Posts

Showing posts from June 10, 2018

TORSTAI 14.06.2018

TORSTAI 14.06.2018
01. Shin Betin johtaja Nadav Argaman sanoo järjestönsä estäneen 250 terrorihyökkäystä Israelissa alkuvuoden 2018 aikana. Niihin kuului aiottuja, itsemurhapommituksia, sieppauksia ja tulituksia. Hän kertoi Shin Betin (Israelin turvallisuusjärjestö) hyödyntäneen sekä perinteisiä, että uusia suuria datakykyjään.
Argaman puhui näistä maassa vieraileville sisäisen turvallisuuden ministereille suljetussa konferenssitilaisuudessa Jerusalemissa. Tilaisuuden isäntänä toimi yleisen turvallisuuden ja strategisten asioitten ministeri Gilad Erdan.
Argaman antoi medialle yhteenvedon käsitellyistä kohteista. Hän kertoi Shin Betin suuren tietopankin avustaneen erityisesti itsenäisten (lone wolf) terroristien jahtaamisessa tavalla, mikä ei ollut mahdollista aiemmin.
Joulukuussa Shin Betin johtaja kertoi Knessetin ulko- ja puolustus-komitealle järjestönsä estäneen 400 terrori-iskua 2017, mukaan lukien 13 itsemurha-aikomusta, 8 sieppausta ja 1 100 potentiaalista "lone Wolf&quo…

TIISTAI 12.06.2018

TIISTAI 12.06.2018
01. ROOMA palaa, ja keisari soittaa viuluaan. Gazan lähiympäristö palaa ja hallituksen ministerit pitelevät korviaan, etteivät kuulisi valituksia yhä uusista terrorihyökkäyksistä suojattomia juutalais-kyliä ja -kaupunkeja vastaan. Jotain sentään saatiin aikaan: Knessetin ulko- ja puolustusasiain komitea hyväksyi hallituksen esityksen, että terrorihyökkäyksistä aiheutuneet vahingot voidaan vähentää Israelissa työskentelevien PA:n arabien pidätetyistä verovaroista, joita Israel kerää kuukausittain PA:lle.
Gazasta lähetettyjen leijojen ja heliumpalloryppäitten sytyttämät tulipalot ovat tähän mennessä aiheuttaneet ainakin 5 miljoonan NIS vahingot sekä poltettujen suojelumetsien omistajayhtiöille että maanviljelijöille poltettuina viljelyksinä ja hedelmätarhoina.
Viime viikolla terroristit polttivat 75 eekkeriä yhden päivän aikana. Juutalaisen sapatin aikana lauantaina terroristien lähettämät leijat ja heliumpallot sytyttivät Israelin puolella turva-aitaa 17 tukipaloa.

SUNNUNTAI 10.06.2018

SUNNUNTAI 10.06.2018
01. USA:n presidentti Donald Trump antoi G7-maiden edustajille korkean tason opetuksen "America first" kansallisista intresseistä. G7 maat esittivät omat laskelmansa kauppasuhteista, jotka poikkesivat niistä, jotka Trump esitti. Trump piti tiukasti kiinni niistä, mitkä osoittavat USA:n kaupallisen aseman epäsuhteen muihin maihin verrattuina. Trumpi päämääränä on korjata tätä epäsuhdetta, jolla muut maat ovat hyötyneet USA:n kustannuksella vuosikymmenien aikana.
Trumpin päätös asettaa tariffit teräksen ja alumiinin tuonnille Kanadasta, EU:sta ja Meksikosta ärsytti G7 maiden johtajia.
Saksan liittokansleri Angelika Merkel esitti suunnitelmansa, jolla kiista USA:n ja sen liittolaisten välillä voitaisiin ratkaista. Sitä kuvasi eräs virkailija "yhteiseksi myönnytys- ja keskustelu-mekanismiksi", mutta ei esittänyt yksityiskohtia siitä.
Merkelin esitys G7-maiden 2-päiväisen huippukokouksen aikana La Malbaiessa Quebecissä sai voimakasta tukea toisilta…