Posts

Showing posts from January 27, 2019

TORSTAI 31.01.2019

TORSTAI 31.01.2019
01. IDF:n entisen komentajan, Israel Resilience puolueen puheenjohtaja Benny Gantz piti ensimmäisen poliittisen linjapuheensa alkuviikosta. Hän yhdisti voimansa entisen puolustusministeri Moshe Yaalonin kanssa.

Hän aloitti sen toteamalla: ”Perheeni ohella mikään ei ole minulle kalliimpi kuin Israelin valtio. Minä rakastan Israelia, olen ylpeä siitä ja antautunut sille. Minulle Israel tulee ennen kaikkea. Kansalaiset täällä ja kotona, minä toistan: Olen sitoutunut yksin teille”.

”Mutta olen täällä tänä iltana, koska pelkään Israelin puolesta. Kansa on voimakas, maa on hämmästyttävä, mutta täällä puhaltaa ilkeä tuuli. Vasemmiston ja oikeiston välinen konflikti raastaa meidät hajalle; ristiriita uskonnollisten ja sekulaarien välillä hajottaa meidät. Jännitys juutalaisten ja ei juutalaisten välillä uhkaa meitä – poliittinen areena on myrkyllinen. Ymmärrykseni mukaan nykyinen hallitus on kiinnostunut vain itsestään, ei sinusta eikä meistä”.

Gantz vakuutti olevansa yl…

TIISTAI 29.01.2019

TIISTAI 29.01.2019
01. Pääministeri Benyamin Netanyahu pyrkii julkisuudessa taistelemaan kaikin voimin voidakseen viivyttää poliisin häntä vastaan esittämien suositusten pohjalta nostetut syytteet kolmessa rikostapauksessa 09.04. vaalien jälkeen, mutta julkisuuden ulkopuolella hänen vaalitiiminsä ymmärtää, ettei niin tule tapahtumaan, ja siksi se valmistautuu kovaan vastarintaan mahdollisia syytteitä vastaan tulevien viikkojen aikana, kirjoittaa ynetnews.com artikkelissaan.

Artikkelissa todetaan, että Bibin oikeustiimin sisäpiiri alkaa alistua siihen, että oikeuskansleri Avichai Mandelibit tullee esittämään päätöksensä kuulemisen järjestämisestä esittämänsä aikataulun mukaan helmikuun puolivälissä. Tämän johdosta oikeusneuvonantajat ja kumppanit valmistautuvat täysin voimin estämään ”julkisuuteen levitetyn kuvan korruptoituneesta johtajasta kuvaan syyttömästä miehestä, jonka hänen liittoutuneet vastustajansa pyrkivät alistamaan”.

Yksi keskeisistä Bibin oikeusavustajien esittämistä p…

SUNNUNTAI 27.01.2019

SUNNUNTAI 27.01.2019
01. Ynetnews. com kertoo julkaisemassaan Smadar Perryn laatimassa artikkelissa, että Syyrian presidentti Bashar Assad on pysytellyt oudon hiljaa Iranin ja Israelin käydessä sanallista sotaa hänen maaperällään. Tämä sota on välistä kiintynyt avoimiksi ilma-hyökkäyksiksi Israelin pyrkiessä estämään Iranin ase- ja ohjustoimituksia Damaskon kautta Hizbullahille Libanoniin.

Badhar Assad on keskittynyt kapinallisista saavuttamiensa voittojen jälkeen tasa-painottamaan valtaansa Venäjän suosiollisella avustuksella. Hänen taiteilunsa sotivien osapuolten välillä joutui kovaan puristukseen Israelin ilmavoimien iskiessä maanantaina Damaskoksen lentokentälle seurauksena Iranin IRGC:n joukkojen sunnuntaina ampumasta maasta maahan ohjuksesta kohti Hermonin hiihtokeskusta.

Iron Dome eliminoi ohjuksen, mutta IAF teki massiivisen ilmaiskun maanantaiaamuna Damaskoksen kentän laidoille sijaitsevia Iranin asevarikkoja, tiedustelukeskusta ja harjoituskenttää vastaan. Iskussa tuhotti…