Posts

Showing posts from December 1, 2019

KESKIVIIKKO 04.12. 2019

KESKIVIIKKO 04.12.2019
Tämä ei ole lipsahdus päivämäärissä, kuten voisi helposti kuvitella, vaan kirjoitan tätä siksi, etten huomenna voi laatia normaaliraporttia sairaalakäynnin vuoksi.
UUTISIA ISRAELISTA
01. Evankelinen avustusjärjestö FriendShip USA:sta, joka sai harvinaisen luvan Gazan Hamasilta rakentaa telttasairaalan Israelin turva-aidan läheisyyteen, tarjosi ulkomaisille vapaaehtoisille lääkintätyöntekijöilleen mahdollisuuden vierailla aidan toisella puolella ”vihollismaa” Israelissa, olisiko ruoho vihreämpää siellä.

Telttasairaalassa on paikkoja 50 vuoteelle, ja se sijaitsee Erez rajaterminaalin lähellä. Vapaaehtoiset työskentelevät teltassa maanantaista torstaihin, mutta muina aikoina he voivat vierailla vaikka Israelissa, mitä heille tarjotaan.

FriendShip telttasairaalalla on ”telemedicine globaali yhteys konsultointiin asian-tuntijoitten kanssa tarjoten hoitoa ja PTSD terapiaa muitten palvelujen ohessa”, kuten NGO-järjestön websivulla kerrotaan.

Kysyttäessä Hamasin vi…

TIISTAI 03.12.2019

TIISTAI 03.12.2019
UUTISIA ISRAELISTA
01. Avigdor Liberman (Israel Beitenu) selvitteli aiemmin antamiaan lausuntoja, millaisin ehdoin hän tukee uuden hallituksen muodostamista.

Nyt hän sanoo tukevansa vain sitä, jolla on aito halu muodostaa yhteyshallitus Likudin ja SiniValkoisen puolueitten varaan uhaten, että ilman sitä hän ei tue kumpaakaan puoluetta.

Puolueilla on aikaa joulukuun 11. päivään ilmoittaa Knessetille kykynsä muodostaa hallitus 61 kansanedustajan allekirjoitusten pohjalle. Jos näin ei tapahdu 11.12.2019 mennessä, Knesset kutsuu uuden vaalit aikaisintaan 25.03.2020.

Liberman selitti puolueensa alusta alkaen haluavan yhteyshallitusta, eikä ole suostunut tukemaan kapeaa vähemmistöhallitusta.
Hän syytti Likudin ja SiniValkoisten johtajia pelaamisesta koko kansan kustannuksella, eivätkä lopulta halua perustaa yhteyshallitusta.

SiniVlkoisten johtaja Benny Gantz toistelee vaatimustaan, että hänen tulee saada pääministerin asema ensimmäiseksi, eikä rikossyytösten alaisen N…

SUNNUNTAI 01.12.2019

SUNNUNTAI 01.12.2019
UUTISIA ISRAELISTA
01. Pääministeri Netanyahun johtaman koaliittion parlamentin jäsenet pyrkivät vielä viimeiseen asti haalimaan yli 61 kansanedustajan nimikirjoitukset niiltä, jotka ovat valmiit tukemaan Netanyahun johtamaa hallitusta. Kansanedustajilla on oikeus allekirjoittaa tukensa useammalle ehdokkaalle.

Aikaa heillä on sunnuntaina klo 09.00 saakka sen jälkeen, kun Avigdor Liberman ilmoitti suostuvansa samaan hallitukseen soviteltuaan uskonnollisten kanssa, mutta ei enempää, kuin mitä lupasi. Asiasta kertoi hepreankielinen media lauantaina.

Oikeuskansleri Avichai Mandelblit määritteli, että Netayahu voi jatkaa toimen-pidehallituksen pääministerinä hänen julkistamiensa syytteiden jälkeenkin, mutta ei tiedetä, voiko presidentti Rivlin antaa hänelle oikeuden muodostaa uusi hallitus. Mandelblit piti sellaista mahdollisuutta ”teoreettisena”.

Gantzin johtama SiniValkoinen ei kerää allekirjoituksia, koska sillä ei ole edes teoreettisia mahdollisuuksia saada 61 k…