vaimoaan. Trumpin matkaa kuvaavat journalistit eivät malta olla muistuttamatta, että hän jätti USA:n lähes kaaoksen partaalle. Trumpin vierailu Saudi Arabiassa on hänen ensimmäinen vierailunsa ulkomailla USA:n presidenttinä, mikä on myös syytä huomioida. Nämä kaikki tavalliselle kansalle sinänsä vähemmän merkittävät tilanteet osoittavat sekä USA:n että Saudi Arabian syvällisen halun painottaa vierailun todellista merkity…