TIISTAI 03.12.2019

TIISTAI 03.12.2019
UUTISIA ISRAELISTA
01. Avigdor Liberman (Israel Beitenu) selvitteli aiemmin antamiaan lausuntoja, millaisin ehdoin hän tukee uuden hallituksen muodostamista.

Nyt hän sanoo tukevansa vain sitä, jolla on aito halu muodostaa yhteyshallitus Likudin ja SiniValkoisen puolueitten varaan uhaten, että ilman sitä hän ei tue kumpaakaan puoluetta.

Puolueilla on aikaa joulukuun 11. päivään ilmoittaa Knessetille kykynsä muodostaa hallitus 61 kansanedustajan allekirjoitusten pohjalle. Jos näin ei tapahdu 11.12.2019 mennessä, Knesset kutsuu uuden vaalit aikaisintaan 25.03.2020.

Liberman selitti puolueensa alusta alkaen haluavan yhteyshallitusta, eikä ole suostunut tukemaan kapeaa vähemmistöhallitusta.
Hän syytti Likudin ja SiniValkoisten johtajia pelaamisesta koko kansan kustannuksella, eivätkä lopulta halua perustaa yhteyshallitusta.

SiniVlkoisten johtaja Benny Gantz toistelee vaatimustaan, että hänen tulee saada pääministerin asema ensimmäiseksi, eikä rikossyytösten alaisen Netanyahun.

”Me voitimme vaalit, mutta yhtenäisyyden vuoksi suostuimme vuorottelemaan pääministerin paikasta. Elämässä täytyy pystyä tekemään kompromisseja”.
”Toimin pääministerinä 2 vuotta, jonka aikana pysyt Likudissa ja hoidat asioitasi. Voita palata entiseen asemaasi, kun olet puhdistanut nimesi” Gantz sanoi Bibille.
https://www.timesofisrael.com/liberman-i-wont-back-netanyahu-or-gantz-unless-they-work-for-unity-government/,

02. Toimenpide-hallituksen pääministeri Netanyahu heitti terävän piikin kohti oikeuskansleri Avichai Mandelblitiä todeten, ettei todellisessa tapauksessa tarvita 333 todistajaa, kuten hänen tapauksessaan tehdään.

Kohtalon ivaako lienee se, että Netanyhau itse nimitti Mandelblitin oikeus-kansleriksi, joka toimi aiemmin hänen työkaverinaan hallituksessa.

”Jos sinulla on todellinen tapaus, siihen tarvitaan tuskin yhtään valtion todistajaa. Tuhat todistajaa eivät pysty vakuuttamaan tuomaria, jos tapauksesi on tyhjän veroinen” Netanyahu selvitteli kantaansa.
https://www.timesofisrael.com/netanyahu-mocks-long-witness-list-in-charge-sheet-claims-it-shows-hes-innocent/,

03. Oikeuskansleri Mandelblit julkisti maanantaina uuden version syytöstekstistään Netanyahua vastaan päättäen, että Jerusalemin alueoikeus toimii istuntopaikkana - ensimmäisessä istuvaa pääministeriä vastaan nostetussa oikeus-toimessa tässä oikeudessa - julkistaen samalla 333 todistajan nimet, joita valtio voi kutsua todistamaan.

Esittäessään hepreankielisen syytöskirjeen Knessetin puhemiehelle Yuli Edelsteinille Mandelblit selvitti, että samana päivänä alkoi 30-päivän kestävä periodi, jonka aikana Netanyahun voi pyytää immuniteettiä Knessetiltä.

Koska Israelissa ei ole toimivaa hallitusta, immuniteetti kysymyksen käsittely Knessetissä voi siirtää virallisen syytöksen esittämistä oikeudessa kuukausia.
https://www.timesofisrael.com/netanyahu-mocks-long-witness-list-in-charge-sheet-claims-it-shows-hes-innocent/,
https://www.timesofisrael.com/the-state-of-israel-v-benjamin-netanyahu-the-specifics-of-the-pms-indictment/,
https://www.timesofisrael.com/knesset-legal-adviser-netanyahu-indictment-must-wait-until-immunity-decision/,

04. Oikeusministeri Amir Ohana vakuutti maanantai-iltana valitsevansa uuden valtion syyttäjän nykyisen Shai Nitzanin tilalle, jonka virkakausi päättyy kahden viikon kuluessa.

Oikeuskansleri Avichai Mandelblit sanoi kuitenkin, että hänellä on valta sanoa viimeinen sana viran täyttämisessä.

Käytännön mukaan virka täytetään oikeusministerin valitsemassa komiteassa, jonka puheenjohtajana toimii oikeuskansleri.
Mandelblit toteaa, että koska oikeusministeri Ohana on vain tilapäinen ministeri, hänellä ei ole oikeutta valita komitean jäseniä.

Tämän vuoksi oikeusministeri Ohana on keskittynyt tilapäisen valtionsyyttäjän valitsemiseen, kuten hän selitti TV-kanava 13 news ohjelmassa.
https://www.timesofisrael.com/justice-minister-vows-to-tap-interim-state-attorney-setting-up-clash-with-ag/,

05. Tapansa mukaan IDF lähettää reserviläisistä ja sotilaista koostuvan avustus-retkikunnan Albaniaan liittyäkseen kansain välisiin ponnisteluihin avustaa 6.4 R-asteen maanjäristyksen 26.11.2019 aiheuttamien suurten tuhojen uhrien avustamiseksi Albaniassa. He lähtevät matkaan tiistain aikana.

Monet maat ovat jo lähettäneet avustuksia ja henkilökuntaa avustamaan muslimienemmistöisen maan saamien tuhojen arvioimiseksi ja mahdollisten eloonjääneitten löytämiseksi raunioista. Israelilla on hyvät suhteet Albaniaan.

Albanian puolustusministeri Olta Xhacka ylisti kansainvälisen tuen nopeaa toimintaa todeten 780 pelastushenkilön saapuneen maahan.

Maanjäristys tapahtui Albanian Adrianin rannikolla, haavoittaen yli 3000 ja surmaten ainakin 51 ihmistä.
Alustavien arvioiden mukaan 7 900 rakennusta vaurioitui maassa ja yli 6 000 ihmistä jouduttiin asuttamaan hotelleihin, julkisiin rakennuksiin, telttoihin ja sukulaistensa luokse, naapurimaan Kosovan tarjotessa suojaa muille.

Maan 2.8 miljoonan asukkaista puolet, eli 1,9 miljoonaa kärsivät jollain lailla maanjäristyksestä, kertoi EU:n toimisto pääkaupungissa Tiranassa. Pahinta vahinkoa kärsi suosittu rannikkokaupunki Durres, 33 km länteen Tiranasta ja läheisestä kaupungista Thumane.
https://www.timesofisrael.com/idf-sends-aid-mission-to-earthquake-stricken-albania/,

06. Washington DC:n kuudennen ja I synagogan ulko-oviin oli kaiverrettu hakaristin (swastikan) kuvioita, jotka havaittiin maanantaiaamuna.

”Ei ole aivan mitätön ironia, että meidän oviimme – tervetulemisen ja yhteyden symbooleihin – kaiverretiin graffiteja, jotka ilmentävät vihaa ja suvaitsemattomuutta” kirjoittivat seurakunnan rabbit jäsenille E-mailissa.

Rabbit lohduttivat seurakuntalaisia, että vahingot ovat pieniä ja että ne korjataan välittömästi.
Niinpä niin, vihollisten juhliessa juutalaiset hautaavat kuolleensa ja teeskentelevät kaiken olevan hyvin elämän jatkumiseksi.
https://www.timesofisrael.com/swastikas-anti-semitic-slurs-carved-in-door-of-washingtons-sixth-i-synagogue/,

07. SiniValkoisten pääministeriehdokas Benny Gantz vastustaa puolustusliiton solmimista USA:n kanssa.

”Sellainen sopimus tulisi sitomaan IDF:n kädet ja viivyttämään sotilaallisten toimien suorittamisen nopeutta vaativissa tilanteissa. Se tulisi lisäksi rikkomaan vuosikymmenien aikana muodostuneen puolustuspolitiikan” Gantz arvioi epäillen Netanyahun kykyä muotoilla sellaista sopimusta.

Gantz muistutti erityisesti Netanyahun laillisuusongelmat, jotka voivat häiritä pahoin laajakantoisten sopimusasiakirjojen laatimista ja muotoilemista.

”SiniValkoinen puolue ei tule minun valvonnassani tukemaan kansainvälisiä sopimuksia, jotka rajoittavat Israelin toimia ja IDF:n kykyä suojella maata ulkoisen uhan alla, jotka sitä ympäröivät (vihamielisessä ympäristössä)”.

Kysymys USA:n ja Israelin välisestä puolustussopimuksesta nousi esiin presidentti Donald Trumpin ohimennen mainitessa siitä Netanyahulle ennen Israelin syyskuun vaaleja, ja uudelleen äskettäin Trumpin ja Netanyahun välisessä puhelin keskustelussa ilman sitoumuksia.
https://www.timesofisrael.com/gantz-opposes-mutual-defense-pact-with-us-warns-it-could-tie-hands-of-idf/,
UUTISIA ULKOMAILTA
01. USA:n ulkoministeri Mike Pompeo sanoi maanantaina, että Iran on yhdistävä tekijä Lähi-Itään levinneissä protestiaalloissa, todeten, että mielenosoittajat Irakissa, Libanonissa ja myös Iranissa vastustavat uskonnollisten hallitusta.

Hän myönsi, että syitä on toki muitakin, mutta hän osoitti Irania, jota USA:n presidentti Trumpin hallitus pitää USA:n vihollisena.

Hän selitti, että ”Irakin pääministeri Adel Abdel Mahdi erosi, koska kansa vaatii vapautta ja turvallisuutta turvallisuusjoukkojen ampuessa tusinoittain kansalaisiaan. Tämä johtuu suurelta osin Iranin vaikutuksesta”.

”Sama tendenssi toistuu Libanonissa, protesteissa Beirutissa” Pompeo sanoi Louisvillen Yliopistossa. ”He haluavat Hibullahin ja Iranin pois maastaan, ulos väkivallan ja alistavan voiman alaisuudesta”.
https://www.timesofisrael.com/pompeo-iran-the-common-enemy-in-mideast-anti-government-protests/,

02. NATO-maiden 28 jäsenen 70. huippukokous pidetään tällä viikolla Lontoossa - jossa muuten presidentti Trump ei nauti suuresta suosiosta, mutta johon hän kuitenkin osallistunee ulkoministerinsä Pompeon kanssa.

Trump on useaan kertaan kehottanut NATO:n Euroopan jäsenmaita osallistumaan suuremmalla panoksella järjestön kustannuksiin, joista USA kattaa lähes 70 %, vaikka onkin globaali-supermahti, jonka vastuut ulottuvat kauas Euroopan ulkopuolelle, kertoo BBC. Tavoite on 2 % GDP:stä.

NATO:n säännön mukaan kukin jäsenmaa osallistuu menoihin 2 %:n osuudella kansantulosta. USA tekee niin 3.4 %:lla, Euroopan maat km. 1,55 % GDP:stä.
Järjestön jäsenmaiden kesken on syviä ristiriitoja.
- Turkki haluaa NATO:n huomioivan sen taistelun terrorismia vastaan (johon se lukee Turkin ja lähimaiden druusit); muut maat ovat haluttomia.
- Ranskan presidentti E Macron sanoi: ”NATO on aivokuollut”, eli tehoton.
- Turkin yksipuoliset toimet Syyriassa karkotettuaan 600 000 druusia kodeistaan muodostaakseen puskurivyöhykkeen raja-alueelle, jonne se siirtää 1.5 miljoonaa Syyrian pakolaista maastaan, aiheuttavat kritiikkiä.
- Turkki vastustaa NATO:n puolustussuunnitelmaa Baltian maissa: Puola, Liettua, Latvia ja Viro, joita Venäjä uhkaa voimallaan.
Englannin pääministeri Boris Johnson vaatii jäsenmailta yhtenäisyyttä. https://www.bbc.com/news/world-europe-50635593,
03. Iranin valtion TV tunnusti tiistaina ensimmäistä kertaa turvallisuusjoukkojen ampuneen ja surmanneen mielenosoittajia useita päiviä kestäneitten protesti-aaltojen aikana, kertomatta yksityiskohtia.

Tunnustamiseen lienevät vaikuttaneet kriittiset palautteet tavasta, millä Farsin-kielinen TV-kanava uutisoi 15.11.2019 alkaneita protesteja.

Amnesty International raportoi maanantaina, että ainakin 208 ihmistä ovat saaneet surmansa protestien ja mielenosoitusten hajotustoimien aikana.
https://www.timesofisrael.com/in-first-iran-acknowledges-killing-rioters-during-fuel-price-protests/,
https://www.timesofisrael.com/iran-unrest-killed-at-least-208-families-forced-to-pay-for-bodies/,

04. New York Times raportoi Iranin turvallisuusjoukkojen ja IRGC:n avanneen tulen protestoijia kohti, ja myöhemmin, elävinä säilyneitten paettua rämealueelle pakoon, avasivat automaattiaseilla tulen avuttomia, pääosin nuoria ihmisiä vastaan surmaten heistä ainakin 100 ja haavoittaen useita.
https://www.timesofisrael.com/during-protests-iran-guards-said-to-massacre-up-to-100-people-hiding-in-marsh/,

05. Beforeitsnews raportoi, että Rainiervuorella ja New Madrid murtumalinjan alueilla on tapahtunut useita maanjäristyksiä, joissa katastrofiset seismiset ilmiöt voisivat aiheuttaa kuolemaa ja tuhoa kuvittelemattomissa mitoissa.

Tarpeeksi suuri maanjäristys mannerlaatan New Madrid murtumalinjaa pitkin
voisi jakaa PohjoisAmerikan kahteen osaan.

Rainiervuorta pidetään yhtenä vaarallisimmista tulivuorista maailmassa, ja tutkijat varoittavat, että on vain ajan kysymys, ennen kuin valtava purkaus tapahtuu.

Purkaus Rainiervuorella pystyy hautaamaan satoja neliömailia valtavalla tsunamilla, joka muodostuu superkuumennetusta mudasta, joka on satojen jalkojen paksuinen. Koska vuori on lähellä suuria asutuskeskuksia, purkaus tulisi merkitsemään potentiaalisesti suurinta onnettomuutta Amerikan modernissa historiassa.
http://beforeitsnews.com/foreclosure-gate/2019/12/signs-of-the-times-mt-rainier-and-the-new-madrid-fault-zone-were-both-just-hit-by-significant-earthquakes-2450203.html,

06. Amerikassa kristinuskon totuuteen uskovat ovat havahtuneet nousemaan taisteluun kristinuskon puolustamiseksi voimia vastaan, joiden päämääränä on juutalais/kristillisten periaatteiden eliminoiminen maailmasta.

Jerry Falwell Jr, Liberty Yliopiston presidentti, ja Charlie Kirk, Turning Point USA perustaja, perustuvat organisaation nimellä Falkirk Center for Faith and Liberty (Falkirk uskon ja vapauden keskus).

Organisaatiota johtaa ja täysin vastaa siitä Liberty Yliopisto, Lynchburg, Virginia, sen 501(c)3 perustuskirja.
Sen päämääränä on varustaa rohkeita taistelijoita julistamaan Jeesuksen Kristuksen totuutta, edistämään Hänen kuningaskuntaansa ja uudistamaan Amerikan ideaaleja.

Tarve Falkirk keskuksen merkitykseen on noussut voimallisten äänten ja instituutioiden lisääntyessä pyrkien eliminoimaan Juutalais-kristilliset periaatteet Amerikan kulttuurista ja yhteiskunnasta.
https://www.wnd.com/2019/12/believers-fight-back-new-think-tank-defend-judeo-christian-principles/,

VIELÄ UUTISIA ISRAELISTA
07. Pääministeri Netanyahu tapaa USA:n ulkoministeri Pompeon Lisbonissa, Portugalissa, koska Lontoon matka ei onnistunut.

Netanyahulla on suuri huoli Iranin aikeista ja mahdollisista iskuista, sekä Israeliin että USA:n tukikohtiin Lähi-Idän alueella.
Toiseksi hän haluaa saada USA:n tuen ja lupauksen tukea siinä tapauksessa, että Israel julkistaa Jordanin Laakson liittämisen Israeliin.
https://www.timesofisrael.com/liveblog-december-3-2019/,

08. Presidentti Trump matkusti Lontooseen NATO:n kokoukseen.

Siellä hän ampui täyslaidallisen Ranskan presidentti Emmanuel Macronia vastaan todeten, että ”NATO on tarpeen suurta tehtävää varten”, puhuessaan lehdistökonferenssissa NATO:n pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa., vastauksena Macronin arvioon NATO:sta aivokuolleena.

”Pidän Macronin lausuntoa loukkaavana. Kukaan ei tarvitse NATO:a enemmän kuin Ranska. Se oli hyvin vaarallinen lausunto” Trump arvioi.
https://www.timesofisrael.com/kicking-off-nato-meeting-trump-lashes-macron-for-very-nasty-criticism/,
https://www.jpost.com/Breaking-News/Trump-says-Iran-is-killing-thousands-for-protesting-609727,

09. Jerusalemin vanhan kaupungin juutalaisasukkaat ovat suuresti epäluuloisia muslimien aikeista uudistaa juutalaiskorttelissa sijaitseva Sidna Omar moskeija. Moskeija rakennettiin 14.vuosisadalla, mutta sitä ei ole käytetty pitkiin aikoihin, eikä sen läheisyydessä asu muhamettilaisia.

Moskeija on lähellä Rambam synagogaa, joka rakennettiin 13.vuosisadalla juutalaisten omistamalle maalle sen omistajan käännyttyä islamiin.
Moskeijan uudistamisesta vastaa Ammanissa toimiva Islamic Wagf.
Juutalaiset pitävät sen avaamista provokaationa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/272629,

10. TV-raportti kertoo yhteysneuvottelujen edistyneen, ministerin paikkoja jo jaetaan. Netanyahu jatkaa 6 kuukautta pääministerinä, Gantz jatkaa siitä, Lapid saa ulkoministeriön ja Gabi Ashkenazi puolustusministeriön.

Moshe Yaalonin paikasta ei kerrota, mutta Yuli Edelstein jatkaa Knessetin puhemiehenä. Uutisen lähdettä ei ole kerrottu.
https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/tv-report-emerging-unity-deal-would-see-lapid-as-foreign-minister/,

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 07 -17; Tiberias 12 -23; Suolameri 16 -23; Eilat 13 -25 +C-astetta, puolipilvistä tänään ja huomenna. Lämpötilat pysyvät lähes ennallaan.

Torstain raportin laatimiseen tulee muutoksia, sillä joudun menemään Hadashan sairaalaan klo 10.45, enkä tiedä, miten pitkään siellä pidetään. Pyritään sovittelemaan.










Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019